Nybegynnerspørsmål for første klasse
Reiser snart på min første skikkelige "premiumtur", med TG og OZ i F + SK/LX/NH/LH i C. Har derfor noen spørsmål om kutyme og praktiske ting.
- Ser i en del trip reports at man ber om "lay down service" for å få sengen redd opp. Er det vanlig å ikke gjøre det selv i F?
- Passer strømuttakene til europeiske ladere?
- Er det frekt å plinge på FAs? Kan ikke egentlig skjønne det, men i mange trip reports virker det som en dødssynd.
- Hva kan man ta med seg av det man får utdelt av amenities, pysj osv? Alt utenom headsetet?
- Er det vanlig at man får beskjed i loungen når man skal gå til boarding, eller er det kun unntaksvis (F-loungen i BKK, FCT i FRA o.l.)?
Og (tilsynelatende) viktigst av alt:
- Hvordan spiser man kaviar? Hva er i den gule "posen"?
- Kommer buggie-sjåføren i Bangkok ombord for å gi meg en støttende arm hvis jeg drikker for mye champagne?
Har også et mer konkret spørsmål om Thai: bør jeg bestille spesialmat, eller pleier standardmenyen ombord å være best?
Alternativene på CDG-BKK er:
På BKK-HND får jeg opp enormt mange valg. Først "standard menu":
Deretter "special menu of the month":
Reiser snart på min første skikkelige "premiumtur", med TG og OZ i F + SK/LX/NH/LH i C. Har derfor noen spørsmål om kutyme og praktiske ting.
- Ser i en del trip reports at man ber om "lay down service" for å få sengen redd opp. Er det vanlig å ikke gjøre det selv i F?
- Passer strømuttakene til europeiske ladere?
- Er det frekt å plinge på FAs? Kan ikke egentlig skjønne det, men i mange trip reports virker det som en dødssynd.
- Hva kan man ta med seg av det man får utdelt av amenities, pysj osv? Alt utenom headsetet?
- Er det vanlig at man får beskjed i loungen når man skal gå til boarding, eller er det kun unntaksvis (F-loungen i BKK, FCT i FRA o.l.)?
Og (tilsynelatende) viktigst av alt:
- Hvordan spiser man kaviar? Hva er i den gule "posen"?

- Kommer buggie-sjåføren i Bangkok ombord for å gi meg en støttende arm hvis jeg drikker for mye champagne?

Har også et mer konkret spørsmål om Thai: bør jeg bestille spesialmat, eller pleier standardmenyen ombord å være best?
Alternativene på CDG-BKK er:
Half Lobster With American Sauce (Lobster)
Beef Tournedos (Beef Steak)
Stuffed Chicken Fillet With Morrel Cream Sauce (Chicken Morrel)
Salmon With Asparagus/Facette Potato (Grilled Salmon)
Quasi Veal With Spicy Sauce (Quasi Veal)
Confit Duck Leg With Bigarade Sauce (Confit Duck)
Swordfish With Cucumber Sauce (Swordfish)
Chicken Green Curry (Chicken Kiew Wan)
Beef Green Curry (Beef Kiew Wan)
Prawn Green Curry (Prawn Kiew Wan)
Chicken Pa-naeng Curry (Chicken Pa Nang)
Beef Pa-naeng Curry (Beef Pa Nang)
Prawn Pa-naeng Curry (Prawn Pa Nang)
Cod Fish Sam-ros (Chilli Cod Fish)
Risotto With Assorted Mushrooms (Risotto)
Vegetables Tajine (Vlml Tajine)
På BKK-HND får jeg opp enormt mange valg. Først "standard menu":
Chef Recommendation Menu
Oven Roasted Rack Of Lamb (Roasted Lamb Rack)
Pan-fried Lamb Cutlets (Lamb Cutlets)
Blanquette Of Nz Lamb (Blanquette Lamb)
Grilled Nz Beef Tenderloin (Grilled Beef)
Pan-fried Nz Beef Tenderloin (Panfired Beef)
Braised Beef Cheeks (Beef Cheeks)
Slow Cooked Stuffed Capon Breast (Stuffed Capon)
Grilled Capon Breast (Grilled Capon)
Slow Oven Cooked Capon Breast (Oven Capon)
Steamed Black Cod (Herb Cod)
Grilled Norwegian Salmon (Salmon)
Black Cod Anchoide (Anchoide Cod)
Standard Menu
Lobster Thermidor (Lobster)
Grilled Fillet Of Beef Rossini (Beef Rossini)
Salmon Taragon Sauce (Salmon Taragon)
Lamb Satimbocca (Lamb)
Scallop Provencale (Scallop)
Glass Noodles Pad Thai (Pad Thai)
Stir-fried Prawn With Garlic Chili Basil (Prawn Basil)
Stir-fried Chicken With Garlic Chili Basil (Chicken Basil)
Stir-fried Beef With Garlic Chili Basil (Beef Basil)
Stir-fried Pork With Garlic Chili Basil (Pork Basil)
Beef Green Curry With Rice (Beef Green Curry)
Chicken Green Curry With Rice (Chicken Green Curry)
Pork Green Curry With Rice (Pork Green Curry)
Fish Chu chee
Prawn Chu chee
Prawn Pa Nang Curry With Rice (Prawn Pa Nang)
Beef Pa Nang Curry With Rice (Beef Pa Nang)
Pork Pa Nang Curry With Rice (Pork Pa Nang)
Chicken Pa Nang Curry With Rice (Chicken Pa Nang)
Chicken Massaman Curry With Rice (Chicken Mussaman)
Beef Massaman Curry With Rice (Beef Mussaman)
Pork Massaman Curry With Rice (Pork Mussaman)
Assorted Sushi (Sushi)
Chilean Sea Bass X.O. Sauce (Sea Bass)
Chinese Roast Duck (Roast Duck)
Beef In Black Pepper Sauce (Beef Black Pepper)
Rice With Chicken Flacour (Kao Man Kai)
Tom Yum Kung
Fish Maw With Crabmeat (Fish Maw Soup)
Noodle Soup With Fish Balls
Noodle Soup With Shrimp Balls
Wonton Soup With Prawn (Wonton Soup)
Fish Boiled Rice
Prawn Boiled Rice
Minced Pork Boiled Rice (Pork Boiled Rice)
Minced Chicken Boiled Rice (Chicken Boiled Rice)
Rice Porridge With Minced Pork (Rice Porridge Pork)
Mushrooms With Zucchini And Semolina Gnocchi (Zucchini With Mushrooms)
Black Cod With Ginger And Spring Onion (Black Cod)
Exclusive Thai Menu Set1 (Exclusive Thai Menu A)
Exclusive Thai Menu Set1 (Exclusive Thai Menu B)
Exclusive Thai Menu Set1 (Exclusive Thai Menu C)
Exclusive Thai Menu Set1 (Exclusive Thai Menu D)
Exclusive Thai Menu Set1 (Exclusive Thai Menu E)
Exclusive Thai Menu Set1 (Exclusive Thai Menu F)
Exclusive Thai Menu Set1 (Exclusive Thai Menu G)
Exclusive Thai Menu Set1 (Exclusive Thai Menu H)
Healthy Thai Menu
Deretter "special menu of the month":
Half Lobster With American Sauce (Lobster)
Beef Tournedos (Beef Steak)
Stuffed Chicken Fillet With Morrel Cream Sauce (Chicken Morrel)
Salmon With Asparagus/Facette Potato (Grilled Salmon)
Quasi Veal With Spicy Sauce (Quasi Veal)
Confit Duck Leg With Bigarade Sauce (Confit Duck)
Swordfish With Cucumber Sauce (Swordfish)
Chicken Green Curry (Chicken Kiew Wan)
Beef Green Curry (Beef Kiew Wan)
Prawn Green Curry (Prawn Kiew Wan)
Chicken Pa-naeng Curry (Chicken Pa Nang)
Beef Pa-naeng Curry (Beef Pa Nang)
Prawn Pa-naeng Curry (Prawn Pa Nang)
Cod Fish Sam-ros (Chilli Cod Fish)
Risotto With Assorted Mushrooms (Risotto)
Vegetables Tajine (Vlml Tajine)
Last edited: