FBU 4EVER
24-06-2005, 11:39
Det har blitt alt annet enn italienske vintips fra EB i det siste,så jeg får trå til med denne:
2003 Brixner Eisacktaler Kerner,Abbazia di Novacella,Trentino-Alto Adige DOC. kr.141,10 i Bestillingsutvalget.En rekke utsalg har vinen som standard,bl.a. på Bekkestua og Holmensenteret.
Blek strågul med svakt grønnskjær.Dufter friskt av sitrus og grønne epler.Middels fylde i munnen med friskt,lett syrlig bærpreg.Middels lang ettersmak med svakt mineralt preg.
Noe vel tyskt preg over navnet? Vel,Trentino-Alto Adige var østerriksk frem til 1922,da Italia overtok området som krigsbytte etter 1. verdenskrig,og er fremdeles to-språklig.Det spises "Speck und Knödel" i området.Stedets bunad er "Lederhosen".
Kerner er en drue som brukes mye i tysk og østerriksk vinindustri og oppsto i 1969 ved at man krysset trollinger-druen med riesling.
Ja,også holder den heftige (til hvitvin å være) 14%!
:devot:
2003 Brixner Eisacktaler Kerner,Abbazia di Novacella,Trentino-Alto Adige DOC. kr.141,10 i Bestillingsutvalget.En rekke utsalg har vinen som standard,bl.a. på Bekkestua og Holmensenteret.
Blek strågul med svakt grønnskjær.Dufter friskt av sitrus og grønne epler.Middels fylde i munnen med friskt,lett syrlig bærpreg.Middels lang ettersmak med svakt mineralt preg.
Noe vel tyskt preg over navnet? Vel,Trentino-Alto Adige var østerriksk frem til 1922,da Italia overtok området som krigsbytte etter 1. verdenskrig,og er fremdeles to-språklig.Det spises "Speck und Knödel" i området.Stedets bunad er "Lederhosen".
Kerner er en drue som brukes mye i tysk og østerriksk vinindustri og oppsto i 1969 ved at man krysset trollinger-druen med riesling.
Ja,også holder den heftige (til hvitvin å være) 14%!
:devot: