Champagnegalloppen til Manila

Bizflyer

FinalCall.travel/no
Medlem
Sent i vår var det min tur til å få svidd av noen innkjøpte Dividend Miles poeng, og First Class skulle prøves intercont for første gang. Det å finne billetter var ikke spesielt enkelt. Håpet var jo å finne en F billett med LH, aller helst A380, men det var dessverre å håpe på for meget. Så for de dagene vi planla å reise var det stort sett Thai som var ledig. Det var dog ledig på Asiana, men det ville bety 9 timers venting i Seoul og fremme i MNL 12 timer senere enn med Thai. Og det fristet ikke noe særlig. Bedre å komme tidlig frem, enn å sitte å blomstre i en lounge i mange timer.

Så derfor ble ruten KRS-OSL-LHR-BKK-MNL og retur MNL-BKK-FRA-OSL-KRS.
SAS i Europa, og Thai internasjonalt. F mellom Europa og Asia, og Biz resten. De reisende var Alfred og jag! Dvs Reisekamerat Alfred og jag!

Til min store skuffelse fikk jeg invitasjon til årets Champagnesmaking i Kristiansand Vinforening samme dag som jeg skulle reise. Det skulle smakes 6 forskjellige champagner. Etter å ha vridd de små grå et par ganger, kom jeg vel frem til at heeey heeey, jeg må da sannelig kunne klare å smake minst like mange selv på veien. Så det ble da turens utfordring.

Avreisedagen opprant og det var avgang med fakirekspressen til OSL kl 0625. Ankomsttiden skulle da være 0710 med avgang igjen til LHR kl 0750.

Turen til KRS gikk i en overpriset bil fra Agder Taxale Tjenester, og vi var innsjekket 40 minutter før avgang, med bagasjen tag’et helt til MNL. Ombordstigning startet 20 min før avgang, Men ikke før hadde vi fått boarding compleeted, kom Captain Speaking på luften og fortalte at det ville bli en forsinkelse pga SAS sitt ruteplanleggingssystem (eller hva det nå heter) var nede, og de kunne ikke ta av før dagens plan var skrevet ut. Med relativt liten tid på OSL begynte vi å bli bekymret. Det gikk 10 minutter, og det gikk 15, ja, det gikk sågar 25 minutter før vi var på farten. Da var vi nede på 15 minutter på å rekke flyet til LHR på OSL. Men når vi først kom av gårde skal jeg si Captain Speaking satt bånn gass. Det tok faktisk bare 19 minutter fra vi tok av fra KRS til vi landet på OSL. Har aldri gått sååååå fort før gitt. Kanskje Captain Speaking trodde han fortsatt satt i en F16? Uansett, disse 19 minuttene var temmelig hendelsesløse. Vi fikk det vanlige frokostrundstykket, med juice til. Purseren, Fru Von Knacke-Krogh, så heller rart på meg da jeg spurte om å få bytte ut appelsinjuicen med Champagne. Har ikke slikt vi så tidlig på morgenen må vite. Ventet bare på at hun skulle si at det er Shell Fresh det! Men de har vel ikke Champagne de heller, skal du se. Sannelig ikke rart at jeg drikker??

Vel nede på landjorden igjen begynte stressopplegget. Det var blitt 20-25 min til avgang til LHR, og vi parkerte på utland. Glimrende tenkte vi, for da kan de jo bare slippe oss rett inn i stedet for ut i bussen og rundt hele Romerike. Slik var det iallfall for noen måneder siden da jeg kom fra KRS og skulle videre til BCN. Men denne gangen var det ingen forståelse å hente. Man MÅTTE rundt på innland med bussen. Selv ikke argumentene med at da rakk vi nok ikke neste fly hjalp. Heldigvis hadde vi JanArne101 ventende på oss på LHR flyet, så en txt til ham med klar ordre: Få flyet til å vente, vi er på vei!!

