Først og Fremst Flirende og Fråtsende Forrest i Flyet Flygende til Frankfurt i First
....prøv å si den overskiften ti ganger raskt etterhverandre!
Etter en rolig sovemorgen på Westin i Denver, samt litt shopping av noen småting og en øl på et mikrobryggeri rett borti gata var det tid for å komme seg hjem. Og siden dette var første gang jeg skulle fly First Class kan man vel si jeg gledet meg som en liten unge. Klart og pent vær i Denver denne dagen og valgte å ta en shuttle ut til flyplassen og med ankomst 2,5t før flyet skulle gå hadde jeg svært god tid.
Ingen kø i First-innsjekk og fikk tagget bagasjen min hele veien til OSL selv om jeg hadde en separat SAS billett FRA-OSL. Et boarding card i en lomme for sete 1A med en feit F på ble utlevert og jeg kunne bevege meg gjennom security. Valgte å gå over broen til A-piren hvor som alle de utenlandskeselskapene bruker og ventetiden i security var vel en 3-4 minutter
I følge Lufthansa sine hjemmesider så hadde de ikke egen lounge i DEN, men brukte istedet British Airways sin lounge der. Dog da jeg kom dit fikk jeg beskjed om at den kontrakten nylig hadde gått ut og Lufthansa ikke brukte deres lounge mer. Neivel, da fikk jeg finne ut hva de brukte og det visste seg å være United sine Red Carpet Lounger i B-piren. Dessverre har ikke UA First lounge i DEN, kun en vanlig Red Carpet Lounge hvor man må betale for øl og matutvalget er magert. Men utsikten var det ikke noe å klage over, selv om det innebar en togtur ut til B-piren
Tiden gikk da den heller ikke i Mountain Time Zone står stille, og det var på tide å bevege meg tilbake til A-piren og gate 43. Der var det kontroll av sprengstoff og annet og de fleste som stod og ventet, inkludert undertegnede, fikk håndbagasjen strøket over av et lite tøystykke som etterpå ble analysert i en maskin.
Ved gate 43 stod uansett D-AIHE å ventet for å fly dagen LH447. A340-600 maskinen var levert Lufthansa i 2004
2 delt boardingområde hvor av delen til venstre var for First og Business, mens det til høyre for skranken var economy. Boarding begynte med barnefamilier før nesten samtidig vi som skulle fly First fikk komme ombord gjennom vår egen inngang. Ble så å velge gangen til venstre merket First og Business og kunne spasere glad og fornøyd mot dør L1
Var førstemann ombord og ble ønsket velkommen av de 2 som hadde ansvar for Firstkabinen, tok til høyre og etter noen få skritt kunne jeg dumpe ned i sete 1A og konstatere at det ikke var noe å klage på når det kom til plassen
Hadde ikke sittet mange sekundene i setet før hun som var sjefen i First på denne flighten kunne ønske meg velkommen, lurte på hvordan jeg uttalte etternavnet (da det ikke er noen selvfølge at Naess uttales Ness) og lurte på om jeg ville ha litt Champagne og nøtter. Ja takk
Er forresten "D" de Devaux Brut som man får servert ombord i F hos LH
4 av 8 seter i First på denne flighten var tatt, alle på rad 1. Meg på A, et tysk ektepar i 60års alderen i midten og en amerikank forrettningmann i 50-årene på den andre en-seteren.
Ble litt å vente mens business cabinen ble fyllt opp, men så lenge jeg har Champagne i glasset så er jo ikke det noe problem
Ble så tid for pushback, glass og slikt ble ryddet bort og vi kunne begynne takse etter en BA 777-200 mot rullebanen
Nattbildet av terminalen på DEN med de karakteristiske "teltene" som skal forestille the Rockies
Opp i luften og så snart setebeltet ble slukket kunne serveringen ta til og meny og vinkart ble delt ut
Først ble en liten tunfisk teaser servert, samtidig som purseren (som primært betjente business denne flighten) kom og hilste, slo av en prat og lurte på om jeg ville prøve en tørr sherry som han pleide å servere sine gjester i First. Antar det var La Guita, en Manznilla sherry
Vinbaren ble samtidig klargjort
Rose utdelt
Rakk også et glass Champagne, eller var det to, før den hvite duken kom på bordet og det var tid for servering
Til forrett, eller Hors d'oeuvres som det så fancy heter, kunne man velge følgene:
Caviar with the traditional Garnishes
Dungeness Crab and California Citrus Salad with Vlood Orange Vanilla Vinagrette
Seared Beef Carpaccio with Baby Arugula and Watercress, pckled Onions and Lemon Oil
Roasted red Pepper stuffed with Goat Cheese, grilled Artichoke Hearts roasted Fennel and Red Wine Vinaigrette
Vel, hva skulle jeg velge? Rådene var dyre og flyvertinna så jeg ikke helt klarte bestemme meg og anbefalte alle sammen. Vel, noe Ole Brum har jeg i meg, så sa ja takk til det. Det enkleste å gjøre når man skal velge er jo alltid å velge alt sammen!
Kaviaren kom på egen tallerken, mens de andre forrettene kom i et tårn
Tenkte jeg fikk gjøre det skikkelig, så itillegg til Champagne tok jeg også et iskjølt glass med vodka ved siden av
Nærbilde:
Halvspist....fikk også tilbud om mer kaviar, men selv om det var godt så valgte jeg å takke nei da det også trengtes litt plass i magen for alt det andre
Roasted red Pepper stuffed with Goat Cheese, grilled Artichoke Hearts roasted Fennel and Red Wine Vinaigrette
Dungeness Crab and California Citrus Salad with Vlood Orange Vanilla Vinagrette
Seared Beef Carpaccio with Baby Arugula and Watercress, pckled Onions and Lemon Oil
....prøv å si den overskiften ti ganger raskt etterhverandre!
Etter en rolig sovemorgen på Westin i Denver, samt litt shopping av noen småting og en øl på et mikrobryggeri rett borti gata var det tid for å komme seg hjem. Og siden dette var første gang jeg skulle fly First Class kan man vel si jeg gledet meg som en liten unge. Klart og pent vær i Denver denne dagen og valgte å ta en shuttle ut til flyplassen og med ankomst 2,5t før flyet skulle gå hadde jeg svært god tid.
Ingen kø i First-innsjekk og fikk tagget bagasjen min hele veien til OSL selv om jeg hadde en separat SAS billett FRA-OSL. Et boarding card i en lomme for sete 1A med en feit F på ble utlevert og jeg kunne bevege meg gjennom security. Valgte å gå over broen til A-piren hvor som alle de utenlandskeselskapene bruker og ventetiden i security var vel en 3-4 minutter

I følge Lufthansa sine hjemmesider så hadde de ikke egen lounge i DEN, men brukte istedet British Airways sin lounge der. Dog da jeg kom dit fikk jeg beskjed om at den kontrakten nylig hadde gått ut og Lufthansa ikke brukte deres lounge mer. Neivel, da fikk jeg finne ut hva de brukte og det visste seg å være United sine Red Carpet Lounger i B-piren. Dessverre har ikke UA First lounge i DEN, kun en vanlig Red Carpet Lounge hvor man må betale for øl og matutvalget er magert. Men utsikten var det ikke noe å klage over, selv om det innebar en togtur ut til B-piren

Tiden gikk da den heller ikke i Mountain Time Zone står stille, og det var på tide å bevege meg tilbake til A-piren og gate 43. Der var det kontroll av sprengstoff og annet og de fleste som stod og ventet, inkludert undertegnede, fikk håndbagasjen strøket over av et lite tøystykke som etterpå ble analysert i en maskin.
Ved gate 43 stod uansett D-AIHE å ventet for å fly dagen LH447. A340-600 maskinen var levert Lufthansa i 2004

2 delt boardingområde hvor av delen til venstre var for First og Business, mens det til høyre for skranken var economy. Boarding begynte med barnefamilier før nesten samtidig vi som skulle fly First fikk komme ombord gjennom vår egen inngang. Ble så å velge gangen til venstre merket First og Business og kunne spasere glad og fornøyd mot dør L1
Var førstemann ombord og ble ønsket velkommen av de 2 som hadde ansvar for Firstkabinen, tok til høyre og etter noen få skritt kunne jeg dumpe ned i sete 1A og konstatere at det ikke var noe å klage på når det kom til plassen

Hadde ikke sittet mange sekundene i setet før hun som var sjefen i First på denne flighten kunne ønske meg velkommen, lurte på hvordan jeg uttalte etternavnet (da det ikke er noen selvfølge at Naess uttales Ness) og lurte på om jeg ville ha litt Champagne og nøtter. Ja takk

Er forresten "D" de Devaux Brut som man får servert ombord i F hos LH

4 av 8 seter i First på denne flighten var tatt, alle på rad 1. Meg på A, et tysk ektepar i 60års alderen i midten og en amerikank forrettningmann i 50-årene på den andre en-seteren.
Ble litt å vente mens business cabinen ble fyllt opp, men så lenge jeg har Champagne i glasset så er jo ikke det noe problem

Ble så tid for pushback, glass og slikt ble ryddet bort og vi kunne begynne takse etter en BA 777-200 mot rullebanen
Nattbildet av terminalen på DEN med de karakteristiske "teltene" som skal forestille the Rockies

Opp i luften og så snart setebeltet ble slukket kunne serveringen ta til og meny og vinkart ble delt ut
Først ble en liten tunfisk teaser servert, samtidig som purseren (som primært betjente business denne flighten) kom og hilste, slo av en prat og lurte på om jeg ville prøve en tørr sherry som han pleide å servere sine gjester i First. Antar det var La Guita, en Manznilla sherry

Vinbaren ble samtidig klargjort

Rose utdelt

Rakk også et glass Champagne, eller var det to, før den hvite duken kom på bordet og det var tid for servering

Til forrett, eller Hors d'oeuvres som det så fancy heter, kunne man velge følgene:
Caviar with the traditional Garnishes
Dungeness Crab and California Citrus Salad with Vlood Orange Vanilla Vinagrette
Seared Beef Carpaccio with Baby Arugula and Watercress, pckled Onions and Lemon Oil
Roasted red Pepper stuffed with Goat Cheese, grilled Artichoke Hearts roasted Fennel and Red Wine Vinaigrette
Vel, hva skulle jeg velge? Rådene var dyre og flyvertinna så jeg ikke helt klarte bestemme meg og anbefalte alle sammen. Vel, noe Ole Brum har jeg i meg, så sa ja takk til det. Det enkleste å gjøre når man skal velge er jo alltid å velge alt sammen!
Kaviaren kom på egen tallerken, mens de andre forrettene kom i et tårn

Tenkte jeg fikk gjøre det skikkelig, så itillegg til Champagne tok jeg også et iskjølt glass med vodka ved siden av

Nærbilde:

Halvspist....fikk også tilbud om mer kaviar, men selv om det var godt så valgte jeg å takke nei da det også trengtes litt plass i magen for alt det andre

Roasted red Pepper stuffed with Goat Cheese, grilled Artichoke Hearts roasted Fennel and Red Wine Vinaigrette

Dungeness Crab and California Citrus Salad with Vlood Orange Vanilla Vinagrette

Seared Beef Carpaccio with Baby Arugula and Watercress, pckled Onions and Lemon Oil

Last edited: