PDA

View Full Version : Bygger flyplasshotell


sirpjalle
17-12-2007, 14:15
Styret i Avinor har vedtatt å realisere planene om et 150 roms hotell knyttet til terminalen på Stavanger lufthavn, Sola.

http://http://www.rogalandsavis.no/nyheter/article3195815.ece

Avinor vil stå som utbygger og eier av hotellet. Etter forhandling med flere operatører er det vedtatt å inngå avtale med Rica Hotels AS om leie og operativ drift.

– Avinor er en solidarisk virksomhet der overskuddsflyplasser finansierer mange som isolert sett er ulønnsomme. Det er derfor viktig at vi utvikler de kommersielle mulighetene på lufthavner med et godt trafikkgrunnlag og stort kommersielt potensial. Stavanger lufthavn, Sola er en slik lufthavn, sier konsernsjef Sverre Quale i Avinor i en pressemelding.

Positive erfaringer fra hotellene på Gardermoen og på Flesland, forventet vekst i passasjergrunnlaget og næringsutviklingen generelt utgjør mye av grunnen til at hotellet nå realiseres.

Stavanger lufthavn hadde en trafikkvekst på 11,7 prosent i 2006, og veksten ligger også i år godt over prognosene med en vekst på over 7 prosent pr. oktober.

– Næringslivet i byen vokser, befolkningstallet vokser og det samme gjør kulturaktiviteter og utdanningstilbud. Derfor tror vi tiden er moden for et kommersielt veldrevet flyplasshotell. Det vil gi positive virkninger for hele Avinor, sier lufthavnsjef Leif Lorentzen på Stavanger lufthavn, Sola i pressemeldingen.