PDA

View Full Version : Ekstreme sommerpriser til Varna


AirbusTrond
03-10-2007, 14:28
Norwegian reklamerer for at man kan bestille sommeren 2008 nå.

Bulgaria (utenom Sunny Beach!!) falt bra i smaki år, så tenkte jeg skulle sjekke litt for moro skyld. Men dette er jo merkelig: Utreise i juni til Varna er min 1539 kr. Den nærmeste datoen jeg reiste på i år, 21. juni neste år, står på 2559!

Her må det nesten være en feil? Rundt 20 juni pleier det uansett å være flust av restplasser.... Er folk virkelig så "dumme" at de bestiller til disse prisene?

Stian
03-10-2007, 14:30
Kanskje de prøver å se om de får solgt til disse prisene før de evt. setter de ned.
Er ikke bestandig det lønner seg å bestille lang tid i forveien.

AirbusTrond
03-10-2007, 14:36
Tja, det må nok være det. Ser at det er ekstreme priser til f.eks. Kroatia i juni. 2550 en vei er det samme som en hel ferie tur/tretur inkludert hotell før skoleferien starter hvis man er heldig å få en restplass (som det er gode muligheter for på den tiden) Synes dette smaker litt av lureri.

litt-amatør
03-10-2007, 15:01
Originally posted by Stian

Kanskje de prøver å se om de får solgt til disse prisene før de evt. setter de ned.
Er ikke bestandig det lønner seg å bestille lang tid i forveien.

Det skal være sikkert og visst. Derfor viktig å vite at man må vurdere prisen og ikke tenke automatisk at det vil bli dyrere om man venter. Dette gjelder alle selskaper tror jeg.

Jeg har også sett at prisene til Syden-destinasjoner som Varna tidlig på sommeren er helt utrolig høye. Jeg mistenker at disse flyene faktisk har fått en god del bestillinger allerede, men mistenkelig at datoene også såpass tidlig er så dyre.

SAS har f eks i lang tid skullet ha nesten tre tusen kroner t/r AGP en lørdag i januar, så kom salget og vips; 887 kr t/R. :exclamati Nå når salget er over har prisen stabilisert seg på 1650 kr. Så moralen er altså at det ikke alltid lønner seg å bestille tidlig.

anders320
03-10-2007, 15:15
Tror grunnen er fordi at ikke sommerprogrammet ikke er 100% fastsatt ennå?

Opplever ofte at DY er dyrt hvis du bestiller lenge i forveien, og billigere når det er noen uker igjen?

Stian
03-10-2007, 15:20
I fjor bestilte jeg 3 billetter t/r Praha 8 måneder i forveien, og fikk alt til kr. 2100,-, så det lønte seg iallefall da.
Kanskje dette er en ny strategi de har begynt med? Dette er jo noe hotellbransjen driver med også.
Jeg har lagt merke til at DY stresser veldig det at man bør kjøpe sommerferien NÅ.
Så folk tror vel at det ikke blir billigere.

Bengt
03-10-2007, 16:05
Ryanair har laddat sitt sommarprogram också. De har använt samma prisstrategi som Norwegian. Skavsta-Girona kostar 2000 kr + väsk- och kreditkortsavgifter oavsett när man åker i maj och juni. Motsvarande gäller övriga resemål inkl London.
Det lär bli billigare senare i år. Det är nog snarast så att man börjar med att lägga ut biljetter och hoppas att de som redan har bestämt sig för att resa bokar direkt även till högre priser.

FlightDeck
03-10-2007, 18:32
Norwegian har erfart at det går an å tjene store penger på nordmenn som vil til Syden. Svært mange av billettene til Syden i høysesongen går til de prisene som her er referert. Det er noen som tror at prisene går opp etter hvert som flyet fylles opp. Slik er det nødvendigvis ikke. Norwegian driver, som alle andre selskaper, prisdiskriminering. Det er ingen grunn til at selskapet skal operere med lavere priser enn det folk er villige til å betale for. Kunsten er å finne en måte å få kundene til å "avsløre" sin betalingsvilje, og dette gjør selskapene ved å prøve ut ulike priser, slik vi her ser et eksempel på.

Billettene i slutten av juni, hele juli og første del av august er nødvendigvis høyere enn ellers i året. Selskapet justerer prisene opp i perioder hvor prisfølsomheten er lav. På denne måten kan selskapet styre etterspørselen etter folks betalingsvilje.

Fry
03-10-2007, 19:16
Originally posted by Stian

I fjor bestilte jeg 3 billetter t/r Praha 8 måneder i forveien, og fikk alt til kr. 2100,-, så det lønte seg iallefall da.


Faktisk er CSA ofte billigere og de har flere og mer gunstige avganger til PRG enn Norwegian. Fikk T/R for ca 700kr, drar i November, syns det var ganske billig med tanke på at det ikke er et lavpris-selskap.Det ble faktisk dyrere med Norwegian enn med CSA i det tilfellet.

Blackhawk
05-10-2007, 01:56
Og da har faktisk DinSide en artikkel i dag, om at "Neste sommers lavprisbilletter er sluppet" - løp og kjøp:

Neste sommers lavprisbilletter er sluppet... (fra DinSide) (http://www.dinside.no/php/art.php?id=491222)


Vi har knapt begynt på høsten, men det er på tide å planlegge neste sommerferie. I hvert fall hvis du vil ha tak i de billige billettene.Tja.. jeg tror vi tar det litt på "sparket" jeg gitt.. ^_^

AirbusTrond
05-10-2007, 07:45
Hehe. Jeg tipset Aftenposten - kunne ikke DY (!) meg... Og som nevnt i morgenposten, de ville lage en sak på det. Journalisten hadde sjekket, og mente at prisene aldri har vært så høye tidligere. De ville også sjekke andre flyselskapers priser på dette området. Så her får kanskje fullprisselskapene litt oppreising?! Journalisten spurte om jeg ville stille opp på intervju også, men har foreløpig ikke svart på dette..

For øvrig koster en tur-billett til Spilt 21. juni nå over 3.000 kr. Med retur 15 dager etter, blir det over 4.500 tur retur... :huh:

EB
05-10-2007, 08:01
Klart du må stille opp!!! Har du fakta du kan vise til - har du ingen ting å skamme deg over!