Re: Roma-tråden
Kan vel skrive om hvor jeg spiste/bodde.
Valgte å skifte hotel til Hotel Nazionale Rome:
http://www.hotelnazionale.it/ , supersentralt. Men litt lav standard på rommet, mulig jeg fikk et gammelt rom. Bodde i topp etg. Grei service.
Utsikt fra rommet:
Tok toget inn til Termini, så taxi til hotellet; kostet 11euro.
Ellers gikk jeg til alle kjente steder, også over til trastevere. Var også oppi domen i st.peter. Gikk tidlig så var lite kø, hadde aldri gått i de trange trappene på sommeren med varme og masse kø!!
Spisesteder:
Iskrem: Giolitti, var nærme mitt hotel så var innom hver kveld såklart:
http://www.giolitti.it/en
Osteria de Memmo,
http://www.osteriadememmo.it/ . Her spiste jeg lunsj, antipasti misto'n var ganske stor. Den alene holdt for meg. Kun lokale/italienske som spiste utenom meg, fullt etter kort tid. Tydeligvis kjente innhaver alle.
Osteria del Pegno,
http://www.osteriadelpegno.it/. Spiste en pizza til lunsj. Vedfyrt ovn. Halvfullt blanding.
Antonio al Pantheon,
http://www.ristoranteantonioalpantheon.it/. Plassert mellom masse steder med innkastere. Spiste ravioli med ost og tomatsaus, seabass med poteter/salat og tiramisu. Her virket maten mer "hjemmelaget" enn de andre stedene. Fullt etter kort tid, kom når de åpnet. God service
Cybo,
http://www.cyboroma.it/. Her spiste jeg første kvelden, var supersulten. Så måtte ha noe. Artisjokk, carbonara og veldig mør biff.
Colline Emiliane,
http://www.viamichelin.com/web/Restaurant/Roma-00187-Colline_Emiliane-149389-41102 .Møtte opp når de åpnet, bestillt på forhånd. Her ble det grønnsaksuppe, ravioli, kalv og tiramisu. God service.
Alt i alt forholdsvis bra mat i mine øyne. Liker veldig godt tiramisu som dessert, beste for meg var hos Antonio al Phantoen. Blir nok en Roma tur igjen til Vinteren.