PDA

View Full Version : OT: Hotelltips PEK


Savipix
11-06-2005, 23:38
Är det någon som kan ge tips om bra hotell i Beijing till rimligt pris? Gäller två nätter i juli för tre personer. Skall helst vara nära till det mesta av sevärdheter.

M609
12-06-2005, 04:13
Når jeg var på en Tema reiser tur dit i fjor, bodde vi på Huadu Hotel når vi var i Beijing.
Helt kurrant hotell, og ikke så alt for dyrt heller. Alt var reint, store fine rom, safe i klesskapet, a/c (et must), bra frokost, i det hele tatt bra. (Kan ikke si meg enig i det ene review'et på tripadvisor)

Det ligger her (http://map-e2.gta-travel.com/MapOutput/PEK_GTAMAP01E220642840624.png), rett ved veien fra flyplassen. (Gå via octopustravel side for å få søkbart kart) Prisen på hotellene i Beijing er omvendt proposjonal med avstanden til Tiananmen square.

Hilton, Marriot og de andre store som ligger i gåavstand til Tiananmen koster det det smaker.

Skal du se severdigheter så er du nødt til å ta taxi eller tunellbane uansett, alt for langt å gå. (Det er avstander her altså! Beijing er en diger by)

Fant ikke mange plasser med online ting om hotellet, men her er en:

http://www.wguides.com/city/78/31_125025.cfm

Octopus Travel (http://www.octopustravel.com/Home.jsp;jsessionid=0000hi8tZb_WTyrUtV5VnZ_QohO:vd s6ad56?currency=EUR&itemcode=HUA&type=HH&page=Book SpecialDealServlet&country=D&city=PEK)

Hotellet ligger bare 1 kvartal fra Lufthansa Center (kjøpesenter) og Hard Rock Cafe er 3 unna. Grunnen til at disse ligger her, er at 1 av 2 ambasadeområder ligger i samme område.
Det går greit å reise med taxi i Kina, men man bør få hotellbetjeningen til å skrive ned en del relevante destinasjoner på både engelsk og kinesisk på en lapp, for sjåførene snakker som alle andre der borte ikke engelsk. De vil ofte prøve å lure deg på pris, men det blir småpenger uansett.


God tur! :cheers:

LN-RKF
12-06-2005, 11:13
Har vært noen ganger i beijing, senest forrige helg. Bodde da på SAS hotellet som ikke ligger så langt (med taxi selvf.) fra det området M609 bodde . SAS hotellet er vel ikke av de billigste, men kan finne tilbud på nettet under 100 US$. Har man bonuspoenger å bruke eller får airline discount er det et ok alternativ.

Bor du like ved Lufthansa Center som M069 gjorde, har du også Jinxin i nærheten. Den er en av de bedre Beijing Duck restaurantene i byen. Et besøk der anbefales, var der nå på mandag og har vært der tidligere også.

Ved et tidligere besøk i Beijing bodde vi i Wangfujing-området, som er regnet som "sentrum" med en lang gågate med hoteller og butikker / kjøpesentere. Det er mye kortere vei til mange attraksjoner hvis du bor i Wangfujing, men vi brukte likevel drøye 20 min å gå til TianAnMen Square. Taxier finnes overalt.

Hvis det er første gang i byen ville jeg egentlig anbefalt Wangfujing-området, som er Beijing`s svar på Karl Johan.. (uten sammenligning forøvrig!) :p

Som nevnt over kan prisnivået være høyt i sentrum. Men der finnes hoteller som ikke var for dyre sist jeg fikk tibud. Bl.a Songhe Hotel som ligger ved Wangfujing Avenue. Rompriser rundt US$80 pr natt fikk jeg oppgitt. Novotel Peace Beijing ligger også i området og hadde overkommelige priser sist jeg sjekka. Men juli er jo turistsesong da...


Noen linker som kan være til hjelp:

Novotel i Wangfujing området:
http://www.novotel.com/novotel/fichehotel/gb/nov/3115/fiche_hotel.shtml

Songhe Hotel i samme område:
http://www.songhehotel.com/english/

Sino Hotel guide som også har masse info om byen:
http://www.sinohotelguide.com/beijing/


Et tips: Print ut en lapp med navn og adresse til hotellet på kinesisk som du kan vise til taxisjåføren på flyplassen. Dette finnes bl.a på Sino Hotel Guide og hjemmesidene til hotellene.

Taxi fra flyplassen til byen kommer å ca 100-150RMB alt etter hvor i byen du skal.

Ikke benytt de som maser om å tilby taxi inne i ankomsthallen (det er pirat taxier som garantert tar overpris) , men gå gjennom til taxikøen utenfor.

Et besøk på Silkemarkedet og perlemarkedet (som har mye annet enn silke og perler) er et must..å handle kopivarer andre steder i verden blir aldri det samme etter et besøk der! Men man må prute mye..skreddere finnes der også på silkemarkedet som ordener ny dress på dagen for under 1000-lappen.

Spørs hva du rekker på to dager da... lykke til og spør gjerne om tips hvis du lurer på noe! :)

EB
12-06-2005, 11:18
Bruk hotels.com - meget bra søke/bookingkanal for hotel!!!