• Hei

    Vi i Foreningen Flyprat ønsker takke de av dere som har valgt å være medlem av foreningen gjennom det siste året, og dermed støttet driften av Flyprats forum og Airpics med 150kr.

    Vi håper å kunne ha deg videre med til neste år og at du fortsatt vil være medlem nå som nytt medlemsår begynte 1. oktober 2025

    Merk at etter årsmøtevedtaket er medlemsavgiften fra og med i år 150kr

    Betalingen kan enten gjøres via Vipps: 150kr til #18641 eller via Letsreg på linken under:

    https://www.letsreg.com/no/event/medlemskontingent_2026_01102025

    (Husk og oppgi brukernavn så betalingen kan linkes til brukeres)

    De av dere som alt har betalt i oktober er selvsagt registrert i det nye medlemsåret

    Med vennlig hilsen - Styret i Foreningen Flyprat

Ville du spist dette ?

AirbusTrond

ScanFlyer Mile High Club
Artig dokumentar. I dag handler det om flymat, nærmere bestemt hos BA.

Stjernekokken Heston Blumenthal forsøker å hjelpe British Airways med å radikalt forbedre maten de serverer. Men han har alle odds mot seg. Kjøtt og fisk som blir varmet opp i et fly blir tørt, overkokte grønnsaker blir vasstrukne, og kabintrykket gjør at passasjerenes smaksopplevelse blir betraktelig redusert. Hva nå?

http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/801908/

Virker merkelig at kjøkkensjefen ikke hadde fått med seg at maten smaker mindre i lufta... Det er da relativt godt kjent hos "menig mann".
 
Last edited:
Verdens staeste kjøkkensjef, ble nesten irritert på han at han ikke innså det som er så åpenlyst som du sier Trond.
Engelsk arroganse på sitt beste, eller en som ikke ville innrømme sine svake sider?
 
Trikset var altså mer "umami", ettersom han ikke ville salte mer. Det mest originale var vel nori i Shepherd's Pie. Men ellers brukte han dyre ingredienser som tørket sopp og parmesan i retten, så spørs vel om den blir fast på økonomiklasse. Vi fikk jo ikke vite mer om hvordan det gikk heller..
 
Det som er så synd med sånne progam er at de ikke følger opp. Hadde faktisk vært intr å vite om det ble en hit og at maten til BA fikk et bedre rykte.
 
De har utviklet en ny meny :) les mer på denne linken:

http://www.redonline.co.uk/food/food-news/british-airways-introduces-new-fifth-taste-umami-menu

"British Airways’ new menu uses umami ingredients to help them reduce the sodium content of its inflight meals which have traditionally had to rely on salt to counteract the taste-killing factors of altitude, air conditioning and reduced oxygen levels.

From June, the on board menu will feature umami treats such as classic tuna Nicoise, roasted Mediterranean vegetables, sauteed salmon and gilt head bream with soy sauce and shitake mushrooms, and asparagus with pea and broad bean dressing and poached hen’s egg."
 
Back
Top