Ikke at jeg støtter endringen som sådan, men jeg har ofte tatt meg i å tenke "for en/et mat/ressurs/søppel"-svinn/sløs/produksjon det er når de leverer ut persillelaks med persillepotet som smaker persille opphøyd i persille med persille i ekstra liten pose og persillekrydder med persillefjon på. Sist gang kastet alle på rada mi fulle, uspiste bokser rett tilbake på tralla.
Selv om det burde antyde at folk på veg fra Düsseldorf til Oslo IKKE vil ha svensk-inspirert mat, og at valget om å da bare "fjerne alt" kanskje er litt overilt - så er det allikevel en liten prosent av meg som tenker "jaja, det er iallefall litt mindre søppelproduksjon da!". For det er jo "egentlig" en god løsning: kun de som vil ha de får, det overproduseres ikke masse mat og plastikk som må kastes på slutten av dagen.
Samtidig bør det være et tilbud der for de som glemmer, og det vet jeg ikke helt hvordan man løser. Men ser det positive i det