Kaffen hos UA og andre amerikanske selskaper

SQ321

ScanFlyer Gold
Har hatt noen turer med UA domestic i 2014 og har vært så urutinert og sagt ja til kaffen de serverer. Smaken på kaffen er dessverre noe av det verste jeg noen gang har smakt og jeg er relativt sikker på at jeg ikke er alene om den oppfatningen..

De av dere som reiser på domestic i USA, er det like dårlig stilt blant AA, DL og andre? Virgin America? eg er klar over at kaffedrikkere i USA og Norge er ytterpunktene i kaffeverdenen men hadde vel strengt talt forventet noe mer enn det de serverte der.
 
Litt ymse, men stort sett på nivå med pulverkaffe .. Problemet i fly er som regel at smaken ikke er tilpasset høyden. Derfor smaker det ofte rart selv om kaffen i utgangspunktet er ok. Dårlig renhold av kaffetrakterne kan også være en faktor. UA serverte Starbucks, men det er det muligens slutt på. Har ikke fløyet dem på en stund.

Men å kalle USA 'motsatt ytterpunkt' i kaffeverdenen, er direkte feil. Selv om de uvaskede massene drikker Folgers ('Freiends don't let friends drink Folgers') og Bud Light, er kaffekulturen (og ølkulturen) rimelig bra. Dog med store geografiske forskjeller. Nordvest f.eks. er et eldorado både for kaffe- og ølfans.
 
Aldri fått med meg at de serverer annet enn GT og vodka/gingerale innenriks i USA jeg..

:):)

Man lærer så lenge man lever.. Haha.

God helg!

Kim
 
Litt ymse, men stort sett på nivå med pulverkaffe .. Problemet i fly er som regel at smaken ikke er tilpasset høyden. Derfor smaker det ofte rart selv om kaffen i utgangspunktet er ok. Dårlig renhold av kaffetrakterne kan også være en faktor. UA serverte Starbucks, men det er det muligens slutt på. Har ikke fløyet dem på en stund.

Men å kalle USA 'motsatt ytterpunkt' i kaffeverdenen, er direkte feil. Selv om de uvaskede massene drikker Folgers ('Freiends don't let friends drink Folgers') og Bud Light, er kaffekulturen (og ølkulturen) rimelig bra. Dog med store geografiske forskjeller. Nordvest f.eks. er et eldorado både for kaffe- og ølfans.

Ja jeg er veldig klar over forskjellene og erfart det selv. Mtp UA så reagerte jeg mest på styrken på kaffen. Den kan hende kaffen i seg selv ikke var så ille men den var så svakt blandet at det minnet nesten mer som en form for dårlig saft enn noe annet. Trodde de kanskje hadde gått tom for kaffe første gang men så gjentok dette seg alle gangene jeg fløy med UA.

Hva har jeg lært; hold deg til GT og øl!
 
Kaffe kjoeper man i terminalen foer boarding - end of story!. UA har forlengst sluttet med Starbucks Kaffe - de bruker noen meorkebrune "Crayons" som males opp og serveres som imitation Coffee. Hawaiian er noe bedre - men de fly ikke alltid dit du skal hvis du ikke er meg;)

...øl! er det ikke saa mye bedre med....mye gult tynt søl! (Budweiser, Coors, Miller og Heiniken) igjen bedre aa sette seg ned med en Big Kahuna fra Kona Brewery i Kona Brew Pub paa Honolulu International - eller i Vest finnes det som regel gode Mikrobrygg i Terminalene - Gult øl maa en jo faa betalt for aa drikke det er jo markedfoeringsverktoey

Det eneste skikkelige unntaket er Horizon (som er brandet Alaska) de servere god Starbucks Kaffe og Mikrobrygg fra Murer og det gjoer de gratis (TOS og Kjos hater Horizon....:cool:
 
Hva har jeg med saken her å gjøre? Slutt med å trekke meg inn i alt mulig.
 
Men ting skjer ..... ikke systemwide, men hvis dette blir populært, blir det fort øket.

http://news.delta.com/2014-12-05-Delta-Taps-Seven-More-Craft-Brews-for-In-Flight-Offering

Delta Air Lines (NYSE: DAL) this week began stocking its beverage carts with a selection of regional craft beers to bring local options to customers. The move continues the airline's focus on bringing regional food, wine and now beer to the in-flight experience.
Regional Craft Beers now available on Delta.

Beer from Ballast Point Brewing Company (San Diego), Blue Point Brewing Company (Long Island, NY), Brooklyn Brewery (Brooklyn, NY), Lagunitas Brewing Company (Petaluma, Calif.), Newburyport Brewing Company (Newburyport, Mass.), Samuel Adams (Boston), and Stone Brewing Company (Escondido, Calif.) join SweetWater Brewery (Atlanta) to give all customers on routes within the U.S. a craft beer option.
 
US (in general) går vel Starbucks for å lage noe av den værste kaffen.
Mens Joffrey´s er kjent for a lage noe av den beste.
Code:
https://www.joffreys.com/About/About-Us.aspx
 
US (in general) går vel Starbucks for å lage noe av den værste kaffen.

