Originally posted by LCH78
Originally posted by FBU 4EVER
Originally posted by LCH78
Originally posted by FBU 4EVER
skorsonnerrotstuing
hvafornoe sa du?
Glem kålstuing,pottitstuing,ertestuing... Det er skorsonnerrotstuing som "ruler"!
SKORSONNERROT. Kcal: 40 (170 kJ)
Skorsonnerrot er det italienske navnet på svartrot,en plante av kurvblomstfamilien med grove røtter som er sorte utenpå og nesten kritthvite inni.Røttene smaker godt (tiltredes!),og er bl. a. rike på insulin.De brukes som vanlig grønnsak,kokt,gratinert,smørdampet osv.
Skorsonnerrot skrelles før bruk,og legges i kaldt vann med litt hvetemel i (1 dl mel pr. l. vann) for ikke å bli mørke og skjoldete.Skorsonnerrot kan også serveres som en rett for seg selv,med rørt smør til. Ref. Fogtdals Matleksikon.
Og altså som stuing. Hva man lærer på dette forum!
ukai.. og det er for noe?