Eller: Hvordan være best på generell basis. Det er egentlig en bedre heading.
Syden er nemlig best. Føkk Seychellene, Bora Bora og Fiji. For den bevisste kulturfeinschmecker og gourmand er det bare en ting som gjelder - Granka. Det passer dermed perfekt for meg m/entourage.
Utfordringen har hele tiden vært å komme seg dit på en fornuftig måte. Både SAS og DY flyr dit med 3-3 seters fly med basically en klasse og den er jo relativt klasseløs.
Den beste muligheten har så langt vært med Sunclass sine store baljer, hvor de har 2-4-2 seating og en sånn egen klasse foran som jeg har glemt hva heter. Sun-Trip? Uansett er den veldig grei om man reiser 2 stk m/tilbehør. Reiser man alene er det også balle, da man blir tvunget til å sitte i midtrekka. Mer om det uti februar.
Nå har det imidlertid dukket opp en svært elegant løsning, nemlig Finnair. Så da kommer vi til sakens kjerne:
HVORDAN I GRANSKAUEN VÆRE BEST?
(alle skjønner at det må stå i store bokstaver)
Vel, det begynner på Finnair sine hjemmesider. Ihvertfall nå om vinteren flyr de nemlig HEL-LPA med A350-900.
Flyet går tidlig om morgenen, så man må fly til Helsinki dagen før. Det er superelegant. Vi ville strengt tatt ikke ha en dag i Helsinki, det var uansett 1 juledag, så vi fløy dit med AY916 som gikk i 19-draget.
Innsjekket bagasje ble bekreftet at fikk ligge på HEL over natten så vi ikke trengte å ta den ut når vi landet.
OSL-HEL (og sannsynligvis den andre veien også) går oftest med Embraer 190. Det er greit når man er 2. Litt døvt når man er alene, siden de ikke blokkerer nabosetet i business på disse flightene. Heldigvis reiste jeg ikke alene.
Flighten var usedvaaaanlig hyggelig. Et crew I business som virkelig var i draget og serverte "sparkling things to sparkling people" hele veien. Maten var kjøttkaker i brun saus. Det luktet nydelig, men hadde lovet Storsmufen å spise på hotellet når vi landet. Hun ville nemlig ha burger.
Etter landing spankulerte vi kjapt ut av terminalen og igjennom en liten labyrint før vi fant Hilton Airport Hotel. Ca 3-ish minutter å gå. Her sjekker vi - som best - inn og fikk oss et rom før vi bestilte oss en sterkt overpriset og kjip hamburger i restauranten.
PRO-TIP: Ikke si nei takk til herlighetene ombord. Si ja og bestill heller kolme Lapin Kulta for pengene du sparer på burger.
Morgenen etter våkner du stiv av skrekk kl 05 og venter deretter utålmodig på at reisefølget diller med knollen sin før man drar til the main event: A350 og SYDEN!
Syden er nemlig best. Føkk Seychellene, Bora Bora og Fiji. For den bevisste kulturfeinschmecker og gourmand er det bare en ting som gjelder - Granka. Det passer dermed perfekt for meg m/entourage.
Utfordringen har hele tiden vært å komme seg dit på en fornuftig måte. Både SAS og DY flyr dit med 3-3 seters fly med basically en klasse og den er jo relativt klasseløs.
Den beste muligheten har så langt vært med Sunclass sine store baljer, hvor de har 2-4-2 seating og en sånn egen klasse foran som jeg har glemt hva heter. Sun-Trip? Uansett er den veldig grei om man reiser 2 stk m/tilbehør. Reiser man alene er det også balle, da man blir tvunget til å sitte i midtrekka. Mer om det uti februar.
Nå har det imidlertid dukket opp en svært elegant løsning, nemlig Finnair. Så da kommer vi til sakens kjerne:
HVORDAN I GRANSKAUEN VÆRE BEST?
(alle skjønner at det må stå i store bokstaver)
Vel, det begynner på Finnair sine hjemmesider. Ihvertfall nå om vinteren flyr de nemlig HEL-LPA med A350-900.
Flyet går tidlig om morgenen, så man må fly til Helsinki dagen før. Det er superelegant. Vi ville strengt tatt ikke ha en dag i Helsinki, det var uansett 1 juledag, så vi fløy dit med AY916 som gikk i 19-draget.
Innsjekket bagasje ble bekreftet at fikk ligge på HEL over natten så vi ikke trengte å ta den ut når vi landet.
OSL-HEL (og sannsynligvis den andre veien også) går oftest med Embraer 190. Det er greit når man er 2. Litt døvt når man er alene, siden de ikke blokkerer nabosetet i business på disse flightene. Heldigvis reiste jeg ikke alene.
Flighten var usedvaaaanlig hyggelig. Et crew I business som virkelig var i draget og serverte "sparkling things to sparkling people" hele veien. Maten var kjøttkaker i brun saus. Det luktet nydelig, men hadde lovet Storsmufen å spise på hotellet når vi landet. Hun ville nemlig ha burger.
Etter landing spankulerte vi kjapt ut av terminalen og igjennom en liten labyrint før vi fant Hilton Airport Hotel. Ca 3-ish minutter å gå. Her sjekker vi - som best - inn og fikk oss et rom før vi bestilte oss en sterkt overpriset og kjip hamburger i restauranten.
PRO-TIP: Ikke si nei takk til herlighetene ombord. Si ja og bestill heller kolme Lapin Kulta for pengene du sparer på burger.
Morgenen etter våkner du stiv av skrekk kl 05 og venter deretter utålmodig på at reisefølget diller med knollen sin før man drar til the main event: A350 og SYDEN!