SK SAS gjeninnfører business på shorthaul (ila 2025)

Vi har lange tradisjoner med dårlig likestilling, plyndring og raiding av kirker også, men vi la det jo fra oss når vi ble lei av det og måtte hjem til middag.

Nå er det på tide å la laksen hvile.
Det blir nok litt laks fremover skal du se, det smaker jo godt. Kanskje de slår til med torsk iblant også. Kjøtt blir nok også iblant.
 
Når var det?
Hei har sjekket litt i boken Fly over fly av Anders Buraas.

SAS startet med å servere smørbrød i 1954. Før det hadde prøvde de seg med å selge en lunchboks, men det var ikke noe suksess da fattige emigranter ofte ikke hadde kontanter. Svært mye mat ble kastet rett foran sultne passasjererer. Det var da ideen om å servere smørbrød kom. Amerikanske selskaper protesterte. For dem var en sandwich en dobbeldekker med pålegg i midten. Dette anså de som et måltid og det var ikke lov. SAS holdt fast på sist og dermed var smørbrødkrigen i gang. Det ble etter et kort tid et forlik at det litt forunderlige slaget. SAS fikk fortsette med smørbødrene sine (Skive med pålegg), men en liten del av et hjørnet på skiven skulle være uten pålegg og godt synlig! Hvor lenge dette forliket varte og når det ble friere igjen med hva som kunne serveres er jeg usikker på. Jeg fant ikke noe i boken om det. Har noen andre bøker jeg kan ble en dag jeg kjeder meg.

Buraas sin bok kan anbefales. Mye ineteressant SAS historikk i den. Den ligger tilgjengelig på nasjonal biblioteket i digital form

 
Det var den gang alle flyselskaper hadde samme priser, det var faste priser satt av IATA, tror det opphørte på 1990 tallet.
Vi må nok helt tilbake til 1958 ....


When is a sandwich not a sandwich? When the International Air Transport Association (IATA) says it isn’t. Or such was the case in 1958 when premium sandwiches served in the newly created economy cabins of several European airlines, such as the Scandinavian Air System (SAS) and Swissair, did not cut the regulatory mustard according to North American competitors like Pan American (Pan Am) and Trans World Airlines (TWA). To go to battle over a lowly sandwich appears quaint in 2024, especially when flying domestic where little is free. But international economy was just finding its footing in the late 1950s when IATA was hell bent on making the experience as miserable as possible. Besides, there is nothing lowly about a Danish smørrebrød.
 
Vi har lange tradisjoner med dårlig likestilling, plyndring og raiding av kirker også, men vi la det jo fra oss når vi ble lei av det og måtte hjem til middag.

Nå er det på tide å la laksen hvile.
Fint, jeg tar gjerne laksen jeg, så kan du og ta deg av dårlig likestilling, plyndring og raiding av kirker.
 
Breaking News, SAS sin LaksePasta dukket plutselig opp ved Northgate Mall Seattle, ICE ble sendt ut for å rydde opp og sende denne Pastaen til El Salvador, men ICE var nartulig nok vet skremte for denne «retten» som er i live siden 2005 ! (Jeg forsøkte å spise denne når vi fløy SK 938 med IKEA pris (No Joke Sherlok)) den var bad dengang og selv SAS sin LaksePasta blir ikke bedre med årene !!)
 
Jeg har sett en del bilder både her på forumet og utenlandske sider. Bortsett fra frokost er det servert laks i ymse varianter på samtlige bilder og reviewer jeg har sett. Lerøy Seafood eller hvem det er som er leveradør må da gni seg i hendene over alle laksebestillingene.
 
LHR, sammen vel med CDG, og var det en til, skal vel egentlig være varmmat. Sammen med flighter over 2:30? Men ikke mulig det ikke er helt tunet inn ennå?
Ingen varmmat på SPU-OSL med 3:00 oppsatt tid, akkurat samme laksen som Dodgeflyer. Fri fly av champagne og service mange hakk opp av hva jeg har opplevd med Lufthansa. Bytter de ut laksen og oppgraderer sjokoladen litt kan det nærme seg Swiss.
 
Kan se ut som at sas har effektivisert serveringen i Premium innenlands. I går kunne en bare velge chips, nøtter eller muffin fra en kurv, ikke noe sjokkis.
 
Kan se ut som at sas har effektivisert serveringen i Premium innenlands. I går kunne en bare velge chips, nøtter eller muffin fra en kurv, ikke noe sjokkis.

Oi, dette hørtes overraskende ut. Jeg har ikke helt klart for meg hvilken servering SAS egentlig tilbyr i Premium-klasse innenlands etter 1.okt. Finner egentlig lite informasjon om det på nettsidene deres. Noen som vet hva de tilbyr på reiser under 1 time (OSL/SVG/BGO/TRD/AES etc, versus OSL/BOO/EVE/TOS/KKN?
 
Oi, dette hørtes overraskende ut. Jeg har ikke helt klart for meg hvilken servering SAS egentlig tilbyr i Premium-klasse innenlands etter 1.okt. Finner egentlig lite informasjon om det på nettsidene deres. Noen som vet hva de tilbyr på reiser under 1 time (OSL/SVG/BGO/TRD/AES etc, versus OSL/BOO/EVE/TOS/KKN?
Jeg reiste osl-trd. Får se hva de serverer på returen i morgen.
 
Angående servering innenlands: Jeg har ikke sett noen endringer etter 1.10. Men det skjer forholdsvis ofte - nå som før - at de er tom for ett eller annet og at de annonserer det i form av «på denne turen kan du velge mellom x, y og z»
 
Identisk mat Oslo-København på torsdag 2. oktober og tilbake i dag, bortsett fra at det også var brød på utreisen.

IMG_1081.webp

IMG_1610.webp
 
  • Like
Reactions: jb1
Angående servering innenlands: Jeg har ikke sett noen endringer etter 1.10. Men det skjer forholdsvis ofte - nå som før - at de er tom for ett eller annet og at de annonserer det i form av «på denne turen kan du velge mellom x, y og z»
Her tok jeg feil - OSL-HAU i premium i kveld, a320. Tre ulike snacks tilbudt fra kurv. Jeg spurte purser om de hadde sluttet med sjokolade - «det skal variere litt mellom tre forskjellige snacks - men det er sjokolade i muffinsene» (sagt med et stort smil). Så ja - sjokolade er forbedret bort.
 
Her tok jeg feil - OSL-HAU i premium i kveld, a320. Tre ulike snacks tilbudt fra kurv. Jeg spurte purser om de hadde sluttet med sjokolade - «det skal variere litt mellom tre forskjellige snacks - men det er sjokolade i muffinsene» (sagt med et stort smil). Så ja - sjokolade er forbedret bort.
Hva var snacksen foruten muffins?
 
Back
Top