Re: Om å reise med Color Line
Jeg bikka 40 for en drøy uke siden og ettersom feiring på tradisjonelt vis er utelukket pga Covid-19 restriksjoner foreslo opphavet at vi kunne feire på et 2-døgns cruise til Kiel. Pappa tok spanderbuksene på og booket tur for seg, mamma og meg i 5* Color Suites.
Onsdag var det tid for avreise og vi ankom Hjortnes omtrent samtidig som bussen fra Oslo bussterminal dukket opp, m.a.o. dårlig timing. Det var køer for innsjekk og vi rakk å komme oss ombord noen minutter før de startet den ordinære ombordstigningen.
Etter i svipp innom lugarene våre for å sette fra oss bagasjen tok vi heisen opp til Observation Lounge for å spise lunsj. Pappa hadde booket VIP-pakke som består av 4 valgfrie lunsjretter og en flaske champagne (som vi byttet i en flaske riesling da ingen av oss er spesielt glade i bobler), samt reservert bord med den beste utsikten forut. Akkurat utsikten var ikke så mye å skryte av ettersom det var tjukk tåke.
De hadde fornyet menyen i Observation Lounge siden sist jeg var på tur (i juli). Bl.a. var tartar og karbonadesmørbrød tilbake på den permanente menyen (de har vært "ukens" rett det siste året). Et nytt tilskudd var en "tasting-platter" med 3 små skiver med forskjellig pålegg; Hitrakrabbe, reker og brie og bresola. Den gikk jeg for og den var absolutt godkjent.
https://flic.kr/p/2kiaVw1https://www.flickr.com/photos/142842484@N08/
Skipet var fint julepyntet, her er et glimt fra Promenaden:
video_1_d37fa88e50724db5bb5e126cdf6e725fhttps://www.flickr.com/photos/142842484@N08/
Og fra trappa ned til Oceanic a'la Carte.
https://flic.kr/p/2kieEvj https://www.flickr.com/photos/142842484@N08/
På tur sørover var det forhåndsbestilt 3-retters middag i Oceanic a la Carte, vi gikk for jubileumsmenyen som består av Oceanics skalldyrsalat på toast, pepperbiff og Creme Brulee. Servitøren var en hyggelig lærling som virkelig stod på for å yte god service. Noe haltende fra tid til annen, bl.a. glemte han både å spørre om hvordan kjøttet skulle stekes og hvilke poteter vi ønsket, men alt i alt klarte han seg bra, det var i alle fall ikke noe å si på verken humør, serviceinnstilling eller arbeidsinnsats.
Returen til Oslo skulle hatt avgang fra Kiel kl. 13, men vi ble nærmere en time forsinket pga at det var så mange trailere som skulle med. Gledelig at de har så mye frakt, det er jo sterkt medvirkende til å holde linja gående.
Vi hadde forhåndsbestilt bobler og småretter i Oceanic a'la Carte til lunsj på returen. Det var en ok opplevelse, men maten bar preg av å ha stått klar en stund. Vi fikk fire glass med forskjellige bobler (prosecco, cremant, en sørafrikansk variant og champagne) og en platte med forskjellige småretter; manchego og serranoskinke, confitert laks, andepate, skagenrøre på toast, lefse med røkt reinsdyr og abondigas. Det ble servert brød og aioli ved siden av. Det så ved første øyekast ikke ut som mye mat, men vi var gode og mette da vi gikk fra bordet.
https://flic.kr/p/2kifcxF https://www.flickr.com/photos/142842484@N08/
Ettermiddagen ble tilbrakt med shopping, vi fikk fyllt opp både alkohol, diverse mat og ikke minst forbruksvarer fra parfymeriet. Litt klær og diverse annet ble det også.
Nok en middag i Oceanic a'la Carte, men vi klarte oss med hovedrett siste kvelden. Vi var rett og slett veldig mette etter to dager med mye godt både i glasset og på tallerkenen.
Alt i alt var det en fin tur. Suitene er kjempefine og å spise frokosten oppe i Observation Club er super.
https://flic.kr/p/2kiaVuChttps://www.flickr.com/photos/142842484@N08/
Passe med folk, så det gikk stort sett greit å få bord uten alt for mye venting, i alle fall i Observation Lounge og Manhattan bar. Puben så derimot full ut hele tiden, noe det har vært diskusjoner rundt på Facebook. Det ryktes at Stena Sagas venner har inntatt den og holder på bordene sine hele dagen. Om det stemmer vet jeg ikke, men puben er generelt populær og det er jo ikke mange sitteplasser der i utgangspunktet og med corona-restriksjoner er det ikke overraskende at det blir vanskelig å få bord.
Color Line gjør en god jobb med å legge til rette for å ivareta smittevernet ombord, klare regler, piler på gulvet som markerer retningen man skal gå i, myndige ansatte som gir klar beskjed til gjester som ikke følger reglene osv. Shoppingen ombord resulterte i en noen gavekort på nye turer, så spørs om det ikke blir noen turer på nyåret. Er godt å komme seg litt bort fra en litt grå og trist hverdag i disse dager.