PDA

View Full Version : Vil forby voldelige filmer på fly


sirpjalle
28-09-2007, 08:00
(VG Nett) På bakgrunn av fortvilte foreldre, introduseres nå et lovforslag som oppfordrer alle flyselskaper til å lage egne barnevennlige soner på flyet.

To amerikanske kongressmenn fremmer nå et forslag om å forby voldelige filmer på innenlandsfly i USA. Forslaget kommer på bakgrunn av fortvilte foreldre som klager på for mye sex og vold i filmene som vises på de mange storskjermermene under amerikanske innenlandsflygninger.

- Flyselskapene setter barna våre i en situasjon som jeg ikke er komfortabel med, sier representanten for det demokratiske partiet i Nord Carolina, Heath Shuler til nyhetsbyrået AP

Familievennlig forslag

Sammen med Walter Jonnes, en representant fra det republikanske partiet i Nord Carolina, har Shuler utarbeidet et forslag de kaller "Familievennlige fly-handlinger".

- Dette lovforslaget vil være et tiltak for å hjelpe foreldrene å ta tilbake retten til å bestemme hva barna deres skal eksponeres for, sier Jones i en erklæring.

Forslaget ber om at flykabinene skal bestå av en seksjon der det ikke vises filmer på storskjermer, kun på de individuelle tv-skjermene bakpå stolryggene.

- Hvordan forteller du en fire eller åtteåring at han ikke får lov til å se på storskjermen, når den hovedsakelig vises over hele kabinen, påpeker Shuler.

VG.no (http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=171568)

Retten til å velge

En av foreldrene som har klaget på de voldelige filmfremvisningene under flyreisene, er Katie Kelley som forteller at poenget er at barn ikke selv har muligheten til å velge når de først er på flyet og storskjermene er rett fremfor dem. - Oppmerksomheten blir naturlig trukket mot skjermen, sier hun.

- Det er opp til hvert enkelt flyselskap å bestemme hvilke filmer de ønsker å vise, sier talsmann for næringslivorganisasjonen Air Transport Association David Castelveter

Formålet med det nye lovforslaget er å få flyselskapene til å selv begrense fremvisning av voldelige filmer på grunnlag av de medisinske bevisene som tilsier at voldsfilmer kan være skadelig for barn.


(VG NETT 27.09.07 kl. 16:35, sist oppdatert 27.09.07 kl. 16:36)

Utflyttet
28-09-2007, 10:33
Har foreldre tittet litt på MTV og lignende før man åpnet brødboksen?

Ellers, med selskap som har IFE av kvalitet så burde det jo være en opsjon for foreldre å få filtrert ut filmer som ikke passer for poden, så vaskelig er jo det ikke.

-A

CK
28-09-2007, 10:47
med individuell IFE er det jo helt klart foreldrenes oppgave å velge film for de søte små, når det vises film på de store skjermene for alle, kan jeg til en viss grad se problemstillingen. Man kan da ikke som forelder skjerme barna for det man ikke ønsker at de skal se. Nå har jeg vel ikke så langt sett så veldig voldelige filmer på felleskjermer på fly (så Blood Diamond på individuell skjerm, og jeg ville ikke ønsket å utsette mitt barn for den), og flyselskapene driver jo allerede en stor grad av sensur på de filmene som vises.

Så, etter å ha tenkt meg litt om har jeg faktisk falt ned på at jeg forstår problemstillingen. Så - kun SNILLE filmer på "storskjerm"!!

En annen sak er det jo også hva man gjør om setemannen sitter og ser porno på sin bærbare pc eller dvd-spiller....