fluxie
02-07-2011, 15:19
Kjære leser!
I januar 2011 fikk jeg utbetalt mine feriepenger pga jobbytte. Min samboer og jeg tenkte at det da var mest fornuftig å bruke pengene på det som er formålet med feriepenger; ferie. Vi satte oss ned forran våre pcer(les MAC for damens del), og pønsket ut hvor vi skulle reise.
Det var mange ting som talte for USA. Billig dollar, greie priser på hotell, leiebil, og flybilletter. I tillegg så hadde ikke undertegnede vært i California før. Da ble det avklart. Sommerferien 2011 blir roadtrip i CA.
Selv om det kan virke hefig overkill med en så stor TR bare for de første dagene kan jeg berolige deg kjære leser. Denne TR vil dabbe litt av i innhold mot midten av ferien, for å så ta seg opp mot slutten, og avslutte med en "Gay Parade"-special. Håper du følger med!
Pakking ble for min egen del gjort den 9. juni, da jeg skulle på tur med jobben til Kroatia fra 10-13 juni. En liten "pre-ferie" mao.
14. juni
Avreise var satt til 14. juni, og første transportmiddel var flytoget til Gardermoen.
Bagasje ble sjekket inn hele veien til SFO på henholdvis SK907 og UA404, mens vi fikk bare boardingpass til SK907. 2 dager på forhånd hadde jeg fått e-post om at upgrade til Z-klasse hadde gått igjennom. Etter frokost i SAS Business lounge; bar det ut i flyet. Passkontrollen og boarding gikk meget raskt.
SK907
11:10 OSL - 13:15 EWR
Belegg: 95% i C, 70% i Y+, og 95% i Y
A330-313X
Sete: 6G og 6H
Komfertabelt plassert i våre seter. Samboeren velger appelsinjuice, men undertegnede drikker boblevann. Setene på rad 6 er meget private, og man har ikke innsyn fra noen. Det er en rad med skap der som midtsetene i kabinen skulle vært. Disse setene kan absolutt anbefales for en dagflight.
http://naflheim.com/TR/TR-1.jpg
Godt belegg hos SAS:
http://naflheim.com/TR/TR-2.jpg
Knyttenevetest bestått. Testet ikke, men øyemål tilsier at den ville gått igjennom.
http://naflheim.com/TR/TR-3.jpg
Dagens meny var følgende:
CHAMPAGNE
2005 Henriot
DRINKS:
Bloody Mary
Easy Breeze
Vodka Martini
Fly away
Mimosa
Spritzer
Fit for flight
Bitters - Campari, Gammel Dansk
Spirits - Aquavit, Absolut Vodka, Bombay Sapphire, Bacardi, and selected blended and malt whiskies
Soft Drinks - Mineral water, tonic water, Coca cola, Sprite, Fanta, ginger ale, bitter lemon
Juices - Tomato, cranberry, apple and orange
Hot beverages - Coffee, espresso, cappuccino and a selection of teas
FOOD:
Snack - Smoked salmon, lemon wedge
Green leaf salad
First course - Marinated lamb filet, bulgur tzatziki, black currant mustard
Main course
- Salmon, boiled potatoes, asparagus, hollandaise sauce
- Honey marinated pork, roasted potato wedges, root vegetables and blue cheese sauce
- Chicken szechuan, fried rice and soy beans
- Spinach pasta, tomato and basil sauce, parmesan (Vegetarian)
Cheese - Ridder cheese, "Blåmandag" from "Den blinde ku", quince jelly
Dessert - Forrest fruit cake, fruit salad
BUFFET:
Stroll over to the buffet area any time where coffee, espresso, cappuccino, tea, soft drinks, fresh fruit, sweets or snacks are available.
BEFORE LANDING:
Open sandwich - Crayfish, egg salad
Dessert - Chocolate and vanilla cake
WINE:
White
- William Fevre, Chablis, Champs Royaux, 2007
- La Biondina, Colombars-Sauvignon, Primo Estate 2008
Rosé
- Château de Tignè, Cabarnet d'Anjou, 2010
Red
- Durvillea, Pinor Noir, Marlborough, 2009
- Falerina Reserve, Carmenere, Elqui, 2006
Dessert
- Château Romer du Hayot, Sauternes, 2002
Cognac & Liquers
- Moyet XO Borderies
- Calvados Daron
- Drambuie
- Cointreau
- Baileys
- Xantè Poire au Cognac
I tillegg hadde de Cockburns 2006 Portvin :) Meget god!
