Visste jeg det ikke, bommet på den drinken - men så holder jeg meg helst da til G&T, single malt whiskys, gode cognac-er, noen armagnac-er, litt calvados, ved anledning en grappa, norsk og tysk akevitt, Champagne, gode rødviner fra den gamle verdensdel, tørre hvitviner fra f.eks. Tyskland og øl da
Det stemmer: Hemingway use to say "My mojito in the Bodeguita and my daiquiri in the Floridita". Jeg har drukket mojito mange andre steder enn der, men daiqairi på Floridita fikk jeg med meg. (Men jeg har aldri helt skjønt dette Hemingway-fokuset på Cuba...).
Mojito har vært å få på norske barer i snart 10 år nå. Det er en favoritt, men den tar tid å lage så barfoklet blir litt sure hvis du bestiller mange når det er hektisk. Så da tar man gjerne til takke med en G&T i stedet. (Mojito bør ikke spanderes på ukjente damer fra bygda - da blir de snurt og lurer på hvorfor de får gress i drinken sin... )