PDA

View Full Version : OT: Transformator fra 220V til 110V


LN-KOG
31-01-2005, 16:08
Jeg er på jakt etter en reisetransformator som gjør at jeg kan bruke 220V utstyr i 110V land. Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i det?

LN-MOW
31-01-2005, 16:11
Alle brukbare reiseeffektbutikker burde ha det .. pluss gadgetsjapper som Arngren etc ..

Blubird
31-01-2005, 16:11
Besøk en helt ordinær elektronikkforhandler.

SK1399
31-01-2005, 16:16
Clas Ohlson har..

LCH
31-01-2005, 17:10
Originally posted by SK1399
Clas Ohlson har..

Tror den er utgått, vi hadde en tung jævel med amerikansk ledning og norsk stikk på boksen, men jeg finner den ikke på nettbutikken. Men stikk gjerne innom alikevel! :D

Hva slags utstyr er det du skal koble til?

Desverre er det veldig strenge regler for hva som er lov å selge av slikt utstyr i Norge, ofte er det lettere å få tak i land som USA/Canada o.l Dessuten er 220V->110V vanligere og letter å få tak i. Pass også på at du får rett type, noen egner seg bare for elektronikk, mens andre er bedre egnet for elektromotorer, fønere o.l. (sistnevnte typer er mer avansert, fordi frekvensen også må bearbeides)

Skal du til USA/Canada er Radio Shack verdt et forsøk.


EDIT: Fant disse to hos Elfa Sandakerveien 76), kan vel ikke kalles REISEtrafoer akkurat, men de ligner på den typen CO hadde:

http://www.elfa.se/elfa-bin/dyndok.pl?vat=0&dok=2006878.htm
http://www.elfa.se/elfa-bin/dyndok.pl?vat=0&dok=4428.htm

dc-8-63
31-01-2005, 18:31
....og om det er snakk om noe med motor saa husk at det ofte er snakk om forskjell i Hz ogsaa......har vel en mistanke om at det Down Under du tenker paa....vet ikke om de bruker samme Hz som oss her i USA.....(som MOT NORMALT er andeledes enn den i Norge......) dette har kun betydning for noe med elektromotor, og over tid kan smaa motorer bli oedelagt.....

Saavidt jeg forstod paa innlegget om aa unngaa USA som transitt land drar du via Canada, hvis det er via Vancouver og du har et par timer, finnes det utallig sjapper i Richmond 5-10 minutter unna flyplassen......adaptere faar du ogsaa til en blodpris paa Heathrow....Vancouver International har ikke noen spesiellt god elektronikk sjappe....men igjen det spoers paa hva du trenger konvertere for........

LN-KOG
31-01-2005, 19:54
Takk for svar. Det har vist seg vanskelig å få fra 110V til 220V. Alt går andre veien og de veier et halvt tonn...

dc-8-63: Det er ikke down under, men litt lenger sør for der du er, nemlig Costa Rica.

LCH
31-01-2005, 20:02
Hvis det er strømforsyninger/ladere til elektronikk/laptops trenger du ofte bare å bytte ledning, evt. bruke en pluggadapter, siden transformatoren er s.k. "switchende", den tar både 110V og 220V. Sjekk primærspenningen på (strømforsyningen til) det apparatet du skal bruke.

Så du forresten linkene til Elfa?

dc-8-63
31-01-2005, 20:05
Hei KOG

Hva slags utstyr er det du trenger aa konvertere....jeg har konvertert mye begge veier...og vekten har kun gaatt opp naar det var snakk om hoey amp.....eksempler:

Tidlig Discman converter i fra 110 til 220 knoett liten og lett......for Sony Receiver maatte jeg ha en enorm kloss som veide like mye som en liten traktor (ogsaa 110 til 220)...motsatt min HP4 Laserjet med 220 trengte en ennaa stoerre kloss, tung som et uvaer....mens min 20" Eizo monitor ikke trengte rare greiene......

LN-MOW
31-01-2005, 20:09
Ikke snakk ... hadde med meg stereoanlegg, TV og video da jeg flyttet, og maatte gaa til anskaffelse av TO smaa traktorer for aa drive dette ..
Den ene sprengte jeg forresten da jeg for morro skyld proevde aa kjoere en haarfoener paa'n ...
Don't try this at home, kids!!! :naughty:

Fly high
31-01-2005, 20:16
Ang. frekvens: Det er 50 Hz på 220 volt, og jeg mener å huske at de som bruker 110 volt, har en frekvens på 60 Hz. Eller er det det man har i US på 115 volt kanskje?

dc-8-63
31-01-2005, 20:37
Vi har 60Hz her borte....

LN-KOG
31-01-2005, 20:51
Originally posted by dc-8-63
Hei KOG

Hva slags utstyr er det du trenger aa konvertere....jeg har konvertert mye begge veier...og vekten har kun gaatt opp naar det var snakk om hoey amp.....eksempler:

Tidlig Discman converter i fra 110 til 220 knoett liten og lett......for Sony Receiver maatte jeg ha en enorm kloss som veide like mye som en liten traktor (ogsaa 110 til 220)...motsatt min HP4 Laserjet med 220 trengte en ennaa stoerre kloss, tung som et uvaer....mens min 20" Eizo monitor ikke trengte rare greiene......


Jeg skal ha med lader til videokamera og en Flash Trax. Kanskje jeg heller burde skaffe meg en jalla-lader til bruk i 110V-land?

Superhai
31-01-2005, 20:58
Jeg skal ha med lader til videokamera og en Flash Trax. Kanskje jeg heller burde skaffe meg en jalla-lader til bruk i 110V-land?


110V-lader i jalla-land? :p Ladere for proprietære batterityper er generelt dyre. Men du har ikke sjekket laderen du har om den er av typen "100-240V"?

LN-KOG
31-01-2005, 21:02
Jalmar Jalla trivdes bra i USA :smokin

En er begge deler, de andre er det ikke...

dc-8-63
31-01-2005, 21:06
Med mindre Video kameraet ikke er fra 80 tallet, saa er laderen normalt 110-240 og kan brukes uten konverter...det er i hvertfall laderen for mitt kamera....uansett har ingen av disse hoeye amp...saa konverterne skulle vare smaa...jeg vet at du kan plukke opp konvertere hos Radioshack for ca USD15.00 som er mere enn sterke nok, og avhengig av hvor mye tid du har i Canada...er det sikkert en Radiosnack rett rundt hjoernet.....

LCH
31-01-2005, 23:11
KOG, den som tar begge deler kan du sannsynligvis klare deg med en pluggadapter på, evt. bytte ledning, men sistnevnte alternativ gir litt trøbbel den veien, ettersom 115V apparatledningene pleier å ha en rund og en firkantet side på den enden som går i apparatet, mens 230V har ro runde sider. Du kan med andre ord bruke en 230V ledning på et 115V apparat, mens du må "smi" litt på pluggen hvis du skal bruke en 115V ledning på et 230V apparat. (Ble litt klønete forklart dette her...)