Laks, kjipe nøtter, Chablis, og vann med bobler. God start på måltidet. Laksen var forøvrig meget god. Jeg synes faktisk laksen minnet mer om gravlas enn røykelaks på smaken.
http://naflheim.com/TR/TR-4.jpg
Etter litt snacks kom forrett, oster, og salat. Salaten var kanskje litt kjedelig, men smakte godt sammen med balsamico eddik og olivenolje. Ostene ble inntatt etter middagen, men omtales her da de er på samme bilde som de andre rettene. Blåmandagosten var meget god. Dette er en ost jeg kjenner fra før, og setter pris på. Sammen med Cockburns portvin så har man en "killer combo" på den gode måten. Ridderosten var rund og balansert, sammen med fruktgelèn så gav dette en god smak. Lammet var litt kjedelig og smakløst, men gikk greit ned.
http://naflheim.com/TR/TR-5.jpg
Til hovedrett så valgte jeg honningmarinert svin. Smaken var meget godt, selv om porsjonen kunne vært litt større. Blåmuggsausen var god, men kanskje litt tam? Kjøttet var kjempemørt. Vinvalget havnet på Falernia Reserve som stod seg godt til maten.
http://naflheim.com/TR/TR-6.jpg
Min samboer valgte kyllingen og Chablis. Ingen klaging fra den kanten av kabinen.
http://naflheim.com/TR/TR-7.jpg
Etter middagen ble ostene fortært sammen med Cockburns 2006. I tillegg fikk vi servert en MEGET god "hjemmelaget" kake. Smakte perfekt sammen med sorbet og portvin! Kanskje måltidets høydepunkt! Ser du hva som er galt med dette bildet? Det ble vertfall en livlig diskusjon da kabinpersonalet oppdaget det!
http://naflheim.com/TR/TR-8.jpg
Før landing fikk vi servert et meget godt smørbrød. Eggesalat og kreps var meget godt. Jeg skulle gjerne spist ett smørbrød til :) Desserten var sjokolade- og vaniljekake.
http://naflheim.com/TR/TR-9.jpg
Mor løser soduko, mens far følger med på airshow.
http://naflheim.com/TR/TR-10.jpg
Etter mange strafferunder rundt Newark og omkringliggende områder landet vi ca 5 min før rutetid. Imigration tok ca 25 minutter. Rakk akkurat å komme før en BA-maskin, og SAS fra Stockholm. Vi ble litt nervøse da immigration offiseren ikke kunne finne oss i passasjermanifestet, men etter litt trykking på pc, svetting(av undertegnede), og fremvisning av boardingpass gikk det greit. Velkommen til USA!
SAS leverer et bra businessklasseprodukt. Jeg synes det har litt å gå på mtp mat, men service og seter er top notch. Det norske crewet var oppmerksomme, og meget kunnskaprike i forhold til mat og drikke. Alt i alt så gav SAS oss en PERFEKT start på ferien!
UA404
6:50pm EWR - 10:05pm EWR
Belegg: 100% i F, 100% i Y+, og 100% i Y
B752
Sete: 3E og 3F
Vi hadde 4 timer på Newark. Begivenhetsløst, og nesten litt kjedelig. Undertegnede var trøtt, men holdt seg våken med internett, og prating med sambo. Klokken 7pm lokaltid startet boarding for UA404 til SFO. Undertegnede og reisefølget hadde fått oppgradering til UA First, og lenestolene 3E og 3F var vårt hjem de neste timene.
Før avgang kom kaptinen ut i F-kabinen, og beklaget at cateringen ombord var mangelfull på dagens flight. Dette var på grunn sammenslåingen av UA og CO, og at UA hadde byttet cateringselskap på EWR. Sitat: "You are sitting in a first class seat, but do not get the first class service you are entitled to". I tillegg nevnte han at vi burde klage til UA. Vi fikk i tillegg noen vouchere som kan brukes på fremtidige flyreiser med UA.