Men så var det jo slik da at det var da helvete startet. Bussen tok jo selvfølgelig et par ekstra rundturer rundt her og der før den parkerte. Så var det å løpe inn, opp og halvveis ut på innenrikspiren, kaste seg ned en trapp og så var det vel 700 meter ut til enden av utenrikspiren. Allerede mens vi var på vei ut på innenrikspiren hørte vi over høytaleren at de siste passasjerene til LHR må melde seg umiddelbart da gaten er i ferd med å stenge. Aldri har vel denne kroppen beveget seg fortere gjennom Gardermoen. Og denne kroppen er som kjent ikke bygget for fart og spenning men for ferie og fritid, så det hadde sine utfordringer. Men vi klarte det og var på gaten 12 min før planmessig avgang. Svettet godt på vei ned gaten, hvor det stod massevis av folk i kø for å komme om bord. Godt man hadde sete i biz da, så ingen skulle sitte nærme og lukte svetten fra de overfuktede armhulene mine!

Vel om bord kunne vi med selvsyn konstatere at SAS sin halehelt maskin, en 737-800 var smekk full i alle klasser.
Picture257.jpg

Vel parkert på rad 4 ble det strax pushback og ploootschelig kaboootschelig var vi i luften igjen, på vei sørover. Klarvær gjorde at vi kunne vinke ned til Krsand da vi passerte vår kjære hjemby. Og vi kunne med sikkerhet fastslå at frem og tilbake var dobbelt så langt.

Picture251.jpg


Og ikke mer enn hadde vi passert Krsand, så var Herr Stewardsen ute med varme kluter og deretter frokostbrettene. Frokosten bestod av en blokk med eggerøre, bacon, potetbåter og kremet spinat. I tillegg en liten bolle med ost og noe oksekjøttpålegg, og en liten med en tykk yoghurt med et deilig syltetøy på. Deretter ble det servert varmt brød og drikke. Faktisk en av de bedre frokoster jeg har fått om bord.

Picture244.jpg


Da klokken hadde passert 9 synes vi sannelig det var på tide med dagens først Champagne. Vi fikk huket tak i sjefspurseren, Fru Ruthjertsen, som gledelig forsvant frem i galleyen og kom tilbake med det nye skvipet de serverer i biz nå; Louis Perdrier Brut Excellence, en fransk musserende. Aldri har vel Bizflyer og Reisekamerat Alfred sett mer bedrøvet ut.

Picture260.jpg


Da vi spurte om de ikke i det minste hadde et reservelager av de gode sakene måtte hun beklage og kunne også fortelle at hun hadde allerede klaget inn til hovedkontoret over dette, og oppfordret oss også til å klage. Som smaksnotater til denne sprudlende drikk vil jeg fremføre: Metallisk og bitter smak. Etter et par sipp sendte jeg den ut igjen. Excellence my ass! Kunne rett og slett ikke drikke den. Ble tilbudt litt vin i stedet, og endte opp med denne spesial rose vinen de har kjøpt inn fra Gerard Depardieu, som er basert på Merlot.

Picture264.jpg


Var ikke videre imponert over denne heller. Kanskje det var for tidlig på dagen?? Normalt er jeg bare avholdsmann mellom 6 og 7 hver morgen. Så det burde da ha gått. Kanskje jeg må trene på tidligdrikking?

Nuvel! Tiden gikk fort den, og snart var feet dry igjen, og vi fikk en fin sightseeingtur over London før vi landet på LHR.

Et av de store minusene med LHR er at det er noen helsikkes avstander å gå gjennom labyrinter av ganger for å komme til bagasjeutlevering eller transittområdet. Men etter hvert kom vi nå gjennom ny sikkerhetskontroll, selv om JanArne101 skulle sjekkes for bomber.

En av de store skuffelsene var at Singapore Airlines stengte sin lounge på LHR dagen før vi var der. Hadde sett frem til å nyte noen timer i deres First class seksjon av loungen. Så i stedet for ble det SAS loungen.

Picture266.jpg


Nå skal det dog sies at SAS loungen vel er en av de bedre SAS har. Liker spesielt utsikten ut over rullebanen, så jeg fikk da tatt litt flybilder gjennom vinduet derfra i de 3 timene vi hadde å slå i hjel i loungen. Tiden gikk også med til småprat med reisekameratene og ikke minst prøve utvalget av mat og drikke.

SAS loungen byr dessverre ikke på ekte Champers. Men de hadde da en Prosecco av merket Fantinel Extra dry. Kan det være dette merket Fantorangen står bak?? Vel, en liten smak ble det da, selv om jeg ikke var videre imponert. Skal man ha sprudlende dråper får de sannelig komme fra riktig område i Frankrike!!

Picture392.jpg


Tok derfor en liten spasertur ut blant almuen, og fikk henslengt stussen nedpå en stol på Caviar House hvor de serverte en deilig champagne på glass. Så det ble dagens første glass ekte vare. Så som dagens Champagne nr 1 loggfører vi Lombard Cuve Superieure Brut. En spesial brand for Caviar House. Som smaksnotater loggfører vi: Den smakte friskt og fint og var riktig så deilig. Svakt hint av eple og sitrus, godt avkjølt og passe mengde bobler.

Picture398.jpg


Picture399.jpg


Tok deretter en runde rundt i public, og kom over dette skiltet over lounger på LHR terminal 3. Det var da sannelig et betydelig utvalg ja. 2 lounger man også kunne kjøpe seg inn i. For ellers må jeg si at selve venteområdet for pax var temmelig crowded.

Picture400.jpg


Picture401.jpg



Fortsettelse følger!
 
Nuvel. Tiden gikk fort den, og plutselig var det tid for boarding. Da vi kom ut av loungen stod en kar klar med en aldri så liten motorisert farkost som kjørte oss ut til gate 3 som Thai hadde parkert ved. Å gå selv er jo sååååå turistklasse!

Picture277.jpg


Langt var det også!

Picture274.jpg


Ut over dette var det ikke mye F-class håndtering å se. Da vi kom til gaten, fikk jeg først kjeft fordi jeg tok et bilde av skranken:

Picture278.jpg


Deretter en sur meddem som hadde problemer med at boardingkortet mitt ikke ville la seg scanne. Så ingen spesialservice som å eksortere oss ned til flyet. Her måtte man finne frem selv.

Picture283.jpg


Men ettersom vi har reist noen ganger før, pleier vi å finne flyet. Det også denne gangen. Bare en dør åpen, gjorde at vi kom om bord i dette A340-600 flyet mellom de 2 biz cabinene. Måtte derfor passere gjennom den forreste biz cabinen for å komme frem til ”det aller helligste”. Nei, jeg mente ikke toalettene, men First class kabinen.

Picture285.jpg


Picture289.jpg


Denne besto av 2 rader a 4 seter, og det skulle snart vise seg at foruten oss 3 i reisefølget var det kun 1 annen pax i F denne dagen. Så det ble egentlig riktig så private-jet følelse. Og så må man kunne si at man satt temmelig komfortabelt da i Thai sine F seter med tilhørende ottoman. Vi var alle 3 enige i at dette lovet bra, og at dette nok var slik man alltid burde reise!

Vel nede i setet kom Sjefspurseren, Hr Thaimannsen og hilste på sedvanlig thaivis, sammen med Frk Rattattaporn, og han tiltalte oss ved navn og takket for at vi fløy Thai i dag, og fortalte at denne søte unge piken ville ta seg av oss i dag og vi ikke måtte nøle med å be om det vi hadde lyst på. Meget hyggelig gjort. Deretter ble det varme kluter, og så kan vi logge dagens Champagne nr 2: Dom Perignon 2003. Som smaksnotater anfører vi: En nokså fyldig og deilig champagne, hint av fruktige epler og blå himmel (men dog ikke så deilig som årgang 2002) som gled boblende ned i min strupe. Det ble sågar påfyll også før vi takset oss vei ut til rullebanen.

Picture404.jpg


I mellomtiden hadde det blitt delt ut menyer, pysjamas og amenity kit. Var mest lei meg for at de har kuttet ut amenity kit’et i en mini Rimowa. Men men, man overlever vel. I alle fall med nok Dom P i glasset. Jeg finner det litt merkelig at ingen av parfymeartiklene, verken i kit’et eller på toalettene, var merket med om det var for han eller henne. Hadde jo vært greit å vite før man eventuelt plutselig sitter der og lukter som ei kjerring.

Menyen ble også delt ut og så slik ut:

Picture298.jpg


Picture299.jpg


Og så må vi ikke glemme drikkevarene da:

Picture416.jpg


Picture417.jpg


Picture418.jpg


Picture419.jpg


Fortsettelse følger
 
Last edited:
Vel oppe i luften, ble det servert mer Dom Perignon, denne gangen med noen varme macadamianøtter til.

Picture296.jpg


Og plutselig var vi på vei over den engelske kanal.

Picture079.jpg


Og etter det ettermiddagens første canape eller hva de kaller det, som i allefall besto av en krabbeklomedhåndtak og en plommesaus å dyppe i. Smakte vel mest av frityr. Dessuten er ikke krabbe min favoritt. Men det var god drikke til i alle fall; DP.

Picture297.jpg


Så ble bordet dekket. Har vel aldri sett så stort bord på et fly før. Mer enn stort nok for 2. Så JanArne101 forflyttet seg over til ottomanen til Reisekamerat Alfred for å innta sitt måltid der.

Picture306.jpg


Først var det caviar service. Dagens kaviar var slettes ikke russisk men italiensk. Den ble servert sammen med det klassiske tilbehøret. Dessuten iskald blå Smirnoff. Skal jeg være pirkete må jeg si at å servere blå Smirnoff (50%) er noe i sterkeste laget for en shot. Dessuten er jo Smirnoff i seg selv noe smakløs. Her hadde det vært bedre med en Gray Goose eller en Stolichnaya. Men rett fra frysen kom den i alle fall. Selv synes jeg det var helt riktig å be om et glass DP også dertil. (Nei jeg blandet ikke vodkaen opp i DP’en!!;)

Picture309.jpg


Picture311.jpg


Frk Rattattaporn har gjort klar min kaviartallerken og er i ferd med å servere den. Kom sannelig ikke i tuber denne kaviaren!

Picture314.jpg


Første gang jeg spiste dette, og jeg må vel si at smaken var så som så. Blir nok aldri en favoritt, og jeg kommer vel neppe til å bestille den på restaurant. Men noe fancy var det jo. Reisekamerat Alfred synes det smakte av råtten makrell som hadde ligget 14 dager på et solrikt svaberg. (Lurer på hvordan han vet hvordan det smaker???) Selv ble jeg tilbudt en ekstra runde som jeg aksepterte.

Under caviarspisingen kom Rattataporn rundt med rødvin da hun gjerne ville helle dette i glass nå, så den fikk litt luft og riktig temperatur til vi skulle drikke den. En fin detalj. Det ble en St Emillion Gran Cru som skulle vise seg å smake fortreffelig.

Så var det forrett. I motsetning til sine konkurrenter har ikke Thai noen flere valg på forrettsiden. Og som i biz velger de å slenge noen komponenter sammen på en tallerken som ikke nødvendigvis passer sammen. I dag var det en terrine med litt laks i midten med spinatgrøt rundt. En heller merkelig anretning. I tillegg lå det et kamskjell og en bit artiskokk på tallerkenen. Har vel lenge ment at Thai trenger litt bistand fra noen med kulinariske kunnskaper der nede i det Bangkokkske. På drikkevaresiden gikk jeg nu over til en Premier Cru Chablis som smakte deilig.

Picture321.jpg


Picture428.jpg


Deretter ble det servert en liten skål salat, med valg av 3 dressinger som ble servert av før omtalte Frk Rattattaporn som helte dressingen sjenerøst over salaten.. Selv valgte jeg blue cheese dressing. Deretter kom hun så rundt med pepperkvernen og ga et dryss over.

Picture323.jpg


Picture427.jpg


Til hovedrett hadde vi alle 3 forhåndsbestilt Lobster Thermidor. Den ble servert sammen med 3 dotter potetmos og 16 erter i en uthulet tomat.

Picture429.jpg


Allerede etter første biten kjente jeg at dette smakte ikke godt. Smakte nesten som om den var skjemmt. Ja rett og slett dårlig. Rattattaporn ble oppriktig lei seg over at de ikke smakte, og spurte spoenstreks om det ikke var noe annet fra menyen jeg kunne tenke meg. Landet derfor på kalvefileten som ble servert etter 3 strakser. Kjøttet smakte fint, men hele presentasjonen var litt grå og kjedelig. St Emillion vinen smakte fint til dette.

Picture325.jpg


Deretter var det klart for osten. Det ble aldri laget noen ostevogn de kom rundt med. Ja, faktisk var de ikke rundt med vogn på noe stadie. Alt ble hentet inne i galley. Det ble servert 3 ulike oster sammen med frisk frukt og grønnsaker. Smakte helt greit, men hva slags oster det var, glemte jeg å få med meg. Det var sikkert derfor jeg drakk!

Picture327.jpg


Desserten var også en deilig liten sjokoladekake sak med en fruktshot til. Denne smakte deilig sammen med portvin.

Picture328.jpg


Deretter ble det cognac av typen Baron Otard 1795 XO Spesial. Til opplysning så koster en krukke av dette stoffet kr 2 495,- på Vinmonopolet. Dyre dråper altså, og de smakte fortreffelig. Og siden jeg ikke drikker kaffe, ba jeg om å få en Henriksen øl i stedet.

Picture437.jpg


Picture438.jpg


Litt etter dette følte jeg at jeg hadde så mye godt i meg (les: Dom P, Otard, gode viner, gin/tonic undtsoweiter undtsoweiter) at det var på tide å studere innsiden av øyelokkene. Rattataporn hadde gjort klar de ledige setene på rad 2 til senger for oss, så det var klart. Så da var det bare å forflytte seg en meter bakover og innta horrisontalen.

Picture440.jpg


Våknet med et par timer igjen til BKK. Dvs kl 2200 norsk tid. Grei ettermiddagslur det. Forflyttet meg så frem til rad 1 igjen og Rattattaporn var fort på pletten og lurte på om jeg ville ha frokost nå. Det takket jeg så ja til, men ba om en Pepsi Max først, noe som kom med en gang.

Bordet ble dekket med hvit duk igjen, og det ble dekket på med porselen og krystall. Så kom rundstykker og croissanter, søte små syltetøysglass, en skål med fersk frukt og en yoghurt.

Picture441.jpg



Fortsettelse følger
 
Last edited:
Deretter var det varmretten som var omelett med asparges og en tartelett med sjampinjongstuing og tre dusker persille. Selve omeletten synes jeg så ut som et mellomstort kyllingfoster, så det så ikke akkurat veldig appetittlig ut.

Picture084.jpg


Nå er jeg heller ikke typen som er så glad i mat rett etter jeg har våknet, så smaken var så der. Men siden det ennå var kvelden norsk tid var det vel kanskje bedre å gjøre kvelden ut av det. Ba om mer Dom P (som er en klassiker til omelett, hehe), men dessverre hadde vi klart å drikke dem tomme før vi sovna. Men selv om man da kanskje tenker at nå er gode råd dyre, så var man såpass kvikk i de små grå at man husket at den rosa gule enken enda ikke var blitt sprettet. Som sagt så gjort, og vips hørte man et ”popp” ute fra galleien, og plutselig ble de rosa sprudlende dråpene helt opp i thailandsk krystall. Så da kan vi loggføre champagne nr 3: Veuve Clicqout Ponsardin Rose 2004. Som smaksnotater noterer vi en velavkjølt rose champagne med hint av røde frukter og sitrus, passe mengde bobler og som går godt sammen med omelett med asparges.

Picture091.jpg


Picture086.jpg


Deretter ble det servert noen wienerbrød. Gikk greit med boblene det også.

Picture085.jpg


Etter hvert våknet også Reisekamerat Alfred og JanArne101 også, så da fikk jeg hjelp med å tømme de rosa dråpene ut av flasken. Og jada, flasken ble tom den før vi landet. Rett før landing kunne vi se rett ned på gamle Don Muang flyplassen.

Picture095.jpg


Det var jo tidlig morgen der ettersom landing var satt kl 0605. Landingen gikk brillefint, og ikke lenge etter taxet vi inn til en gate på C piren. Her ble det satt opp 2 broer til flyet, så vi kunne gå ut helt alene foran, og ikke mer enn var vi kommet inn i terminalen, stod en dame med skilt med våre navn på, og golfbilen parat. Deretter ble vi kjørt i retning krysset A, B, C, D og ble eskortert gjennom sikkerhetskontrollen og videre bort til Thai sin First Class lounge. Der ble vi mottatt som gamle kjente og geleidet inn i de indre gemacker.

Picture101.jpg


Skrytehyllen deres:

Picture110.jpg


Her ble det en kald klut og en violett drikke som ikke så videre tiltalende ut. Jeg pleier aldri å drikke violette drikker. Så derfor ble det heller beordret et glass champagne. Reisekamerat Alfred var allerede forsvunnet med raske skritt ut i det Royale Rygerummet, mens JanArne101 og jeg ble sittende i en meget bekvem sofa. Plutselig ble det servert oss champagne. Og som champagne nr 4 på turen, loggfører vi Möet & Chandon Imperial. Som smaksnotater fremhever vi den morgenfriske stilen også her med hint av eple, ja kanskje også litt pære pluss sitrus. Fint med bobler og velavkjølt.

Picture116.jpg


Deretter satt jeg kurs for det Royale vannklosett som var velkomment på den tiden av døgnet. I samme Royale værelse var det også en Royal overvannsdusj. Etter så mange timer på farten var nok både jeg og mine medmennesker glade for at jeg fremstod i nydusjet versjon med rene klær før siste hopp av turen. Det Royale badeværelset inneholdt både håndklær, tannbørste/-krem, hudprodukter, shampo og såpe, kam og kanskje et par ting til jeg ikke husker. Standarden var meget god. Ja, jeg vil nesten si Royal!

Picture118.jpg


Picture120.jpg


Picture119.jpg


Picture121.jpg


Loungen var meget behagelig, med personlig service både i spisesalen og i salongene. Det var også egne rom med sofa, bord og tv man kunne oppholde seg.

Picture112.jpg


Picture109.jpg


Det var også en buffet, men den var mest utstilling. Man pekte på hva man ville ha så kom de og serverte for deg.

Picture108.jpg


Picture106.jpg


Picture104.jpg




Forts følger
 
Last edited:
Kanskje det var for tidlig på dagen?? Normalt er jeg bare avholdsmann mellom 6 og 7 hver morgen. Så det burde da ha gått. Kanskje jeg må trene på tidligdrikking?

Øl er undervurdert som frokostdrikk, bare så det er sagt- :lol:

Bra så langt, men et lite tips: Ikke 'forhåndsreserver' poster. Jeg (og sikkert fler) bruker mye 'New Posts' - og da misser vi oppdateringer.
 
I tillegg hadde de egen meny man kunne bestille fra:

Picture564.jpg


Picture565.jpg


Picture566.jpg


Picture567.jpg


Picture568.jpg


Picture569.jpg


Picture570.jpg


Picture571.jpg


Picture572.jpg


Siden vi bare hadde halvannen time mellom flyene, droppet vi det Royale spa’et. Gikk derfor tilbake og fikk litt mer champagne. Og kort tid etter, kom en hyggelig loungebetjent og fortalte oss at vårt fly til Manila nu var klart for boarding.

Siden det beste på neste fly var biz, ble vi ikke fulgt til gaten, slik man gjør med folk som skal fly F. Men kjente som vi er på BKK fant vi da frem. Vi var blant de siste som boardet, og inntok rad 14 i den fremre delen av bussen. Dvs en Airbus 330-300, også denne eid av Thai Airways.

Picture449.jpg


Picture126.jpg


Picture450.jpg


Picture125.jpg


Vel nede i setet var det dags for å loggføre turens 5 champagne: Laurent Perrier som ble servert som velkomstdrikk. Da var klokken blitt 0810 lokal tid. Gleden var stor over at Thai hadde gått tilbake til riktig champagne som velkomstdrikk i stedet for tysk sekt (eller slecht som jeg kaller det) som de hadde før. Som smaksnotater noterer vi: En skikkelig øyeåpner (kan det vært pga tiden på døgnet?), hint av eple og en schlager mot gammel skallebank. Tror sannelig det ble et par glass gitt!

Picture124.jpg


Fullt fly var det denne morgenen, og vi hadde vært så lure at vi hadde forhåndsbestilt mat på denne 3 timers turen over til MNL. Siden vi allerede hadde spist frokost og vi visste at det var frokostservering på denne flighten, hadde vi bestilt oksefilet med peppersaus og stekte poteter. Men først litt frukt:

Picture130.jpg


Picture132.jpg


Denne var faktisk meget bra. Siden det var frokostservering, ble det ikke servert forrett og dessert, men det var man jo for så vidt klar over. Purseren, Mr Thaisen, kom sågar og tilbød oss rødvin til biffen. Høflige som vi var takket vi ja. Ingenting er vel som biff & rødvin til frokost. Følger vi norsk tid, må vi vel kunne kalle det veldig tidlig frokost ettersom tiden nu var ca kl 5 om morgenen. Men heyy heyy, vi var da fortsatt i godt humør og klare for ferie. Ja, så klare var vi at vi sågar følte oss forpliktet til å hjelpe Thai Airways med å få smakt på deres Remy Martin XO cognac hvilket vi konstaterte at smakte uuuutmerket.

Picture136.jpg


Ettersom MNL har visse restriksjoner i forhold til flybevegelser fikk vi oss en ekstra lang tur og flere runder i luften over Manila. Vi landet nesten en time for sent. Men vi var vel glade og lykkelige nok, så det var ikke noe problem.

Picture137.jpg


Vel på landjorden igjen på de Filippinske øer, var det heldigvis ikke for lang kø i passkontrollen, og bagasjen var heldigvis med, passkontrollen ble navigert, penger vekslet og plutselig var vi i bil på vei til destinasjonen.

Hvordan ble det så i forhold til hjemlig champagnesmaking? Da jeg kom hjem fikk jeg beskjed om at champagnesmakingen var utsatt til over sommeren! Oh fryd Oh glede! Men konklusjonen ble altså at jeg klarte å få smakt 5 forskjellige champagner, 1 fransk musserende og 1 prosecco og å gå 2 dager med konstant promping. Noe skal man visst lide for deilige franske dråper? Eller skal vi gi skylda på den fæle musserende SAS serverte???
 
Øl er undervurdert som frokostdrikk, bare så det er sagt- :lol:

Bra så langt, men et lite tips: Ikke 'forhåndsreserver' poster. Jeg (og sikkert fler) bruker mye 'New Posts' - og da misser vi oppdateringer.

Ville ha dem etterhverandre, og planla å bruke en time på å få inn alt sammen, så derfor synes jeg dette var en grei løsning!
 
Ville ha dem etterhverandre, og planla å bruke en time på å få inn alt sammen, så derfor synes jeg dette var en grei løsning!

Gotcha! ;) Fikk alt med meg likevel. Grundig og fin rapport, vil jeg si. Men ble det fler champagner?
 
Fabelaktig lesning hittil. Lett og ledig i språket gjør dette til en fryd å lese. Ser frem til fortsettelsen.
 
Bra rapport, får vi være med på returen også? Har sq stengt lhr-loungen helt? Ikke helt sett poenget med den sien C-klasse får bruke Club House uansett.

Har TG også cook the book som sq?
 
Takk for nok en fin og lystig rapport.. Gleder meg til fortsettelsen.

Fremdeles blir jeg imponert over hvordan dere klarer å kjenne forskjeller på ett års forskjell i årgang i 35000 fot med et par enheter innabords fra før av. ;)
 
Bra
Har TG også cook the book som sq?

Ja, her er et eksempel

Meal Selection
Chef Recommendation Menu

Oven Roasted Rack Of Lamb (Lamb Rack)

Pan-fried Lamb Cutlets (Lamb Cutlets)

Blanquette Of Nz Lamb (Blanquette Lamb)

Grilled Nz Beef Tenderloin (Grilled Beef)

Pan-fried Nz Beef Tenderloin (Panfired Beef)

Braised Beef Cheeks (Beef Cheeks)

Slow Cooked Stuffed Capon Breast (Stuffed Capon)

Grilled Capon Breast (Grilled Capon)

Slow Oven Cooked Capon Breast (Oven Capon)

Steamed Black Cod (Herb Cod)

Grilled Norwegian Salmon (Salmon)

Black Cod Anchoide (Anchoide Cod)

Standard Menu

Lobster Thermidor (Lobster)

Grilled Fillet Of Beef Rossini (Beef Rossini)

Salmon Taragon Sauce (Salmon Taragon)

Lamb Satimbocca (Lamb)

Scallop Provencale (Scallop)

Glass Noodles Pad Thai (Pad Thai)

Stir-fried Prawn With Garlic Chili Basil (Prawn Basil)

Stir-fried Chicken With Garlic Chili Basil (Chicken Basil)

Stir-fried Beef With Garlic Chili Basil (Beef Basil)

Stir-fried Pork With Garlic Chili Basil (Pork Basil)

Beef Green Curry With Rice (Beef Green Curry)

Chicken Green Curry With Rice (Chicken Green Curry)

Pork Green Curry With Rice (Pork Green Curry)

Fish Chu chee

Prawn Chu chee

Prawn Pa Nang Curry With Rice (Prawn Pa Nang)

Beef Pa Nang Curry With Rice (Beef Pa Nang)

Pork Pa Nang Curry With Rice (Pork Pa Nang)

Chicken Pa Nang Curry With Rice (Chicken Pa Nang)

Chicken Massaman Curry With Rice (Chicken Mussaman)

Beef Massaman Curry With Rice (Beef Mussaman)

Pork Massaman Curry With Rice (Pork Mussaman)

Assorted Sushi (Sushi)

Chilean Sea Bass X.O. Sauce (Sea Bass)

Chinese Roast Duck (Roast Duck)

Beef In Black Pepper Sauce (Beef Black Pepper)

Rice With Chicken Flacour (Kao Man Kai)

Tom Yum Kung

Fish Maw With Crabmeat (Fish Maw Soup)

Noodle Soup With Fish Balls

Noodle Soup With Shrimp Balls

Wonton Soup With Prawn (Wonton Soup)

Fish Boiled Rice

Prawn Boiled Rice

Minced Pork Boiled Rice (Pork Boiled Rice)

Minced Chicken Boiled Rice (Chicken Boiled Rice)

Rice Porridge With Minced Pork (Rice Porridge Pork)

Mushrooms With Zucchini And Semolina Gnocchi (Zucchini With Mushrooms)

Black Cod With Ginger And Spring Onion (Black Cod)
 
Herlig rapport! Liker godt Rattaporn :)

Lest om flere på Flyertalk som også har vært uheldig med hummeren.
 
Artif rapport. Det høres ut som dere kom mette og utørste frem til de filippinske øer.
 
Back
Top