PDA

View Full Version : pilot for forsvaret.


LN-KFW
24-01-2010, 17:43
Hei,

har planer om å prøve å bli pilot etter endt utdannelses løp nå, men er det noen her som har noe erfaring fra dette og som vil dele med en som gjerne vil ta til luften.

Hvordan er kravene som;
fysisk, psykisk, med mer?

Gjerne del mer eller det som kan være nyttig å vite.

:)

seilfly
24-01-2010, 20:36
Det er en del informasjon tilgjengelig her: http://www.mil.no/luft/start/karriere/Luftforsvarets_flygeskole/

De fysiske kravene er på ingen måte uoverkommelig og det skal ikke annet til enn forberedelse (trening) i forkant dersom man ikke allerede oppfyller disse kravene. De psysiske/motoriske/etc testene er det ikke så mye man kan gjøre med for å forberede seg på; de handler om egenskaper som blir utviklet i løpet av lang tid under oppvekst og tidlig voksen alder.

Det finnes også andre teoretiske tester hvor kunnskap fra tidligere skolegang kan komme godt til nytte, men disse testene er det mye hemmelighetskremmeri rundt; og det er også med en årsak til det tenker jeg! Også de psykiske/psykomotoriske testene er det mye hemmeligheter rundt.

Det som står på Luftforsvarets sider om T-37B Tweet kan du glemme; nå er T-6A Texan II kommet for fullt og ingen i USA flyr T-37B (med mindre man bruker det til droneflyging eller noe annet). Sheppard AFB var den siste basen som fløy T-37B.