Jeg har hatt stor glede av å lese mange veldig interessante og morsomme trip reports her inne, og det er på tide å dele litt selv også.
Vi reiser ganske mye i løpet av et år, og denne gang ville vi reise østover igjen, både for å oppleve Hong Kong som vi aldri har vært i, og for å besøke gode venner i Kuala Lumpur. Vi regner oss som ganske drevne i å finne gode tilbud rundtomkring (det er ingen vits i å betale full pris om man ikke må), og vi har hatt det veldig gøy under planleggingen av turen.
Som mange andre har vi også benyttet noen DM for å sy sammen jule/nyttårsturen vår, i tillegg til div bonuspoeng på hotell og litt penger. KVS ble benyttet for å finne en passende tur, og selve bookingen var fort unnagjort et par dager etter poengkjøpet. Så var det bare å vente...
Kvelden før vi skulle reise, dro vi opp til Gardermoen for å overnatte på Park Inn. Man hadde jo vært ute en vinternatt før, og booket rom til 1kr under salget som var, og siden vi slapp å stå opp tidlig for å reise til flyplassen så ga det en myk start på turen. Selve rommene er helt greie, men ellers er det et temmelig ordinært flyplass/konferansehotell som er OK for en natt, men ikke noe mer.
Vi droppet frokosten på hotellet og gikk rett til terminalen. Vi fikk sjekket inn raskt uten problemer og gikk rett gjennom fast track security, noe som var greit siden det begynte å bli litt kø. Så gikk vi opp i SAS Scandinavian Lounge. For et begredelig skue. Møkkete, flekkete, søppel i kriker og kroker, og et elendig utvalg av mat(?) som ikke akkurat var presentert på en måte som gjør at man har lyst til å forsyne seg... WC var et kapittel for seg. Alt i alt var ikke dette noe man virkelig ønsker seg som starten på en tur, så i fremtiden er det nok like greit å benytte seg av serveringsstedene som er på flyplassen.
FLIGHT 1: OSL-MUC LH2451 A319-100 D-AILC Sete 2D+2F
Lufthansa skulle ta oss fra Oslo til München, i business. Flyet fra München var en halvtime forsinket ved ankomst, så avgangen vår ble tilsvarende forsinket til 12:25. Vi hadde jo ikke akkurat dårlig tid, så det spilte overhodet ingen rolle for oss
Nytt interiør, som var helt OK for den litt over to timer lange turen til MUC.
Vel oppe i lufta fikk vi de obligatoriske Warsteiner på flaske, fra en veldig trivelig betjening.
Vi har lest at mange klager på maten i LH C intra-europeisk, men til tross for et bittelitt trist utseende syntes vi faktisk at maten var helt OK denne dagen! (eller var det bare fordi det var så dårlig i SAS-loungen?) Forretten besto av tunfisk sashimi med hvite og svarte sesamfrø, og kalvefrikadell med kandisert tomat og kapers. Varmrett var kylling i appelsin & vanilje saus med potetrisotto, og desserten var en særdeles god pistasjemousse! Noen små gode sjokolader i en eske var det også.
Vel fremme i München ble det ingen buss-gate denne gang, så da ble det en liten spasertur fra enden av Pier Süd til First Class-loungen.
Vi fikk installert oss der, og (selvfølgelig fikk vi utlevert ordentlige boarding pass sammen med litt champagne. (N.V. Janisson & Fils Brut og Brut Rosé)
Loungen var pyntet til jul, og det var også en liten julebod som var fylt med kaker, sjokolade og annet godt.
Det kom flere besøkende etterhvert, og på et tidspunkt var det ganske så fullt.
Vi hadde noen timer i loungen, og vi fikk både dusjet og spist middag - selvsagt med god drikke til
Utvalget av mat var upåklagelig, og alt var flott presentert!
Fruen bestilte Tenderloin Strips "Cajun" on Autumnal Leaf Salads
... og jeg gikk for Surf & Turf
Det var også plass til en liten dessert på deling...
Vi hadde det utrolig gøy i denne loungen, og sakte men sikkert nærmet det seg tiden for å gå til neste fly...
Vi reiser ganske mye i løpet av et år, og denne gang ville vi reise østover igjen, både for å oppleve Hong Kong som vi aldri har vært i, og for å besøke gode venner i Kuala Lumpur. Vi regner oss som ganske drevne i å finne gode tilbud rundtomkring (det er ingen vits i å betale full pris om man ikke må), og vi har hatt det veldig gøy under planleggingen av turen.
Som mange andre har vi også benyttet noen DM for å sy sammen jule/nyttårsturen vår, i tillegg til div bonuspoeng på hotell og litt penger. KVS ble benyttet for å finne en passende tur, og selve bookingen var fort unnagjort et par dager etter poengkjøpet. Så var det bare å vente...
Kvelden før vi skulle reise, dro vi opp til Gardermoen for å overnatte på Park Inn. Man hadde jo vært ute en vinternatt før, og booket rom til 1kr under salget som var, og siden vi slapp å stå opp tidlig for å reise til flyplassen så ga det en myk start på turen. Selve rommene er helt greie, men ellers er det et temmelig ordinært flyplass/konferansehotell som er OK for en natt, men ikke noe mer.

