PDA

View Full Version : kåring av europas....


poles
26-02-2005, 20:20
Her kan dere si hvilken flyplass dere mener er europas kjedligste. Dere kan gjerne skrive en begrunnelse om hvorfor, og selvfølelig kan dere si hvilken som er den mest "gøyale"

Kjedligste:
Okecie, warszawa

Hvorfor:
Liten, trang og lite shopping muligheter. Svært få butikker, og bare en mote butikk. Svært få resturanger også, men blir spennende og se hvordan terminal 2 blir:D

Savipix
26-02-2005, 20:28
Nice Côte d'azur av samma anledning som ovan. Detta gäller T1.. Terminal 2 är mycket trevligare.

Falcon
26-02-2005, 21:07
TRF/ENTO er heller ikke stor underholdning... ;)

LN-SEK
27-02-2005, 00:28
Men TRF har noe ikke mange andre flyplasser har, nemlig uteresturant! :D

Ellers er jo tax-free butikken på Torp ganske bra da..:cheers:

LN-SSL
27-02-2005, 00:38
Har jo ikke akkurat vært rundt slik som andre her da, men i Norge så rangerer Torp ganske høyt på listen over rimelig kjedelige flyplasser. Og så må jeg jo nevne Molde på samme lista..., den er jo obligatorisk:lol

I utlandet kjeda jeg meg ganske bra på Linate og Palma. Av bra plasser vet jeg ikke helt..., de bygger jo ikke akkurat flyplassene med tanke på spotting rundt omkring. På den positive listen må vel, for min del, allikevel i Norge Værnes være med og av utenlandske Hamburg Fuhlsbuttel (eller hvordan det staves) og Frankfurt.

(Men nå var det vel kanskje shopping, og ikke spotting, som skulle vektlegges hva gjelder positive opplevelser...?). :)

Exiz
27-02-2005, 01:01
Jeg tenkte på Terminal 1 i Nice med en gang jeg leste første posten her, så jeg må si meg enig med Savipix. Ble mildt sagt skuffet når vi hadde beregnet ekstra god tid før flyet, for å utforske flyplassen... Der var det ikke mye å skryte av gitt.

:)

Jens W
27-02-2005, 03:20
Cork.. mye av samme grunnene som f.eks. Nice

Dog skal det sies at man har fin utsikt mot tarmac når vinduene er rene..

OEH
27-02-2005, 04:47
Det må bli Berlin/Tegel.
Trangt, få butikker, og så får man ikke sjekket inn før gaten åpner. Kommer man tidlig og har mye baggasje, er det et mareritt. Taxfreebutikkene er veeeeldig trange, og det er lange køer der, fordi de ligger ved hver gate, så de åpner en time før hver flyavgang.
Dessuten har jeg aldri opplevd så bryske sikkerhetsvakter noen andre steder. Frister IKKE til gjentagelse.

LN-KEH
27-02-2005, 08:02
Hei,

Kjedeligste flyplass i Europa som jeg har reist via:
Benbecula - ingen ting å gjøre bortsett fra å telle sauene på jordet ved siden av.
Heller ikke så mange avgangene å få med seg som spotter.
Sumburgh blir også kjedelig når man har ventet et par dager på at tåka skal lette så helikopteret kan ta oss med ut.

Favoritt:
Schiphol, mye å velge i inne i hallene, butikker for sånne som oss både i underetasjen og en kort busstur unna (LHS), en del steder med bra utsikt til flyene.


Eders
Knut Erik

EB
27-02-2005, 09:06
Charter/LCC flyplassen i Roma... Utrolig dårlig tilbud av butikker, spisesteder og sitteplasser!!!

Bengt
27-02-2005, 11:34
Beauvais (Ryanair "Paris") är tveklöst den sämsta flygplatsen jag har varit på under de senaste åren. Totalt på flygplatsen finns det fyra toaletter, en vid ankomsten, en i hallen och två i avgångshallen. När det är högtrafik så lämnar uppemot sex flygplan på en timme, och i avgångshallen finns det 5 (tror jag) "gates". Det är iu själva verket fem dörrar....
Själva hallen är liten och rymmer inte så värst många personer. All servering som finns är en fransk bar med lite mat, och den var dessutom stängd för ombyggnad när jag var där i september.
Stora fördelen är att man kommer iväg fort därifrån....
Annars så var Chania och preveza exempel på små militärflygplatser i Grekland som inte var bra, men deär har jag inte varit de senaste 10 åren...
Bra flygplatser? Kastrup, Skavsta, Barcelona (El Prat)... Serveringar, butiker, bra med toaletter, få nivåskillnader (reser ofta med handikappad dotter)...

Exiz
27-02-2005, 11:56
Nå har jeg faktisk klart å blande litt her... Fort gjort når man har vært både i Nice, Roma og nok av andre steder på et år.

Flyplassen i Nice har jeg faktisk ikke så mye erfaring med, for da var det så mye rot og venting ved insjekk, så da vi endelig kunne gå igjennom sikkerhetskontrollen måtte vi bare gå rett til flyplassen.

Det jeg sa i min forrige post gjaldt derimot samme som EB; Roma.
Men om vi dro fra Charter/LCC-flyplassen eller den andre husker jeg ikke.
Skuffet var jeg ihvertfall uansett. Der vi dro fra var det gammelt, skittent, og ingen taxfree. Bare en "taxfree"-butikk uten tilsvarende priser... Dyrt for oss som er vant til billig taxfree. :p

LN-FHU
27-02-2005, 12:14
Originally posted by Bengt
.......... och preveza exempel på små militärflygplatser i Grekland som inte var bra, men deär har jag inte varit de senaste 10 åren...


Preveza er utbygd og har fått en stor avgangs-og ankomsthall. Minus for liten kiosk etter sikkerhetskontrollen. Men det er rent og pent der
:)

Min favorittflyplass i Europa tror jeg må bli Dyce( Aberdeen/ABZ). Der er det god plass og en god pub.
I Norge er Gardermoen dritt-kjedelig , mens Værnes er best pga. utsikten mot rullebanen.

jikswoboB
27-02-2005, 17:09
För några år sedan spenderade jag mycket tid på Kallax/Luleå. Det var lika tråkigt varje gång att vänta på planet som skulle ta en där ifrån. Då jag tillbringade min tid där fanns det bara en kafeteria (Biggles café?), en kiosk och någon slags same-shop (alternativt var det en turistbyrå). Heraklions flygplats är också trist men den har åtminstone en taxfreebutik.

jb1
27-02-2005, 17:45
Jeg er enig i at Beauvais må være den kjedeligste og desidert schtøggeste flyplassen i Europa. Det er to skur langt på et jorde. Eneste fordelen er grei transferservice inn til Paris, men når man skal dra tar det evig lang tid p.g.a. at bussen går så lenge før flyet går. Lavprisflyplassen i Roma er også trist, men bedre enn Beauvais og den ligger ikke så langt unna Roma.

TOS
27-02-2005, 18:35
Bardufoss og Tromsø Lufthavn er jo ikke akkurat interessante plasser å tilbringe for mye tid på....

Savipix
27-02-2005, 18:51
Jag har varit på värre ställen än både LLA och TOS..

CDG terminal 3 och Southampton Airport är gyllene exempel

Alf
27-02-2005, 19:25
ARN T4.. ETT ENDA j**** bagageband i hela inrikesterminalen... varför?? blir lika tokig varje gång.

mvh alf

LTH
27-02-2005, 19:35
Hvilke kriterier legges til grunn?

Jeg vil tro de fleste kortbaneplasser i Norge kommer høyt oppe på denne listen da det i enkelte tilfeller kommer bare ett fly pr. dag...:spin:

TG
27-02-2005, 20:24
Hmm...dersom en legger baggasjeband på innenriks til grunn, så er vel SVG Sola ikke helt i toppen der heller.......Men egentlig en grei flyplass.

Flyplassen i Praha var kanskje ikke den mest spennende jeg har vært på. Husker ikke hva den heter, men. Husker det var "Gardermoen" avstand inn til byen i hvertfall.

sail4fun
27-02-2005, 20:30
En god kandidat har jo også blitt mange av de små kortbane flyplassene i Norge etter 1.1.05 .

tidligere var jo dette et lokalt sammlingssted med en liten kisok/kaffeteria , men nå med en "Secure Zone" så er jo lokalene delt av på mitten og det lille grunnlaget for en Kaffe er borte , isteden står det igjen en (for det meste) ikke fungerende Automat på Seucre side, og ingen tin på utsiden.

Før var jo dette koselige stedere man kunne sitte å nyte fly (WF) , ta en kopp kaffe og snakke med reisende.

SDN og SOG er i alle fall blitt slik, utrivelig (Ja, da alt for sikkerheten)

/G

sveg
27-02-2005, 23:10
Originally posted by LTH
Hvilke kriterier legges til grunn?

Jeg vil tro de fleste kortbaneplasser i Norge kommer høyt oppe på denne listen da det i enkelte tilfeller kommer bare ett fly pr. dag...:spin:

Godt poeng!

Tror nok Røros kommer høyt opp på min liste. Størrelse som et gjennomsnittlig Husbankhus, men utrolig sjarmerende med samme person som står for billettsalg og innsjekk. Når det er tid for boarding cirka ti skritt lengre borte, er det jammen den samme personen der også...Serveringstilbudet består av kaffe i termokanne, mineralvann i et kjøleskap og jeg mener å huske at det var noe å bite i også. Basert på at folk er ærlige da pengene legges i ei skål :)

NB. Nå er det et år eller to siden jeg var der sist, så ting kan ha blitt forandret etter det...

SK384
27-02-2005, 23:49
Har vært innom en del kortbaneflyplasser etterhvert, men jeg tror Vardø må være den verste jeg har vært borti. Den er knøtt liten og det finnes absolutt ingenting å ta seg til.

plane-spotter
28-02-2005, 00:12
Originally posted by OEH
Det må bli Berlin/Tegel.
Trangt, få butikker, og så får man ikke sjekket inn før gaten åpner. Kommer man tidlig og har mye baggasje, er det et mareritt. Taxfreebutikkene er veeeeldig trange, og det er lange køer der, fordi de ligger ved hver gate, så de åpner en time før hver flyavgang.
Dessuten har jeg aldri opplevd så bryske sikkerhetsvakter noen andre steder. Frister IKKE til gjentagelse.


berlin tegel har en fin liten burger king, dden likte jeg........

Jeg har inge verste airport siden jeg bare har vert på de store:(

Trety
28-02-2005, 11:48
Roma FCO (ikke-LCC'en) av de utenlandske jeg har vært på. Gammelt og slitt, tynt med butikker, kunne knapt se igjennom noen av vinduene. Dessuten ligger den langt fra byen.

Av hjemlige jeg har vært på? Jeg synes BOO (Bodø) er hakket kjedeligere enn TRF (Torp, Sandefjord).

OEH
28-02-2005, 12:23
Har faktisk et helt annet inntrykk av FCO. Det var jo både nytt, moderne, lyst og luftig der etter min smak. Mulig jeg var i en annen del av flyplassen?
Butikker var det også masse av, kjøpte bl.a med meg en deilig spekesinke. Utvalget av sprit og sjokolade er noe av det beste jeg har sett. Og når det gjelder parfyme, er FCO den enste flyplassen jeg har vært på der jeg har fått tak i favoritt eau de colognen min. Den hører ikke med til standardutvalget de fleste steder.
Kjøpte til og med meg meg et par stråhatter, hehe. Syntes det var en deilig flyplass.

The Ticketor
28-02-2005, 12:38
PRG heter Ruzyne. Kom hjem derfra igår. Ganske kjedelig ja, men langt fra så kjedelig som NCE, som mange har nevnt.

Trety
28-02-2005, 13:53
Originally posted by OEH
Har faktisk et helt annet inntrykk av FCO. Det var jo både nytt, moderne, lyst og luftig der etter min smak. Mulig jeg var i en annen del av flyplassen?
Butikker var det også masse av, kjøpte bl.a med meg en deilig spekesinke. Utvalget av sprit og sjokolade er noe av det beste jeg har sett. Og når det gjelder parfyme, er FCO den enste flyplassen jeg har vært på der jeg har fått tak i favoritt eau de colognen min.


Jøsses, jeg tipper at vi nok har vært på forskjellige steder innen FCO. Det var riktignok noen få butikker underveis, men moderne? Kanskje fasaden ut (...men definitivt ikke inne på området).

Nei, fysj. Det var en drømmeverden å ankomme Schipol for mellomlanding der - den flyplassen liker jeg! :)

Concorde
28-02-2005, 15:17
Originally posted by The Ticketor
PRG heter Ruzyne. Kom hjem derfra igår. Ganske kjedelig ja, men langt fra så kjedelig som NCE, som mange har nevnt.

Hadde du dårlig tid da??

Har jo meget bra sushi-restaurant og Casino og en rekke gode restauranter :cheers:

TigerBlack
01-03-2005, 09:39
Jeg vil for min del legge til følgende:


Fagernes/Leirin: "Den himmelske freds plass" Det skjer ikke døyten der

Stockholm/Arlanda terminal 2. hva skal jeg si, tax free på størrelse med en liten utedass,en cafe liknende ting, og ett par vanlige butikker, uten det helt store i.Jeg var heldig som fant en Cola og en Mars der..

Concorde
01-03-2005, 13:50
Gardermoen, rett og slett gørr kjedelig!!

The Ticketor
01-03-2005, 16:30
PRG: Eneste restauranten (ikke kafé) du har utsikt ut til tarmac fra, er røykeavdelingen jo! :naughty:

LN-EIR
01-03-2005, 22:48
Originally posted by Scanor
Jeg vil for min del legge til følgende:

Fagernes/Leirin: "Den himmelske freds plass" Det skjer ikke døyten der



Jasså ja.. Hva vet du om det? :naughty:

Fagernes Lufthavn Leirin (http://www1.airpics.com/search/search.php?string=Fagernes&si=0&count=&st=1&ar=2)

Ikke verdens største flyplass, men vi har mye mer aktivitet her oppe enn folk skal ha det til!

Fordommer er en uting!!!


-Eirik-

DY
01-03-2005, 23:42
Originally posted by LN-EIR

Originally posted by Scanor
Jeg vil for min del legge til følgende:

Fagernes/Leirin: "Den himmelske freds plass" Det skjer ikke døyten der



Jasså ja.. Hva vet du om det? :naughty:

Fagernes Lufthavn Leirin (http://www1.airpics.com/search/search.php?string=Fagernes&si=0&count=&st=1&ar=2)

Ikke verdens største flyplass, men vi har mye mer aktivitet her oppe enn folk skal ha det til!

Fordommer er en uting!!!


-Eirik-

Jøss - B737-400 og B757-200?? Hvor lang er egentlig rullebanen på Fagernes?

LN-KGL
02-03-2005, 00:11
Originally posted by DY

Originally posted by LN-EIR

Originally posted by Scanor
Jeg vil for min del legge til følgende:

Fagernes/Leirin: "Den himmelske freds plass" Det skjer ikke døyten der



Jasså ja.. Hva vet du om det? :naughty:

Fagernes Lufthavn Leirin (http://www1.airpics.com/search/search.php?string=Fagernes&si=0&count=&st=1&ar=2)

Ikke verdens største flyplass, men vi har mye mer aktivitet her oppe enn folk skal ha det til!

Fordommer er en uting!!!


-Eirik-

Jøss - B737-400 og B757-200?? Hvor lang er egentlig rullebanen på Fagernes?




Litt over 2000 meter lang - og her finner du en rapport fra et søndagsbesøk i januar 2004
med Titan BAe 146-200QC http://www.plane-spotter.com/Reports/index.htm
Linken til Leirin-rapporten ligger helt nederst på siden (klikk på bildet)

LN-EIR
02-03-2005, 14:28
Originally posted by DY
-400 og B757-200?? Hvor lang er egentlig rullebanen på Fagernes?


Som sagt, 2056 meter..

jikswoboB
02-03-2005, 17:06
Terminal 3 på Arlanda måste ses som tämligen trist (klart värre än både T2 och T4). Byggnaden känns väldigt mycket som ett provisorium. Hoppas att arbetet med att fullborda de ursprungliga planerna på ett Arlanda Nord och Syd kommer igång snart. I de planerna skulle Terminal 3 ersättas med en ny pir.

Fly high
02-03-2005, 21:36
Torp har faktisk utviklet seg mye i positiv retning de siste par årene. Ny stor utenlandsavdeling med godt tilbud i taxfree-avd., god utsikt til flyene, restaurant samt flere små serveringssteder. Shoppingmulighetene (for dem som liker det ...) er kanskje ikke ultimate, men nylig åpnet det en relativt godt utstyrt bokhandel der.
Det er i grunnen spennende å følge utviklingen på Torp, - den vokser sakte og sikkert, og om man sammenligner Torp i dag med Torp for f.eks. 10 år siden, så er det en himmelvid forskjell.