Sist fredag bestemte jeg meg for å reise til Denver Colorado. Fikk plass dagen etter og lørdag morgen bar det til OSL klokken 04:30 - fremme ved innsjekk 05:15. Litt kø i Business skranken til SAS som sjekker inn for Lufthansa - mange med ski som skulle på tur. I løpet av noen minutter hadde jeg boardingkort for OSL-FRA sete 2A og så videre til Denver sete 3F. Push back 5 minutter før rutetid - det vil si 06:30 og så fløy vi med en A320 mot Frankfurt. Frisk frukt og varmerundstykker med diverse pålegg var serveringen - sammen med kaffe og juice holdt dette mer enn nok på denne flyturen som varte så vidt over 1 time og 40 minutter. landet i Frankfurt 15 minutter før rutetid og ble busset inn til terminalen - egentlig ganske effektivt hvis man ser på alternativ med å parkere ytterst i A-fingern for eksempel.
Det ble 4 timer på flyplassen - og etter innkjøp av diverse fly og bilblader bar det først via SEB sin Coffee Lounge til Lufthansa sin Senator Lounge. 50 minutter før avgang var det boarding og ny busstur ut til en A340-600. Opp trappen til 2. dør og en vennlig purser ba meg ta til venstre og mitt sete 3F. Den fremste business kabinen er forholdsvis stor og den var med unntak av et par seter helt full. Boarding completed, halvfullt champisglass drukket opp på det som skulle være avgangstiden - men vi måtte kaste av noen kofferter som tilhørte pax som ikke kom. Ca. 25 minutter sent taxet vi til take-off og opp i luften det bar. Man hører ikke mye til motorene så langt fremme.
Mer champagne og nøtter når vi hadde kommet opp i luften. Menyer og duker ble lagt på bordene og så kunne man begynne å glede seg til serveringen. Jeg valgte:
Shrimps Cocktail with herb mushrooms som Hors d`oevres - smakte veldig godt. Til dette fortsatte jeg med champagnen som var en Jacquart brut Mosaique. Fikk også et glass 2008 Casablanca Valley Chardonnay Reserva fra Chile - en alt for tung/kraftig hvitvin etter min smak.
Så fortsatt vi med salat; Mixed lettuce with tomato served with Ginger Lime Dressing - veldig god dressing!!!
Så ryddet de brette og gjorde klart for Entrees. Jeg valgte Beef Stew with Carrots, pickled Pearl Onions and beaten mashed potatoes. Til dette valgte jeg en italiensk rødvin (nam nam) 2006 Canonico Salento Negroamaro Cantine due Palme fra Puglia.
Fortsatte med denne rødvinen til Cheese - som var Cheddar, Gouda and Yogurt Cheese.
Mellom matserveringenen fikk jeg med meg 3 filmer på min egen skjerm og før landing i Denver var det ny duk på bordet og her valgte jeg en kaldtallerken med Roast Beef with mixed pickles and Pumkin Ginger Pie with English Mustard sauce - veldig godt dette også. Til dette drakk jeg sparkling water.
Selv 30 minutter forsinket landet vi på tid i Denver rett etter en BA 777 og jeg grudde meg til køen av britiske turister i immigration. Men med en forholdsvis lang vei å gå fra gate til immigration og tidlig ut av bussen til Lufthansa var jeg fort forbi trøtte turister og 50 minutter etter landing satt jeg i leiebilen. Da var immigration passert, koffert med Pritag hentet og buss bort til Avis sin utleiestasjon og bytte av bil unnagjort - man kjører ikke Hyundai i USA - så det ble en Buick.
Broderen skulle komme to timer senere så det ble en liten biltur før jeg møtte han ved ankomsthallen.
Lufthansa Business Class leverer - og A340-600 er utrolig behagelig. Vil tro at de i midten også var glad for at det var en Airbus med 2-2-2 og ikke en 747 eller 777 med 2-3-2.
More to follow - tomorrow!