View Single Post
Old 12-08-2023, 15:21   #6
Mjorgensen
Newcomer
 
Join Date: Jul 2023
Posts: 5
Singapore Re: Sommerferie 2023, Filippinene med SK og SQ

Jeg gledet meg som en unge til denne flyturen, da dette var første gang med Airbus A350 for undertegnede (Gjelder forsåvidt hele reisefølget). Personell fra SAS ankom gaten 1,5 time før planlagt boarding. Da var det bare for meg og min bedre halvdel å få tak i nye boardingkort. Jeg spurte hvordan muligheten til og få sete ved siden av hverandre var, og det skulle hun i gaten sjekke opp i. Etter litt om og men, og flytting av en annen pax til et annet sete, plasserte hun oss på henholdsvis 11F og 11K. Det morsomme her, var at jeg snakket med tjukk Karmøy dialekt til hun i skranken. I ettertid har jeg tenkt litt på dette om det kanskje var litt uforståelig det som kom ut av munnen min, for jeg fikk kun svar på engelsk etter første spørsmål jeg kom med

06.08.2023
Singapore Airlines, SQ351
Airbus A350-900
9V-SMV
Business Class
Sete 11K


Boarding kom i gang litt etter annonsert tid, og med litt kaotiske tilstander da det samtidig ble annonsert boarding på Air Canada sin flygning til Montreal rett ovenfor vår gate. Scannet våre boardingkort og gikk ombord. Her ble vi møtt av to strålende flyvertinner i døren, som med et glimt i øye gestikulerte hvor vi skulle gå å til hvilket sete. Fant fram til setene våre, og da dette var min bedre halvdel sin første erfaring med SQ Business, var hun helt i ekstase.

På forhånd beklager jeg for at noen av bildene har litt tekst i seg.


Vi fant oss godt til rette i våre seter, og det gikk ikke lang tid før pre departure drinken vår ble servert. Jeg gikk for et glass med appelsinjuice. Like etter kom de rundt for å ta matbestilling. Captain speaking på anlegget, hvor han kunne informere om en litt lengre flytid på 12 timer og 30 minutter til Singapore pga. noe motvind. Flotte flyforhold fra starten av turen, men med fare for litt heavy turbulens de siste 2 til 3 timene av turen. Vi var litt sene ut av København, med avgang kl. 12:35.

Oppe på 35 000 fot gikk jeg for et glass med champagne.



På dette tidspunktet kom jeg til å tenke på en ting. Jeg har fløyet med SQ flere ganger før, men dette var første gang etter pandemien. Hva har skjedd med de varme klutene man fikk før avgang og ellers underveis i flyturen? En flott touch som var sårt savnet ombord.

Matserveringen kom omsider i gang. Første rett ut er den berømte satayen med spicy peanøttsaus.



Etterfulgt av Pate en Croute Mini Bressan. Enkelt forklart svinekjøtt med karamellisert eple og creme fraiche.



Så var det klart for hovedretten. Allerede nå begynte jeg å bli mett, men til hovedrett gikk jeg for Oriental Style Braised Beef Cheek. Her var kjøttet så mørt at det ikke var behov for å bruke kniv til å skjære i kjøttet. Veldig god på smak, og mørt og godt kjøtt.



Dessert hører selvfølgelig med, men nå var jeg såpass mett at jeg vurderte og hoppe over dessert. Dessverre ble fristelsen for stor, da det sto mellom fersk frukt, ostefat, tiramisu kake, iskrem eller en av alle. Jeg gikk for litt fersk frukt og tiramisu kake.



Etter middag var det bare å sprette opp de nederste knappene på skjorta og lene stolen tilbake. Det var tid for å prøve ut internettet ombord. Og jeg ble positivt overrasket over hvor stabilt og brukbart det var. Dekningen ble litt ustabil i det vi fløy over India, men dette var noe som ble nevnt. Ellers fungerte det veldig bra gjennom hele turen. Bestilte meg et par Singapore Sling, før det var på tide å få seg noen timer å øyet.


Våknet cirka 3 timer før ankomst. Litt morgentrøtt, men fikk sovet sånn passelig greit. Cirka 1,5 timer før ankomst ble det servert frokost. Fortsatt litt mett etter middagen, men vi kjører på med frokost.

Til frokost ble det fersk frukt, youghurt, croissant, kald havregrøt med bærkompott og Braised Udon Noodles med kylling og noe grønt til. Nudlene falt i smak, men ble skuffet over kyllingen som var altfor salt.



En flott tur gikk mot slutten, og nedstigningen fra 39 000 fot ble satt i gang. Inn på bane 02L ved Singapore Changi Airport, og touchdown kl. 06:56 lokaltid. Flytid ble 12 timer og 22 minutter.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	sjampis.jpg
Views:	632
Size:	165.4 KB
ID:	53780   Click image for larger version

Name:	satay.jpg
Views:	627
Size:	109.0 KB
ID:	53781   Click image for larger version

Name:	forrett.jpg
Views:	627
Size:	92.2 KB
ID:	53782   Click image for larger version

Name:	ovedrett.jpg
Views:	622
Size:	107.1 KB
ID:	53783   Click image for larger version

Name:	dessert.jpg
Views:	627
Size:	92.9 KB
ID:	53784  

Click image for larger version

Name:	frokost.jpg
Views:	624
Size:	79.6 KB
ID:	53785  
Mjorgensen is offline   Reply With Quote