Vi droppet frokosten på hotellet og gikk rett til terminalen. Vi fikk sjekket inn raskt uten problemer og gikk rett gjennom fast track security, noe som var greit siden det begynte å bli litt kø. Så gikk vi opp i SAS Scandinavian Lounge. For et begredelig skue. Møkkete, flekkete, søppel i kriker og kroker, og et elendig utvalg av mat(?) som ikke akkurat var presentert på en måte som gjør at man har lyst til å forsyne seg... WC var et kapittel for seg. Alt i alt var ikke dette noe man virkelig ønsker seg som starten på en tur, så i fremtiden er det nok like greit å benytte seg av serveringsstedene som er på flyplassen.
FLIGHT 1: OSL-MUC LH2451 A319-100 D-AILC Sete 2D+2F
Lufthansa skulle ta oss fra Oslo til München, i business. Flyet fra München var en halvtime forsinket ved ankomst, så avgangen vår ble tilsvarende forsinket til 12:25. Vi hadde jo ikke akkurat dårlig tid, så det spilte overhodet ingen rolle for oss


Vel oppe i lufta fikk vi de obligatoriske Warsteiner på flaske, fra en veldig trivelig betjening.


Vi har lest at mange klager på maten i LH C intra-europeisk, men til tross for et bittelitt trist utseende syntes vi faktisk at maten var helt OK denne dagen! (eller var det bare fordi det var så dårlig i SAS-loungen?) Forretten besto av tunfisk sashimi med hvite og svarte sesamfrø, og kalvefrikadell med kandisert tomat og kapers. Varmrett var kylling i appelsin & vanilje saus med potetrisotto, og desserten var en særdeles god pistasjemousse! Noen små gode sjokolader i en eske var det også.

Vel fremme i München ble det ingen buss-gate denne gang, så da ble det en liten spasertur fra enden av Pier Süd til First Class-loungen.

Vi fikk installert oss der, og (selvfølgelig fikk vi utlevert ordentlige boarding pass sammen med litt champagne. (N.V. Janisson & Fils Brut og Brut Rosé)

Loungen var pyntet til jul, og det var også en liten julebod som var fylt med kaker, sjokolade og annet godt.


Det kom flere besøkende etterhvert, og på et tidspunkt var det ganske så fullt.

Vi hadde noen timer i loungen, og vi fikk både dusjet og spist middag - selvsagt med god drikke til

Utvalget av mat var upåklagelig, og alt var flott presentert!




Fruen bestilte Tenderloin Strips "Cajun" on Autumnal Leaf Salads

... og jeg gikk for Surf & Turf


Det var også plass til en liten dessert på deling...

Vi hadde det utrolig gøy i denne loungen, og sakte men sikkert nærmet det seg tiden for å gå til neste fly...
Last edited: