PDA

View Full Version : Xiamen Airlines til Skyteam


Someone
18-11-2011, 11:22
Skyteam har annonsert Xiamen Airlines som deres neste medlem. Foreløpig flyr de primært innen Kina, men har planer om en internasjonal ekspansjon etterhvert

http://www.skyteam.com/en/About-us/Press/News/2011/Xiamen-Airlines-Joins-SkyTeam/
Amsterdam, 17 November – SkyTeam, the global airline alliance, today formally accepted the joining of Xiamen Airlines into the alliance. China’s fifth largest airline, Xiamen Airlines begins the joining process leading to full entry into SkyTeam by the end of 2012, further strengthening the alliance offer in the flourishing southeast China region.

Mjolnir
18-11-2011, 20:04
Kommer ikke helt overraskende, i og med at Xiamen Airlines er 60 % eid av SkyTeam-medlem China Southern, og KLM allerede flyr til Xiamen fra AMS (som forøvrig er eneste IC-rute til Xiamen).

SkyTeam begynner forøvrig å få et ganske godt grep om Kina nå med 3 mainlandselskap og 1 fra Taiwan, de fleste ganske svære óg.

Flying-news
19-11-2011, 13:41
SkyTeam begynner forøvrig å få et ganske godt grep om Kina nå med 3 mainlandselskap og 1 fra Taiwan, de fleste ganske svære óg.

Tenkte akkurat det samme. Sikkert ikke så dumt når man tenker på at den kinesiske økonomien går rett til vers. Å ha tre store kinesiske selskaper i samme allianse er vel neppe noe Skyteam kommer til å angre på, med tanke på alle mulighetene det gir i fremtiden. På den annen side hadde det absolutt ikke gjort noe om noen flere vestlige selskaper joinet alliansen. Håper på at VS kommer med, men det blir litt ot.

Mjolnir
19-11-2011, 16:39
For å være helt ærlig skjønner jeg ikke hva de skal med så mange selskap fra samme region. De må jo få svært mye overlapping av rutenett etc.