Pga manglene catering, og min trøtthet, ble det ikke tatt stort med bilder på denne turen. Eneste jeg tok bilde av var kveldens middag: Lasagne. Både min sabo og meg sluknet raskt i de relativt gode setene, og sov noen timer. Ankomst på SFO litt etter rutetid.
http://naflheim.com/TR/TR-12.jpg
I januar 2011 fikk jeg utbetalt mine feriepenger pga jobbytte. Min samboer og jeg tenkte at det da var mest fornuftig å bruke pengene på det som er formålet med feriepenger; ferie. Vi satte oss ned forran våre pcer(les MAC for damens del), og pønsket ut hvor vi skulle reise.
Det var mange ting som talte for USA. Billig dollar, greie priser på hotell, leiebil, og flybilletter. I tillegg så hadde ikke undertegnede vært i California før. Da ble det avklart. Sommerferien 2011 blir roadtrip i CA.
Selv om det kan virke hefig overkill med en så stor TR bare for de første dagene kan jeg berolige deg kjære leser. Denne TR vil dabbe litt av i innhold mot midten av ferien, for å så ta seg opp mot slutten, og avslutte med en "Gay Parade"-special. Håper du følger med!
Pakking ble for min egen del gjort den 9. juni, da jeg skulle på tur med jobben til Kroatia fra 10-13 juni. En liten "pre-ferie" mao.
14. juni
Avreise var satt til 14. juni, og første transportmiddel var flytoget til Gardermoen.
Bagasje ble sjekket inn hele veien til SFO på henholdvis SK907 og UA404, mens vi fikk bare boardingpass til SK907. 2 dager på forhånd hadde jeg fått e-post om at upgrade til Z-klasse hadde gått igjennom. Etter frokost i SAS Business lounge; bar det ut i flyet. Passkontrollen og boarding gikk meget raskt.
SK907
11:10 OSL - 13:15 EWR
Belegg: 95% i C, 70% i Y+, og 95% i Y
A330-313X
Sete: 6G og 6H
Komfertabelt plassert i våre seter. Samboeren velger appelsinjuice, men undertegnede drikker boblevann. Setene på rad 6 er meget private, og man har ikke innsyn fra noen. Det er en rad med skap der som midtsetene i kabinen skulle vært. Disse setene kan absolutt anbefales for en dagflight.
http://naflheim.com/TR/TR-1.jpg
Godt belegg hos SAS:
http://naflheim.com/TR/TR-2.jpg
Knyttenevetest bestått. Testet ikke, men øyemål tilsier at den ville gått igjennom.
http://naflheim.com/TR/TR-3.jpg
Dagens meny var følgende:
CHAMPAGNE
2005 Henriot
DRINKS:
Bloody Mary
Easy Breeze
Vodka Martini
Fly away
Mimosa
Spritzer
Fit for flight
Bitters - Campari, Gammel Dansk
Spirits - Aquavit, Absolut Vodka, Bombay Sapphire, Bacardi, and selected blended and malt whiskies
Soft Drinks - Mineral water, tonic water, Coca cola, Sprite, Fanta, ginger ale, bitter lemon
Juices - Tomato, cranberry, apple and orange
Hot beverages - Coffee, espresso, cappuccino and a selection of teas
FOOD:
Snack - Smoked salmon, lemon wedge
Green leaf salad
First course - Marinated lamb filet, bulgur tzatziki, black currant mustard
Main course
- Salmon, boiled potatoes, asparagus, hollandaise sauce
- Honey marinated pork, roasted potato wedges, root vegetables and blue cheese sauce
- Chicken szechuan, fried rice and soy beans
- Spinach pasta, tomato and basil sauce, parmesan (Vegetarian)
Cheese - Ridder cheese, "Blåmandag" from "Den blinde ku", quince jelly
Dessert - Forrest fruit cake, fruit salad
BUFFET:
Stroll over to the buffet area any time where coffee, espresso, cappuccino, tea, soft drinks, fresh fruit, sweets or snacks are available.
BEFORE LANDING:
Open sandwich - Crayfish, egg salad
Dessert - Chocolate and vanilla cake
WINE:
White
- William Fevre, Chablis, Champs Royaux, 2007
- La Biondina, Colombars-Sauvignon, Primo Estate 2008
Rosé
- Château de Tignè, Cabarnet d'Anjou, 2010
Red
- Durvillea, Pinor Noir, Marlborough, 2009
- Falerina Reserve, Carmenere, Elqui, 2006
Dessert
- Château Romer du Hayot, Sauternes, 2002
Cognac & Liquers
- Moyet XO Borderies
- Calvados Daron
- Drambuie
- Cointreau
- Baileys
- Xantè Poire au Cognac
I tillegg hadde de Cockburns 2006 Portvin :) Meget god!
