OK da
SQ320 / 04aug SIN BKK B747-400 sete 2a
Jeg hadde fått til å starte møtet jeg skulle ha tidlig, og var klar allerede kl 1130. Jeg fikk booket om kveldsavgangen til en avgang kl 1240, slik at jeg på det viset skulle kunne lande i London kl 1910, og med en porsjon flaks og raske ben rekke siste flyet til Oslo kl 1930 .. Om jeg nådde den skulle jeg kunne komme meg helt fram til MJF med fly på lørdag morgen. Og om det nå ikke gikk var det jo ikke verre enn at jeg måtte ta en natt på Heathrow …og reise med det flyet som jeg egentlig skulle ha hatt.
Trafikken i Singapore er bare en lek i forhold til andre store byer.. i alle fall midt på dagen. Det tok knappe 25 minutter med Taxi, og innsjekking var unnagjort på et par minutter. Innsjekkingen var som en liten resepsjon, hvor atmosfæren var ytterst rolig og behersket. Og er har de så visst et skikkelig Fasttrack for passkontroll. Ikke snakk om å vente ett minutt en gang denne gangen gitt. Etter at innsjekk og passkontroll var unnagjort var klokken så mye at det blinket Boarding på skjermene, men jeg fant ut at jeg skulle innom F-Loungen om ikke annet for å se den. Rakk en kopp kaffe før det virkelig var på tide å gå til utgangen. Vel framme der var det fortsatt en bitteliten kø på sikkerhetskontrollen, som er ved hver gate. Knappe 5 minutter før avgang var jeg om bord, og ble geleidet fram til mitt sete, 2A som jeg skulle benytte meg av de neste 13,5 timer.
Fin fuggel det her !
Store dimensjoner på viftene.
Kun 2 passasjerer foran i dag, så her skulle alt ligge til rette for en flott reise, med god stol, god mat og full service på alle måter.
Ettersom det var dagflygning hadde jeg planer om å få unna en del jobb som jeg ikke hadde fått gjort tidligere i uka, med bl.a en del mailer som fortsatt var røde.
Her ved den ene av dem
Det var 3 kabinansatte som skulle ta seg av denne kabinen, og meny ble utdelt sammen med diverse pysj, toalettsaker med mer.
Jeg måtte bare si fra om det var noe jeg ønsket, og matservering ville komme når det passet best for meg.
Også her vanket det Champagne , hot towel, varmen nøtter mm.
Lunch
Apetititsers
Oven-baked warm escargots with bacon, shoots and cafe de paris butter.
Salad of lobster with baby spinach and seaweed.
Garlic bread
Oven fresh rolls
Valgte Escargots med hvitløksbrød.
Soup
Clear Oriental broth with bamboo piths and Yunnan ham.
Cream of mushroom served with sautéed pigeon and chanterelle mushrooms
Her valgte jeg den siste suppen, som var meget god.
Salad
Fine field greens
Singapore dressing infused in shallot oil with sambal, lime and honey
Main Courses
Seared Chilean bass with white bean-lobster stew in fish veloute and asparagus.
Braised beef cheeks with fish tripe, emperor greens and fried rice.
Chicken with ceps mushrooms and port wine jus, seasonal vegetables and potatoes.
Kashmiri style lamb curry with vegetables “Jalfrezi” and steamed rice
Salad of roasted fingerling potatoes, Kenyan beans, Swiss brown mushroom, semi-dried tomato with lamb lettuce, walnut oil dressing.
Her valgte jeg faktisk 3 retter. Hele den første og en liten smak av nr 2 og 4. Fisken var best !
Cheese
Selection of cheese with garnishes
Fresh fruit
Selection of fresh fruit
Dessert
Warm apple tart with macadamia ice cream and berries salad
mmmmm
Hot beverages
Freshly brewed coffee
Espresso to cappuccino
Selection of tea
Pralines
Etter dette gode måltidet var det tid for litt online jobbing.. trodde jeg.
Men nei, Wifi fungerte rett og slett ikke, og de plundret fælt for å få det opp uten resultat. Purseren var skikkelig lei seg, og som en liten kompensasjon fikk vi begge her foran en sjekk på USD150 som vi kunne handle for av inflight butikken.
Det klaffet akkurat med et sett Sennheiser Travel Headphones PXC 250, med aktiv støyreduksjon. Et godt plaster på såret tross alt, og jeg fikk da unna alle mailer og en hel masse annet selv om jeg var offline.
I tillegg fikk jeg sett 4 filmer som jeg ellers ikke ville ha hatt tid til å se på.
Og med en meget god stol som kunne legges helt ned samt ekstra puter hadde jeg det slett ikke ille der jeg lå og så film.
2 timer før landing fant jeg ut at det var tid for mat igjen
Dinner
Canapes
Satay with onions,cucumber and spicy peanut sauce
Appetisers
Chilled malossol caviar
With melba cheese and condiments
Jeg ba om påfyll på denne retten.. og fikk det !
Pave of Balik Salmon
Slab of classic Russian style cold smoked salmon with mesclum salad and herb sauce
Soup
Cream of Jerusalen atrtichoke with shimeji mushrooms
Cantonese style lotus soup with peanuts and pork
Salad
Oriental salad with dressing
Main courses
Thai style stirfried lobster with basil and chilli, seasonal vegetables and steamed rice.
Oriental imperial chicken with seasonal vegetables and fragrant rice
Lamb chank braised in red wine with peperonata and gratin potatoes
Venison in chanterelle mushroom cream sauce with tomato-linguini in olive oil.
Mushroom lasagne with roasted vegetables.
Og her var det ikke noen tvil. Hummer ble det !
Cheese
Selection of cheese with garnishes
Fresh fruit
Selection of fresh fruit
Dessert
Warm seasonal berries gratin
Hot beverages
Freshly brewed coffee
Espresso to cappuccino
Selection of tea
Pralines
Yepp LN-BIZ .. Dette var kortversjonen. Skal avlutte denne trip-report senere.. med de siste hendelsene og flightene