Til lykke med dagen!

  • Thread starter Thread starter TOS
  • Start date Start date
Replying to Topic 'Til lykke med dagen!'

Ja hvordan går det med planene om treff den 24. november? Har du fri FBU4EVER?
 
Replying to Topic 'Til lykke med dagen!'

Originally posted by EB


Ja hvordan går det med planene om treff den 24. november? Har du fri FBU4EVER?

Takk for oppmerksomheten,alle sammen.For mitt vedkommende ble det en ytterst positiv og smakfull middag på Balthazar.Jeg vil forøvrig anbefale et tidligere vintips her på forumet: 2003 Langhe Rosso fra G.D. Vajra gikk utrolig bra til reinsdyrfilet med kryddersaus (12 forskj. it. kryddere) og skorsonnerrotstuing.Reinsdyr er så magert at det må ha lite tanniner i viner som skal matche,og denne satt som et skudd!

Dessverre har jeg ikke fri den 24/11,jeg begynner en "slinge" tidlig om morgenen og tilbringer natten i Honoluleå.Jeg har fri 22 og 23/11 (man-tirs),og min tidlige innsjekk den 24 gjør 23/11 uaktuelt for meg.Har også fri 29/11.:)
 
Replying to Topic 'Til lykke med dagen!'

Originally posted by LCH78


Originally posted by FBU 4EVER


Originally posted by LCH78


Originally posted by FBU 4EVER


skorsonnerrotstuing

hvafornoe sa du?


Glem kålstuing,pottitstuing,ertestuing... Det er skorsonnerrotstuing som "ruler"!:D

ukai.. og det er for noe?


Det er en rotvekst, og ble fra gammelt kalt for svartrot. Visstnok en bra medisinplante, som skal gjøre susen hvis du blir bitt av orm. Minner litt om asparges på smaken, og kan brukes til mye godt.
 
Replying to Topic 'Til lykke med dagen!'

Originally posted by LCH78


Originally posted by FBU 4EVER


Originally posted by LCH78


Originally posted by FBU 4EVER


skorsonnerrotstuing

hvafornoe sa du?


Glem kålstuing,pottitstuing,ertestuing... Det er skorsonnerrotstuing som "ruler"!:D


SKORSONNERROT. Kcal: 40 (170 kJ)

Skorsonnerrot er det italienske navnet på svartrot,en plante av kurvblomstfamilien med grove røtter som er sorte utenpå og nesten kritthvite inni.Røttene smaker godt (tiltredes!),og er bl. a. rike på insulin.De brukes som vanlig grønnsak,kokt,gratinert,smørdampet osv.
Skorsonnerrot skrelles før bruk,og legges i kaldt vann med litt hvetemel i (1 dl mel pr. l. vann) for ikke å bli mørke og skjoldete.Skorsonnerrot kan også serveres som en rett for seg selv,med rørt smør til. Ref. Fogtdals Matleksikon.

Og altså som stuing. Hva man lærer på dette forum!

ukai.. og det er for noe?
 
Back
Top