PDA

View Full Version : Luftfartshistorisk tidsskrift er i gang


Jumper
19-08-2005, 01:32
Hei alle.

Gode nyheter til den luftfartshistoriske interesserte. Siden interessen ble målt i vår, har mange personer og alle de flyhistoriske miljøene vi har hatt kontakt med så langt meldt interesse for et felles norsk flyhistorisk tidsskrift.

Hensikten med bladet er naturligvis å vekke og opprettholde flyhistorisk interesse over det ganske land, dokumentere flyhistorien så godt det lar seg gjøre, og å fortelle hverandre hva som skjer i våre respektive miljøer. En sideeffekt er at vi håper å styrke rekruttering og motivasjon for å delta i de allerede etablerte museums- og flyhistoriske miljøene over hele landet.

Det skal utgis et prøvenummer nå i høst, og man kan få et tilsendt når det er ferdig ved å kontakte adressen nedenfor. Samtidig kommer et abonnementstilbud for 2006.

Medlemmer av flyhistoriske foreninger har muligheten til å få tidsskriftet som en del av årskontingenten sin. Mer om dette fra egen forening.

Bladet har fått en redaksjonskomité som har tatt mål av seg å trø prosjektet igang og å gjøre det levedyktig. Av praktiske grunner befinner seg i Bodø. Men det er et håp om at bladet snart vil ha faste korrespondenter og bidragsytere over hele Norge.

Har du skrevet for Norsk Flyhistorisk Tidsskrift eller NFF-kontakt har du kanskje noen historier på lager allerede. Har du forsket eller undersøkt emner du synes er interessante, vil helt sikkert mange andre sette pris på å lese om det samme emnet. Sender du dem inn i løpet av september kan de kanskje nå det første nummeret.

Redaksjonssekretær er Linda ved Norsk Luftfartsmuseum. Hun tar imot stoff og bilder (merk bildene med navn så de kan returneres). Scanner du bilder og illustrasjoner selv, så send dem heller litt for store enn litt for små. Lindas mailadresse er nlhm@luftfart.museum.no, og hun kommer til å jobbe deltid med redigering og layout av bladet. Hun har tidligere arbeidet med layout for BLHFs medlemsblad Luftposten.

Postadressen hennes er:
Norsk Flyhistorisk Tidsskrift v/Linda,
Norsk Luftfartsmuseum
Postboks 1124
8001 BODØ

Av andre i den foreløbige redaksjonskomiteen er:
Karl Kleve ved Norsk Luftfartsmuseum (karl.l.kleve@luftfart.museum.no)
Bengt Arne Stangvik ved Bodø Luftfartshistoriske Forening (bengt.arne.stangvik@avinor.no)
Gunnar Koch (g-koch@online.no)
Svein Leivseth (eva-leiv@online.no)
Rolf Liland (rlila@online.no)

Flynytt vil også i fremtiden ha en viss del flyhistorisk stoff, men de dypere artiklene, samt informasjonen som er av nytte og glede for dem med mer historisk rettet interesse, passer best i et eget blad, slik det var før.

Ta kontakt med Linda for å motta prøvenummeret, og for å bidra med stoff. Det blir egne spalter fra hver av foreningene (hvis du ikke er kontaktet er det ikke fordi vi ikke vil ha deg med, men vi har muligens ikke riktig kontaktinformasjon, så ta kontakt tilbake med oss!).

Bladet vil være av en “inkluderende” natur. Det vil si at alle bidrag mottas med takk, fra enthusiaster i alle miljøer, med alle interesser og i alle aldre. Vi er kjent med at det opp gjennom årene har vært en del “låning” av bilder og materiell mellom enthusiaster, og at det i enkelte tilfeller har oppstått uheldige situasjoner med tanke på sen eller manglende retur, samt eierskap o.l. Siden dette bladet er “nytt” kan vi ikke ta stilling til slikt, men kun oppfordre dem det gjelder om å “minne hverandre på” eventuelle restanser. Slik kan vi alle se fremover mot å bevare flyhistorien gjennom trykkpressen, løfte hverandre samlet som et bredt miljø, og bidra til å rekruttere nye krefter til en spennende interesse, hobby og lidenskap.

Bladet tenkes å dekke alle epoker i norsk luftfart/luftfart i Norge, personligheter (operative, tekniske, ledelse m.m.), fly og helikoptre fra de minste modellfly gjennom luftsport, til sivil og militær luftfart.

Kjenner du noen som bør få denne mailen, så spre den gjerne gjennom ryktebørsen eller ved å videresende den. Det er mange vi ikke har mailadressen til. Skal du forbi en oppslagstavle i klubbhuset eller kaffebaren, så heng den gjerne opp.

Med vennlig hilsen,

Rolf Liland
Redaktør i Flynytt og medlem i redaksjonskomiteen javascript:smilie(':nor');

EB
19-08-2005, 07:14
I tillegg var jo du Jumper på nyhetene på NRK i går...:up: