Flyprat
Støtt oss. Bestill billetter og varer her:


Go Back   Flyprat > TripReports

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 19-08-2019, 10:02   #1
SudCaravelle
ScanFlyer Crusty
 
SudCaravelle's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Oslo
Posts: 3,925
Default SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Nå er ferien over to uker unna så jeg kan skrive om den uten at jeg begynner å sippe og får Blue Moon abstinenser..

Det ble booket en laaaang ferie i år så det ble mye bagasje for fire og en halv uke til fem personer. Som vanlig er det fint lite innspill å få fra de fire andre så jeg er litt alene der jeg sitter og planlegger og booker…

Som vanlig bestemmer jeg meg for å ikke igjen booke SAS Plus da jeg bare syter etterpå men ender opp med samme greiene da disse poengene har gått til hodet mitt og håpet om en kvikk oppgradering. Jeg tror Dragen fremdeles ikke vet at vi kunne kommet mye kjappere ned, utenom EWR med en deilig Lufthansa A380 for ca 16.000 kroner mindre.. Pytt pytt..

Vi forhåndsbooket maxi taxi som er den beste løsningen med fem personer som skal være borte mer enn 2 uker og jeg lærer aldri.. Jeg bruker da den billigste løsningen (Norges Taxi) som skuffer hver eneste gang.. (Jeg er litt som de søte jentene i de amerikanske filmene som drar tilbake til han voldelige med gule solbriller).

Den var booket til klokken 0800, og 08.15 kommer det ett stykk Prius.. Veg blir litt stresset og etter en ganske heftig diskusjon med sentralen hvor de mente at bil nummer to var på vei, men at vi måtte selvfølgelig betale for to taxier da de ikke kunne noe for at de ikke hadde noen maxi ledig.. Jeg får da veldig vibber til noen Seinfeld episoder hvor han må forklare hva reservasjon og forhåndsbooking går ut på..
08.43 var vi avgårde og med årene så blir jeg veldig kort irritert så guttebilen (junior og jeg i Prius nummer 2) briljerte med arabiskkunnskapene våres og savnet nesten ikke jentene.

Innsjekken var kjapp og fin og siste mulighet for oppgradering ble bekreftet at var utelukket… SAS Loungen er som vanlig bedre og bedre og de får gangene i året ungene får spise Nugatti er her.. De flyr rett bort til en av de hyggelige vertene som fort henter faenskapet på bakrommet.

Boardingen på SK 907 (som for øvrig er et herlig flightnummer som er godt å uttale..) blir noe kaotisk da 90% av flyet er Priority og 90% av dem igjen tror ingen andre er det) NB! Disse «bøllene» i dress med gullkort var ikke denne gangen heller de verste.. Men det kan jo være fordi det var juli ��

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	2379
Size:	186.3 KB
ID:	47398   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	2337
Size:	160.0 KB
ID:	47399   Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	2342
Size:	79.6 KB
ID:	47400  
__________________
Siden 2006 (95% privat):
SudCaravelle is online now   Reply With Quote
Old 19-08-2019, 10:45   #2
Someone
ScanFlyer Inventory

Global Moderator
 
Someone's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Hvalstad
Posts: 45,449
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Ser frem til resten. Men aldri en høydare å begynne ferien med en Prius
__________________
Upcoming flights - FEB: OSL-ZRH-OSL (SK/LX)
Since 1/1/2006
Someone is online now   Reply With Quote
Old 19-08-2019, 10:58   #3
SudCaravelle
ScanFlyer Crusty
 
SudCaravelle's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Oslo
Posts: 3,925
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Quote:
Originally Posted by Someone View Post
Ser frem til resten. Men aldri en høydare å begynne ferien med en Prius
Takk skal du ha. Egentlig rart at en ihjelkjørt Prius koster det samme som en ny E klasse, eller hvis du har virkelig flaks en skikkelig slede. Det eritreiske sjåføren var i allefall meget hyggelig og kunner veien til Gardermoen.
__________________
Siden 2006 (95% privat):
SudCaravelle is online now   Reply With Quote
Old 19-08-2019, 11:20   #4
jcnorway
ScanFlyer Rusty

Galley Slave
Global Moderator
 
jcnorway's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Oslo
Posts: 5,472
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Fete felger på den Priusen. Ser fram til fortsettelsen
__________________
Upcoming flights: None

jcnorway is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2019, 11:37   #5
SudCaravelle
ScanFlyer Crusty
 
SudCaravelle's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Oslo
Posts: 3,925
Thumbs up Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Så var det selve SK907 som er en fin dagflight med fin utsikt på styrbord side. Jeg har vent meg mer og mer til Plus og har lært og vet at man må virkelig huske at det er økonomi pluss og ikke business minus. Servicen var helt grei og jeg skjønner fremdeles ikke at de skal fylle opp bordet mad masse plastglass og at du må bestille børst halve flyturen mede en gang.. Jeg mener også at de kunne kostet på seg det ekte glasset man får med en gang.. Musserende (og den er ganske god blanc de blancs) er jo så mye morsommere i glass..

Maten var en slags kylling som jeg synes var greit, men reisefølget klarte ikke annet enn en bit av den – jeg har sagt flere ganger før hva jeg mener om maten på Pluss og jeg kan faktisk ikke fatte at de ikke klarer å tilby noe bedre.. Tenk noe thai mat eller en burger?

Heldigvis fant jeg en skikkelig dårlig komedie på skjermen.. Sitte brisen på fly og flire til banal humor er en av de idrettene jeg liker aller mest.. Jeg duppet faktisk av etter en snau time og ble borte over en time noe som sjeldent skjer.. Se bort i fra mine vrange ønsker om bedre mat og vin så er det i alle fall en komfortabel reise og man kommer utvilt frem.. Rene fly, gode seter og deilig pledd.

Vi var veldig spente på hvordan EWR skulle behandle oss og det er en herlig opplevelse å går ut av flyet og være i Amerika (fint ord) igjen.. Varmen, luktene og kaoset.. Fra vi gikk ut av flyet til bagasjen var levert på nytt tok vel ca 50 minutter hvor største bremsen var vente på bagasjen (priority sist) og denne gangen køen til customs som var kaotisk og ganske slett køkultur. De som jobber på EWR er enten skikkelig hyggelige (blant annet pass-stempleren som var dritkul og stemplet liksom-passene til barna også) eller så ufordragelige at du tror det er skjult kamera. Dragen spurte han som pælmet koffertene på båndet om dette var riktig til Miami hvor han klikket og la ut på skikkelig slang om hvordan hun ikke skulle fortelle hvordan han skulle gjøre jobben sin.. Han virket ruset og veldig sint.. Jeg bla litt perpleks og ba han jekke seg betraktelig ned hvor han plutselig var på «Sir» osv.. Merkelig at slike kan jobbe på en flyplass?

Så var det rett ut i den herlige massive varmen og rett inn i en Uber.. Da er livet godt når du fra en grusom Prius plutselig sitter i en boligblokk av en Suburban og glor utover varm betong.. Vi dro på denne outlet mallen som er blitt anbefalt og ungene fikk et par nye sett med sommer-klær og dragen noe stæsj. Rart å føle at du gjør noe «vilt og gæærnt» og forlate flyplassen, men jeg fikk ikke noe rebell-status av reisefølge av den grunn..

4 Juli feiringen ble da legendarisk og det var da på Appelbees Newark.. At det går an å kose seg så mye på en så elendig restaurant… Turens første Blue Moon ble inntatt og maten er så ufattelig dårlig at man lurer på om de gjør det med vilje? Møkkete og jævlig, sure kelnere og en biff som jeg ikke kan fatte at en amerikaner kan godta? Men vi koste oss veldig.. Vi var skikkelig i Amerika.
Tilbake til EWR var det en herlig cubansk jente som hentet oss og vi fikk briljert med spansken vår (hun kunne nada engelsk og Miami følelsen kom snikende…)

Da vi var tilbake på EWR var det faktisk over to timer igjen til avreise og vi ga loungen et forsøk og der møtte vi en eldre dame som jeg trodde slapp oss inn, men det var helt uaktuelt, det er meget sjeldent vi opplever og vi kom tross alt med plus biletter (vet det ikke har noe å si), 1 EBD, 1 EBG og 3 EBS.. Vi så på denne varianten at det var ikke vits å prøve en gang og tuslet ned mot gaten.

Gaten ble byttet tre (3) ganger på en time og gamling-appen min fortalte meg at vi hadde 11,6 KM til fots fjerde Juli og det var meget godt å sette seg på UA sin A320.

Denne UA flighten her har man så lave forventninger til at den blir bare helt herlig.. Meget hyggelig crew (hvor en av dem gikk i sivile klær?) som var veldig på vakt på reisefølget mitt som alle fire sovnet før avgang. Han var borte to ganger å ba meg si fra til han i det de våknet så de kunne få seg pretzels osv.
Innflygningen til Miami var legendarisk og vi fulgt kysten nedover fra Jacksonville tenker jeg og siden det var 4 juli så var det fyrverkeri nedover hele stripen..
Tipper nesten 20% av passasjeren e ombord var norske og regner med de også savner OSL-MIA ruten betraktelig.

Vi hadde bestilt stor SUV via Sixt Limousine.. Dette var meget bra.. Masse updates på appen med hvilken bil, hvilken sjåfør osv og det sto en meget flott mann i dress med navnet vårt på et skilt ved koffert-karusellen og ventet.. Alle fem baggene kom først denne gangen og han fulgte oss ut in en temmelig ny Caddilac Escalade (den lange).. Dette ga Dubai vibber..
NB! Står på kontoret nå og det er 15 grader utenfor og regn… Jeg tror jeg hadde gitt lillefingeren min for å kunne plutselig sitte på Appelbees igjen nå..

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	2259
Size:	149.3 KB
ID:	47401   Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	2238
Size:	124.4 KB
ID:	47402   Click image for larger version

Name:	7.jpg
Views:	1239
Size:	76.9 KB
ID:	47403   Click image for larger version

Name:	8.jpg
Views:	1243
Size:	131.6 KB
ID:	47404   Click image for larger version

Name:	9.jpg
Views:	1230
Size:	138.3 KB
ID:	47405  

Click image for larger version

Name:	10.jpg
Views:	1239
Size:	134.2 KB
ID:	47406   Click image for larger version

Name:	11.jpg
Views:	1243
Size:	136.5 KB
ID:	47407   Click image for larger version

Name:	12.jpg
Views:	1262
Size:	155.8 KB
ID:	47408   Click image for larger version

Name:	13.jpg
Views:	1218
Size:	108.8 KB
ID:	47409   Click image for larger version

Name:	14.jpg
Views:	1232
Size:	116.5 KB
ID:	47410  

Click image for larger version

Name:	15.jpg
Views:	1232
Size:	66.7 KB
ID:	47411   Click image for larger version

Name:	16.jpg
Views:	1227
Size:	89.8 KB
ID:	47412   Click image for larger version

Name:	17.jpg
Views:	1241
Size:	135.2 KB
ID:	47413  
__________________
Siden 2006 (95% privat):
SudCaravelle is online now   Reply With Quote
Old 19-08-2019, 14:25   #6
darkcho
ScanFlyer Gold
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,558
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Takk for hyggelig rapport så langt. Kjenner meg igjen i beskrivelsene og den gode følelsen av å være i USA igjen. SAS PLUS syns jeg er et helt fint produkt for 6-7 timer, enda ikke hatt en dårlig opplevelse ombord.

Ser frem til fortsettelsen!
__________________
darkcho is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2019, 15:41   #7
kimpe
Like blid :)
 
kimpe's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: TRD
Posts: 1,840
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

De visste nok at det var du som hadde booket Escaladen, siden registeringsnummeret direkte referer til "Ola Nordmann" som har med "Dragen" på tur... OLA-TNT

Herlig rapport, kjenner meg godt igjen her ja!

Kim
kimpe is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2019, 15:59   #8
LN-MOW
Flyklapper
 
LN-MOW's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: KGVL
Posts: 48,697
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Fin rapport. Applebee’s er ikke favoritten her heller. Prøv heller Chili’s. Lett meksikansk i utvalget men mange vanlige retter også. Samt ‘barnas favoritt’ - chocolate molten cake.Escalade er forøvrig noe ‘ingen’ hvite kjører her jeg bor. Dårlig rykte som gjengbil. Hvis noen banker på ruta og vil kjøpe dop, vet du nå hvorfor ..
__________________
Andreas Mowinckel
enfb.net
Airliners at Fornebu
Radar Station KGVL
LN-MOW is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2019, 21:08   #9
OttoL
ScanFlyer Molded
 
Join Date: Jan 2014
Location: Oslo
Posts: 2,025
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Takk for turen så langt og takk for at du deler Ser frem til resten av turen
OttoL is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2019, 09:40   #10
SudCaravelle
ScanFlyer Crusty
 
SudCaravelle's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Oslo
Posts: 3,925
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Quote:
Originally Posted by LN-MOW View Post
Fin rapport. Applebee’s er ikke favoritten her heller. Prøv heller Chili’s. Lett meksikansk i utvalget men mange vanlige retter også. Samt ‘barnas favoritt’ - chocolate molten cake.Escalade er forøvrig noe ‘ingen’ hvite kjører her jeg bor. Dårlig rykte som gjengbil. Hvis noen banker på ruta og vil kjøpe dop, vet du nå hvorfor ..
Ha ha.. Bil-antropologi er alltid herlig.
__________________
Siden 2006 (95% privat):
SudCaravelle is online now   Reply With Quote
Old 20-08-2019, 12:59   #11
SudCaravelle
ScanFlyer Crusty
 
SudCaravelle's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Oslo
Posts: 3,925
USA Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Da blir det litt til.. Får så reiselyst av dette at jeg blir kvalm.. Si i fra hvis det blir for mye rosa-blogg.

Jepp.. Så var det halvannen dag i Miami hvor vi bodde på W Miami Downtown.. Fint hotell med store ganske harry (type Stordalen) suiter med god plass til hele klanen. Ikke min type hotell, men absolutt verdi for pengene og en perfekt beliggenhet. Servicen var svært god og de at man kan litt spansk gjør det enda enklere å få litt ekstra «perks».

Miami slutter aldri å overraske og jeg synes det er en perfekt by med nye ting å oppleve hver dag.. (og vi er da ikke innom South Beach engang). Vi oppdager nye områder for hver gang og downtown er virkelig stilig og har en herlig atmosfære langs Miami River og Biscayne Bay. Hvis jeg igjen skulle bli forvist fra hjemlandet som expat er nok Miami helt klart på topp tre listen.

Været i Florida i juli er jo et yndet tema, men på over tre uker var vel temperaturen aldri over 33 (som da var kaldere enn mer eller mindre hele Europa og Asia) og vi fikk ikke noe avbrutt av dårlig vær. Jeg tror jeg fikk regn i håret tre ganger i løpet av turen og det kan jeg leve med. Vi tok en ufattelig morsom tur med Miami Thriller som skremte vannet av den ene ungen som er en slags speedbåt som måker gjennom turistattraksjonene rundt Miami. Første dagen spaserte familien over en mil og bare nøt. Middagen den første dagen ble på det meget ærverdige Hooters på Bayside Marketplace.. Snow crab og Blue Moon… Savner..

Frokostene ble inntatt på lokale sjapper i Brickell området og det er fantastisk å sitte ute i 26 grader og dytte i seg egg og bacon til cubansk musikk mens Amerika glir forbi deg på fortauet og i gaten..
Halvannen dag er alt for kort og det var faktisk nesten motvillig vi karret oss ned i not en afroamerikansk SUV til cruise havnen..Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1050
Size:	179.9 KB
ID:	47427   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	1076
Size:	202.0 KB
ID:	47428   Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	1081
Size:	154.7 KB
ID:	47429   Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	1080
Size:	148.5 KB
ID:	47430   Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	1079
Size:	143.9 KB
ID:	47431  

Click image for larger version

Name:	6.jpg
Views:	1047
Size:	179.2 KB
ID:	47432   Click image for larger version

Name:	7.jpg
Views:	1081
Size:	105.8 KB
ID:	47433   Click image for larger version

Name:	8.jpg
Views:	1075
Size:	139.7 KB
ID:	47434   Click image for larger version

Name:	9.jpg
Views:	1065
Size:	109.3 KB
ID:	47435   Click image for larger version

Name:	10.jpg
Views:	1078
Size:	262.3 KB
ID:	47436  

Click image for larger version

Name:	11.jpg
Views:	1066
Size:	164.9 KB
ID:	47437   Click image for larger version

Name:	12.jpg
Views:	1063
Size:	99.3 KB
ID:	47438  
__________________
Siden 2006 (95% privat):

Last edited by SudCaravelle; 20-08-2019 at 14:01.
SudCaravelle is online now   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 10:57   #12
SudCaravelle
ScanFlyer Crusty
 
SudCaravelle's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Oslo
Posts: 3,925
OBB 8 Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Cruise ja.. Da fikk vi opplevd det. Dette var temmelig annerledes enn hva vi er vant til og vi er vel alle enige om at det var en meget artig opplevelse, men det skjer neppe igjen. Jeg fulgte med på noen lukkede grupper for denne «MSC Seaside» på fjesboken hvor vi lærte litt triks på forhånd.
De ihugede cruise fansene på denne gruppen hadde veldig rett i at skipet var veldig imponerende og man gikk de første dagene og måpte av skipet i seg selv.. Tror det er rett over ett år gammelt og de har gitt full gass med Swarowski trapper, bowling hall, sklier osv..

Det jeg ikke var enig med de ihugede cruise fansene var maten og drikken.. Vi valgte en full pakke med all mat (inkludert frokost på rommet, room service) og drikke inkludert og det var så som så. Vinene var musserende (faktisk noe så sjeldent en OK Prosecco) og resten var da basert på fargen.. Middagene var i hoved restauranten med fast bord, kelner og sommelier. Dette bordet brukte vi to ganger da vi fant ut at det var en egen etasje med noen fantastiske restauranter hvor man spiste mot et (klekkelig) tillegg.. Her var servicen, maten og vinene utrolig bra men har gjaldt ingen av pakkene, ikke en gang på cherry colaen til arvingene. De hadde til og med an utrolig bra hibachi restaurant med Roy Yamaguchi signatur.. Her oppe var alt et sterkt terningkast fem.

Lugarene var fine med connecting, badekar osv. Det kule var at de også fjernet veggen mellom balkongene så den ble ganske stor og herlig å nyte frokosten på eller night capen med Dragen etter arvingene ble lagt til lading.

Servicen om bord var 80% veldig bra (og da stort sett filippinere) og 20% ufattelig dårlig (da stort sett Europere).. Klientellet var så som så og cruise entusiastene mente at europeerne om bord lagde mye kvalm som til dels kan stemme da det er et italiensk skip – det ble mye skriking og små badebukser fra våre italienske venner, men må igjen nevne at en viss gruppe amerikanere hørtes ut som og oppførte seg som Snoop Dog.. Cognac i bassenget fulle av tatoveringer etterfulgt av hvit 50 dollars smoking på kvelden.

Det som imponerte nesten mest var det å få mennesker av og på dette enorme skipet (over 5000 pax og over 7000 med crewet). Fra vi gikk ut av lugaren til vi var i San Juan tok kanskje 12 minutter.. Wow.. meget bra.
Ekskursjonene kostet skjorta og var overhodet ikke eksklusive på noen måte (det fremsto som meget romantisk og flott). Selv de dyreste pakkene så ble man stappet inn på små båter osv.. Kult og se alle disse stedene (St Thomas, St Marteen, Puerto Rico og Bahamas). Føler vi fikk makset port callene og ungene fikk badet med delfiner og far fikk dratt med seg hele familien på fly spotting på Maho.

Ganske vanskelig å finne bilder uten familie og/eller bikini og/eller alkohol, men hadde noen få.

Siste døgnet var savnet til Florida ganske høyt og man gledet seg til å si hadet bra til sine nye 5498 venner..Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	894
Size:	111.3 KB
ID:	47447   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	896
Size:	98.6 KB
ID:	47448   Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	909
Size:	165.4 KB
ID:	47449   Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	896
Size:	190.7 KB
ID:	47450   Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	910
Size:	239.2 KB
ID:	47451  

Click image for larger version

Name:	6.jpg
Views:	895
Size:	143.1 KB
ID:	47452   Click image for larger version

Name:	7.jpg
Views:	893
Size:	157.8 KB
ID:	47453   Click image for larger version

Name:	8.jpg
Views:	878
Size:	92.6 KB
ID:	47454   Click image for larger version

Name:	9.jpg
Views:	896
Size:	180.6 KB
ID:	47455   Click image for larger version

Name:	10.jpg
Views:	893
Size:	161.4 KB
ID:	47456  

Click image for larger version

Name:	11.jpg
Views:	889
Size:	131.9 KB
ID:	47457   Click image for larger version

Name:	12.jpg
Views:	879
Size:	177.3 KB
ID:	47458   Click image for larger version

Name:	13.jpg
Views:	897
Size:	122.0 KB
ID:	47459   Click image for larger version

Name:	14.jpg
Views:	891
Size:	131.2 KB
ID:	47460   Click image for larger version

Name:	15.jpg
Views:	896
Size:	112.8 KB
ID:	47461  

Click image for larger version

Name:	16.jpg
Views:	882
Size:	112.4 KB
ID:	47462   Click image for larger version

Name:	17.jpg
Views:	877
Size:	75.2 KB
ID:	47463   Click image for larger version

Name:	18.jpg
Views:	889
Size:	88.6 KB
ID:	47464  
__________________
Siden 2006 (95% privat):
SudCaravelle is online now   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 13:01   #13
Hypern
ScanFlyer Dusty
 
Hypern's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oslo, Norway
Posts: 4,290
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Hvis jeg skal på cruise holder det med Kielferga for min del. Har skjønt at ordentlige cruise kan bli skikkelig dyrt.
Hypern is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 14:30   #14
LN-MOW
Flyklapper
 
LN-MOW's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: KGVL
Posts: 48,697
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Quote:
Originally Posted by Hypern View Post
Hvis jeg skal på cruise holder det med Kielferga for min del. Har skjønt at ordentlige cruise kan bli skikkelig dyrt.


Det kommer helt an på deg selv. Hvis du holder til det som er inkludert, og kun ‘kosedrikker’ behøver det ikke bli så mye ekstra. Utflukter kan man de fleste steder også få kjøpt på havna til en adskillig rimeligere pris enn av rederiet. Det er også mye man kan gjøre på egenhånd - som f.eks. flyspotting på St Maarten.
__________________
Andreas Mowinckel
enfb.net
Airliners at Fornebu
Radar Station KGVL
LN-MOW is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 15:05   #15
SudCaravelle
ScanFlyer Crusty
 
SudCaravelle's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Oslo
Posts: 3,925
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Quote:
Originally Posted by LN-MOW View Post
Det kommer helt an på deg selv. Hvis du holder til det som er inkludert, og kun ‘kosedrikker’ behøver det ikke bli så mye ekstra. Utflukter kan man de fleste steder også få kjøpt på havna til en adskillig rimeligere pris enn av rederiet. Det er også mye man kan gjøre på egenhånd - som f.eks. flyspotting på St Maarten.
Faktisk så tok vi flyspottingen på egenhånd med taxi som gikk helt greit. Vi vurderte de langt rimeligere utfluktene lokat men var litt nervøse som første-cruisere å ikke rekke båten osv

Som du sier så kunne vi faktisk fint klart oss de syv dagene uten å bruke en eneste krone og hatt det godt.
__________________
Siden 2006 (95% privat):
SudCaravelle is online now   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 20:29   #16
KnutW
Speedbird Concorde
 
KnutW's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Oslo
Posts: 3,296
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Hvordan var stranden og strandbaren på Maho etter orkanen? Hadde de begynt å få orden på øya igjen?
KnutW is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2019, 22:28   #17
LN-MOW
Flyklapper
 
LN-MOW's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: KGVL
Posts: 48,697
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Det ser akkurat ut som da jeg var der, med unntak at rekkverket er gulmalt.
__________________
Andreas Mowinckel
enfb.net
Airliners at Fornebu
Radar Station KGVL
LN-MOW is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2019, 16:09   #18
SBT
ScanFlyer Silver
 
Join Date: May 2010
Location: Drammen
Posts: 547
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Førstegangs cruisere som velger MSC eller Costa, reiser som regel aldri på cruise igjen, i motsetning til de som velger RCCL eller Celebrity, for å holde oss til denne kategorien cruiseskip.
SBT is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2019, 16:20   #19
SudCaravelle
ScanFlyer Crusty
 
SudCaravelle's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Oslo
Posts: 3,925
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Quote:
Originally Posted by SBT View Post
Førstegangs cruisere som velger MSC eller Costa, reiser som regel aldri på cruise igjen, i motsetning til de som velger RCCL eller Celebrity, for å holde oss til denne kategorien cruiseskip.
Tja.. nå vet jeg ikke helt hvor du henter denne statistikken. Den gjengen (og den er stor) på denne fjesbok-gruppen reiser på Seaside om og om igjen og mener det slår RCCL, mens venner jeg har som har seilt på RCCL sier de aldri setter som fot igjen på et cruise skip med mer enn 200 pax. Tror det er smak og behag og skal man flotte seg med Seadream og den typen så koster det ganske mange skjorter. Virket som det var svært mange stamgjester ombord.
__________________
Siden 2006 (95% privat):
SudCaravelle is online now   Reply With Quote
Old 23-08-2019, 19:01   #20
Bergern
ScanFlyer Dusty
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bærum
Posts: 4,390
Default Re: SAS til og fra en laaaang ferie i Amerika og omeng.

Hola!
Tusen takk for rapporteringen. Herlig subjektive fakta og underholdningsnivå høyt der oppe.
Når det gjelder cruise, har jeg bare prøvd RCCLs ett eller annet 'of the seas'. Tror muligens det var Alure.
Selv for en som meg, med mark i .... og kronisk kløe i nysgjerrighetsmuskelen, er det helt supert. Jeg hilste trolig på hver eneste bartender rund baut, jeg kan anvise ethvert bøttekott på eget og nærliggende dekk og smakte nok på et høyt tosifret antall lunchretter på de ulike menyrestaurantene. Trening hver dag. Og iland spant vi avgårde for å finne noe lokalt. Oftest nærme, noen ganger med drosje.
Vi hadde fem lugarer i rekke, og fikk balkongskilleveggene klappet inn. Utrolig hyggelig utover natten
__________________
Jeg har ikke vært overalt, men kanskje i løpet av sommeren

FEB OSL-AMS-GDN-AMS-CPH-TRF KL/WF, MAR: OSL-CDG-NBO AF/KQ, NBO-MRU KQ APR: MRU-CDG-OSL AF MAI OSL-AMS NCE-AMS-OSL KL
Bergern is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SAS, Sør-Amerika? Dc-10 Flyhistorisk forum 42 07-08-2017 21:02
Har SAS kundeservice tatt ferie? TommyL Reiseforum 10 19-07-2013 13:30
Endelig, etter laaaang venting..... IF 200 putzmeister Samlerhjørnet 5 02-12-2008 11:33
Noen bilder fra Vadsø og omeng LCH78 Flyforum 3 02-02-2006 01:47


All times are GMT +2. The time now is 10:22.


Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright Foreningen Flyprat, Scanair og bidragsytere. Enkelte ikoner fra Famfamfam CC-BY.