Nei, det er Folgers, det .... ;)

Starbucks lager mange typer kaffe. Du må vite hvilken type og styrke du liker og misliker. For mange er kaffe kaffe, mend et er mye mer nyansert enn det. Jeg drikker en god del French Roast. Den finner jeg helt OK. Noen av de andre typene, f.eks. Pike Place Roast, som er veldig populær, finner jeg udrikkelig.
 
Det er svaert sjelden at en finner Starbucks Kaffe hjemme hos oss, men det er ikke fordi det er daarlig kaffe, Starbucks levere en helt grei kvalitet (og de har meget solide kvalitets kontroller og gode rutiner), som flyplass kaffe er det helt greit, selvom jeg gaar rett forbi Starbucks i SFO og til Peets som kanskje er Vestkystens Joffreys (Joffreys er ikke i markedet her i Vest).

Blant mine favoritter er Stumptown i Portland - Kai Coffee i Honolulu - begge utmerket - men en single origin Starbucks brygget i en Clover Maskin er ogsaa blant de bedre kaffe opplevelene en kan ha.
 
Vet ikke hvordan det er nå om dagen, men før i tiden brukte man mye columbiansk kaffe
i USA som for oss europeere kan smake litt "bittrere/beskere" enn det vi er vant til.
Forøvrig så er vannkvaliteten meget viktig for smaken, og jeg antar at denne sikkert
varierer mye fra fly til fly avhengig hvilken by det er tappet og hvordan det er lagret.
 
Vet ikke hvordan det er nå om dagen, men før i tiden brukte man mye columbiansk kaffe
i USA som for oss europeere kan smake litt "bittrere/beskere" enn det vi er vant til.
Forøvrig så er vannkvaliteten meget viktig for smaken, og jeg antar at denne sikkert
varierer mye fra fly til fly avhengig hvilken by det er tappet og hvordan det er lagret.

Du har helt rett med vannkvaliteten, United maatte i sin tid endre paa rutinene rundt vannet foer Starbucks godkjente dem. Det er nok lenge siden Columbia Kaffen forsvant i USA - min stoerst innvending mot "den gamle" amerikanske kaffekulturen er at kaffen var alltfor tynn - men den ble jo drukket i boettevis til middag - selv den dag i dag staar det kaffe kopper paa enkelte resturant bord (billig kjede resturanter som Applebys, Denny's, iHOP etc.

Etter 15+ aar her i USA synes jeg kaffen som serves i Norge er "bittrere / beskere" enn hva jeg er vant med, kaffekulturen (den nye) her i USA har klart beveget seg mot den Italienske. Starbucks har nok ledet veien mot Italiensk Kaffekultur, blant annet brenner de kaffene hardere enn hva Norske smaksloeker er vant med, og for all del Norge har utrolig mye god kaffe ekspertise og ikke minst utmerket kaffe.

Naar det gjelder Columbiansk Kaffee er det vel Lufthansa som virkelig har brukt og markedsfoert denne kaffen helt tilbake til jeg satt og troekka billetter paa Fornebu og fra en som ikke liker kaffen bitter / syrlig synes jeg alltid at LH har hatt bedre kaffee enn de fleste andre.

Naa er jeg noe over gjennomsnittet interessert i Kaffee - og tilbringer mye tid paa "Cuppings" baade hos Stumptown i Portland og hos min lokale Kaffepusher Kai Coffee paa Waikiki, saa det blir fort mye kaffeprat....
 
Kaffe kan diskuteres mye :)

Var kanskje litt uklar når det gjelder columbiansk kaffe. Den er ikke nødvendigvis
bittrere i utgangspunktet, men "blenden" de lager/liker inneholder ofte mye Robusta (bitter) som
er en rimeligere variant enn kaffe fra Arabica planten. Derfor er "billig" kaffe ofte "bittrere" enn dyr.

Når det gjelder vannkvaliteten og smak, så kan man lett kjenne forskjell bare ved f.eks å ta med
sin favorittkaffe hjemmefra og til hytta på fjellet. Smaker veldig forskjellig. Sannsynligvis liker du den
bedre hjemme da det er her du drikker den mest og er vant til den smaken.

W
 
Heisann!

Litt OT, men om man vil ha perfekt kaffe fra en "single estate" kan man få tilsendt det fra Hilo Coffee Mill på The Big Island, Hawaii.

Var der i sommer, og er en gammel bestemor og familien som driver den. Alt håndmalt og brent på gården hos dem, og kvaliteten er fantastisk. De har fra egen avling ferdigbrent kaffe i Oktober og April, men sitt på nettet og vent til den blir lagt ut, den forsvinner i løpet av minutter til kunder fra hele verden. (JA, de sender til Norge, har fast bestilling inne hos dem..)

De tilbyr også en single-estate kaffe fra Maui som smaker utrolig bra.

Bare litt sånn lørdagstips. :)

Kim
 
Var kanskje litt uklar når det gjelder columbiansk kaffe. Den er ikke nødvendigvis
bittrere i utgangspunktet, men "blenden" de lager/liker inneholder ofte mye Robusta (bitter) som
er en rimeligere variant enn kaffe fra Arabica planten. Derfor er "billig" kaffe ofte "bittrere" enn dyr.

Her er det vel også litt geografiske forskjeller på smaksløkene eller vanene ute og går. Nå vet jeg ikke med USA, men i Norge så brukes det jo mer Arabica bønner i forhold til Robusta hvis man sammenligner med endel andre europeiske land
 
Back
Top