• Hei

    Vi i Foreningen Flyprat ønsker takke de av dere som har valgt å være medlem av foreningen gjennom det siste året, og dermed støttet driften av Flyprats forum og Airpics med 150kr.

    Vi håper å kunne ha deg videre med til neste år og at du fortsatt vil være medlem nå som nytt medlemsår begynte 1. oktober 2025

    Merk at etter årsmøtevedtaket er medlemsavgiften fra og med i år 150kr

    Betalingen kan enten gjøres via Vipps: 150kr til #18641 eller via Letsreg på linken under:

    https://www.letsreg.com/no/event/medlemskontingent_2026_01102025

    (Husk og oppgi brukernavn så betalingen kan linkes til brukeres)

    De av dere som alt har betalt i oktober er selvsagt registrert i det nye medlemsåret

    Med vennlig hilsen - Styret i Foreningen Flyprat

Pekingand i Peking

Bergern

ScanFlyer Dusty
Hoi!
Pekingand står høyt på min festmatliste. Har fått gleden både her og der, men denne gangen står selveste Peking for tur!! Hvor skal vi spise?
 
Bodd i Beijing en periode, og har fra den tiden to tips: den første er å dra til en av restaurantkjeden quanjude sine steder - fine restauranter, god and, grunnlagt av en av keiserens andekokker når keiserens andemonopol ble avskaffet. Quanjude er der kineserne går for en skikkelig festmiddag, bestill gjerne menyen der du får hele anda i ulike retter.

Restauranten med mest atmosfære er derimot li qun, som ligger i et mer tradisjonelt nabolag (en hutong). Den er mer turistaktig, lokalet er kjempeflott og maten er god, men quanjude er etter min mening hakket bedre.

Denne artikkelen handler om flere restauranter, de jeg nevner er den første og siste som nevnes her.: http://www.china.org.cn/travel/beijingguide/2011-08/05/content_23143593_10.htm

Da vi bodde i Beijing vi bi mye på Quanjude i Wudaokou, den er helt topp men ikke veldig sentralt om dere bor på et turisthotell, men alle filialene skal være bra...
 
tyva9u6e.jpg


Jeg bor i Beijing nå og kan absolutt anbefale dette stedet. Har smakt pekingand flere steder i Beijing, og dette er sinnsykt godt. Gå for den "dyre" anden som koster rundt 200 RMB. Husk å få hotellet til å ringe og forhåndsbestille for deg, da det tar tid å steke en and. De har også andre gode retter der som dere kan ha ved siden av...

Ellers kan du også spise and hos Da Dong, som er det mest kjente og dyreste stedet. Veldig godt der også, men jeg foretrekker det første stedet her.
 
Back
Top