Log in

View Full Version : Swiss og Paul Bocuse


Someone
27-07-2009, 20:07
Reiselysten som jeg er var det tide å komme seg avgårde på nok en tur. Opprinnelig var poenget å reise til et sted jeg kunne få billige business billetter med Swiss, for å feire at de endelig var tilbake på OSL. Et av alternativene som jeg fant det til var Lyon. Der hadde jeg aldri vært før og itillegg til å regnes som Frankrikes gourmet hovedstad er det jo også en chef ved navn Paul Bocuse som blant annet har en restaurant der. Billetter med overnatting i Zürich begge veier ble bestilt og bord hos Bocuse ble booket. Jeg valgte å fly business den ene veien og economy tilbake, og selv om jeg var 3 måneder ute i forveien var det fullt for middagserveringen hos Paul, men kunne komme til lunch. Og siden det er nøyaktig den samme menyen så gjorde ikke det noe.


Siden jeg av diverse årsaker disponerer 2 biler i disse dager og slipper å betale for bruken av dem falt valget på å kjøre opp til OSL. Avgang var først 19:40, men dro fra Bislett allerede klokken 17:20, hvilket er langt bedre tid enn hva jeg normalt gir meg når jeg skal ut å reise. Planer var å parkere på P4 eller 5, hvilket ville gjøre det billigere enn skulle jeg valgt Flytoget, men siden begge de var fulle (det var P2 og 3 også) så endte jeg på P6 og dermed ble det noen kroner dyrere enn om jeg skulle valgt Flytoget. Men kombinasjonen undertegnede, BMW og shuttlebussen er uansett raskere enn Ruter + Flytoget:colgate:

Menzies hadde 2 skranker åpne, 1 biz og 1 eco, men begge to ble tomme akurat i det jeg kom. Hadde egentlig tenkt å sjekke inn på nettet dagen før, men det visste seg at ikke gikk med Swiss fra Oslo. Uansett, så fikk jeg sete 3F på OSL-ZRH (her kunne jeg velge å vrake), mens ZRH-LYS var "låst" men siden jeg var plassert i 1A så klagde jeg ikke.

Køen var ca sånn den pleier å være på OSL, men pga mange turister, gamle folk og ikke-vante reisende gikk den langt trege enn vanlig. Men kom jeg gjennom og fikk tatt ut litt Euro og Sveitser Franc før kursen ble satt mot SAS Business Lounge. Siden Scandinavian Lounge er sommerstengt så er tilbudet i business loungen litt bedre enn vanlig, men på tross av en lounge stengt var det god plass og var aldre mer enn 10 stykker i loungen på en gang

Begynte med kjøttboller og øl
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010838.jpg

Cognac, potetgull og mini-vannbakkels er faktisk en god kombinasjon
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010839.jpg

Et par bilder fra loungen
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010840.jpg

http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010842.jpg

http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010843.jpg

Ble så sittende å spise, drikke og surfe litt på nettet før jeg beveget ut mot gaten da det stod go to gate. Litt vel tidlig å komme med det da, da flyet ennå ikke var tømt da jeg kom til gaten. Uansett så virket det som om belegget på innkommende fly var bra. Så ble det tid for boarding og det var på tide å tusle ombord. 4 rader biz hvor vi var 3 stykker som satt. Meg på rad 3 og de to andre på rad 1. Resten eco hvor jeg vil anta belegget var 70%

Benplassen på rad 3 i Swiss sine Airbud 319 var det ihvertfall ingenting å si på
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010844.jpg

http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010849.jpg

Hattehyllene foran er reservert business
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010851.jpg

Da de uvaskete massene bak hadde fått satt seg var det tid for utdeling av vannflaske og våtserviet for oss foran. Itillegg til aviser, og siden jeg var eneste nordmann der fremme syntes flyverten at jeg skulle ha både VG, Dagbladet, Aftenposten og DN, hvilket var greit for meg.
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010845.jpg

Pushback på tid og beveget oss mot bane 19L som vi skulle ta av på. Mens jeg alltid da har kjørt ned mot enden og tatt av derfra syntes ikke vår sveitsiske pilot at det var noe vits så vi kjørte ut på rullebanen rett utifra terminal på avkjørsel B6 og tok av derfra.

Siden vi bare var 3 stykker ombord foran så ble tralla droppet og all servering båret fra galley og ut. Ikke lenge etter skiltet for setebelte ble slukket kom så tilbudet om en pre-meal drink og valgte meg da Champagne....merk: ikke noe halvfullt glass her
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010846.jpg

Til hovedrett kunne man velge mellom kalvefilet eller vegetarpasta....med andre ord, man hadde ikke noe reellt valgt og det ble kalvefilet med røstepoteter og en slags pestosaus. Uansett smakte det svært bra og kjøttet var fint og rosa inni
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010847.jpg

Valgte å fortsette med Champagne og bestilte også et glass cola ved siden av. Etterhvert gikk de også tom for Champagne av den store flasken (Swiss fører Jaquart Brut) og siste glasset...tror det var 4. eller noe sånt ble da en liten flaske Heidsieck Monopole istedet, hvilket ikke er min favoritt. I tillegg så kom de først en gang med konfekt fra Lindt til oss i business, så fikk den den klassiske Swiss Airlines melkesjokoladen som alle om bord får, før de nok engang kom med konfekt esken en tur til
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010848.jpg

Over Nord-Tyskland ett eller annet sted
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010850.jpg

Landet i ZRH litt før rute og fikk heldigvis en gate ikke så altfor langt ute på A-piren. Så da var det å slepe med seg kofferten å gå det lille stykket til togstasjonen og hive seg et tog til Oerlikon hvor hotellet lå. Og siden toget skulle gå 22:20 og dette er Sveits, så gikk også toget 22:20. Når togene går når de skal, kjøreledningene ikke faller ned som løv i oktober, signalfeilene ikke hender så ofte som om man skulle tro det var Microsoft som stod bak og man ikke sender halvparten av førerene på ferie samtidig som den andre halvparten er syke, så går det faktisk greit å ta toget....synd det ikke er slik her hjemme
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010852.jpg

Someone
27-07-2009, 20:07
Etter en 7 minutters togtur fra ZRH, var det så å sprette over gaten fra stasjonen i Oerlikon og sjekke inn på Swissôtel Zürich. Gjennom litt forum hjelp hadde jeg visstnok fått noen nye venner og ny familie så fikk da en svært hyggelig pris. Innsjekk gikk som en lek og etter en rask tur oppom rommet var det ned i baren for å ta seg en øl og en whisky får det var god natt. Ikke den beste sengen jeg har ligget i, men de har visstnok en putemeny, hvor man kan forhåndsbestille en av 8-9 puter etter eget behov. I tillegg lå det en liten Toblerone på sengen

Et par bilder fra rommet
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010855.jpg

http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010856.jpg

Minibaren
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010853.jpg

Hvert rom var utstyrt med en maskin fra Lavazza, som har et slags konkurerende produkt til Nespresso
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010854.jpg

Morgenen etter var det tid for en rask dusj, sjekke ut og kjøpe en muffins og en smoothie i Starbucksen som lå inni hotellet. Tog tilbake til ZRH og siden jeg allerede hadde boarding card til LYS flighten gikk jeg rett i Swiss Business Lounge og satt der og spiste Mövenpick is og drakk musserende.
Null kø i fast track og vel ombord i Avro-100 maskinen som skulle ta meg til Lyon var det 2 rader business med 3 pax og resten economy og ca 85% belegg etter hva jeg husker. Avgang på tid og sovnet relativt rask. Sov også over servering, men våknet tidsnok til å få frokostbrettet allikevel. Avro-100 flightene til Swiss opereres av det heleide datterselskapen Swiss European og brukes på kortere og mindre ruter, samt til London City. Også her er standarden bra, men de ligger litt under mainline, som f.eks i form av plastbestikk mot metallbestikk hos Swiss International.