Laks, kjipe nøtter, Chablis, og vann med bobler. God start på måltidet. Laksen var forøvrig meget god. Jeg synes faktisk laksen minnet mer om gravlas enn røykelaks på smaken.
http://naflheim.com/TR/TR-4.jpg
Etter litt snacks kom forrett, oster, og salat. Salaten var kanskje litt kjedelig, men smakte godt sammen med balsamico eddik og olivenolje. Ostene ble inntatt etter middagen, men omtales her da de er på samme bilde som de andre rettene. Blåmandagosten var meget god. Dette er en ost jeg kjenner fra før, og setter pris på. Sammen med Cockburns portvin så har man en "killer combo" på den gode måten. Ridderosten var rund og balansert, sammen med fruktgelèn så gav dette en god smak. Lammet var litt kjedelig og smakløst, men gikk greit ned.
http://naflheim.com/TR/TR-5.jpg
Til hovedrett så valgte jeg honningmarinert svin. Smaken var meget godt, selv om porsjonen kunne vært litt større. Blåmuggsausen var god, men kanskje litt tam? Kjøttet var kjempemørt. Vinvalget havnet på Falernia Reserve som stod seg godt til maten.
http://naflheim.com/TR/TR-6.jpg
Min samboer valgte kyllingen og Chablis. Ingen klaging fra den kanten av kabinen.
http://naflheim.com/TR/TR-7.jpg
Etter middagen ble ostene fortært sammen med Cockburns 2006. I tillegg fikk vi servert en MEGET god "hjemmelaget" kake. Smakte perfekt sammen med sorbet og portvin! Kanskje måltidets høydepunkt! Ser du hva som er galt med dette bildet? Det ble vertfall en livlig diskusjon da kabinpersonalet oppdaget det!
http://naflheim.com/TR/TR-8.jpg
Før landing fikk vi servert et meget godt smørbrød. Eggesalat og kreps var meget godt. Jeg skulle gjerne spist ett smørbrød til :) Desserten var sjokolade- og vaniljekake.
http://naflheim.com/TR/TR-9.jpg
Mor løser soduko, mens far følger med på airshow.
http://naflheim.com/TR/TR-10.jpg
Etter mange strafferunder rundt Newark og omkringliggende områder landet vi ca 5 min før rutetid. Imigration tok ca 25 minutter. Rakk akkurat å komme før en BA-maskin, og SAS fra Stockholm. Vi ble litt nervøse da immigration offiseren ikke kunne finne oss i passasjermanifestet, men etter litt trykking på pc, svetting(av undertegnede), og fremvisning av boardingpass gikk det greit. Velkommen til USA!
SAS leverer et bra businessklasseprodukt. Jeg synes det har litt å gå på mtp mat, men service og seter er top notch. Det norske crewet var oppmerksomme, og meget kunnskaprike i forhold til mat og drikke. Alt i alt så gav SAS oss en PERFEKT start på ferien!
UA404
6:50pm EWR - 10:05pm EWR
Belegg: 100% i F, 100% i Y+, og 100% i Y
B752
Sete: 3E og 3F
Vi hadde 4 timer på Newark. Begivenhetsløst, og nesten litt kjedelig. Undertegnede var trøtt, men holdt seg våken med internett, og prating med sambo. Klokken 7pm lokaltid startet boarding for UA404 til SFO. Undertegnede og reisefølget hadde fått oppgradering til UA First, og lenestolene 3E og 3F var vårt hjem de neste timene.
Før avgang kom kaptinen ut i F-kabinen, og beklaget at cateringen ombord var mangelfull på dagens flight. Dette var på grunn sammenslåingen av UA og CO, og at UA hadde byttet cateringselskap på EWR. Sitat: "You are sitting in a first class seat, but do not get the first class service you are entitled to". I tillegg nevnte han at vi burde klage til UA. Vi fikk i tillegg noen vouchere som kan brukes på fremtidige flyreiser med UA.
Pga manglene catering, og min trøtthet, ble det ikke tatt stort med bilder på denne turen. Eneste jeg tok bilde av var kveldens middag: Lasagne. Både min sabo og meg sluknet raskt i de relativt gode setene, og sov noen timer. Ankomst på SFO litt etter rutetid.
http://naflheim.com/TR/TR-12.jpg