Dag Viking
11-11-2007, 15:27
Planen er en veldig kort og konsis rapport, men det pleier jo skli ut. Vi får starte på begynnelsen.
Jeg ble sendt på en ukes kurs til Houston, og bookingen (min frykt ble innfridd, det ble KLM hele veien) ble som følger:
10.november
OSL-AMS KL1140 6.40-9.45 2 timer og 5 min 737-400
AMS-IAH KL661 10.10-13.45 10 timer og 30 min 747-400 Combi
I ukene før avreise prøvde jeg å få lagt inn setevalg, både direkte fra KLM og fra VIA. Det var ikke mulig, så mye for prefered seating for elite plus.
Dagen før avreise våknet jeg kl 5 og gikk til web-innsjekk. Etter et par forsøk (med bl.a. oppdiktet passnr) satt jeg igjen med et vanlig vindussete, 4F, på første flighten, og vindu nødutgang, 35A, på den lange flighten. Ting så lysere ut!!
Med så tidlig avgang ble det aldri til at jeg sov noe natta før avreise. Taxi til Oslo S, flytog med ankomst 5.30 skulle gi tid til litt frokost.
Laang laaang kø for innsjekk hos KL, men heldigvis bare 3 foran meg i køen for biz/elite. Passinfoen ble retta opp, og etter 10 min i sikkerhetskø bar det rett til OSL lounge. Har ikke vært der før, men må si at det var en stor fremgang fra den gamle. Det ble to grove brødskiver med ost og skinke, jus og kaffe. Perfekt!!
Loungen er stor med flotte møbler, men utsikten er jo til feil side.
20 min før avgang gikk jeg til gaten, og de hadde faktisk priority boarding. Gikk omtrent rett om bord, og på den andre siden av desken var det ennå 50 stk i kø.
Tror ikke jeg har opplevd at det har blitt håndhevet av KLM fra OSL tidligere. BRA!!
Det var visst sterke vinder i AMS, så på grunn av rullebanerestriksjoner ble avgangen forsinka ca 15 min. Jeg sovnet og mistet serveringen. Senere gikk de en ekstra runde med drikke. BRA!
Fikk beskjed om at vi måtte holde litt, men det ble aldri noe av. I stedet ble det vektorer og en sakte nedstigning. Vi landet bare 5 minutter etter rute.
Etter landing bar det rett til loungen for en ”ekte” frokost, dvs 2 glass musserende, 1 bloody mary og litt frukt.
Klok av skade kjøpte jeg et par sandwicher og litt pringles for turen.
Også på denne flighten ble priority kø gjennom sikkerhetskontroll/sjekk av boardingkort håndhevet. Av en eller annen merkelig grunn fører ikke serviceair på elite status på boardingkortene, så jeg måtte vise selve kortet. Igjen rett forbi den lange køen og om bord. De brukte to jet-bridger, så det gikk rimelig kjapt å finne setet.
35A er som man ser på bildet, et noe spesielt sete. Legger man bena oppå sklia, så har man omtrent en liggestol, men skal man sitte vanlig må man sitte med bena litt i vinkel.
Vi tok vel av ca 10.30, og flytid var satt il 9 timer 45 minutter. Jeg døste av igjen, men fikk med meg serveringen. Etter en knapp time var det drikke (cola) og nøtter, litt senere varme håndklær og så var det tid for middag. Valget var vegetarpasta eller fiskerisotto. På meg ble det fiskeritotto og en cotes de gascogne. Risottoen hadde laksebiter og reker på toppen. MEGET godt! KLM har fargerike bilder som dekker den ellers kjedelige aluminiumsfoilen, noe som gjør det litt mer apetittvekkende når man får brettet på bordet. I tillegg til risottoen ble det baguett og så en kake med bringebær på til dessert. Dette må være det beste måltidet jeg har fått på økonomi, kanskje fordi forventningene var så lave på forhånd.
Etterpå gikk de rundt og serverte kaffe, konjakk, bailys og ande ting. Jeg har aldri sett at de har servert så mye drikke før, plastkoppene ble fylt helt opp med bailys og med konjakk ble de som regel over halvfulle, bortsett fra min Camus VSOP som ble knapp halvfull.
Midt i flighten fikk vi is, og det ble annonsert at det bare var å finne seg drikke og snacks i galley i løpet av flighten. Det ble servert drikke flere ganger, i tillegg til to runder ved hvert av måltidene, tok de tre ekstra runder med vann og jus. BRA!
De neste timene gikk med til mer soving, 5 episoder friends, 1 episode dexter, 1 episode prison break og halve oceanc 13, samt en av sandwichene mine, en box pringles, en heineken, et nytt måltid med knorr suppe og salat med en chilensk cabernet til. Vi landet kl 13.30 lokal tid, dvs vi brukte ganske nøyaktig 10 timer i lufta.
Flott og lys hall til immigrasjonen i Houston, typisk nok gikk jeg som sistemann gjennom selv om jeg gikk ut omtrent midt blant passasjerene. Slik går det når man kommer bak et par som får en ekstra sjekk.
28 grader i Houston, og i dag skal jeg og Dag J ut og prøve å få en liten flytur. 11 mnd siden jeg har vært i et småfly, så blir spennende å se om jeg husker noe.
Resturen kommer om et par uker, og jeg skal definitivt sjekke inn på nett og velge sete på forhånd!
Bildene er fra venstre: OSL lounge, frokost i OSL lounge, "frokost" i loungen i AMS, litt gråvær i AMS og benplassen på 35A
Jeg ble sendt på en ukes kurs til Houston, og bookingen (min frykt ble innfridd, det ble KLM hele veien) ble som følger:
10.november
OSL-AMS KL1140 6.40-9.45 2 timer og 5 min 737-400
AMS-IAH KL661 10.10-13.45 10 timer og 30 min 747-400 Combi
I ukene før avreise prøvde jeg å få lagt inn setevalg, både direkte fra KLM og fra VIA. Det var ikke mulig, så mye for prefered seating for elite plus.
Dagen før avreise våknet jeg kl 5 og gikk til web-innsjekk. Etter et par forsøk (med bl.a. oppdiktet passnr) satt jeg igjen med et vanlig vindussete, 4F, på første flighten, og vindu nødutgang, 35A, på den lange flighten. Ting så lysere ut!!
Med så tidlig avgang ble det aldri til at jeg sov noe natta før avreise. Taxi til Oslo S, flytog med ankomst 5.30 skulle gi tid til litt frokost.
Laang laaang kø for innsjekk hos KL, men heldigvis bare 3 foran meg i køen for biz/elite. Passinfoen ble retta opp, og etter 10 min i sikkerhetskø bar det rett til OSL lounge. Har ikke vært der før, men må si at det var en stor fremgang fra den gamle. Det ble to grove brødskiver med ost og skinke, jus og kaffe. Perfekt!!
Loungen er stor med flotte møbler, men utsikten er jo til feil side.
20 min før avgang gikk jeg til gaten, og de hadde faktisk priority boarding. Gikk omtrent rett om bord, og på den andre siden av desken var det ennå 50 stk i kø.
Tror ikke jeg har opplevd at det har blitt håndhevet av KLM fra OSL tidligere. BRA!!
Det var visst sterke vinder i AMS, så på grunn av rullebanerestriksjoner ble avgangen forsinka ca 15 min. Jeg sovnet og mistet serveringen. Senere gikk de en ekstra runde med drikke. BRA!
Fikk beskjed om at vi måtte holde litt, men det ble aldri noe av. I stedet ble det vektorer og en sakte nedstigning. Vi landet bare 5 minutter etter rute.
Etter landing bar det rett til loungen for en ”ekte” frokost, dvs 2 glass musserende, 1 bloody mary og litt frukt.
Klok av skade kjøpte jeg et par sandwicher og litt pringles for turen.
Også på denne flighten ble priority kø gjennom sikkerhetskontroll/sjekk av boardingkort håndhevet. Av en eller annen merkelig grunn fører ikke serviceair på elite status på boardingkortene, så jeg måtte vise selve kortet. Igjen rett forbi den lange køen og om bord. De brukte to jet-bridger, så det gikk rimelig kjapt å finne setet.
35A er som man ser på bildet, et noe spesielt sete. Legger man bena oppå sklia, så har man omtrent en liggestol, men skal man sitte vanlig må man sitte med bena litt i vinkel.
Vi tok vel av ca 10.30, og flytid var satt il 9 timer 45 minutter. Jeg døste av igjen, men fikk med meg serveringen. Etter en knapp time var det drikke (cola) og nøtter, litt senere varme håndklær og så var det tid for middag. Valget var vegetarpasta eller fiskerisotto. På meg ble det fiskeritotto og en cotes de gascogne. Risottoen hadde laksebiter og reker på toppen. MEGET godt! KLM har fargerike bilder som dekker den ellers kjedelige aluminiumsfoilen, noe som gjør det litt mer apetittvekkende når man får brettet på bordet. I tillegg til risottoen ble det baguett og så en kake med bringebær på til dessert. Dette må være det beste måltidet jeg har fått på økonomi, kanskje fordi forventningene var så lave på forhånd.
Etterpå gikk de rundt og serverte kaffe, konjakk, bailys og ande ting. Jeg har aldri sett at de har servert så mye drikke før, plastkoppene ble fylt helt opp med bailys og med konjakk ble de som regel over halvfulle, bortsett fra min Camus VSOP som ble knapp halvfull.
Midt i flighten fikk vi is, og det ble annonsert at det bare var å finne seg drikke og snacks i galley i løpet av flighten. Det ble servert drikke flere ganger, i tillegg til to runder ved hvert av måltidene, tok de tre ekstra runder med vann og jus. BRA!
De neste timene gikk med til mer soving, 5 episoder friends, 1 episode dexter, 1 episode prison break og halve oceanc 13, samt en av sandwichene mine, en box pringles, en heineken, et nytt måltid med knorr suppe og salat med en chilensk cabernet til. Vi landet kl 13.30 lokal tid, dvs vi brukte ganske nøyaktig 10 timer i lufta.
Flott og lys hall til immigrasjonen i Houston, typisk nok gikk jeg som sistemann gjennom selv om jeg gikk ut omtrent midt blant passasjerene. Slik går det når man kommer bak et par som får en ekstra sjekk.
28 grader i Houston, og i dag skal jeg og Dag J ut og prøve å få en liten flytur. 11 mnd siden jeg har vært i et småfly, så blir spennende å se om jeg husker noe.
Resturen kommer om et par uker, og jeg skal definitivt sjekke inn på nett og velge sete på forhånd!
Bildene er fra venstre: OSL lounge, frokost i OSL lounge, "frokost" i loungen i AMS, litt gråvær i AMS og benplassen på 35A