Maten bestod av en croissant og en slags musli, yogurt, grøt greie og tror det er det som på Flyertalk blir kalt for The Mystery Porridge. Eller så får man en bedre juice foran, da denne var langt bedre enn den standard appelsinjuicen jeg fikk servert bak på returen
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010857.jpg

Landet på tid og kom meg så inn til Lyon Hilton hvor jeg skulle bo. Siden det var første gangen jeg bodde der ble jeg visstnok oppgradert til deluxe room istedet for standard rom, og fikk derfor et større rom som også hadde en utvendig balkong mot den store parken som hotellet lå ved.
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010858.jpg

Minibaren
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010859.jpg

Hadde bestilt lunch fra klokken 1 hos Bocuse så 12:30 kom en taxi for å ta meg til Collonges au Mont D'Or en liten kjøretur utenfor Lyon, hvor hovedrestauranten til Paul Bocuse, L'Auberge du Pont de Collonges, ligger. Dette var første gang jeg skulle på en retaurant med 3 stjerner og gledet meg stort

Utvendig
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010860.jpg

http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010861.jpg

http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010863.jpg

Itillegg til enkeltretter, har Bocuse også 3 menyer, som jeg anbefaler å velge når man er her. Faktisk på de fleste gode restauranter vil jeg anbefale å gå for de store menyene. Valget stod dermed mellom en 4-retter (Menu Classique), en 6-retters(Menu Bourgeois) eller en 7-retters (Meny Grande Tradition Classique). Valge falt på Menu Bourgeois, som er 6-retteren og det var bare å begynne på gildet :D

Menyen ble da som følger

Escalope de foie gras de canard poêlée au verjus, pomme gaufrette
---
Turbot au Champagne
---
Granité des Vignerons du Beaujolais
---
Filet de bæuf Rossini sauce Périguaux
---
Selection de fromage frais et affinés "Mere Richard"
---
Délices et gourmandises
Petit fours et Chocolate

Som apertif valgte jeg et glass Champagne og fikk da Brut Classic og til maten valgte jeg Bordeaux, Pessac-Leognan med en 1996 Chateaux Carbonnieux:cheers:

Noen timer senere nærmet rullet jeg stappmet ut av restauranten svært fornøyd med turen høydepunkt. Var faktisk så mett at det eneste jeg orket spise til kvelden var en liten Quiche, hvilket her i Norge ikke alltid er tilfelle da endel dyre restauranter her har spesialisert seg på smp porsjoner

Menyen
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010881.jpg

http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010882.jpg

Norge er forresten svært godt representert over Bocuse d’Or vinnere og medaljører gjennomtidene og alle sammen får navnet sitt inngravert foran inngangen til restauranten
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010862.jpg

Someone
27-07-2009, 20:07
Søndagen formiddag sjekket jeg ut og fikk lagret kofferten på hotellet, mens jeg bedrer litt tradisjonell sightseeing i Lyon

En kirke og en Eiffeltårn miniatyr
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010865.jpg

http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010866.jpg

Etter en stor lunch på Brasserie l'Est, en jernbaneinspirert restaurant også eiet av Bocuse var det tid for å ta bussen ut til flyplassen igjen. Endel kø og masse mennesker i Swiss sin innsjekk og svært mange av passasjerene foran hadde enten litt utfordrene itiniaries eller skulle krangle om barnevogner, hvilket gjorde at innsjekk tok endel tid. Med en full Avro så var de litt restriktive angående håndbagasje, så min Travel Pro med en matchvekt på 13kg gikk da ikke, så tok ut reisemappe, en bok og laptoppen og fikk tagget kofferten til ZRH.

1 rad biz og resten eco i en stappfull Avro denne søndags ettermiddag og satt med inntrykk om at de fleste skulle videre. Hadde sete 14A som er vindu på toseteren og selv om det er litt dårlige plass i den bakerste halvdelen av flyet ble knyttnevetesten fremdeles bestått
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010867.jpg

En A300-600 fra Tunisair stod parkert ved siden av oss
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010868.jpg

Ingen matservering i eco på denne korte flygningen, men derimot var det full servering av drikke og valgte meg en øl mot tørsten
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010870.jpg

Leste og slappet av turen og etterhvert begynte vi nedstigningen mot ZRH. Flaps kom ut med det sedvandlige bråket som flapsene på Avroene lager og vi landet litt før rute og parkerte med en bussgate denne gangen. En heldiggris slapp dog bussen og ble hentet i en Porsche Cayenne av Swiss sin 1.class tjeneste, men resten fordelte oss på to busser.
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010871.jpg

Ankom baggasjehallen samtidig med kofferten, tok toget til Oerlikon og sjekket inn på Swissôtel igjen.....hadde rom i samme gang bare 5 dører lenger bort i gangen og alt var likt bortsett fra at alt var speilvendt. Tok så toget de 7 minuttene inn til Zürich HB, spiste middag og tuslett litt rundt i områdene langs elven.

Med avgange 07:05 fra ZRH, måtte jeg helvetes tidlig opp. Fikk meg en dusj og pakket kofferten før det var å sette kursen mot flyplassen. Sikkerhetskontrollen gikk greit, og paret med sko som alltid piper på OSL (det er en metallskinne i dem) gikk rett gjennom på ZRH. Ingen som ba om å få veie Travel Pro'en heller så mine 13kg med håndbagasje gikk greit uten problemer
For å bruke opp det jeg hadde av Sveitser Franc kjøpte jeg meg 2 flasker vin og et rundstykke og sette meg ned og ventet på boarding.

Ombord i 319 maskinen var det 2 rader biz, med 1 eller 2 passasjerer og resten var economy og flyet var vel ca 2/3 fullt. Mulig jeg tar feil, men mitt inntrykk er at belegget er bra på formiddagsavgangen fra OSL og ettermiddagsavgangen fra ZRH, mens det er bedre plass på de to andre flightene. Hadde sete 9F og en hel 3-seter for meg selv. Ikke like bra benplass som på rad 3, men fortsatt ble knyttnevetesten bestått med god margin
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010873.jpg

320 maskinen ved siden av skulle til ARN....slike oppoverbakker kommer gjerne når man er trøtt og skal ta bilder
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010872.jpg
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010874.jpg

Avgang mot sør, hvilket betydde man fikk et glimps av Alpene i det fjerne
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010875.jpg

Frokostserveringen bestod av en croissant og yogurt, og valgte meg et glass juice til.
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010876.jpg

Så sovnet jeg og våknet ikke får vi var over Oslofjorden. En liten tur opp til Mjøsa før vi svingte sørover for landing på 19R
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010877.jpg

Like før touchdown
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010878.jpg

Rask av flyet og fikk fyllt opp resten av kvoten i tax freen og kom frem til bussstoppet idet bussen kom kjørende hvilket betydde perfekt timing og null venting. Så var det å sette seg i bilen å komme seg på jobb



Jeg skjønner utmerket hvorfor Swiss ble kåret til Europas beste flyselskap i fjor. Dette er definitvt blitt mitt favoritt selskap og de leverer en solid vare og servicen er god......og når man også vet at de ifjor var europas mest lønnsomme flyselskap så burde enkelte andre ta en tur til Zürich for lære hvordan det skal gjøre.
Og det er mulig storebror Lufthansa er større....men lillebror er bedre:p

Itillegg kan det defitivt anbefales et besøk hos Paul Bocuse.....prisen er riktignok i det øvre sjiktet, men det man får er ekstremt god mat

Og et lite bildet av hva man fyllte kvoten med denne gange. 1 x Sancerre, 2 ganger "slave" Chablis, en Sav Blanc fra den Cloudy Bay og en 6-pack med Carlsberg :cheers:
http://i76.photobucket.com/albums/j4/Some83/P1010880.jpg

ex_trd
27-07-2009, 20:18
Flott rapport som vanling! Tør jeg spørre hva Paul skulle ha for gildet per person?

sail4fun
27-07-2009, 20:24
Gleder meg til LX i September, takk for rapporten.

Someone
27-07-2009, 20:24
Flott rapport som vanling! Tør jeg spørre hva Paul skulle ha for gildet per person?

Menyen jeg valgte kostet €160.......så kommer drikke itillegg. Dyreste vinen kostet €6800 for en flaske, men det var en av toppårgangene av toppvinene til Romanée Conti....min kostet vesentlig mindre og hadde bare 2 siffer i prisen:lol:

Savipix
27-07-2009, 20:29
Tack för ännu en super rapport!
Funderar på tur med LX till MOW nu :)

pgaa
27-07-2009, 20:29
Veldig flott rapport ! :)

Martin
27-07-2009, 20:30
Takker for flott rapport :)

Syntes minibaren på Hilton i Lyon så litt stor ut.. Lignet veldig på rommet, egentlig :D

Hmm.. Kanskje en skulle prøvd seg en tur med Swiss en gang?

Hickok
27-07-2009, 20:32
Takker for flott rapport :)

Syntes minibaren på Hilton i Lyon så litt stor ut.. Lignet veldig på rommet, egentlig :D

Hmm.. Kanskje en skulle prøvd seg en tur med Swiss en gang?
De er nok i feil allianse for deg Martin. :)

Someone
27-07-2009, 20:34
Syntes minibaren på Hilton i Lyon så litt stor ut.. Lignet veldig på rommet, egentlig :D


He he, ble litt surr i bildene der, men er rett opp der. Ulempen med lange rapporter med mange bilder blir fort at man går litt surr

Martin
27-07-2009, 20:36
De er nok i feil allianse for deg Martin. :)

Javel? Har da prøvd alle de tre store før, jeg.. ;)

Tommy777
27-07-2009, 21:12
Javel? Har da prøvd alle de tre store før, jeg.. ;)

Hickok tenker nok på at du snart har deg sølvkort hos BA. Status forandrer meget raskt reisevanene til folk ;)

Meget bra rapport. Swiss imponerer.

Martin
27-07-2009, 21:19
Hickok tenker nok på at du snart har deg sølvkort hos BA. Status forandrer meget raskt reisevanene til folk ;)

Hvis man har flere sølvkort da? "Får man lov" til å reise med flere allianser da? ;)

Hickok
27-07-2009, 21:21
Hvis man har flere sølvkort da? "Får man lov" til å reise med flere allianser da? ;)
Det er et fritt land, og du kan gjøre som du vil. :)

Bizflyer
27-07-2009, 21:40
Super rapport!
Skal si du har vært ivrig med kameraet! Hadde dog ønsket meg noen bilder av rettene hos Paul! Hvordan var dresscoden på denne restauranten?

Godt vi er flere som er enige om at Swiss leverer et ypperlig produkt!!

BF:cool2

AirbusTrond
27-07-2009, 21:49
Ja, takk, smakfull rapport! Hadde vært morsomt å sett bilde av rettene. I høyeste grad! Men det passer seg vel ikke. SWISS ser gjennomført ut. Alt fra ytre og indre design, til service. Jaquart Brut er ellers en champagne som smaker meg vel, og er vel den jeg har drukket mest av (pga gode tilbud)..

Hickok
27-07-2009, 21:50
Glimrende rapport! Kan vel også skrive under på at Swiss kan anbefales, både foran og bak forhenget.

jcnorway
27-07-2009, 22:09
Takk for fin rapport! Ser fram til å prøve Swiss og Swissotel i september :)

Someone
27-07-2009, 22:14
Super rapport!
Skal si du har vært ivrig med kameraet! Hadde dog ønsket meg noen bilder av rettene hos Paul! Hvordan var dresscoden på denne restauranten?

Godt vi er flere som er enige om at Swiss leverer et ypperlig produkt!!

BF:cool2

Vet ikke om det var noen dresscode. Hadde på meg en slags gråbrunaktig bomull/lin-bukse, en litt pen blå skjorte og en pin stripe blaser. Så ikke casual, men ikke formel heller. Hadde jeg hatt middag der på kvelden hadde jeg valgt hakket mer formelt.

SudCaravelle
27-07-2009, 22:50
Dette så bra ut... og det virker som Bocuse ikke skuffer.. Da er han vel verdt det de tre stjernene faktisk krever; at det er en restaurant man reiser dit for å spise der? (to er verdt en omvei og en verdt et besøk)

FlightDeck
27-07-2009, 23:57
Takk for fantastisk bra rapport! Og beklager at jeg ikke la ut Lyon-tips - slik jeg lovet. Jeg kom dessverre ikke på nettet i Kiev, men det ser ut til at du hygget deg og fikk spist god mat! Lyon er en nydelig by - med mange koselige områder, også utenfor sentrum. Jeg var hos Paul Bocuse i mai - og det var en matopplevelse jeg lever lenge på, selv om prisen selvsagt var ganske stiv. Det finnes mange gode alternativer, men det betyr ikke at all mat i Lyon er god. Det serveres også mye dårlig mat i Lyon, som aldri ville blitt servert i Oslo. Så det gjelder å besøke de rette stedene og bestille en meny med det ferskeste de har, gjerne med Salad Lyonnaise til forret.

Jeg ble imponert over SWISS da jeg reiste fire legs med dem i Business Class i januar. Men jeg ble faktiske enda mer imponert da jeg reiste med SAS i Business Class fra Paris til Oslo for snart to uker siden. Har reist med både SWISS og Lufthansa i Business Class i år, men det er liten tvil om at SAS vinner både på service og servering.

Blubird
28-07-2009, 11:50
Hyggelig lesning dette! Kunne tenkt meg en tur til Lyon selv før eller siden, samt San Sebastian.

B777ER
28-07-2009, 12:47
Flott lesning. Swiss har jeg lyst å prøve en gang!

EB
28-07-2009, 16:39
Knallbra rapport... Hvordan er det å spise alene på en slik restaurant? Ellers er det jo lov å drømme om hva LH kan gjøre med et fremtidig skandinavisk datterselskap...

Discus
28-07-2009, 16:47
Takker og bukker for rapporten - høres ut som en gourmet-tur :EU



Pushback på tid og beveget oss mot bane 19L som vi skulle ta av på. Mens jeg alltid da har kjørt ned mot enden og tatt av derfra syntes ikke vår sveitsiske pilot at det var noe vits så vi kjørte ut på rullebanen rett utifra terminal på avkjørsel B6 og tok av derfra.


Det var godt han ikke taxet lenger syd, der er det ingen rullebane som er brukbar for tiden

Martin
28-07-2009, 16:50
Det var godt han ikke taxet lenger syd, der er det ingen rullebane som er brukbar for tiden ;)

Det er vel den vestre som ikke er brukbar i sør.

Discus
28-07-2009, 17:00
Det er vel den vestre som ikke er brukbar i sør.

Sorry - surret litt med tall og bokstaver her nå...

Someone
28-07-2009, 22:30
Knallbra rapport... Hvordan er det å spise alene på en slik restaurant?

Ikke noe problem og tenke egentlig ikke over det i det hele tatt. Og virket heller ikke som om det var veldig uvanlig

EB
28-07-2009, 22:37
Bra...selv er jeg ikke veldig komfortabel med å spise alene på restaurant.

Someone
28-07-2009, 22:46
Bra...selv er jeg ikke veldig komfortabel med å spise alene på restaurant.

Er selvsagt hyggeligere å spise sammen med noen....men jeg drar ikke med en dame ned til Lyon for en helg etter kun 1 date:p Så da ble det alene denne gangen^_^

The Viking
29-07-2009, 15:07
Absolutt misunnelig på lunchen, selv spist der x 2 og begge ganger rimelig stappmett, Paul er ikke akkurat kjent for å spare på mektige råvarer som fløte og smør. Tradisjonell mat som av og til tenderer mot bistro, men ekstremt veltillaget. MEN: IMHO: Hadde den ikke ligget i Frankrike, og hadde ikke Mssr Bocuse vært slikt et ikon ville ikke de 3* fortsatt vært der?

Mine beste opplevelser i området (Ca. 60km nordvest) har jeg hos Troisgros i Roanne; helt fantastisk og med mulighet for overnatting "ovenpå".

Og: Som ekte "matnerd" har jeg faktisk ikke problem med å nyte enkelte av disse opplevelsene på egenhånd. ;-)

SudCaravelle
29-07-2009, 17:40
[QUOTE=The Viking;400803]Absolutt misunnelig på lunchen, selv spist der x 2 og begge ganger rimelig stappmett, Paul er ikke akkurat kjent for å spare på mektige råvarer som fløte og smør. Tradisjonell mat som av og til tenderer mot bistro, men ekstremt veltillaget. MEN: IMHO: Hadde den ikke ligget i Frankrike, og hadde ikke Mssr Bocuse vært slikt et ikon ville ikke de 3* fortsatt vært der? QUOTE]

Det kommer faktisk litt an på hvor den hadde ligget i og det skal være verdt å reise dit for å spise der, og hvi ikke jeg husker feil så snurrer disse reglene rundt Paris sin akse. Mulig den ikke hadde fått samme rating i feks. Oslo.

view
30-07-2009, 23:55
Fin rapport! Den menyen hos Bocuse så flott ut, får vann i munnen her. Dette skal jeg helt klart prøve en gang.

Swiss på business liker jeg veldig godt, et konsistent produkt og et av de bedre innen Europa etter min mening.

MountainDew
31-07-2009, 12:38
Gjennom litt forum hjelp hadde jeg visstnok fått noen nye venner og ny familie

Er den nye familien din også medlemmer på forumet? :D
Takk for super rapport. Swiss biz er på ønskelisten!