SALT og Champagne

Dag Viking

ScanFlyer Mile High Club
12.06.2010
Dessverre var dette en søndag, og dermed ekstra få avganger mellom Oslo og Munchen. Det er lang tid mellom siste og nest siste avgang fra Gadermoen. Via CPH eller FRA var heller ikke aktuelt. Måtte derfor ta LH2451 som går 11:50 fra Gardermoen, noe som førte til 09:30 avgang med flybussen. Det var pinse og Oslo S var stengt, noe flytog var ikke å tenke på. Altfor tidlig, siden jeg var på utdrikkingslag dagen før.
Vel framme på OSL var det null kø. Det kan ikke ha gått mer enn 5 minutter på å sjekke inn, få boardingkort og tagge bagasjen til Tokyo, samt komme seg gjennom en kø-fri fast-track. Det blinket rødt både når vekteren drog billett og EB-kort gjennom leseren, men etter en visuell inspeksjon kunne jeg gå gjennom. I Scandinavian lounge var det mer eller mindre tomt, tror det var en person til når jeg kom. Det skulle bli en lang dag, og valget falt derfor på farris og et par telefoner i stedet for øl og snacks.

IMG_0985.jpg


LH2451
OSL-MUC 11:50-14:05

30 minutter før avgang ruslet jeg ned til gaten, der D-AILY sto og ventet. Dessverre var dette et fly med NEK. Medpassasjerer på de første radene ble skuffet og overrasket over at besetningen ikke hadde noen mulighet til å henge opp jakkene til folk, slik det var mulig med den gamle innredningen.
Vi var 5 personer på 3 rader, jeg hadde rad 1 for meg selv. Setet er veldig hardt og vondt, jeg var glad turen ikke var mer enn to timer.

IMG_0989.jpg


Øyeren var temmelig brun etter det kraftige regnet siste tiden.

IMG_0986.jpg


Hyggelig crew og grei service. Servering startet med drikke, og jeg valgte Riesling. Den var for søt og smakte billig. Etterpå var det tid for litt å bite i. Vi fikk servert noe som skulle ligne på mat, men det var som vanlig ikke noe å skryte av, det minner om det man gjerne får når man svarer “beef” til spørsmålet “chicken or beef” på langruter.

IMG_0988.jpg


Jeg spiste opp deler av maten, desserten var i alle fall grei nok. Etterpå valgte jeg å prøve musserende vin, men også det var temmelig skralt. Det var en musserende rosevin, som var søt og smakløs. Jeg skjønner ikke hvorfor Lufthansa serverer så dårlig drikke, det er jo flere selskaper som serverer skikkelig champagne på både kortere ruter og billigere billettklasser enn dette. Tyskland har jo dessuten mengder av topp hvitvin til en bra pris.
Vi ankom Munchen noen minutter før rute, og stoppet på en bussgate. Dette er ikke noe problem i Munchen, i løpet av 4-5 minutter er man trygt plassert midt i terminalen.
Lang tid til neste fly, og planen var egentlig å dra innom 3-4 lounger for å sammenligne. Diners- og Priority Pass-lounger er plassert i terminal 1, og dit gadd jeg rett og slett ikke pga at man må gjennom security to ganger. Liten vits med Diners eller Priority Pass dersom man flyr med *A med andre ord. Jeg ruslet heller rundt i terminalen en stund, før jeg endte i den nordlige senator-loungen. Der var det nesten folketomt, ikke helt uventet første pinsedag. Lufthansa spanderer heller ikke internett i sine business- og senator-lounger, men man kan kjøpe tilgang for 1t, 10t eller 30dager. Jeg var ikke i internettmodus, og brukte mesteparten av tiden i loungen til å se Breaking Bad og Borgen, spise litt hot wings og drikke et par øl.

IMG_0990.jpg


IMG_0991.jpg


IMG_0992.jpg


IMG_0993.jpg
 
Last edited:
Ja, venter i spenning på resten, mens jeg selv sitter og knotter på min himmelsprett-tur via FRA.
 
Tusen takk, venter spent..;) Har nå 100.000 Dividend på konto og tenker på kombi HKG-NRT ca 17. mai neste år... Egentlig etter miksen av LH og OZ til ICN har gjør det egentlig ikke noe om LH begge veier..:up:
 
Kjedelig servering i Business Class - synd ikke SAS flyr på søndager, da de garantert ville stilt opp med noe bedre. Spent på fortsettelsen!
 
OK.. bra å vite :up:

SAS er elendige i Economy og ganske blasse i Economy Extra, men Business innen Europa er overraskende bra, med to-tre tykke skiver smakfull ost, varme rundstykker, salat, typisk 3-400 g. stek eller fisk med tilbehør, konfekt, champagne og sterkere saker. Ganske tradisjonelt, men mer omfattende enn andre selskaper.
 
A for All Nippon Airways

12.06.2011
Munchen-Tokyo NH208 20:55 15:50 +1
All Nippoon Airways JA783A

Fra loungen ved G-gater måtte man opp trappa, gjennom passkontroll og da kommer man til omtrent tilsvarende område med butikker og H-gater. Boarding ble noe forsinket pga noe mekanisk. 15 minutter før oppsatt avgang var det klart for ombordstigning. En dame ropte opp first og business og hadde et skilt foran seg, men vi ble bare henvist til en separat skranke. Køen der var like lang som for generell boarding, så det tok ca 5 minutter før man kom seg forbi og videre ned til flyet. Boarding gjennom L1 var kun for første klasse, business og økonomi boardet gjennom L2.

IMG_0994.jpg


All Nippon serverer ikke champagne før take-off på grunn av eget eller japansk regelverk. Det er jo selvsagt et skår i gleden når det er snakk om såpass god drikke.
Belegget var lavt i første klasse, kun jeg i 2Aog en japansk herre på rundt 70 år i 2K. Litt usikker på belegget i de andre klassene, men det så ikke altfor fullt ut. Det har nok sammenheng med at det var første pinsedag også, men generelt virker Munchen-ruta å ha lavere belegg enn de andre Europa-rutene til All Nippon.
Kabinen i 777-300ER er svært lys og luftig. Setene er vesentlig lavere enn veggene er på en suite, og det gjør at man føler det er romslig. Det er høyt under taket, og ingen hattehylle i midten.

IMG_0995.jpg


Setet er veldig bra. Det har god bredde, en ”passende mengde” justeringsmuligheter, og legges ned til en veldig bra seng. Langs vinduskarmen er det god plass til diverse ting som en pc, bøker og blader, høretelefoner og et glass champagne. Bordet felles ut fra disken under tv-skjermen, og er mindre enn hos noen av de andre flyselskapene jeg fløy med på denne reisen.

IMG_0996.jpg


Før take-off fikk vi amenity-kit, tøfler, pyjamas og genser i ønsket størrelse, samt selvplukk av artikler fra en kurv. Pyjamasen er laget i et blandingsstoff, og noe stivere enn en typisk bomullsdress. Den er også resirkulert, og man kan ikke ta den med seg hjem. Uansett var den behagelig, og å bytte til den før avgang var kjærkomment.
Purser introduserte seg selv og fortalte litt om flighten, og etterpå kom flyvertinna som skulle ha venstre side av første klasse og hilste på. Alle ombord var ekstremt høflige, og behandler passasjerene med en respekt man sjelden ser maken til. Det kan nesten bli for mye av det gode for en stakkars nordmann, men det er bare å nyte den gode servicen.

Menyer ble også delt ut, slik at man kunne titte gjennom den og finne ut hva som fristet i det store utvalget.

Vi pushet tilbake kl 21:00, og vi taxet raskt til den nordlige rullebanen for en avgang mot øst. Lyden fra motorene på 77W er rett og slett imponerende. Lydbildet vitner om at det er store krefter i sving, og så langt foran er lydnivået veldig behagelig. Take-off roll var ca 35 sekunder, noe som er imponerende for en såpass lang flight.

Det tok ikke mange minuttene før det var klart for en varm klut og et kaldt glass. Valget falt selvsagt på Krug, som ble servert i helt greie champagneglass.

IMG_0998.jpg


Menyen var som følger

DINING MENU
Choose freely what you fancy when you feel like it from our fine selection of Japanese Kappo cuisine or from our Western course menu serving a pleasing array of fine dishes available in half-portion sizes.

KAISEKI o Poached chicken skin dressed with chili ponzu citron soy sauce
o Simmered prawn in ginger flavored soy sauce, Grilled duck with soy sauce Egg omelet with various vegetables, Dried date roll around butter Preserved salmon roe in petit pot, Boiled asparagus soaked in
o Smelt-whiting fish rolled with bean curd crepe Japanese plum flavored wheat vermicelli
o Quick seared beef with garlic flavored soy sauce
o Braised conger eel and daikon radish roulade in special seafood broth
o Grilled freshwater eel with bonito flavored vinegar soy sauce
o Grilled sablefish marinated in aromatic sweet miso

APPETIZER
o Caviar with traditional garnish
o Nice style salad
o Cod brandade and crab meat salad with orange-accented oil
o Baked phyllo pastry filled with cepe mushroom and pork
o Fresh garden salad, choose from three kinds of dressings

MAIN PLATE
o Pan-fried beef tenderloin with eggplant puree anchovy and coppa ham sauce
o Sauteed turbot and steamed mussel, saffron sauce
o Sauteed lamb chops persillade with tapenade

BREAD OR RICE
o Freshly-steamed Hokkaido yumepirika rice, miso soup and assorted Japanese pickles
o Selection of bread rolls with a choice of flavorful dairy butter or extra-virgin olive oil

CHEESE PLATE
o Cheese plate (Cambozola, German Camembert, Emmental)

DESSERT
o Selection of fresh seasonal fruit
o Assorted ice cream and sorbet
o Orange and champagne mousse cake with mango sauce
o Warm lavender and peach cake with vanilla ice cream
o Three varieties of amanatto (sugar-glazed chestnuts, toroku beans and sweet potatoes)
o Three kinds of petits fours

POST-MEAL SIP
o Smoked flying fish
o Three kinds of deep-fried fishcakes
o Simmered giblets with teriyaki sauce

LIGHT DISHES
o Hot Japanese udon noodles with grated daikon radish and tiny smooth mushroom
o Cold miso soup over steamed rice and barley
o Simmered raw wheat gluten with soy sauce over steamed rice
o Ramen noodles in miso soup with welsh onions
o Cold tomato potage
o Pork cutlet sandwich
o Fried jhon dory in Chinese black pepper sauce
o Chicken and mushroom curry

POST-NAP MEAL
o Stir-fried bok choy and scallops with lightly soy-based sauce
o Deep-fried flat fish with sweet sour sauce
o Steamed rice, miso soup and assorted Japanese pickles or creamy rice porridge
o Accompaniment for steamed rice (Choose from four condiments)

POST-NAP MEAL
o Two kinds selection of ham and cheese
o Bread roll accompanied with flavorful dairy butter and a choice of three kinds of sweet spreads
o Selection of fresh seasonal fruit
o Plain yoghurt with green lemon confiture
o Crisp brown rice flakes with milk
 
Last edited:
A for All Nippon Airways

Drikkeliste

Champagne
krug_grande.jpg

KRUG GRANDE CUVÉE
Krug has earned its unrivaled reputation as maker of the world's finest champagne. Its GRANDE CUVEE-a blend of various wines from different years-is perfectly balanced, with notes of green apple providing a profound nuance. The effervescence spreads slowly in the mouth,revealing the wine's graceful acidity. The long finish highlights the ever-so-slight bitterness of fresh citrus. ANA First Class has offered this supreme champagne since its first international flight,.in 1986.


pinot Noir / pinot meunier / chardonnay

White wine
chablls_premier.jpg

Chablis Premier Cru Vaillons 2008 Domaine Long-Depaquit
Chablis Bourgogne France
A marvelous chardonnay made with contemporary winemaking techniques at a prestigious property dating back to 1128, the original producer of chablis. A tingling acidity combines with refreshing lemon peel and grapefruit aromas for a peerlessly juicy flavor. Fruity nuances linger in the finish.


chardonnay

chassagne_montrachet.jpg


Chasagne Montrachet 1er Cru Les Chenevottes 2008 Domaine Chanson Pere et Fils
Côte-de-Beaune Burgundy France
A cave-aged chardonnay from a 16th century fortress on a property founded in 1750. The aromas conjure up images of yellow fruits and white flowers; think hawthorn and white peach melding with ruby grapefruit. A sweet, subdued acidity complements a soft alcohol for a supple texture.


chardonnay

rudesheimer_serg.jpg


Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Spätlese 2008 Johannishof
Rheingau Germany
From an estate established in 1685, the owner of many renowned vineyards in Rheingau, home to the world’s best riesling. Acacia blossom nuances with clover honey notes for the dignified aroma of pure riesling. Fresh and fruity, with a crisp acidity complementing a fluffy cotton-candy sweetness.


riesling

cloudy_bay.jpg


Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2010
Marlborough New-Zealand
From the renowned, pioneering winery that put New Zealand’s sauvignon blanc on the global wine map. Nuances of hazelnut and marmalade waft alongside lime aromas. Fresh, subdued acidity resonates gently with alcohol, forming perfect-pitch floral notes that give way to a lingering, delicate finish.


sauvignon blanc

Red wine
leoville_poyferre.jpg


Château Léoville Poyférre 2007 
Saint-Julien Bordeaux France
From a château known for its unwavering quality, among Médoc second-growth châteaux renowned for winemaking finesse. Vanilla fragrance follows notes of blackberry and black currant for heady voluminous aromas. An excellent tannin-alcohol balance. The mouthfeel challenges for an instant, but pure elegance ensues.


cabernet sauvignon / merlot / petit verdot / cabernet franc

charmes_chambertin.jpg


Charmes Chambertin 2007 Labouré-Roi

Côte-de-Nuits Burgundy France

From Labouré-Roi, a négociant with a stellar reputation for quality in Burgundy. The vineyards take in ample sunshine and produce wines with long finishes. A pinot noir with aromas of freshly picked raspberry and dark cherry. A soft acidity wraps around the alcohol for a smoky, smooth finish.


pinot noir

siepi_2005.jpg


Siepi 2005

Tuscany Italy

From a famed winery run for 24 generations over six centuries in Chianti. The superb winemaking methods of Siepi are revered throughout Italy. Berry aromas fill the nose, with hints of violet and cocoa mixed in. A fine consonance of solid tannins and soft acidity. The smooth alcohol accentuates well-balanced flavors.


sangiovese / merlot

shioziri.jpg


Suntory Japan Premium Shiojiri Melot 2007 

Nagano Japan

From a winery highly acclaimed for using fruit from dedicated vine growers in Shiojiri. This is Japan’s most favored region for merlot cultivation, thanks to its wide daily temperature variations. Brilliant aromas of blueberry, plum, and rose. A coupling of smooth tannins and alcohol form the elegant, powerful finish.


merlot

Dessert wine
cha_laf_pey_2005.jpg

Château Lafaurie-Peyraguey 2005

Sauternes Bordeaux

From a château with a distinct history of premier cru wines in Sauternes, the Mecca of sophisticated sweet white wines. Has a sweet, voluptuous perfume redolent of acacia nectar and mango. An ideal and harmonic blend of sweetness and alcohol. Its intense, full-bodied taste goes well with dessert and marries nicely with cheeses and richly flavored dishes.


sémillon / sauvignon blanc / muscadelle

Japanese sake
nagasakibijin.jpg

Nagasakibijin Daiginjo

Daiginjo Nagasaki

From a western Kyushu brewery established in 1688. Special rice grown by contracted farmers is hand-brewed with utmost care using spring water from virgin forests. Brilliant, fruity flavors play wonderfully with the sweetness of the rice.

akatsuki.jpg

AKATSUKI Junmai Daiginjo Enshin-Shibori, KATSUYAMA

Junmai Daiginjo Enshin-Shibori KATSUYAMA

Shibori, the process of extracting unprocessed sake determines the sake’s purity and is performed by a centrifugal separator to ensure that any odd taste is completely eliminated. This is a crystal-clear sake of the highest quality.


Shochu
murao.jpg

Murao Shuzo MURAO

Sweet-potato Shochu Kagoshima

Unrivaled sweet-potato shochu made by Toshihiko Murao, a renowned distilling master. Traditional black yeast and fine sweet potatoes are distilled in large ceramic pots in the classic, time-tested manner. Its ellegant, soft flavors give way to a lovely, round finish.
Accompaniment:Deep-fried fishcakes trio with wasabi soy dipping sauce

sato_shuzo.jpg

Satoh Shuzo SATOH MUGI

Barley Shochu

A shochu made from choice barley, from Japan’s most prestigious distiller, an artisanal perfectionist for more than 100 years. A deep, sweet flavor in a league of its own, with thick aromas redolent of slowly roasted barley.
Accompaniment:Deep-fried fishcakes trio with wasabi soy dipping sauce

asahi_shuzo.jpg

Asahi Shuzo HINORYU ASAHI

Brown sugar Shochu

A shochu specially made from unrefined, estate-grown brown sugar, distilled on the island of Kikaijima in southernmost Kyushu. A pleasing taste with a gentle sweetness and full body well suited to the tranquil coral island whence it comes.
Accompaniment:Deep-fried fishcakes trio with wasabi soy dipping sauce


Plum wine
kakutama_wine.jpg

KAKUTAMA Plum Wine

Kagoshima

First-rate plum wine brewed from the finest Japanese plums. Plums are steeped in 3-year-old genuine rice-shochu, where they mature for one year. This plum wine is barely filtered, giving it a lovely and full body and texture, and allowing the pure flavor of plum to shine through.

Aperitifts & Cocktails
・Dry Sherry ・Dry Vermouth ・Campari Soda ・Campari Orange ・Spumoni ・Kir ・Kir Royal ・Mimoza ・Martini ・Bloody Mary ・Screwdriver

Whisky
・Ballantine's Limited ・SUNTORY Whisky HIBIKI 21 Years Old ・Jack Daniel's Black Tennessee Whisky

Spirits
・Gin ・Vodka

Brandy & Liqueurs
・Hennessy XO ・Baileys Original Irish Cream

Beer
・ASAHI Super Dry ・KIRIN Ichiban Shibori ・SAPPORO Black Label ・SUNTORY
Non-alcoholic drinks

Soft drinks
・ANA Original Drink 「Aromatic KABOSU」 ・Orange juice ・Apple Juice ・Grapefruit Juice ・Tomato Juice ・Coca-Cola ・Coca-Cola zero ・Sprite ・Ginger ale ・Sparkling mineral water ・Still Mineral Water ・Iced Green tea ・Milk

COFFEE SELECTION
・ANA Specialty Coffee ・Espresso ・Cappuccino ・Caffelatte ・Caffe macchiato ・Café au lait ・ANA Specialty Blend Iced coffee ・Iced Caffelatte ・Decaffeinated

JAPANESE TEA
・Green Tea ・Roasted Green Tea

TEA SELECTION
・Assam [Silonibali] ・Darjeeling [Darjeeling The First Frush ] ・Earl Gray [Breakfast Earl Gray]   ・ANA Original Flavored Tea [Sunny Spot] ・ANA Original Flavored Tea [Soyokaze] ・Relax Tea(Deepspeep Blend) ・Refresh Tea(Awakening Blend)
 
Last edited:
A for All Nippon Airways

Ruta gikk opp forbi Berlin, så til Helsinki og videre nord mot østsiden av Kola-halvøya. Det var litt spesielt at sola var på vei ned når vi tok av fra Munchen, så var den på vei ned et stykke oppover, før den begynte å komme høyere på horisonten igjen. Akkurat det fenomenet har jeg aldri opplevd tidligere.

Først kom det en liten apetittvekker av grei standard. Det var litt pai, skinke, syltet paprika og bread-sticks.

IMG_0999.jpg


Sola på vei ned, dette må ha vært omtrent ved Berlin

IMG_1003.jpg


Så var det klart for å dekke på bordet, mens Krug-glasset ble toppet opp noen ganger. ANA har et veldig stilig oppsett for salt, pepper, olivenolje og smør.
IMG_1004.jpg


Som man ser er bordet forholdsvis lite. Det går ikke an å spise to personer, både pga bordstørrelse og mangel på ottoman. I og med at man har så stor lagerplass i vinduskarmen, er det ikke noe problem med det lille bordet. PC’n kan fint stå i vinduskarmen når man spiser.
Vannglasset er ikke det lekreste jeg har sett.
IMG_1005.jpg


Første servering var kaviar med vanlig tilbehør. Brød-kakene var noe spesielle, men smakte godt. Kaviaren-porsjonen var av middels størrelse, jeg vil tro at man kanskje kan få større porsjoner hos flyselskap som legger porsjonen på fat fra tralle. Godt var det i alle fall!
IMG_1008.jpg



Etterpå var det klart for forrett nr 2, som ikke var spesielt minneverdig. Smakene passet liksom ikke helt sammen, og blanding av kjøtt og fisk var heller ikke optimalt.
Cod brandade and crab meat salad with orange-accented oil til venstre, og Baked phyllo pastry filled with cepe mushroom and pork til høyre.
Drikke var fremdeles Krug.
IMG_1009.jpg


Jeg tok også en liten porsjon salat, og det var egentlig bortkastet. Jeg har mye mer sans for en god suppe enn smakløse salater.
IMG_1010.jpg


Så var det på tide med vinbytte. Jeg hadde egentlig tenkt meg Super-Toscaneren, men ombestemte meg i siste liten og gikk for Bordeaux. Den har en polpris på ca 550kr, så det burde være bra greier!
Biffen var utmerket, svært mør og saftig, men litt mer ”vell done” enn jeg vanligvis spiser. Rødvinen var fyldig, kompleks og saftig. En god vin, som jeg gjerne drikker igjen. Dessverre er ikke vinglassene optimale, så vinen kommer ikke til sin rett.

IMG_1011.jpg


Deretter var det klart for ostefatet. Dessverre ingen portvin til dette, så jeg holdt meg til Bordeauxen litt til. Osten var god nok den, men kun tre typer ost og ikke det ideelle tilbehøret.
IMG_1012.jpg


IMG_1013.jpg


Så var vi kommet til Helsinki, med innsjøer i alle retninger.
IMG_1014.jpg


Desserten var definitivt bra, både når det gjelder mat og drikke. Jeg gikk for Orange and champagne mousse cake with mango sauce og selvfølgelig Sauternes i glasset. Dessertvinen var meget bra, og jeg håper jeg får sjansen til å smake denne flere ganger. Krug-glasset sto alltid i bakgrunnen, velfyllt og klar til bruk. Dessverre virket det som de ikke hadde champagnekork å sette på mellom hver gang de tømte fra flasken. Resultatet ble en temmelig død Krug mot slutten av hver flaske. Botemiddelet er å enten drikke fortere, eller ha en medpassasjer eller to som også drikker sprudlevann.
IMG_1016.jpg


Helt til slutt var det kaffe, konjakk og petit fours. Kunne egentlig tenkt meg en god maltwhisky, men de hadde ikke noen som fristet. I stedet ble det Hennesy XO, noe som heller ikke er feil
IMG_1021.jpg


IMG_1019.jpg


Så var vi kommet til Nord-Finland, og solen vil ikke gå ned.
IMG_1022.jpg


Servicen gjennom måltidet var ekstremt bra, og tempoet var også passelig. Man følte ikke at flyvertinnene maste, samtidlig så var de alltid der i det samme man følte at man hadde bruk for noe.
De spurte om de skulle re opp nabosetet til meg, noe som passet fint. Det er en av fordelene med så lavt belegg, alle har tilgang til både seng og sete.

IMG_1024.jpg


Det kommer ikke frem på bildene, men sengen blir både stor og behagelig.
Slik ser pyjamasen ut
IMG_1023-1.jpg


Her er vi i nordishavet et sted, sola er på vei opp
IMG_1027.jpg


Et bilde som illustrerer den gode lagringsplassen i vinduskarmen. Luft-dysene er plassert der, i stedet for i konsollen over setet. Generelt foretrekker jeg å kunne styre lufta selv, og på denne flighten var det varmt. Jeg ba de skru ned temperaturen flere ganger, og til slutt var den 5 grader kaldere enn normal temperatur. Å sove når det er for varmt er drepen for min del.
IMG_1028.jpg


Etter to flasker Krug, noen glass rødvin og litt konjakk, var det på tide å legge seg. Da var det 5 timer til landing på Narita, og hvis ikke neste dag skulle bli for tung var det viktig med noen timer på puta.

Jeg sov veldig godt, og våknet ca 2 timer før landing. Det var selvsagt på tide med mer mat, og denne gangen ble det den asiatiske versjonen.
o Stir-fried bok choy and scallops with lightly soy-based sauce
o Deep-fried flat fish with sweet sour sauce
o Steamed rice, miso soup and assorted Japanese pickles or creamy rice porridge
o Accompaniment for steamed rice (Choose from four condiments)
IMG_1032.jpg


Jeg må innrømme at jeg ikke var spesielt sulten. Om det skyldes det store inntaket av mat eller drikke noen timer tidligere, skal være usagt. Det smakte i alle fall fisk, rett og slett. Litt variasjon fra det tunge måltidet tidligere var i alle fall godt.

Servicen var som sagt svært bra, det samme var renholdet. Jeg og min medpassasjer hadde hvert vårt toalett. Det ble vasket mellom hvert besøk, og til og med ble toalettpapiret brettet.
Vi landet ca en time før rute på Narita, etter 11:00 i luften. Landingen var ekstremt myk, den mest komfortable jeg noensinne har opplevd. Jeg takket flyvertinnene for den ekstremt bra servicen, og kom meg gjennom immigrasjon, hentet bagasje og ruslet ned til Narita Express i løpet av kort tid. Vel inne i Tokyo, ble det taxi til hotellet. Det ble litt språkproblemer i taxien, jeg visste ikke adressa til hotellet og måtte sjekke på google maps. Jeg hadde egentlig trodd at de fleste visste hvor Conrad lå, men den gang ei. Dessuten var det ikke så lett å finne ut om taxien tok kort eller ikke, og jeg hadde selvsagt kun med meg plastik.
 
Last edited:
Hjertelig takk for en knallfin rapport så langt Dag Viking! ANA så veldig bra ut! Jeg setter pris på dine tolkninger, og ikke minst flotte bilder av av mat/servering etc. Dette er noe jeg selv finner interessant, så takk igjen for det.

I stedet ble det Hennesy XO, noe som heller ikke er feil...

Hennesy XO er en av mine klare favoritter...nydelig Cognac :p
 
Last edited:
Herlig til nå, og ser frem til fortsettelsen :)

Jeg må innrømme at jeg ikke var spesielt sulten. Om det skyldes det store inntaket av mat eller drikke noen timer tidligere, skal være usagt.

He he, er nok en sammenheng og opplevde det samme i F DEN-FRA sist høst. Da jeg våknet opp til frokost var jeg fortsatt mett etter middagen før jeg la meg ;)

Ellers er jeg litt uenig angående ostene. Less is more, og man bør ikke ha for mange smaker heller for å unngå krøll
 
Last edited:
ANA first er jo ikke noe vi ser ofte. Herlig rett og slett! Hadde du hatt LH first så kunne du brukt first loungene deres.
 
ANA first er jo ikke noe vi ser ofte. Herlig rett og slett! Hadde du hatt LH first så kunne du brukt first loungene deres.

Ja, jeg er klar over det. Å velge ANA var med overlegg, selv uten first-lounge før avgang. Lufthansa kommer senere i rapporten, og FCT senere i sommer.

Ellers er jeg litt uenig angående ostene. Less is more, og man bør ikke ha for mange smaker heller for å unngå krøll

Ja, det er ikke noe poeng å blande alt mulig, men det er greit å kunne velge seg ut både oster og tørt tilbehør fra en skikkelig ostetralle, samt ha skikkelig flytende tilbehør. Noen selskap er bedre enn andre på akkurat dette, mer om dette senere. ;)
 
Takk for en flott rapport så langt. Ser definitivt ut som mangel på FCL i MUC ikke er det store tapet ifht. setene hos ANA.
 
Hotel Conrad Tokyo

Conrad ligger i 28-37 etasje i et forretningsbygg like ved Ginza-området i Tokyo. Jeg valgte dette hotellet på bakgrunn av beliggenhet og anmeldelser, samt nærhet til Narita Express. Hotellet har en veldig bra standard, det virker nyoppusset og viser ingen tegn til slitasje. Betjeningen var av topp kvalitet, og jeg fant ikke noe å sette fingeren på under hele oppholdet.
conrad-tokyo.jpg


Lobby
TYOCICI_Conrad_Tokyo_gallery_accom_lobby03alt_large_3.jpg


Jeg hadde booket et classic rom, men ved innsjekk ble det oppgradert til executive med utsikt til bukten. Jeg fikk toppetasje, dvs 37. med ganske god utsikt.
Fint og romslig bad, med strategisk plassert vindu mot senga
IMG_1033.jpg



IMG_1034.jpg



IMG_1035.jpg


IMG_1041.jpg



Litt disig på ettermiddagen
IMG_1036.jpg


IMG_1037.jpg


Og litt vanskelig å få et bra bilde på kveldstid

IMG_1044.jpg


Minibaren på hotellet fortjener også litt oppmerksomhet, den var over gjennomsnittet. De hadde til og med en eske drops av merket ”Frisk”.

IMG_1052.jpg


IMG_1051.jpg




Conrad har flere bra restauranter. Gordon Ramsey har en to-stjerners restaurant, så er det Cherise by Gordon Ramsay, en restaurant uten stjerne, og til slutt en kinesisk restaurant som har en stjerne. Jeg valgte den siste, som heter China Blue. Det ble et ganske lett måltid, kun forrett og hovedrett. Bollinger, som var champagne nr 2 på turen, ble servert med forretten som var en miks av forskjellige småretter. En spansk rødvin til hovedretten som var and.

China Blue
conrad_tokyo_03.jpg


Etterpå ble det en ruslerunde i byen, før kvelden ble avsluttet i baren Twenty Eight med japansk øl. Fin utsikt også herfra.
TYOCICI_Conrad_Tokyo_gallery_restaurants_28_bar02_large_4.jpg


Alt i alt et supert hotell, som jeg gjerne drar tilbake til.
 
Last edited:
Back
Top