PDA

View Full Version : Verdens beste flyplasser


sirpjalle
14-08-2007, 09:31
Edit: Fant denne på DN.no. Har en følelse av at jeg har lest dette før, muligens at det har vært publisert på dette forumet?


Verdens beste flyplasser (http://www.dn.no/forsiden/utenriks/article1154991.ece?WT.svl=article_image)

Flyplasser i Asia stikker av gårde med de tre øverste plassene.

Hong Kongs internasjonale flyplass er kåret til verdens beste flyplass, i en verdensomspennende undersøkelse blant 7,6 millioner flypassasjerer utført av analyseselskapet Skytrax.

På delt andre plass følger Incheon i Seoul og fjorårsvinneren Changi i Singapore.

Jevnt høyt i Hong Kong
Flypassasjerene har vurdert flyplassene basert på ti ulike underkategorier; som sikkerhet, rengjøring, bagasjehåndtering, taxfree, og personalets vennlighet

Det som gjør at Hong Kong stikker av med seieren i år er flyplassens jevne og høye plassering innen de ti kategoriene. Hong Kong topper innen kategoriene sikkerhet og bespisning.

Europeiske storflyplasser som Heathrow og Frankfurt har en lang vei å gå for å gjøre passasjerene fornøyde. London-flyplassen raser fra 45. plass ifjor til en sørgelig 103. plass i årets undersøkelse, mens Frankfurt faller fra 48. til 97. plass.


1 Hong Kong International Airport
2 Seoul Incheon Airport
3 Singapore Changi Airport
4 Munich Airport
5 Kuala Lumpur International Airport
6 Zurich Airport
7 Amsterdam Schiphol Airport
8 Vancouver International Airport
9 Kansai International Airport
10 Madrid Barajas Airport

Herlov
14-08-2007, 10:02
De fleste europeiske flyplasser lider vel av plassproblemer, aldrende bygningsmasse (oppført for andre behov) og/eller mangel på investeringer i nye anlegg.