Jorden rundt på 1. klasse. 112 timer med morro.
Hei folkens. Her kommer del 1 av min tripreport om reisen OSL-FRA-PVG-NRT-ORD-MUC-OSL.
Dette var en reise som skulle ta meg innom hele 6 forskjellige flyplasser, 5 land, samtlige tidssoner, og en rekke forskjellige kulturer.
Jeg benyttet meg som så mange andre av tilbudet til US Airways om 100k miles. Poengene ble kjøpt, og reisen ble bestilt uten problemer. Først var routingen via ICN på veien hjem, men da jeg kunne få sjansen til å reise om USA, få 1 ekstra tur i F, og samtidig si at jeg reiste rundt hele jorden falt valget på å endre reisen. Endringen kostet minimalt, og jeg mener det var verdt hver krone.
Jeg brukte KVSTool i planleggingen av turen, dette er et MEGET anvendelig og nyttig verktøy om man skal booken en *A award billett.
Disclaimer: Dette er min første TR, og jeg er absolutt ingen fotograf. Les videre på eget ansvar.
Dag 1:
Klokken var satt på 04:00, og planen var å ta flytoget til Gardermoen fra Asker klokken 04:38. Det var bikkjekaldt ute, men heldigvis hadde jeg timet det godt slik at jeg ikke måtte vente så lenge. Turen på flytoget var ordinær, og vi ankom OSL på tidtabell 05:27.
Mitt reisefølge:
Innsjekk ble foresatt i SAS Business skranken(ingen kø), og de klarte å sjekke meg inn OSL - FRA og FRA - PVG.
Frokosten ble så inntatt i SAS Business lounge. Stille og rolig der på morgenkvisten, vil anta det var ca 10 mennesker i lokalet. Rundtstykkene med ost og skinke ble skylt ned med appelsinjuice. Dagens Aftenposten ble også gjennomlest.
LH 3137
06:55 OSL - 08:55 FRA
Belegg: 100% i C, 90-95 % Y
A320-200
Sete: 2F
Flyet pushet fra gaten på 06:55, men på grunn av at skipperen ville de-ice skuta var vi vel ikke i lufta før ca 35 minutter etterpå. Vi ankom FRA litt forsinket. Det var en meget rolig flight, kabinbestningen gav fin service,
Knyttenevetest bestått:
Frokost i LH C: Rundtstykke, croissant, frukt, pålegg, juice og kaffe. Da jeg tok bilde av maten ble naboen min i sete 2D interessert hva jeg drev på med. Jeg sa at jeg skulle reise rundt verden på kort tid, og han synes det hørtes stress ut. Jeg sa at ting blir nok litt mer behagelig når man flyr F.
Ved ankomst til FRA ble det "remote parking". Dette ville bety at jeg ble plukket opp i en standsmessig bil. Mannen som viste interesse for min fotografering av frokosten holdt på å snuble i trappa da han så hva jeg ble plukket opp i. Han var så snill å slippe meg ut først, så han gikk bak meg ned trappen. Han stoppet opp og sa at om det var slik behandling man fikk ved å fly F så var det nok ikke så stress likevel å fly verden rundt.
På grunn av at jeg startet min reise utenfor EU må jeg gå gjennom tollen i FRA. Det er derfor de IKKE kjører oss norske "kunder" til FCT. De kjører oss slik at vi kan ved letthet nå FCL ved B-gates. Jeg var en kjapp tur innom FCL før jeg stakk videre til FCT.
FCL: Bardisk
Bar + lounge:
Resepsjon FCL:
Inngang FCL:
Etter å ha fartet litt rundt på FCL fant jeg ut at nå var det på tide å finne seg en annen terminal å tilbringe tiden i. Valget falt da naturlig på First Class Terminal som ligger ca 300 meter fra utgangen på hovedterminalen. Det tok knappe 5 min å gå fra terminalen til FCT.
Som nevnt i andre TRs må man ringe på. Det kom en meget hyggelig dame og hentet meg. Hun gleidet meg lett gjennom sikkerhetskontrollen (latterlig kort kø), og gav meg en omvisning på FCT. Etter omvisningen spurte hun om passet mitt, og om jeg hadde fått videre boardingpass i Oslo. Hun mente at det ikke var standsmessig med SAS boardingpass, og hun skulle fikse meg et Lufthansa boardingpass. Jeg slo meg ned i en av sittegruppene for å slappe av litt. Jeg leste ferdig DN som jeg hadde statet på tidligere. Jeg bestilte også en dobbel espresso som ble konsumert mens DN ble ferdiglest.
Tatt fra min sitteplass:
Etter å ha lest gjennom DN var det tid for de gastronomiske opplevelsene på FCT.
Jeg må si at jeg forsynte meg flere ganger, men var dessverre dårlig med å ta bilder av mine måltider på FCT.
Her er god brød med spekemat, sushi, laks, ost og eggplant. Champagne Bollinger står i bakgrunnen.
Meget god Panna Cotta (tok meg 2 stk av denne, sikkert nok kalorier til å dekke hele dagsforbruket)
Deler av buffeten:
Skinkeskjærer med buffet i bakgrunn:
Nærbilde av buffet:
Sittegruppe i spiseområdet av FCT:
Etter middag var det å slappe av med laptop, lesestoff, lydbok, og noe godt i glasset. Her er utsikten fra "slappe-av-men-kanskje-jobbe-litt-stolene". Raskt trådløst internett er tilgjengelig, i tillegg til strøm ved hver stol. Eneste som irriterte meg var at man måtte spørre om ny "internettkode" hver 2. timer. Da hvert kort bare varte 2 timer.
Godt kvalitet både på innholdet i lesestoffet og i glasset. Hvor fantastisk er det ikke å høre: "What kind of gin do you want Sir", når jeg bestiller en GT. Valget mitt falt på Tanqueray No. 10. Denne er min absolutte favoritt når det kommer til gin. Kanskje vil noen Bombay Saffire-tilhengere rynke på nesen nå?
Her er utsikten fra min "slappe-av-men-kanskje-jobbe-litt-stol". Sittegruppe i front, TV-gruppe og spiseplass bak. Bak de hvite veggskillerne er gangen til toalett, bad og soverom.
Utsikt fra stolen min. Dette er mot inngangen til selve "terminalområdet" (haha).
Dette var del 1 av rapporten. Del 2 kommer før dere aner det. Del 2 tar for seg flighten til PVG, og neste flight videre til NRT. I tillegg kommer en morsom historie fra da jeg skulle dusje på FCT. Transferen til flyet vil jeg også komme tilbake til.
Thomas
Hei folkens. Her kommer del 1 av min tripreport om reisen OSL-FRA-PVG-NRT-ORD-MUC-OSL.
Dette var en reise som skulle ta meg innom hele 6 forskjellige flyplasser, 5 land, samtlige tidssoner, og en rekke forskjellige kulturer.
Jeg benyttet meg som så mange andre av tilbudet til US Airways om 100k miles. Poengene ble kjøpt, og reisen ble bestilt uten problemer. Først var routingen via ICN på veien hjem, men da jeg kunne få sjansen til å reise om USA, få 1 ekstra tur i F, og samtidig si at jeg reiste rundt hele jorden falt valget på å endre reisen. Endringen kostet minimalt, og jeg mener det var verdt hver krone.
Jeg brukte KVSTool i planleggingen av turen, dette er et MEGET anvendelig og nyttig verktøy om man skal booken en *A award billett.
Disclaimer: Dette er min første TR, og jeg er absolutt ingen fotograf. Les videre på eget ansvar.
Dag 1:
Klokken var satt på 04:00, og planen var å ta flytoget til Gardermoen fra Asker klokken 04:38. Det var bikkjekaldt ute, men heldigvis hadde jeg timet det godt slik at jeg ikke måtte vente så lenge. Turen på flytoget var ordinær, og vi ankom OSL på tidtabell 05:27.

Mitt reisefølge:

Innsjekk ble foresatt i SAS Business skranken(ingen kø), og de klarte å sjekke meg inn OSL - FRA og FRA - PVG.
Frokosten ble så inntatt i SAS Business lounge. Stille og rolig der på morgenkvisten, vil anta det var ca 10 mennesker i lokalet. Rundtstykkene med ost og skinke ble skylt ned med appelsinjuice. Dagens Aftenposten ble også gjennomlest.
LH 3137
06:55 OSL - 08:55 FRA
Belegg: 100% i C, 90-95 % Y
A320-200
Sete: 2F
Flyet pushet fra gaten på 06:55, men på grunn av at skipperen ville de-ice skuta var vi vel ikke i lufta før ca 35 minutter etterpå. Vi ankom FRA litt forsinket. Det var en meget rolig flight, kabinbestningen gav fin service,
Knyttenevetest bestått:

Frokost i LH C: Rundtstykke, croissant, frukt, pålegg, juice og kaffe. Da jeg tok bilde av maten ble naboen min i sete 2D interessert hva jeg drev på med. Jeg sa at jeg skulle reise rundt verden på kort tid, og han synes det hørtes stress ut. Jeg sa at ting blir nok litt mer behagelig når man flyr F.

Ved ankomst til FRA ble det "remote parking". Dette ville bety at jeg ble plukket opp i en standsmessig bil. Mannen som viste interesse for min fotografering av frokosten holdt på å snuble i trappa da han så hva jeg ble plukket opp i. Han var så snill å slippe meg ut først, så han gikk bak meg ned trappen. Han stoppet opp og sa at om det var slik behandling man fikk ved å fly F så var det nok ikke så stress likevel å fly verden rundt.

På grunn av at jeg startet min reise utenfor EU må jeg gå gjennom tollen i FRA. Det er derfor de IKKE kjører oss norske "kunder" til FCT. De kjører oss slik at vi kan ved letthet nå FCL ved B-gates. Jeg var en kjapp tur innom FCL før jeg stakk videre til FCT.
FCL: Bardisk

Bar + lounge:

Resepsjon FCL:

Inngang FCL:

Etter å ha fartet litt rundt på FCL fant jeg ut at nå var det på tide å finne seg en annen terminal å tilbringe tiden i. Valget falt da naturlig på First Class Terminal som ligger ca 300 meter fra utgangen på hovedterminalen. Det tok knappe 5 min å gå fra terminalen til FCT.
Som nevnt i andre TRs må man ringe på. Det kom en meget hyggelig dame og hentet meg. Hun gleidet meg lett gjennom sikkerhetskontrollen (latterlig kort kø), og gav meg en omvisning på FCT. Etter omvisningen spurte hun om passet mitt, og om jeg hadde fått videre boardingpass i Oslo. Hun mente at det ikke var standsmessig med SAS boardingpass, og hun skulle fikse meg et Lufthansa boardingpass. Jeg slo meg ned i en av sittegruppene for å slappe av litt. Jeg leste ferdig DN som jeg hadde statet på tidligere. Jeg bestilte også en dobbel espresso som ble konsumert mens DN ble ferdiglest.
Tatt fra min sitteplass:

Etter å ha lest gjennom DN var det tid for de gastronomiske opplevelsene på FCT.
[size=+2]MENU FCT[/size]
SOUPS
- Consomme with vegetables
- Tom Ka Gai - thai chicken soup with coconut milk
- Creamy pumpkin soup - with roasted pumpkin seeds and oil
LOCAL SPECIAL
- Bavarian Leberkäse - creamy potato salad / brezel / mustard
- "Tiroler Gröst´l" - green asparagus / 13 years aged balsamico
- Truffeles spinach with rösti - fried egg / sauce hollandaise
STEAK & SALAD
- Seared fillet of beef - eggplant salad / crispy rosemary chips
WOK
- Chicken wok - chicken / asian vegetables / steamed rice
PASTA
- Gnocci al caprese - gnocci with mozzarella / creamy tomato sauce / fresh basil
ASIA
- Green pawn curry - pawns in green coconut curry / thai basil / lemongras
SPECIAL
- "Wiener Schnitzel" - potato / cucumber / cabbage salad
- Grilled salmon - saffron potatoes / spinach
BUFFET
ANTIPASTI
- Grilled vegetables
- White eggplant puree
- Arugula with curry tomatoes
- Shallots with aged balsamic vinegar
- Buffalo mozzarella
- Parmesan / Manchego
- Prosciutto de Parma
- Pata Negra
- Grilled green asparagus
- Hummus
- Sashami of smoked salmon
- Octopus carpaccio
- Vitello tonnato
- Salade a la nicosie au thon
- Crevettes
- Fillet of beef with tabouleh and haloumi cheese
- Marinated pawns
- Salad of chantarelle
TAPAS
- Fried baby calamari
- Fried antichokes
- Meatballs in tomato sauce
- Fried pawns
SMOKED SALMON
- Scottish smoked salmon - Loch Fyne - horseraddish cream / cream cheese / toast or bagle
DESSERTS
- Panna Cotta
- Tirami su
- Berry ragout
- Mousse au chocolat
- Fresh fruit salad
- Viennese apple strudel
- Selection of sorbets
- Austrian style chocolate soufflé
- Vanilla ice cream with warm chocolate sauce
DRIKKE
- Hva enn hjertet måtte begjære.
Jeg må si at jeg forsynte meg flere ganger, men var dessverre dårlig med å ta bilder av mine måltider på FCT.
Her er god brød med spekemat, sushi, laks, ost og eggplant. Champagne Bollinger står i bakgrunnen.

Meget god Panna Cotta (tok meg 2 stk av denne, sikkert nok kalorier til å dekke hele dagsforbruket)

Deler av buffeten:

Skinkeskjærer med buffet i bakgrunn:

Nærbilde av buffet:

Sittegruppe i spiseområdet av FCT:

Etter middag var det å slappe av med laptop, lesestoff, lydbok, og noe godt i glasset. Her er utsikten fra "slappe-av-men-kanskje-jobbe-litt-stolene". Raskt trådløst internett er tilgjengelig, i tillegg til strøm ved hver stol. Eneste som irriterte meg var at man måtte spørre om ny "internettkode" hver 2. timer. Da hvert kort bare varte 2 timer.

Godt kvalitet både på innholdet i lesestoffet og i glasset. Hvor fantastisk er det ikke å høre: "What kind of gin do you want Sir", når jeg bestiller en GT. Valget mitt falt på Tanqueray No. 10. Denne er min absolutte favoritt når det kommer til gin. Kanskje vil noen Bombay Saffire-tilhengere rynke på nesen nå?

Her er utsikten fra min "slappe-av-men-kanskje-jobbe-litt-stol". Sittegruppe i front, TV-gruppe og spiseplass bak. Bak de hvite veggskillerne er gangen til toalett, bad og soverom.

Utsikt fra stolen min. Dette er mot inngangen til selve "terminalområdet" (haha).

Dette var del 1 av rapporten. Del 2 kommer før dere aner det. Del 2 tar for seg flighten til PVG, og neste flight videre til NRT. I tillegg kommer en morsom historie fra da jeg skulle dusje på FCT. Transferen til flyet vil jeg også komme tilbake til.
Thomas
Last edited: