Hypern
ScanFlyer Rusty
Har alltid egentlig hatt litt facsinasjon for dette. Jeg har opplevd alt fra veldig bra buffeter til buffeter som ikke holder mål. På Park Hyatt i Dubai feks har buffeten kun kaldretter, varmretter må bestilles og lages på demand (selvfølgelig inkludert i frokosten, så man ikke betaler ekstra for det). På Radisson Blu i Shanghai var det en nokså overdådig buffet med kokker som også lagde en del ting på demand. De aller fleste norske hoteller har en ok frokostbuffet, selv Thon Budget konseptet finner man alltids noe. Men så kommer det med hygiene.
I prinsippet burde jo disse buffetene være bakteriebomber, mange gjester tar jo på de samme tingene og ikke alle er nok sikkert like nøye med hygienen, men jeg har bank i bordet aldri blitt dårlig av hotellfrokoster. Men nå er jeg litt nøye med at jeg stort sett bare tar varmmat på hoteller. Tar jeg kaldmat er det noe som er ferdigpakka, feks yoghurt. Kan ha noe med at jeg spiser lite varmmat hjemme til frokost og det i prinsippet skal være mindre smittespredning igjennom varmmat, ihvertfall fra kjøkkenets side. Hørte en venn av meg som kokk som sa at kokker spiser kun varm mat i buffeter.
Hva er deres forhold til dette? Og gjerne diskuter utvalget på frokostbuffeter i inn og utland. For det er ganske interessant hvor lite varisjon det egentlig er. Man finner alltid eggerøre, bacon, pølser. Men her i Russland fant jeg noe interessant på drikkefronten. Nemlig champagne. Ja du hørte riktig. Det er jo noe som er uhørt i norske frokostbuffeter feks. Men nå bor jeg nok på et av de mer ekslusive hotellene her da så sikkert ikke vanlig rundt om. Et rom her koster ca 3000 kroner natta, men har booket på Club Carlson poeng.
I prinsippet burde jo disse buffetene være bakteriebomber, mange gjester tar jo på de samme tingene og ikke alle er nok sikkert like nøye med hygienen, men jeg har bank i bordet aldri blitt dårlig av hotellfrokoster. Men nå er jeg litt nøye med at jeg stort sett bare tar varmmat på hoteller. Tar jeg kaldmat er det noe som er ferdigpakka, feks yoghurt. Kan ha noe med at jeg spiser lite varmmat hjemme til frokost og det i prinsippet skal være mindre smittespredning igjennom varmmat, ihvertfall fra kjøkkenets side. Hørte en venn av meg som kokk som sa at kokker spiser kun varm mat i buffeter.
Hva er deres forhold til dette? Og gjerne diskuter utvalget på frokostbuffeter i inn og utland. For det er ganske interessant hvor lite varisjon det egentlig er. Man finner alltid eggerøre, bacon, pølser. Men her i Russland fant jeg noe interessant på drikkefronten. Nemlig champagne. Ja du hørte riktig. Det er jo noe som er uhørt i norske frokostbuffeter feks. Men nå bor jeg nok på et av de mer ekslusive hotellene her da så sikkert ikke vanlig rundt om. Et rom her koster ca 3000 kroner natta, men har booket på Club Carlson poeng.