Reiselysten som jeg er var det tide å komme seg avgårde på nok en tur. Opprinnelig var poenget å reise til et sted jeg kunne få billige business billetter med Swiss, for å feire at de endelig var tilbake på OSL. Et av alternativene som jeg fant det til var Lyon. Der hadde jeg aldri vært før og itillegg til å regnes som Frankrikes gourmet hovedstad er det jo også en chef ved navn Paul Bocuse som blant annet har en restaurant der. Billetter med overnatting i Zürich begge veier ble bestilt og bord hos Bocuse ble booket. Jeg valgte å fly business den ene veien og economy tilbake, og selv om jeg var 3 måneder ute i forveien var det fullt for middagserveringen hos Paul, men kunne komme til lunch. Og siden det er nøyaktig den samme menyen så gjorde ikke det noe.
Siden jeg av diverse årsaker disponerer 2 biler i disse dager og slipper å betale for bruken av dem falt valget på å kjøre opp til OSL. Avgang var først 19:40, men dro fra Bislett allerede klokken 17:20, hvilket er langt bedre tid enn hva jeg normalt gir meg når jeg skal ut å reise. Planer var å parkere på P4 eller 5, hvilket ville gjøre det billigere enn skulle jeg valgt Flytoget, men siden begge de var fulle (det var P2 og 3 også) så endte jeg på P6 og dermed ble det noen kroner dyrere enn om jeg skulle valgt Flytoget. Men kombinasjonen undertegnede, BMW og shuttlebussen er uansett raskere enn Ruter + Flytoget:colgate:
Menzies hadde 2 skranker åpne, 1 biz og 1 eco, men begge to ble tomme akurat i det jeg kom. Hadde egentlig tenkt å sjekke inn på nettet dagen før, men det visste seg at ikke gikk med Swiss fra Oslo. Uansett, så fikk jeg sete 3F på OSL-ZRH (her kunne jeg velge å vrake), mens ZRH-LYS var "låst" men siden jeg var plassert i 1A så klagde jeg ikke.
Køen var ca sånn den pleier å være på OSL, men pga mange turister, gamle folk og ikke-vante reisende gikk den langt trege enn vanlig. Men kom jeg gjennom og fikk tatt ut litt Euro og Sveitser Franc før kursen ble satt mot SAS Business Lounge. Siden Scandinavian Lounge er sommerstengt så er tilbudet i business loungen litt bedre enn vanlig, men på tross av en lounge stengt var det god plass og var aldre mer enn 10 stykker i loungen på en gang
Begynte med kjøttboller og øl
Cognac, potetgull og mini-vannbakkels er faktisk en god kombinasjon
Et par bilder fra loungen
Ble så sittende å spise, drikke og surfe litt på nettet før jeg beveget ut mot gaten da det stod go to gate. Litt vel tidlig å komme med det da, da flyet ennå ikke var tømt da jeg kom til gaten. Uansett så virket det som om belegget på innkommende fly var bra. Så ble det tid for boarding og det var på tide å tusle ombord. 4 rader biz hvor vi var 3 stykker som satt. Meg på rad 3 og de to andre på rad 1. Resten eco hvor jeg vil anta belegget var 70%
Benplassen på rad 3 i Swiss sine Airbud 319 var det ihvertfall ingenting å si på
Hattehyllene foran er reservert business
Da de uvaskete massene bak hadde fått satt seg var det tid for utdeling av vannflaske og våtserviet for oss foran. Itillegg til aviser, og siden jeg var eneste nordmann der fremme syntes flyverten at jeg skulle ha både VG, Dagbladet, Aftenposten og DN, hvilket var greit for meg.
Pushback på tid og beveget oss mot bane 19L som vi skulle ta av på. Mens jeg alltid da har kjørt ned mot enden og tatt av derfra syntes ikke vår sveitsiske pilot at det var noe vits så vi kjørte ut på rullebanen rett utifra terminal på avkjørsel B6 og tok av derfra.
Siden vi bare var 3 stykker ombord foran så ble tralla droppet og all servering båret fra galley og ut. Ikke lenge etter skiltet for setebelte ble slukket kom så tilbudet om en pre-meal drink og valgte meg da Champagne....merk: ikke noe halvfullt glass her
Til hovedrett kunne man velge mellom kalvefilet eller vegetarpasta....med andre ord, man hadde ikke noe reellt valgt og det ble kalvefilet med røstepoteter og en slags pestosaus. Uansett smakte det svært bra og kjøttet var fint og rosa inni
Valgte å fortsette med Champagne og bestilte også et glass cola ved siden av. Etterhvert gikk de også tom for Champagne av den store flasken (Swiss fører Jaquart Brut) og siste glasset...tror det var 4. eller noe sånt ble da en liten flaske Heidsieck Monopole istedet, hvilket ikke er min favoritt. I tillegg så kom de først en gang med konfekt fra Lindt til oss i business, så fikk den den klassiske Swiss Airlines melkesjokoladen som alle om bord får, før de nok engang kom med konfekt esken en tur til
Over Nord-Tyskland ett eller annet sted
Landet i ZRH litt før rute og fikk heldigvis en gate ikke så altfor langt ute på A-piren. Så da var det å slepe med seg kofferten å gå det lille stykket til togstasjonen og hive seg et tog til Oerlikon hvor hotellet lå. Og siden toget skulle gå 22:20 og dette er Sveits, så gikk også toget 22:20. Når togene går når de skal, kjøreledningene ikke faller ned som løv i oktober, signalfeilene ikke hender så ofte som om man skulle tro det var Microsoft som stod bak og man ikke sender halvparten av førerene på ferie samtidig som den andre halvparten er syke, så går det faktisk greit å ta toget....synd det ikke er slik her hjemme
Siden jeg av diverse årsaker disponerer 2 biler i disse dager og slipper å betale for bruken av dem falt valget på å kjøre opp til OSL. Avgang var først 19:40, men dro fra Bislett allerede klokken 17:20, hvilket er langt bedre tid enn hva jeg normalt gir meg når jeg skal ut å reise. Planer var å parkere på P4 eller 5, hvilket ville gjøre det billigere enn skulle jeg valgt Flytoget, men siden begge de var fulle (det var P2 og 3 også) så endte jeg på P6 og dermed ble det noen kroner dyrere enn om jeg skulle valgt Flytoget. Men kombinasjonen undertegnede, BMW og shuttlebussen er uansett raskere enn Ruter + Flytoget:colgate:
Menzies hadde 2 skranker åpne, 1 biz og 1 eco, men begge to ble tomme akurat i det jeg kom. Hadde egentlig tenkt å sjekke inn på nettet dagen før, men det visste seg at ikke gikk med Swiss fra Oslo. Uansett, så fikk jeg sete 3F på OSL-ZRH (her kunne jeg velge å vrake), mens ZRH-LYS var "låst" men siden jeg var plassert i 1A så klagde jeg ikke.
Køen var ca sånn den pleier å være på OSL, men pga mange turister, gamle folk og ikke-vante reisende gikk den langt trege enn vanlig. Men kom jeg gjennom og fikk tatt ut litt Euro og Sveitser Franc før kursen ble satt mot SAS Business Lounge. Siden Scandinavian Lounge er sommerstengt så er tilbudet i business loungen litt bedre enn vanlig, men på tross av en lounge stengt var det god plass og var aldre mer enn 10 stykker i loungen på en gang
Begynte med kjøttboller og øl

Cognac, potetgull og mini-vannbakkels er faktisk en god kombinasjon

Et par bilder fra loungen



Ble så sittende å spise, drikke og surfe litt på nettet før jeg beveget ut mot gaten da det stod go to gate. Litt vel tidlig å komme med det da, da flyet ennå ikke var tømt da jeg kom til gaten. Uansett så virket det som om belegget på innkommende fly var bra. Så ble det tid for boarding og det var på tide å tusle ombord. 4 rader biz hvor vi var 3 stykker som satt. Meg på rad 3 og de to andre på rad 1. Resten eco hvor jeg vil anta belegget var 70%
Benplassen på rad 3 i Swiss sine Airbud 319 var det ihvertfall ingenting å si på


Hattehyllene foran er reservert business

Da de uvaskete massene bak hadde fått satt seg var det tid for utdeling av vannflaske og våtserviet for oss foran. Itillegg til aviser, og siden jeg var eneste nordmann der fremme syntes flyverten at jeg skulle ha både VG, Dagbladet, Aftenposten og DN, hvilket var greit for meg.

Pushback på tid og beveget oss mot bane 19L som vi skulle ta av på. Mens jeg alltid da har kjørt ned mot enden og tatt av derfra syntes ikke vår sveitsiske pilot at det var noe vits så vi kjørte ut på rullebanen rett utifra terminal på avkjørsel B6 og tok av derfra.
Siden vi bare var 3 stykker ombord foran så ble tralla droppet og all servering båret fra galley og ut. Ikke lenge etter skiltet for setebelte ble slukket kom så tilbudet om en pre-meal drink og valgte meg da Champagne....merk: ikke noe halvfullt glass her

Til hovedrett kunne man velge mellom kalvefilet eller vegetarpasta....med andre ord, man hadde ikke noe reellt valgt og det ble kalvefilet med røstepoteter og en slags pestosaus. Uansett smakte det svært bra og kjøttet var fint og rosa inni

Valgte å fortsette med Champagne og bestilte også et glass cola ved siden av. Etterhvert gikk de også tom for Champagne av den store flasken (Swiss fører Jaquart Brut) og siste glasset...tror det var 4. eller noe sånt ble da en liten flaske Heidsieck Monopole istedet, hvilket ikke er min favoritt. I tillegg så kom de først en gang med konfekt fra Lindt til oss i business, så fikk den den klassiske Swiss Airlines melkesjokoladen som alle om bord får, før de nok engang kom med konfekt esken en tur til

Over Nord-Tyskland ett eller annet sted

Landet i ZRH litt før rute og fikk heldigvis en gate ikke så altfor langt ute på A-piren. Så da var det å slepe med seg kofferten å gå det lille stykket til togstasjonen og hive seg et tog til Oerlikon hvor hotellet lå. Og siden toget skulle gå 22:20 og dette er Sveits, så gikk også toget 22:20. Når togene går når de skal, kjøreledningene ikke faller ned som løv i oktober, signalfeilene ikke hender så ofte som om man skulle tro det var Microsoft som stod bak og man ikke sender halvparten av førerene på ferie samtidig som den andre halvparten er syke, så går det faktisk greit å ta toget....synd det ikke er slik her hjemme
