staale
Born to run
Tirsdag 26 juni setter vi oss på flyet, planen er å komme med en tripreport fra flyturen nedover. Starter allerede nå, med en liten apetittvekker, så håper jeg å kunne oppdatere etterhvert som turen skrider frem.
Igjen skal sommerferien tilbringes på østlige breddegrader. Vi har familie bosatt i Singapore, så da har man jo alltid et påskudd til å dra den veien på ferie. Dette blir fjerde gangen siden 2005 at vi legger sommerferien til Singapore og Bali, men forhåpentligvis ikke den siste. For noen vil det kanskje virke rart at man legger ferien til samme reisemål flere ganger, for andre er det helt normalt. I vårt tilfelle er det i hovedsak to ting som spiller inn, det ene selvfølgelig muligheten til å besøke familie under fjerne himmelstrøk. Det andre er det forholdet vi har fått til øya Bali, og til de som etter hvert har blitt våre venner der.
Her et bilde av en Singapore skyline i stadig utvikling
Vi ville nok aldri reist til Bali bare for å ligge på stranden og slikke sol i dagevis, til det har man mer nærliggende reisemål som Mallorca og Rhodos. På Bali har vi vært rundt og fartet, i Denpasar, Candi dasa, Tirttaganga, Kintamani, Ubud, Bedugul og mye mer. Vi har vært på Bali Treetops, en knallkjekk klatrepark ved den botaniske hagen, med hinderløyper og zip-liner i opptil 20 meters høyde over bakken. Rett og slett et adrenalinkick av de sjeldne
Vi har bodd på en privat gård i en landsby som heter Dhausa, nær Padangkerta, langt øst på øya. Der er vi blitt kjent med de som driver gården, den er en del av et veldedighetsprosjekt kalt Side By Side Farm. Om du vil kan du lese mer om det her;
https://sites.google.com/site/sidebysidefarmorg/
De har også fått omtale på Tripadvisor;
http://www.tripadvisor.com/Attracti...1-Reviews-Side_By_Side_Organic_Farm-Bali.html
Her et bilde fra en "bale", en opphøyd paviljong der man sosialiserer, spiser, og evt sover.
Her er vi ute på haik kl 0500 om morgenen
Denne gangen har vi planer om å teste ut den berømte Babi Gulingen på Ibu Oka, Ubud, der Anthony Bourdain var og spiste. Vi skal selvfølgelig tilbake til Bali Treetops, vi skal på rafting i Ayung River, besøke Sebulan Beach, gården i Dausa, osv osv. Håper å kunne komme tilbake med litt info og bilder herfra etter hvert.
Så var dagen kommet, og etter at vekkerklokkene på en brutal måte hadde revet oss ut av skjønnhetssøvnen litt tidligere bar det i taxi til Stavanger Lufthavn, Sola. Siden vi allerede var sjekket inn på nettet gikk vi til automatene for å hente ut baggage tags. Fikk så sjekket inn bagasjen, og etter et ønske om ”en riktig god tur” gikk turen opp trappen til køen i security. Var ferdig innsjekket kl 0400, men security åpnet ikke før 0430, så det ble litt kø.
Innlosjerte oss på en stolrad like ved gate 11, der vi på utsiden hadde bussen vår, en A321, som skulle ta oss til København denne deilige morgenen.
260612
SK 1871, SVG-CPH
A321
Reg OY-KBE, Emma Viking
Sete 7a
Boarding startet ca 0540, og vi rullet ut fra gate sånn noenlunde på tiden. Siden vi reiser på vanlig economy var det ingen servering på denne flighten. Jeg hadde plukket sete 7 a+b og 8 a+b for oss, men dessverre var poden ikke helt happy med at 8 a ikke hadde vindu….. Takket være kameraet i nesen så fikk vi en artig opplevelse av take-off, mot nord og over Stavanger før kursen ble satt mot København. Vel fremme i DK tok vi ut over sundet, og landet på RWY 22L. Takset mot gate 5B, men måtte vente noen minutter siden vi hadde landet hele 15 min før oppsatt rutetid.
Hadde på forhånd kjøpt plasser i CPH Apartments. Artig å se fjeset på ungene når vi svingte opp trappa; ”Pappa, ka ska me der oppe?” var spørsmålet. De visste nemlig ikke at vi hadde kjøpt adgang her. De syntes det var en kjempeide, og storkoste seg den tiden vi var der. Vi forsynte oss av frokostbuffeten, med god mat og drikke. Plasserte oss så i sofagruppen med god utsikt over tarmac.
Midt i frokosten dukket en stor metallfugl opp i enden av rullebanen, det var vår venn SQ352 som hadde landet fra Singapore. Denne skal vi videre med på neste leg.
260612
SQ351, CPH-SIN
B777-200
Reg 9V-SVK
Sete 54 H
Boarding her startet i god tid før avgang, fra gate C20. Denne gang foregikk faktisk boardingen i rimelig kontrollerte former, har tidligere opplevd til dels overivrige asiater som gir totalt blaffen i hvilke seterader som boardes når. I vår del av kabinen var det smekkfullt. Etter at boarding er completed går det knapt 10 minutter før personalet er i gang med utdeling av varme, parfymerte kluter til en oppfriskende vask av fjes og hender. Takset av gårde på oppsatt tid, og tok av på RWY 22R
Etter rundt 40 minutter kom første runde med drikke og snacks, og etter 90 minutter var det tid for lunsj. Valget stod mellom kylling og biff, det endte med biff dor min del, og Coca Cola til å svelge det ned med…(pilsen forsynte jeg me av på loungen, hikk…)
Lunsjen ble for øvrig inntatt i 10058 meters høyde over havet, og i en fart av 958 km/t.
Midt i serveringen opplevde vi til dels kraftig turbulens, og serveringen ble stoppet. Flyet steg 700m rimelig kjapt, sikkert for å unngå det verste. Etter at maten var inntatt var planen å prøve å sove litt, men to skikkelige pøbelunger sørget for at hele kabinen kunne glemme det prosjektet. De hylte og skrålte, klatret og hoppet i setene, og tilsynelatende med foreldre som absolutt ikke brydde seg. Jeg fatter ikke at det ikke er mulig å ta mer hensyn enn som så. En ting er en syk unge som griner, men her var det bare skrik og hyl, og null dispiplin.
På vei over India passerte vi Lahore, Dehli og Kanpur, og sneiet ”nesten” Himalaya så langt nord gikk vi.
Videre over mot Malaysia, hvor vi fikk frokost ca kl 0205 lokal tid. Valget nå var mellom eggnudler og eggrull, gikk for nudler, og på ny Coca Cola til å svelge ned med.
Vi landet kl 0445, kom inn over Changi Beach, og takset så inn til terminal 3. Som vanlig kom hilsenen over høytaleranlegget ” To those of you who reside in Singapore, a very warm welcome home” .T3 er fremdeles like overveldende og fascinerende i sin størrelse og utforming. Stakk en tur innom en vestlig burgersjappe, siden minstemann ikke liker flymat. Så bar det med Skytrain til T1, hvor vi etter litt venting kjøpte adgang til bassenget på taket. Bassenget ligger like ved terminalhotellet, med utsikt til tarmac og litt av rullebanen.
Vi hadde oss en oppfriskende dukkert der, før vi begynte å rusle bortover mot T2 hvor vår neste flight ventet. Virket som om den gåturen var flere kilometer lang, noen som vet hvor lang T” egentlig er, fra ende til annen?
270612
SQ 942, SIN-DPS
B777-200
Reg 9V-SRK
Sete 57 K
Også denne flighten hadde boarding og avgang til oppsatt tid, og var heldigvis fri for både bråkete unger og fulle russere på vei til ferie på Bali. Vi tok av mot sør-vest, og passerte Marina Sands Hotel og Singapore Flyer før kursen ble satt sørover. Denne flighten varer ikke mer enn 2,5 timer, så det oppleves egentlig som om det bare er rett opp, litt mat, og så inn for landing. På denne flighten serverte de stekte nudler med kylling, og endelig fikk vi duppet av en liten stund. Ruten ble lagt ned langs Indonesia, med god utsikt til noen av vulkanene på øyene der. Når vi nærmet oss Bali skyet det litt til, men temperaturen ble rapportert å ligge på ca 27 grader. Vi landet inn fra vest, med Kuta på venstre side og Jimbaran på høyre side.
Ved gate hadde vi selskap av to stk A330, en fra Malaysia og en fra Garuda. Dette gjenspeilte seg i immigrasjonen, der det var skikkelig kaotisk og lange køer. Det tok sin tid for å kjøpe visa, men ikke minst for å få stemplet det av en syngende passkontrollør. Han sang faktisk mye bedre enn han jobbet. Fyren jobbet så sent at det må ha vært Morgan fra Ullared sin ukjente halvbror…. Kom oss til slutt ut, og ble møtt av vår ventende sjåfør som så tok oss til Ubud og Alam Indah hvor vi skulle bo de første nettene.
Mer følger i del 2
Igjen skal sommerferien tilbringes på østlige breddegrader. Vi har familie bosatt i Singapore, så da har man jo alltid et påskudd til å dra den veien på ferie. Dette blir fjerde gangen siden 2005 at vi legger sommerferien til Singapore og Bali, men forhåpentligvis ikke den siste. For noen vil det kanskje virke rart at man legger ferien til samme reisemål flere ganger, for andre er det helt normalt. I vårt tilfelle er det i hovedsak to ting som spiller inn, det ene selvfølgelig muligheten til å besøke familie under fjerne himmelstrøk. Det andre er det forholdet vi har fått til øya Bali, og til de som etter hvert har blitt våre venner der.
Her et bilde av en Singapore skyline i stadig utvikling

