Etter noen dager i Hong Kong som er beskrevet her var det på tide å komme seg videre og første stopp på planen var Singapore.
Billetter HKG-SIN-HKG var bestilt gjennom SQ sine egne sider, da de til en viss grad stiller i samme klasse som TG når det kommer til billettkjøp og man enten må bestille direkte eller gjennom reisebyrå hvis man skal få OK priser.
Avgang fra HKG 10:30 så taxi til Kowloon Station også toget videre derfra ble løsningen. Ingen kø på innsjekk så fikk raskt boarding card og sendt kofferten avgårde. En liten frokost etter security og passkontroll før jeg begynte å tusle mot gate 33 hvor 9V-SRP, en 777-200ER, bygget i 2003, stod å ventet for å fly SQ859 HKG-SIN.
Boarding tok så til og kom meg ombord og begikk meg mot setet mitt som var 33A. Der hadde det satt seg en person, som egentlig skulle sitte i 33B og som må beskriver som en unnacompanied adult. Var trolig en eller annen hushjelp eller noe slikt som skulle sendes fra Hong Kong til Singapore og var tydeligvis ikke helt reisevant og hadde faktisk en slik UM-mappe lignende sak. Kunne heller ikke engelsk, men flyvertinnene var raskt på plass og fikk geleidet vedkommende over i sitt eget sete.
Ble etterhvert fullt fly, ihvertfall i economy, men aner ikke i business (som var av den nye regionale sorten) og vi kom oss opp og avgårde. Og knyttnevetesten ble bestått
Nabogaten
Kom oss opp og serveringen tok til. Først fikk man varmekluter og en meny. Deretter en runde med litt drikke og noen nøtter, før matserveringen tok til. Kort fortalt kunne man velge mellom en internasjonal eller orientalsk lunch, hvor først og fremt hovedrett og forretten var forskjellig. Den internasjonale varienten hadde Panfried chicken with tarragon gravy, selected vegetable and mashed potatoes, mens den orientalske, som jeg valgte var Braised pork with szechuan pepercorn sauce, vegetable and fried rice. Tok også en øl til maten
Den nesten 3 og en halv times flyturen ned til Singapore gikk greit og slo i hjelp tiden ved hjelp av KrisWorld, underholdningssystemet til SQ. Så en film, The Runaways og hørste på litt musikk samt måtte jo også fylle ut immigrasjonslappen før ankomst Singapore. Landet på tid og trillet rolig inn til T3 på Changi Airport, som midt på dagen nærmest virker øde og forlatt. Ikke bare er flyplassen bygget med tanke på vekst, men pga SQs rutestruktur hvor avgangene og ankomstene kommer i bølger, så virker nærmest flyplassen tom midt på dagen.
Immigration gikk greit og ble vel en 10 minutter venting før kofferten kom og jeg kunne hive meg i en taxi i rettning Sheraton Hotel and Towers hvor jeg var booket inn.
Ble så en rask plask i bassenget før jeg tuslet ut i rettning Orchard Road. Relativt behaglig temperatur for å være Singapore og var noen grader kaldere og litt mindre fuktig enn det pleier å være her så gikk helt fint å gå.
Spaserte bort til Little India hvor jeg måtte ut med hele 15kr, inkludert en boks cola for middag. Usikker på hva jeg spiste og ikke var det noen meny, men sterkt var det:stir
Etter det ble det å bevege seg til dette legendariske hotellet
Hvor en av de nærmest obligastoriske Singapore Sling og peanøtter ble intatt
Så ble det noen :drink her
Som ser slikt ut i lyset og kalles Clark Quay, mens jeg ventet på at det skulle bli mørkt og sent nok til å begi meg ut på den berømte night safari i en dyrepark nord på øya
Dagen etter ble det nok en dukkert i bassenget før det ble litt turistbuss sightsseing, her i Orchard Road
Fikk også tatt en nærmere titt på dette ganske spektaktulære bygget
Financial District
Begynner å bli lei? Vel, sorry mac, men det kommer mer! Mye mer inkludert flere flyturer, flymat, knyttnevetester og et annet kontinent:fly
Og for de som måtte lure: HKG-SIN med SQ booket i H (100% klasse) gir total 1.700 EB-poeng hver vei
Billetter HKG-SIN-HKG var bestilt gjennom SQ sine egne sider, da de til en viss grad stiller i samme klasse som TG når det kommer til billettkjøp og man enten må bestille direkte eller gjennom reisebyrå hvis man skal få OK priser.
Avgang fra HKG 10:30 så taxi til Kowloon Station også toget videre derfra ble løsningen. Ingen kø på innsjekk så fikk raskt boarding card og sendt kofferten avgårde. En liten frokost etter security og passkontroll før jeg begynte å tusle mot gate 33 hvor 9V-SRP, en 777-200ER, bygget i 2003, stod å ventet for å fly SQ859 HKG-SIN.

Boarding tok så til og kom meg ombord og begikk meg mot setet mitt som var 33A. Der hadde det satt seg en person, som egentlig skulle sitte i 33B og som må beskriver som en unnacompanied adult. Var trolig en eller annen hushjelp eller noe slikt som skulle sendes fra Hong Kong til Singapore og var tydeligvis ikke helt reisevant og hadde faktisk en slik UM-mappe lignende sak. Kunne heller ikke engelsk, men flyvertinnene var raskt på plass og fikk geleidet vedkommende over i sitt eget sete.
Ble etterhvert fullt fly, ihvertfall i economy, men aner ikke i business (som var av den nye regionale sorten) og vi kom oss opp og avgårde. Og knyttnevetesten ble bestått

Nabogaten

Kom oss opp og serveringen tok til. Først fikk man varmekluter og en meny. Deretter en runde med litt drikke og noen nøtter, før matserveringen tok til. Kort fortalt kunne man velge mellom en internasjonal eller orientalsk lunch, hvor først og fremt hovedrett og forretten var forskjellig. Den internasjonale varienten hadde Panfried chicken with tarragon gravy, selected vegetable and mashed potatoes, mens den orientalske, som jeg valgte var Braised pork with szechuan pepercorn sauce, vegetable and fried rice. Tok også en øl til maten

Den nesten 3 og en halv times flyturen ned til Singapore gikk greit og slo i hjelp tiden ved hjelp av KrisWorld, underholdningssystemet til SQ. Så en film, The Runaways og hørste på litt musikk samt måtte jo også fylle ut immigrasjonslappen før ankomst Singapore. Landet på tid og trillet rolig inn til T3 på Changi Airport, som midt på dagen nærmest virker øde og forlatt. Ikke bare er flyplassen bygget med tanke på vekst, men pga SQs rutestruktur hvor avgangene og ankomstene kommer i bølger, så virker nærmest flyplassen tom midt på dagen.
Immigration gikk greit og ble vel en 10 minutter venting før kofferten kom og jeg kunne hive meg i en taxi i rettning Sheraton Hotel and Towers hvor jeg var booket inn.
Ble så en rask plask i bassenget før jeg tuslet ut i rettning Orchard Road. Relativt behaglig temperatur for å være Singapore og var noen grader kaldere og litt mindre fuktig enn det pleier å være her så gikk helt fint å gå.
Spaserte bort til Little India hvor jeg måtte ut med hele 15kr, inkludert en boks cola for middag. Usikker på hva jeg spiste og ikke var det noen meny, men sterkt var det:stir

Etter det ble det å bevege seg til dette legendariske hotellet

Hvor en av de nærmest obligastoriske Singapore Sling og peanøtter ble intatt

Så ble det noen :drink her

Som ser slikt ut i lyset og kalles Clark Quay, mens jeg ventet på at det skulle bli mørkt og sent nok til å begi meg ut på den berømte night safari i en dyrepark nord på øya

Dagen etter ble det nok en dukkert i bassenget før det ble litt turistbuss sightsseing, her i Orchard Road

Fikk også tatt en nærmere titt på dette ganske spektaktulære bygget


Financial District

Begynner å bli lei? Vel, sorry mac, men det kommer mer! Mye mer inkludert flere flyturer, flymat, knyttnevetester og et annet kontinent:fly
Og for de som måtte lure: HKG-SIN med SQ booket i H (100% klasse) gir total 1.700 EB-poeng hver vei
Last edited: