DeluxeReport: The Asia 2011 First Class Tour!

...og her opplevde vi tidenes høfligste sikkerhetskontroll. Herregud. Hvis alle kontrollene i verden hadde vært slik, ville det ikke ha vært krig i verden

Du må huske på at det heter Fluggastkontrolle, synes det sier noe om holdningen til passasjerene gjestene ;)

Forøvrig - topp rapport som vanlig. Ser frem mot resten.
 
Du må huske på at det heter Fluggastkontrolle, synes det sier noe om holdningen til passasjerene gjestene ;)

.

Er en grunn til at jeg liker sikkerhetskontrollen på FCT. Sikkerhetskontroll uten vakter som banner og sverter og du kan ta din tid med å plukke opp laptopen som er sendt igjennom uten å stresse.

Til trådstarter: Topp rapport.
 
Takk for flott rapport sålangt ! Ser frem til fortsettelsen.

Er en grunn til at jeg liker sikkerhetskontrollen på FCT. Sikkerhetskontroll uten vakter som banner og sverter og du kan ta din tid med å plukke opp laptopen som er sendt igjennom uten å stresse.

Reiste fra hjem fra Frankfurt i går. Da var sikkerhetskontrollen på 1B omtrent slik som du beskriver fra FCT. Da vi kom til sikkerhetskontrollen var det minst 5 helt ledige sluser og vi kunne velge hvor vi ville gå. Betjeningen var også svært hyggelig. Med 5 ledige sluser og 0 folk var det heller ikke nødvendig for oss å stresse med laptop etc.

Selve reisen foregikk med SAS på økonomi og selv om servicen var hyggelig nok, kan nok den neppe sammenlignes med det som venter for de som starter turen på FCT. :)
 
Seoul – Hong Kong
Flight: TG629
Avgang: 10:20
Maskin: B777-200
Klasse: Business
Sete: 12K

Boarding gikk veldig greit, og det var opptil flere hyggelige og litt eldre flyvertinner som bukket og ønsket oss velkommen. Jeg hadde på forhånd lest flere anmeldelser av Thai Business Class, og dessverre var flere negative. Jeg hadde i utgangspunktet prøvd å få plass på Asiana eller Singapore airlines mellom Seoul og Hong Kong, men tidsmessig var Thai det beste valget.

Business Class har 2-2-2 konfigurasjon på denne B772, men setene er plassert på rad hele veien. Her har blant annet Singapore Airlines funnet ut at ved å plassere radene ulikt så oppnår man mer privacy da man ikke kan se rett i fanget på de som sitter over midtgangen. Tok dessverre ikke noe godt bilde av kabinen, men Google Images er snill og gir oss følgende:

TG629.jpg


Velkomstdrink ble servert og jeg valgte Champagne. Aner ikke hvilken type det var, og glasset det ble servert i fremhevet ikke akkurat smak eller duft, men jeg var tørst så Champagnen gikk raskt ned...

IMG_0513.JPG


Denne kompisen skulle også "hjem" til Hong Kong i dag, dessverre tilhører den feil allianse...

IMG_0515.JPG


Setene Thai bruker er de samme de bruker på long-haul også, og disse er ikke lie-flat, men skli-ned-seter som blant annet SK sliter med. Setene ser ut som små "pods" men de funker helt ok til små flyturer, som denne flighten over til Hong Kong.

TG629_1.jpg


TG629_2.jpg


Kabinen er luftig og lys, og virker også moderne. Setene er som nevnt ikke de mest moderne, men de virker ikke slitte eller gamle på noen som helst måte. Jeg fløy Swiss Business Class i 2009 før de skiftet ut setene og der virket setene mye mer slitte enn her. Vet ikke om dette skyldes materiale eller fargevalget, men vi var i hvert fall fornøyd.

IMG_1343.JPG


IMG_1344.jpg


Business Class var langt fra fullt så jeg antar at flyet ellers også var maks halvfullt, så take-off gikk raskt, som det pleier å være ombord et fly med ekte motorer (B777). Opp i luften fikk vi meny og jeg spurte om en Cola Light og en Gin Tonic. Klokken er jo alltid 19 et sted i verden.

IMG_1346.JPG


Så kom maten! God mat, men ikke noe spektulært heller. Jeg er som regel glad i asiatisk mat, så dette gikk fint. Kylling i en slags karrisaus.

IMG_0534.JPG


IMG_0537.JPG


Med en flytid på 3 timer og 35 minutter så gikk denne turen raskt i setene. Servicen til Thai var overraskende bra, vi fikk en del spørsmål om reisen vår og om vi hadde vært i Hong Kong før etc. Frøken Deluxe er nokså sosial av seg, så selv skrudde jeg på mine QC3 og leste litt på iPaden. Jeg har forstått det slik at servicen kan være hit-or-miss, men i dag var vi nok heldige med crewet. Etter en power-nap våknet jeg av at piloten sa noe på engelsk som jeg overhode ikke fattet noe av, men snart skulle vi i hvert fall lande!

IMG_1375.jpg


Jepp, dette må være Hong Kong.

IMG_1379.JPG


Vi landet litt før rutetid, og kunne se frem til et par dager i en av mine favorittbyer, Hong Kong! Hva jeg synes om flighten? Over all forventning egentlig, men igjen, hvilke forventninger hadde jeg egentlig til Thai? :P
 
Hong Kong er en av de kuleste byene jeg vet om. Det er alltid noe å gjøre og det er alltid noe å se. Det er både veldig vestlig og veldig orientalsk på samme måte. Mye mer interessant by enn Singapore, etter min mening. Dette var min tredje gang i byen, men første gang med kjæreste (ahem!) så vi hadde litt "andre" planer; ble litt flere lange gåturer i parker, shoppingturer etc enn forrige gang jeg var i byen, for å si det sånn... :P

Som vanlig gikk alt veldig effektivt på flyplassen i Hong Kong, og vår baggasje var blant de første til å komme ut på båndet. Her funker alt, alltid.

IMG_0539.JPG


IMG_1387.JPG


IMG_1389.JPG


IMG_1390.JPG


IMG_1396.JPG


I Hong Kong finnes det forskjellige taxier som opererer forskjellige deler av byen. Om man skal til Central og/eller i store deler av sentrum, så tar man en rød taxi, om man skal til New Territories så er det de grønne som gjelder og om man mot formodning havner på nachspiel i Lantau (don't ask) så tar man de lyseblå taxiene.

Taxiene i Hong Kong tar i utgangspunktet ikke kredittkort, men en del har begynt som ledd i et pilotprosjekt. Ryktene sier de ikke vil ta kredittkort pga tips og avrundingen som man gjør når man betaler med cash. Vi hadde ikke tatt ut cash, da jeg pleier å få hotellet til å betale for meg og så legger de det på regningen min (så slipper man også å bli lurt, dette pleier jeg spesielt å gjøre i nye byer og/eller når jeg er usikker på hva det koster å ta taxi fra flyplassen og inn til byen).

IMG_1389%202.JPG


Som InterContinental Gold Ambassador er ikke valget så vanskelig når det kommer til hotell. Jeg har også edelt metall hos SPG, men foretrekker InterContinental når jeg er på ferie, men SPG-hotellene Sheraton, Westin og Le Méridien når jeg reiser gjennom jobb.

I Hong Kong fantes derfor to aktuelle hotell for oss: InterContinental Hong Kong (A) og InterContiental Grand Stanford (B). Begge ligger på Kowloon med utsikt over Victoria Harbour og Hong Kong skyline, men IC Hong Kong er flaggskipet og har også best utsikt. Se kart:

IC.jpg


Standarden er nokså lik, men prisene er det stor forskjell på. IC Hong Kong kan fort koste 2 og 3 ganger mer per natt (selv med corporate rate) enn hva Grand Stanford koster. Selvfølgelig har beliggenhet mye å si, men vi var på forhånd usikre på om det var verdt å betale såpass mye ekstra for å ha bedre utsikt. Dessuten ligger ikke hotellene mer enn ca 1 km unna hverandre, så vi valgte å booke de første nettene (ukedagene) på Grand Stanford og så bytte over til IC Hong Kong til helgen, da sistnevnte uansett har bedre priser i helgene enn ukedager. Når det er sagt, utsikten ved Grand Stanfor er det ingenting i veien med, såfremt man får et harbour view rom!

Da vi ankom hotellet var det en del som sjekket inn, men en av Ambassador-fordelene er dedikert sjekk-inn, og denne skranken var ledig. Vi ble fortalt litt om hotellet av en meget hyggelig dame og ble også forklart om hvilke Ambassador-fordeler som ventet oss. Oppgraderingen (som jeg var mest spent på) hadde gått igjennom, og vi kunne se frem til en junior suite med harbour view. For ca tusenlappen per natt (med heftig corporate rate) er ikke dette en dårlig deal i Hong Kong! Vi ble også forklart at det foregikk arbeid med å pusse opp hotellet, men alle Ambassadors ble plassert lengst mulig bråket så mulig, men at vi bare måtte ta kontakt om det ble plagsomt.

Litt bilder av InterContinental Grand Stanford:

13925680.jpg


ic_lobby.jpg


view.jpg


Nice touch!
IMG_1417.JPG


Stue:
IMG_2414.JPG


Soverom:
IMG_2417.JPG


IMG_2418.jpg


Bad nummer 1:

IMG_2420.jpg


Bad nummer 2:

IMG_2422.jpg


IMG_2423.jpg



Senere på kvelden, valgte vi å finne en lokal sjappe for litt duck. Kinesere er gode til å kopiere, men de er også gode til å lage duck!

IMG_0540.JPG


Vi kom nokså slitne tilbake til hotellet, og forberedte oss på en uke med heavy sightseeing og nye opplevelser!
 
Selvsagt måtte vi besøke alle de vanlige attraksjonene i Hong Kong!

Frøken Deluxe ville naturligvis innom Ladies Market:

IMG_0592.JPG


Klassisk Engrish eksempel:

IMG_0595.JPG


IMG_0594.JPG


God morgen Hong Kong!

IMG_1534.jpg


IMG_1426.JPG


IMG_1546.JPG


IMG_1547.jpg


IMG_1566.JPG


IMG_1801.jpg


IMG_1624.JPG


IMG_1956.JPG


Etter et par dager på Grand Stanford var det på tide å flytte over til InterContinetal Hong Kong! Utsikten er som nevnt vesentlig bedre, men hele hotellet bærer preg av å være mer populært og fullere enn Grand Stanford. Innsjekking gikk greit og vi ble vist frem rommet vårt, pga antallet gjester ble vi "bare" oppgradert til et Superior Room, men utsikten var det absolutt ikke noe å si på. Noe mer luksuriøs standard enn Grand Stanford, men det kan diskuteres om det er verdt 2-3.000 kr mer, per natt...

IMG_1493.jpg


Lobby:
IMG_1827.JPG



Frøken Deluxe tar bilde av Bose-høyttalerne:
IMG_1716.jpg


IMG_1705.JPG


IMG_1707.JPG


IMG_1706.JPG


IMG_1721.JPG
 
Vi brukte også en dag på å dra til Macau for å besøke casinoene og prøve lykken:

Dersom du tar båten (TurboJet) over til Macau i First Class, så serverer de dette:
IMG_0609.JPG


Whynn Casino:
IMG_1883.jpg


IMG_0622.JPG


Taket på MGM:
IMG_1870.JPG


IMG_0612.JPG


Tjente ca 1.000 kr på 10 minutter, klager ikke!
IMG_0617.JPG


Vi tok også turen til Shenzhen, som er en by i Kina, hvilket betyr at man må søke om Visum på togstasjonen (noe som tar ca 1 time) for å kunne komme inn. Hele prosessen er litt kronglete, de tar bare Kinesiske Yuan for å kunne få visum, så du må til et annet kontor for å veksle fra Hong Kong Dollar. Så leverer du inn passet og etter en stund så har du visumet klart.

Shenzhen er en totalt annerledes by enn Hong Kong. Alt de har (stort sett) er fake, og alle butikkene i kjøpesenteret ved togstasjonen selger det eksakt samme. Merk at de likevel sjeldent henger falske produkter i butikkene, de har kataloger som du må spørre om for å se hva de har. Når du har bestemt deg for å se noe, tilkaller de sine løpegutter som da henter varene fra lageret. Når politiet kommer, blir alle lettere paniske og skjuler alt de kan av falske varer. :)

Det Store Falske Kjøpesenteret til høyre:
IMG_1891.JPG


We're not in Kansas anymore...
IMG_1892.JPG


IMG_0643.JPG


Skal det være en Lolex?
IMG_0212.JPG


Vi sjekket også ut den lokalen pandaen i Hong Kong. Skikkelig latsabb.
IMG_0658.JPG


IMG_1897.JPG


Her lager alle Asiatere samme lyd: "aaaaaaah!" :)
IMG_1939.jpg


IMG_0650.JPG


IMG_1952.JPG


Etter litt over en uke i Hong Kong, var det på tide å pakke kofferten igjen for neste destinasjon; Singapore! Følg med for å se hvordan heltene våre tilpasser seg sterile Singapore etter å ha vært i kaotiske Hong Kong!
 
Strålende rapport ja! Og dette kommer fra en som ikke engang er noe spesielt interessert i å dra til Asia. Men jeg må si at det ser ganske pent ut enkelte plasser, og pluss for bilde av Pandaen selvsagt :)
 
Veldig flott rapport så langt :up:
Var det ikke litt snodig med middag på SK flygningen så tidlig på formiddagen?
 
Takk for hyggelig tilbakemelding! Har campet med laptopen i stuen og vurderer å skrive ferdig hele sulamitten i kveld. :)

Var det ikke litt snodig med middag på SK flygningen så tidlig på formiddagen?

Jo, samtidig så hadde vi vært våkne ganske lenge så det ble vår brunch. Dessuten, man må jo spise rettene man blir servert — hvordan ellers skal jeg kunne levere en DeluxeReport? ^_^
 
Veldig bra rapport, ser frem til fortsettelsen! Hvor mange EuroBonus poeng gikk med på turen (1 pax)? Fikk litt lyst på en F-tur nå, har 250 k EB-poeng på konto...
 
Frøken Deluxe hadde aldri vært i Singapore, men etter å ha hørt mye positivt var hun veldig nysgjerrig. Vi hadde i utgangspunktet planer om å tilbringe flere dager i Singapore, men basert på min egen erfaring (har vært i Singapore et par ganger) så konkluderte vi at vi ikke behøvde mer enn 4 dager i Singapore, og at vi heller kunne bruke Hong Kong som base når vi først var i Asia.

På grunn av SAS EuroBonus sin merkelige regel med å ikke tillate stop-overs på bonusbilletter med Star Alliance, ble vi nødt til å bestille tur/retur Hong Kong — Singapore som en separat reise. Hadde som tidligere nevnt et par Miles & More poeng til overs, som jeg brukte til denne reisen. Vi hadde på forhånd lyst til å teste Singapore Airlines sitt intra-Asia Business Class produkt, så etter litt søking på ANA ringte jeg Lufthansa og fikk ordnet billetter.

Med avgang fra Hong Kong kl 12:30 behøvde vi heller ikke å stå opp så tidlig, så etter en lang frokost på Starbucks'en ved siden av hotellet tok vi taxi til flyplassen. Foretrekker egentlig å ta MTR i Hong Kong til flyplassen, da man kan sjekke inn baggasjen i byen, men i dag valgte vi å ta taxi helt frem til flyplassen.

Hong Kong er en moderne og stor flyplass, så det var bare å finne Singapore-airlines skranken for å sjekke inn:

IMG_2009.JPG


Innsjekking gikk meget raskt, ingen kø hos Singapore Airlines denne dagen. Fikk tildelt boardingpasses og instruksjoner for å finne frem til Silverkris loungen. Sikkerheten er som vanlig både effektiv og høflig i Hong Kong, kanskje bare slått av Singapore. Etter passkontrollen var vi inne i terminalen og begynte å finne veien til Silverkris loungen.

Singapore Airlines sine lounger er som regel mine favoritter, spesielt loungen i Hong Kong. Etter litt shopping fant vi veien og ble ønsket velkommen av den hyggelig dragen som lovte oss å komme på PA systemet før boarding skulle begynne.

silverkris.jpg


silverkris_hkg.jpg


6284714423_4a0d2b1ca2_b.jpg


Loungen er ganske romslig og har veldig god variasjon av mat og drikke. Dessverre har ikke loungen toaletter, men de offentlige ligger rett ved siden av loungen, så det er ingen lang vei å gå og disse er uansett veldig renslige, faktisk mye mer renslige enn SAS sine lounger i OSL og ARN.

IMG_1902.JPG


De pleier å ha en kombinasjon av tradisjonell asiatisk mat, i tillegg til Singapore Chicken/Rice/Noodles.

IMG_0694.JPG


Oi, hva er det jeg ser i hjørnet?

IMG_1901.JPG


IMG_1903.jpg


Var ikke veldig sulten, så det ble et par Cola Light med sitron og en liten is, før det var på tide å boarde!

På vei til gaten hadde vi to stopp, jeg prøvde å ta bilde av følgende:

IMG_2011.JPG


..mens frøken Deluxe fant sin favorittgodis:

IMG_2017.jpg


Vi var som vanlig nesten sistemann ombord, men det er alltid en fryd å boarde et Singapore Airlines fly. De tar seg tid til å ønske deg velkommen og min erfaring er at de alltid er i godt humør. So far, so good!
 
Hong Kong — Singapore
Flight: SQ891
Avgang: 12:30
Maskin: B777-200
Klasse: Business
Sete: 12A

Vi hadde gledet oss til å prøve Singapore Airlines intra-Asia, men selv var jeg mest spent på hvilke seter vi skulle få. Singapore Airlines har, så vidt jeg vet, tre konfigurasjoner i Business Class, de klassiske noe eldre lilla setene, de relativt nye beige setene som de bl.a. bruker mellom Singapore og København, samt den nyere konfigurasjonen med de ekstremt brede setene (som jeg fikk teste 3 uker etter ferien min, trip-report er på vei!).

I dag var vi ikke så heldige og fikk den eldste konfigurasjonen. Det skal dog sies at dette er mer enn nok for en relativt kort 3,5 timers reise!

IMG_2020.jpg


Velkomstdrikk ble servert rimelig raskt, valgte Champagne (aner ikke hvilket brand) og frøken Deluxe gikk for appelsinjuice.

IMG_0697.JPG


Selv om setene er noe eldre, er det ingenting som mangle med tanke på komfort. Skjermene er også noe større enn hva Lufthansen og SAS har i dag.

IMG_2030.JPG


Etter en effektiv take-off, var det på tide med en Singapore Sling. Mitt inntrykk er at du enten elsker eller hater denne drinken, selv er jeg en tilhenger! Frøken deluxe synes den var litt i overkant sterk, så jeg styrtet to stk. :)

IMG_0698.JPG


Kort etter, ble vi servert forretten som bestod av scampi med diverse grønnsaker. Helt ålreit mat. Drakk en standard hvitvin til, fikk dessverre ikke notert navnet, men kan ikke huske at den var eksepsjonell heller.

IMG_2032.JPG


Til hovedrett valgte jeg biff. Den var helt ok, hverken mer eller mindre. Minnet kanskje noe om biff stroganoff, ikke veldig spennende. Valgte en helt ok fransk vin, som igjen ikke imponerte men var helt ok.

IMG_2033.JPG



Til dessert bad jeg om mango-sorbet som ble servert med coulis av bær. Dagens høydepunkt!

IMG_0704.JPG


Etter to Singapore slings samt både hvit- og rødvin var jeg natimgigvis litt trøtt, så sov så og si resten av turen... :)

Singapore Airlines leverer jevnt over god service. Vi ble begge tiltalt ved etternavn og ble også spurt om dette var første gang i Singapore etc. Vi ble også spurt et par ganger om vi ville bil tatt bilde av og maten ble også servert med attention to detail, slik at alle ingrediensene lå riktig vei etc. Sånt setter en perfeksjonist pris på. Mange mener at Singapore Airlines er et av verdens beste flyselskap, denne diskusjonen skal jeg ikke gå inn på nå – men selv på en relativt kort intra-asia strekning følte vi oss begge veldig velkommen.

Etter å ha landet, taxet vi en stund før vi parkerte ved siden av denne bussen:

IMG_2035.JPG


Så var det å takke crewet for en hyggelig flyvning og komme seg inn til byen for å utforske Singapore!
 
Jeg har et spesielt forhold til Singapore. Alt er veldig effektivt – det er veldig rent og trygt overalt. Men dette fører til at man fort kan få følelsen av å være i en Europeisk by, noe som kanskje trekker ned og gjør byen litt kjedelig. Dersom du ønsker å oppleve noe annerledes og mer "asiatisk", så bør du nok egentlig unngå Singapore. Men når det er sagt, er byen velegnet til de som ønsker en "soft-landing" når de først er i Asia.

IMG_2036.JPG


IMG_2045.JPG


IMG_2055.JPG


Jeg har tidligere bare bodd på InterContintental Singapore, men etter å ha lest mye om Marina Bay Sands så valgte vi dette. På forhånd var vi begge innsilt på at dette kom til å bety tilnærmet null personlig service, og at vi bare kom til å være et tall i et datasystem de 3 nettene vi kom til å være der – men utsikten og Infinity Pool (mer om dette senere) var verdt det. Brukte nettsidene til Marina Bay Sands og fant en ok pris med inkludert mat/drikke voucher.

Vårt hjem de kommende dager:
IMG_2057.JPG


Hotellet har et ganske interessant design, med tre seil og en plattform på toppen med bl.a. svømmebasseng og bar.

IMG_2060.jpg


Etter innsjekk gikk vi i minst 15 min før vi omsider kom til rommet vårt. Fordi hotellet er såpass stort så får man veldig Las Vegas-følelse når man går her. Nå skal det også sies at hotellet ligger tilknyttet Marina Bay casinoet også, så dette bare forsterker Vegas-inntrykket. Merk også at vi måtte to heis for å komme til rommet, da den ene bare gikk til en viss etasje, og derifra gikk det en annen helt til topps.

IMG_2296.jpg


Vårt rom:

IMG_2014.jpg


IMG_2015.jpg


Jeg fikk dessverre aldri tatt et bilde ut av rommet på natten, men Google Images er igjen snill og viser oss følgende:

5259863685_de98acf583_b.jpg


Selvsagt er Infinity Pool den store hovedattraksjonen her. Vi badet både morgen og kveld. Lite slår følelse av å svømme og se vannet bare renne over kanten... Det er mange turister som kommer til Marina Bay Sands for å ta bilder etc, heldigvis slipper ikke disse til bassengområdene, da dette er forbeholdt hotellets gjester:

IMG_2312.JPG


IMG_2277.JPG


Singapore er nok litt kjedelig i forhold til alltid livlige og interessante Hong Kong. Men vi fikk likevel sett en del og besøkt de typiske turistattraksjonene:

IMG_2113.JPG


IMG_2120.JPG


IMG_2140.JPG


Sentosa ligger rett utenfor sentrum, der de har bygget strender og parker samt en dyrehage. Vi slappet av en hel ettermiddag på Café del Mar, siden vi var der i september var det ganske stille og tomt for turister på Sentosa...

IMG_2189.JPG


Singapore er en veldig bra shoppingby, det er ikke nødvendigvis prisene som er lave (noe sparer man riktignok) men det er det store utvalget som gjør Singapore så bra.

Hovedgaten og deres svar på Bogstadveien; Orchard Road:

IMG_0541.JPG


IMG_5614.JPG


...og vi avslutter vår reise i Singapore for denne gang, men den obligatoriske Singapore Sling på Long Bar ved Hotel Raffles.

IMG_0230.JPG


IMG_2220.jpg


Etter 4 dager i Singapore var det nå blitt på tide å vende snuten tilbake til Hong Kong!
 
Last edited:
Fortsatt herlig, topp.

Flirte litt av "slingen". Da jeg var her i 1984 var hotellet loslitt, ogsaa baren. De serverte den fra 10 liters dunker, ferdig mikset under bardisken..:72:
 
Back
Top