Vi ville nok aldri reist til Bali bare for å ligge på stranden og slikke sol i dagevis, til det har man mer nærliggende reisemål som Mallorca og Rhodos. På Bali har vi vært rundt og fartet, i Denpasar, Candi dasa, Tirttaganga, Kintamani, Ubud, Bedugul og mye mer. Vi har vært på Bali Treetops, en knallkjekk klatrepark ved den botaniske hagen, med hinderløyper og zip-liner i opptil 20 meters høyde over bakken. Rett og slett et adrenalinkick av de sjeldne

Vi har bodd på en privat gård i en landsby som heter Dhausa, nær Padangkerta, langt øst på øya. Der er vi blitt kjent med de som driver gården, den er en del av et veldedighetsprosjekt kalt Side By Side Farm. Om du vil kan du lese mer om det her;
https://sites.google.com/site/sidebysidefarmorg/
De har også fått omtale på Tripadvisor;
http://www.tripadvisor.com/Attracti...1-Reviews-Side_By_Side_Organic_Farm-Bali.html
Her et bilde fra en "bale", en opphøyd paviljong der man sosialiserer, spiser, og evt sover.

Her er vi ute på haik kl 0500 om morgenen

Denne gangen har vi planer om å teste ut den berømte Babi Gulingen på Ibu Oka, Ubud, der Anthony Bourdain var og spiste. Vi skal selvfølgelig tilbake til Bali Treetops, vi skal på rafting i Ayung River, besøke Sebulan Beach, gården i Dausa, osv osv. Håper å kunne komme tilbake med litt info og bilder herfra etter hvert.
Så var dagen kommet, og etter at vekkerklokkene på en brutal måte hadde revet oss ut av skjønnhetssøvnen litt tidligere bar det i taxi til Stavanger Lufthavn, Sola. Siden vi allerede var sjekket inn på nettet gikk vi til automatene for å hente ut baggage tags. Fikk så sjekket inn bagasjen, og etter et ønske om ”en riktig god tur” gikk turen opp trappen til køen i security. Var ferdig innsjekket kl 0400, men security åpnet ikke før 0430, så det ble litt kø.
Innlosjerte oss på en stolrad like ved gate 11, der vi på utsiden hadde bussen vår, en A321, som skulle ta oss til København denne deilige morgenen.
260612
SK 1871, SVG-CPH
A321
Reg OY-KBE, Emma Viking
Sete 7a
Boarding startet ca 0540, og vi rullet ut fra gate sånn noenlunde på tiden. Siden vi reiser på vanlig economy var det ingen servering på denne flighten. Jeg hadde plukket sete 7 a+b og 8 a+b for oss, men dessverre var poden ikke helt happy med at 8 a ikke hadde vindu….. Takket være kameraet i nesen så fikk vi en artig opplevelse av take-off, mot nord og over Stavanger før kursen ble satt mot København. Vel fremme i DK tok vi ut over sundet, og landet på RWY 22L. Takset mot gate 5B, men måtte vente noen minutter siden vi hadde landet hele 15 min før oppsatt rutetid.
Hadde på forhånd kjøpt plasser i CPH Apartments. Artig å se fjeset på ungene når vi svingte opp trappa; ”Pappa, ka ska me der oppe?” var spørsmålet. De visste nemlig ikke at vi hadde kjøpt adgang her. De syntes det var en kjempeide, og storkoste seg den tiden vi var der. Vi forsynte oss av frokostbuffeten, med god mat og drikke. Plasserte oss så i sofagruppen med god utsikt over tarmac.

Midt i frokosten dukket en stor metallfugl opp i enden av rullebanen, det var vår venn SQ352 som hadde landet fra Singapore. Denne skal vi videre med på neste leg.
260612
SQ351, CPH-SIN
B777-200
Reg 9V-SVK
Sete 54 H
Boarding her startet i god tid før avgang, fra gate C20. Denne gang foregikk faktisk boardingen i rimelig kontrollerte former, har tidligere opplevd til dels overivrige asiater som gir totalt blaffen i hvilke seterader som boardes når. I vår del av kabinen var det smekkfullt. Etter at boarding er completed går det knapt 10 minutter før personalet er i gang med utdeling av varme, parfymerte kluter til en oppfriskende vask av fjes og hender. Takset av gårde på oppsatt tid, og tok av på RWY 22R
Etter rundt 40 minutter kom første runde med drikke og snacks, og etter 90 minutter var det tid for lunsj. Valget stod mellom kylling og biff, det endte med biff dor min del, og Coca Cola til å svelge det ned med…(pilsen forsynte jeg me av på loungen, hikk…)

Lunsjen ble for øvrig inntatt i 10058 meters høyde over havet, og i en fart av 958 km/t.

Midt i serveringen opplevde vi til dels kraftig turbulens, og serveringen ble stoppet. Flyet steg 700m rimelig kjapt, sikkert for å unngå det verste. Etter at maten var inntatt var planen å prøve å sove litt, men to skikkelige pøbelunger sørget for at hele kabinen kunne glemme det prosjektet. De hylte og skrålte, klatret og hoppet i setene, og tilsynelatende med foreldre som absolutt ikke brydde seg. Jeg fatter ikke at det ikke er mulig å ta mer hensyn enn som så. En ting er en syk unge som griner, men her var det bare skrik og hyl, og null dispiplin.
På vei over India passerte vi Lahore, Dehli og Kanpur, og sneiet ”nesten” Himalaya så langt nord gikk vi.

Videre over mot Malaysia, hvor vi fikk frokost ca kl 0205 lokal tid. Valget nå var mellom eggnudler og eggrull, gikk for nudler, og på ny Coca Cola til å svelge ned med.
Vi landet kl 0445, kom inn over Changi Beach, og takset så inn til terminal 3. Som vanlig kom hilsenen over høytaleranlegget ” To those of you who reside in Singapore, a very warm welcome home” .T3 er fremdeles like overveldende og fascinerende i sin størrelse og utforming. Stakk en tur innom en vestlig burgersjappe, siden minstemann ikke liker flymat. Så bar det med Skytrain til T1, hvor vi etter litt venting kjøpte adgang til bassenget på taket. Bassenget ligger like ved terminalhotellet, med utsikt til tarmac og litt av rullebanen.

Vi hadde oss en oppfriskende dukkert der, før vi begynte å rusle bortover mot T2 hvor vår neste flight ventet. Virket som om den gåturen var flere kilometer lang, noen som vet hvor lang T” egentlig er, fra ende til annen?
270612
SQ 942, SIN-DPS
B777-200
Reg 9V-SRK
Sete 57 K
Også denne flighten hadde boarding og avgang til oppsatt tid, og var heldigvis fri for både bråkete unger og fulle russere på vei til ferie på Bali. Vi tok av mot sør-vest, og passerte Marina Sands Hotel og Singapore Flyer før kursen ble satt sørover. Denne flighten varer ikke mer enn 2,5 timer, så det oppleves egentlig som om det bare er rett opp, litt mat, og så inn for landing. På denne flighten serverte de stekte nudler med kylling, og endelig fikk vi duppet av en liten stund. Ruten ble lagt ned langs Indonesia, med god utsikt til noen av vulkanene på øyene der. Når vi nærmet oss Bali skyet det litt til, men temperaturen ble rapportert å ligge på ca 27 grader. Vi landet inn fra vest, med Kuta på venstre side og Jimbaran på høyre side.
Ved gate hadde vi selskap av to stk A330, en fra Malaysia og en fra Garuda. Dette gjenspeilte seg i immigrasjonen, der det var skikkelig kaotisk og lange køer. Det tok sin tid for å kjøpe visa, men ikke minst for å få stemplet det av en syngende passkontrollør. Han sang faktisk mye bedre enn han jobbet. Fyren jobbet så sent at det må ha vært Morgan fra Ullared sin ukjente halvbror…. Kom oss til slutt ut, og ble møtt av vår ventende sjåfør som så tok oss til Ubud og Alam Indah hvor vi skulle bo de første nettene.
Mer følger i del 2
Last edited: