01A tur retur LAX

Dag Viking

ScanFlyer Mile High Club
En kjapp liten tur til Vestkysten i begynnelsen av mars.
Dro fra dette synet en tidlig morgen




Ikke spesielt mye penere på OSL. Ble rundt 20 minutter forsinket fra OSL, så connection var plutselig nede på en halvtime.




Enkel og god frokost til ARN








Kabinen er flott, luftig og ser ny ut




Noen seter er mer private, og noen egner seg bedre hvis man drar med reisefølge som sitter over midtgangen





02A er meget privat




01A er mer sosialt




Dagens kit




Kontrollpanel




Benplass på 01A




Kabinen kan virke litt vel grå og kjedelig, likte bedre den gamle fargekombinasjonen




Planlagt rute skulle gå langt nord, over Trøndelag






En liten velkomstdrikk. Ble nesten 1 time forsinket fra gate på ARN pga slitasje på dekk. Det måtte heldigvis ikke byttes. Hva gjør vel litt ventetid når man har god plass og champagne?




Dagens matmeny



Dagens meny, cocktails og sprit. Smakte bare på Mackmyra, og den var god. Flott med lokale varer.





Hvit og musserende. Champisen er veldig bra, de hvite helt på det jevne

 
Fint med en god eplemost, men disse røde er ikke verdige business klasse synes jeg. De passer best i plus på innenriks. Og hvorfor to franske? Finnes jo så mye annet der ute i den prisklassen.




Smakte kun på Sauternes og port, og de var bra






Øl. Positivt med skikkelig ale




Kaffe og te




Varme nøtter og mer av den gode champagnen




Bordet dekket. Litt lite til så mye bestikk?




Var spent på forretten




Og den var skikkelig god. Definitivt det beste SAS hadde å by på ombord denne dagen.



Hovedrett med hele løk er litt uvanlig ombord på fly, heldigvis. Fikk litt økonomiklassefølelse av denne retten med kylling.




God dessert, god dessertvin i rikelige mengder




Ost




Sjokkis





Påfyll fra selvbetjeningen underveis. God med litt plass å sette fra seg ting på

 
Etter hvert var det på tide å prøve denne et par timer. Slet med å få sove selv om jeg var trøtt, den var rett og slett for hard. En litt tykkere overmadrass hadde gjort seg. Størrelse og liggestilling er bra.






Måltid før landing. Ikke godt, ikke imponert.






Mye ørken før man kommer inn til LA




Mye snødekte fjell også




Veldig grønt til LA å være, det hadde regnet mye uken før etter årevis med tørke




Like før landing mot vest.
Ikke akkurat E16 fra Sandvika




Sto og nøt sola og ventet litt på bilen som skulle komme. Ikke helt feil etter å ha forlatt snø og tåke i Skandinavia




Ble uber til Santa Monica, noe som funket veldig bra. Booket dette hotellet




Og der så det slik ut



God plass





5 minutter fra hotellet så var man nede ved strandpromenaden



Store og flotte strender


Santa Monica Pier mot Venice Beach


Venice var litt alternativt




Leide sykkel og syklet en tur på stranda, det var veldig bra

 
Tok en dag med guidet tur i byen. Fant denne søte saken i Beverly Hills


Måtte også se på disse bokstavene


Fin utsikt fra Hollywood Hills




Travel innsjekk på TBIT?? Null kø både der, og 5-6 minutter i sikkerhetskontrollen


Liker flyplasser som LAX, det det er fly fra hele verden. Vestgående flighter gikk typisk formiddag og lunsjtid, mens de til Europa gikk fra ettermiddagen og utover kvelden


Gikk til loungen, og fikk en god time der


Fresh og fint, og ikke minst god plass




En super terasse for alle som er flyinteressert.








Buffet














Balkongen, som vender inn mot terminalen
 
Fint og lyst i TBIT


SAS holder til helt i enden, heldigvis korte avstander å gå. Greit med sitteplasser i området også.



Skyssen hjem, samme som til USA


Flott utsikt nordover kysten etter avgang


Simi Valley


Pga nøtteallergi ble det chips etter avgang. Ikke helt det samme som varme nøtter, men gikk da ned


Drikkemeny var selvsagt lik med utreisen
Mat-meny så slik ut





Dagens forrett


Hovedrett, kveite. Ikke det helt store. Greit å skylle ned med champagne.





God og variert dessert og god portvin, som de dessverre var litt gjerrige på


Frokosten var frisk og passe stor porsjon, meget bra


Bottom line:
-Service var helt på det jenvne. Knapt nok etterfylling av drikke på hele turen er for dårlig.
-Kabin og sete var meget bra, selv om det ble lite søvn begge veier pga hard seng.
-Mat var litt over middels, men dessert og løyrom trekker opp
-Drikke var stort sett bra, selv om rødvinene ikke hører hjemme i business.

Santa Monica var meget hyggelig, og dit drar vi gjerne tilbake.

SAS har et bra business produkt, men det går ikke an å sammenligne med første klasse.
 
Bottom line:
-Service var helt på det jenvne. Knapt nok etterfylling av drikke på hele turen er for dårlig.
-Kabin og sete var meget bra, selv om det ble lite søvn begge veier pga hard seng.
-Mat var litt over middels, men dessert og løyrom trekker opp
-Drikke var stort sett bra, selv om rødvinene ikke hører hjemme i business.

Santa Monica var meget hyggelig, og dit drar vi gjerne tilbake.

SAS har et bra business produkt, men det går ikke an å sammenligne med første klasse.

Takk for en god rapport (ble jo lest mer eller mindre live her ettersom postene kom inn) :)

Jeg ser og hører mye av det samme som du lister opp. Og jeg er svært overasket over at SAS (og de ansatte) ikke virker å ta dette med service seriøst. Det er svært mange som klager, og velger bort selskapet i C klasse og heller går for andre alternativer.
 
Takk for fin rapport. Har hatt 3 turer i ny C, og jeg synes SAS har fått et bra business-produkt. Det jeg synes trekker ned er at det er veldig "hit & miss" med crew, de kan være fra helt uinteresserte til superbra. Men det gjelder også andre selskap som f.eks. Turkise og Thai. Og hovedrettene synes jeg kanskje ikke er allverden. Liker at de har begynt med lokal mat og drikke. Kabindesignet synes jeg er sobert og fint, men kanskje litt for mørkt. Men sikkert praktisk i forhold til slitasje og at flekker og "tilgrising" blir mindre synlig. Frister med en tur til vestkysten[emoji846]


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Tak for en flot rapport, Dag Viking!
Jeg ser, at det på udrejsen var den samme meny, som jeg havde
på 909 i april!
Jeg er vild med løjrom og kunne ha spist hele beholdningen,
hvis jeg havde fået lov ;) ( løjrom er næsten umuligt at købe i
DK, desværre!).
Jeg tog dab'en - en fladfisk - til hovedret; den smagte godt, dog uden
at imponere!
Ellers synes jeg, at kabinen var meget behagelig, også med
de grå farver.
 
Dette er samme meny som vi fikk til EWR i påsken. Løyrom var godt, men resten skuffende. Ekstremt dårlig måltid nummer to, med noen kjipe reker på litt salat.

Det som overrasker meg er at de ikke gjør mer ut av serveringen til vestkysten som tross alt er fire timer ekstra. Også litt rart at de ikke har mer variasjon for de som reiser ofte. Man kan sin mye om BA sin catering, men det er faktisk bedre og mer variert enn dette... BA serverer bedre mat ARN-LHR enn SK gjør ARN-LAX!

Vi var veldig heldige med crew OSL-EWR så de reddet mye. Men ikke like fornøyde hjem og jeg synes i motsetning til Dag at frokosten var ganske skuffende. Igjen - bedre frokost på BA til London fra Oslo og egentlig på LH til Frankfurt også.
 
Det som overrasker meg er at de ikke gjør mer ut av serveringen til vestkysten som tross alt er fire timer ekstra. Også litt rart at de ikke har mer variasjon for de som reiser ofte.

Det er jeg ikke uenig med dig i, men problemet er vel, at SAS har fået
nogle fancy menukort som er lavet af en fancy japansk kunstner, og det
koster sikkert. Jeg foreslår, at de beholder menukortets omslag og laver
nogle løse indstik, så de kan skifte menu noget oftere!

Bortset fra det, så bør man gøre op med sig selv, om man flyver business
for at få en trestjernet Michelin oplevelse på maden eller om det er andre
ting, der tæller! Jeg synes ikke, at maden var så dårlig på SK business,
heller ikke 'rejesalaten'. Den var bare ikke sådan... wow!
Jeg spiste ikke middag på returen fra EWR, da jeg hellere ville sove og i
øvrigt havde forsynet mig i loungen! Jeg var meget tilfreds med frokosten/
morgenmaden, som også blev anrettet og serveret med følelse!
Nu har jeg ikke fløjet så meget long haul i nyere historisk tid, men jeg
tør alligevel påstå, at den absolut kedeligste long haul catering jeg nogensinde
har fået var på Lufthansa Premium Economy (fra-jfk/ewr-fra), skarpt
forfulgt af salig Northwest (ams-dtw) på eco i 2009. Når jeg ikke kan
komme i tanke om andet, er det nok fordi at maden har været passabel!

I øvrigt kunne jeg godt tænke mig til en Michelin dinner på Maaemo i OSL,
hvis nogen vil invitere og sponsere:colgate:
 
Last edited:
Fin rapport og enig i det meste der! Senga veldig hard for en "voksen" mann, sover nesten bedre i Plus faktisk!

Fløy samme rute i biz forrige uke, og hadde da nøyaktig samme meny og valgmuligheter som på flighten fra Hong Kong et par uker før. Kjedelig, og menyen burde vært skiftet oftere!

Slapp heldigvis det fiskeavkommet på menyen da, så noe får man være fornøyd med!

Happy Memorial Day fra Las Vegas!

Kim
 
Bra rapport, Dag -og gode bilder også. Du nevner at SAS var litt slappe med å tilby påfyll av drikke. Var det slik at de ikke kom å spurte "av seg selv", eller var det slik at til tross for at du spurte var de motvillige til å la deg få mer?

En god stund siden min siste langtur med SAS, men har også inntrykk av at besetningene kan være alt fra knallbra til langt under middels. Pussig at de ikke klarer å få standarden opp på et jevnt nivå.
 
Takk for kommentarer :)

Var det slik at de ikke kom å spurte "av seg selv", eller var det slik at til tross for at du spurte var de motvillige til å la deg få mer?

Det var ingen som kom og spurte av seg selv. Man får jo når man spør, og selbetjening er også tilgjengelig. Men det har jo vært vanlig med flere runder med drikke, til og med i Plus på europa-rutene.

Men ikke like fornøyde hjem og jeg synes i motsetning til Dag at frokosten var ganske skuffende. Igjen - bedre frokost på BA til London fra Oslo og egentlig på LH til Frankfurt også.

Smaken er som baken.
Et tilfeldig utvalg, noe nytt og noe gammelt:

BA OSL-LHR

SAS EWR-OSL


LX LHR-ZRH


LH OSL-FRA



LH OSL-FRA


LH OSL FRA



AF OSL-CDG





Og til slutt nevnte SAS LAX-ARN



Synes SAS klarte seg bra på dette, både når det gjelder smak og utseende på maten
 
Back
Top