Den lille italienerinnen er for flink!!, hun hadde klart aa selge ut Upper Class, en stor gruppe fra Sun Microsystems...buhu...sa det ble Premium Economy paa Virgin Atlantic som var en positiv opplevelse. Virgin lar foerst Upper Class og Premium E ombord, jeg hadde faatt 36D og setet ved siden av meg var ledig. Premium Economy har 2 4 2 paa 747-400 og setene var omtrent som SAS sine "gamle" Business First - god benplass og for meg mere enn bredt nok....det var 4 crew som tok seg av de 55 som satt paa P.E. Sevicen startet med et glass Champagne, et lite glass som de kom flere ganger med paafyll....Amenity Kit og Headphones ble delt ut mens resten av flyet gikk ombord, og besettningen kom sikkert forbi 4-5 ganger med tilbud om paafyll. Etter avgang paa rutetid og 10 minutter senere var i luften hvor de begynnte med en Cocktail hour med engang....jeg valgte en hvitvin, 2007 Narques de Caza Airen - Airen Druen blandet med noe Sauvignon Blanc. P.E. har en hvit og en roed vin, begge serveres fra Store Flasker i smaa glass, men besetningen kom rundt med tilbud om paafyll flere ganger...allt paa en hyggelig og profesjonell maate, smilene var ekte og satt lett.
Permium Economy Setene er som nevnt omtrent som SAS sine gamle Business First, med god ben plass, de har en stopr AVOD skjerm i seteryggen foran, noe som jeg personelig synes er et minus, da dette nok begrenser hvor langt setet kan lenes tilbake, min eneste klage paa komforten. Virgins Underholdning system er utmerket, det er On Demand, du kan spole frem og tilbake....og det var vel rundt 50 filmer, 30 TV programm, mangfoldige spill og musikk kanaler. Ingen problem aa finne noe som var interessant, system var ogsaa aktivt fra Push Back...
Hoved Maaltidet kom paa et stort brett, det var porselen og staal bestikk, null plastikk. Menyen var en Gresk Salat til forrett, som var god.
Hovedrett:
" Chicken breast with Mushroom Ragout, red bliss mashed potato, roasted carrots, asparagus and caramelized onions" (Mitt valg)
or
" Salmon Filet with Dill and mustard crust, green beans, sea salt roasted new potatoes and beurre blanc"
or
"Vegetable cannelloni with red pepper and mornay sauces with parmesan and parsley"
Rosemary olive roll.
Dessert:
Blueberry oat crumble
Cheddar with crackers.
Hovedretten smakte meget bra, servert paa en tiltalende maate og var ogsaa rimelig stor, Desserten var ikke allverden av smak og osten var direkte kjedelig.
Igjen var det den hvite vinen nevnt over, samt en Roed: 2007 Marques de Caza Tempranillo som ogsaa var et hyggelig bekjenntskap.
Etter middagen var det tilbud om Konjakk eller Baileys, en noksaa standard VSOP Konjakk (ikke Virgin Brand) igjen fra stoe flasker.
Saa delte de ut vannflakser noe jeg setter stor pris paa....og besetningen kom regelmessig gjennom kabinen og var hele tiden lett tilgjengelige om det var noe ekstra en oensket.
Noe jeg la merke til var et gjennomfoert hoeyere fokus paa sikkerhet fra besetningen gjennom hele flighten, har naa passert 100 forskjellige flyselskap, og uten tvil hadde Virgin et klart hoeyere sikkerhets fokus enn jeg tidligere har opplevd. Foer avgang var kabinen "ren" for loese gjenstander, selv tepper og puter oensket de ut av veien, dette ble gjort paa en myndig respektfull maate som gav et positivt inntrykk.
En blanding av litt hoey temperatur og et sete som ikke lot seg legge langt nok tilbake gav meg liten mulighet for aa sove, men underholdnings systemet veide opp for dette, saa de 9 timene gikk fort.
Frokosten var en skuffelse, en varm muffin med egg og skinke var ikke all verden, vi landet og parkerte paa gate 15 minutter foer rutetid.
Alt i allt var dette en svaert positiv opplevelse...rapport kommer ogsaa fra returen neste torsdag.