PDA

View Full Version : Aktieugebrevet: 20-30 pct.'s potentiale i SAS-aktien


sirpjalle
08-10-2007, 10:14
Der er 20-30 pct. potentiale i SAS-aktien, der er presset af engangsforhold. Det er vurderingen fra Aktieugebrevet. (http://epn.dk/handel_service/transport_logistik/article1121279.ece)

- Enkeltstående problemer har overskygget en ellers positiv udvikling i SAS, og det har kostet alt for meget på aktiekursen, vurderer ugebrevet.

Først kom der et regnskab for 2. kvartal, som skuffede i forhold til analytikernes forventninger. Men det ringere driftsresultat skyldes især engangsforhold.

Mange aflysninger
Herefter var der problemerne med nødlandingerne og en lang række aflysninger, som følge af at SAS’ Dash 8 Q400 fly måtte blive på jorden i et stykke tid for at blive repareret.

Efterfølgende har det vist sig, at rust i et lukket system i landingsstellet ikke var SAS’ ansvar, fordi SAS’ mekanikere slet ikke måtte åbne dette system. SAS-ledelsen har nu varslet et erstatningskrav på en halv milliard kr. mod fabrikanten Bombardier.

SAS-aktien er nu et af de billigste europæiske flyselskaber målt på forventet overskud i 2008 i forhold til aktieprisen. Aktieugebrevet vurderer, at overskuddet efter skat bliver ca. 2,2 mia. kr. svarende til en pris på 7,5 gange årets overskud.

Tilsvarende handles eksempelvis Lufthansa og British Airways til ca. 8,6 gange årets overskud - eller til 15 pct. mere. Finnair-aktien ligger ca. 30 pct. højere, og Air France/KLM ca. 40 pct. højere.

SAS-aktien lukkede i København i 97,5 fredag.