PDA

View Full Version : Vi digger danskebåt mer enn SAS og NSB


sail4fun
04-11-2004, 08:19
VG: Dette mener vi om reiselivsbedriftene (http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=101078)

Vi digger danskebåt mer enn SAS og NSB

Vi liker Color Line, men har dårlig inntrykk av NSB: Den nye profilundersøkelsen fra analyseinstituttet MMI viser hva vi synes om reiselivsbedriftene.

Av SVEN A BUGGELAND



BÅT PÅ TOPP: Vi har et positivt inntrykk av Color Line . . . Espen Braata
VG Nett følger:
Luftfart
Reiselivsnyheter


Finn billige flybilletter her


Savn etter snøen?
...les hva du kan forvente deg på Vågå...
Mer på activedestination.no


Skriv om din reise!
I Lesernes Reisebrev forteller leserne om sine spennende reiser verden rundt. Les brevene eller skriv et selv. Premier til beste brev! Misnøyen er stor også med SAS-konsernet og SAS Braathens. Deres lille propellfetter - Widerøe - har folk flest betydelig mer sympati for.

- Folk kjenner oss kysten rundt. Vi oppfattes som et selskap som trygt frakter dem hjem. Vi gjør det lettere å leve i dette langstrakte landet, sier Widerøes informasjonssjef Gøril Wiker.

Det SAS-eide flyselskapet er bare slått av Color Line. Rederiet har 4,2 millioner passasjerer i året og gleder seg over å toppe reiselivsrankingen.

Godt inntrykk

MMI-direktør Erik Dalen viser til at Color Line har markedsført seg godt. Særlig med cruisefarten kan selskapet påberope seg å skape glede.

- Selv negative hendelser som motorhavarier og brann har rederiet vendt til det positive ved å vise gode sikkerhetsrutiner, påpeker Erik Dalen.


Nettrabatt kr 100 på sagasolreiser.no
Velkommen til Saga Solreiser Hit reiser du med Saga Bestill fly + hotell Bestill kun hotell Restplasser Storbyer med Saga Sagas hjemmeside Alltid oppdaterte restplasser finner du her



Andelen som har godt inntrykk av Color Line, har falt fra 66 prosent i 2003 til 57 prosent i år, uten at rederiet selv har noen forklaring.

MMI-direktør Erik Dalen tror det blir spennende å se hvilke positive utslag det nye, luksuriøse skipet «Color Fantasy» gir for rederiets profil.

SAS-konsernet er i fritt fall hva omdømme angår. Mens syv av ti hadde et godt inntrykk i 1994, ser bare tre av ti like positivt på bedriften i år.

- Først førte streiker til at folk knapt våget å stole på at de kom frem med SAS. Så ble selskapet rammet av krisen i luftfarten, sier Dalen.

- Men jeg tror også mange synes at SAS misbrukte markedsmakt ved å spise Braathens. Folk er kritiske til selskapets håndtering av nedbemanning.

Det sammenslåtte SAS Braathens kommer bedre ut enn SAS-konsernet. Erik Dalen sier at Braathens er blitt en slags kjæledegge for de reisende.

Også NSB har en trist utvikling: For ti år siden hadde 76 prosent av befolkningen et godt inntrykk av statsbanene. I dag er andelen 30 prosent.

- Først ble NSB straffet for ikke å holde ruten. Så reiste tekniske uhell spørsmål ved sikkerheten. Og til sist kom Åsta-ulykken, sier Erik Dalen.

- De siste årene er NSB på vei oppover, fra et svært lavt nivå. Publikum har ingen grunnleggende negativ holdning til statlig jernbanedrift.

Nederst på MMI-rankingen ligger flyselskapet Norwegian. Dalen mener nykomlingen ikke skal deppe - det tar tid å bygge en bedrifts omdømme.

- Det er i hvert fall fint at så få har et dårlig inntrykk av Norwegian, i motsetning til konkurrentene, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen.

PS: Norges største reisebyråkjede, VIA, er svært anonym for folk flest: Ni prosent har et godt inntrykk, fire prosent et dårlig inntrykk - mens 87 prosent svarer «Vet ikke» i MMI-undersøkelsen.


(VG 03.11.04 kl. 13:30)

EB
04-11-2004, 09:01
Så også denne i går... Folk er tydligvis opptatt av at "nye" SAS Braathens er mye bedre enn resten av SAS. Synes det er rart at ikke Norwegian kommer høyere opp på den positive siden - selv om de absolutt skal være fornøyd med at så få misliker dem.

Selv er jeg jo så "folkelig" at jeg tilbringer mange dager i året på DFDS (det er de som er den skikkelige Danskebåten...Color Line er jo mest en Tyskerbåt!!!)

Bizflyer
04-11-2004, 10:47
Skip o hoy EB, din gamle matros!

Color Festival som går til Hirtshals er jo mange hakk bedre enn skutene til DFDBæsj!

Men Kiel båtene er jo digg de også! Fikk se noen bilder fra den nye Color Fantasy! Det blir stort og flott! Mye glitter & stas! Du kan visst booke den på nettet også EB, så da bør det jo være håp! :D :D

BF

EB
04-11-2004, 11:47
Reiser med Fanatsy 17. januar...sammen med noen DFDS ansatte!!! Spiontur...;)

sail4fun
04-11-2004, 13:57
Originally posted by Bizflyer


Skip o hoy EB, din gamle matros!

Color Festival som går til Hirtshals er jo mange hakk bedre enn skutene til DFDBæsj!

Men Kiel båtene er jo digg de også! Fikk se noen bilder fra den nye Color Fantasy! Det blir stort og flott! Mye glitter & stas! Du kan visst booke den på nettet også EB, så da bør det jo være håp! :D :D

BF

Det var da mer stil med JahreLine, da var det jo også klasseskille i Restauranten derombord.

/G

Bizflyer
04-11-2004, 14:06
Det med klasseskille på båt var vel "ut" for lenge siden.

Men det er jo nesten det samme i dag da!

- De rike spiser i restauranten, de fattige i cafeteriaen
- De rike drikker i baren, de fattige på lugaren

Tog du an? he he!

EB: God tur! Ikke kjøp deg fattig på frisør, massasje og terapi i Spa avdelingen ! Det er sikker mye god rødvin å få kjøpt i taxfree'en! :p Høres forresten ut som du er i dårlig selskap, men kanskje de kan lære noe på turen! hehe. Her i Krsand har vi jo både Color Line og DFDBæsj, og jeg må si at CL danker ut DFDosv med mye større margin enn det Bush slo Kerry med i valget! Er mildt sagt lite imponert over det produktet DFDæsj legger for dagen! Men det er nå min mening! :hoho

Hoy, snart er det fredag og helg!

BF

EB
04-11-2004, 17:30
DFDS selv innrømmer forskjellen på sitt produkt fra Oslo og produktet fra Kristiansand. Kristansand trenger absolutt nytt skib. Elllers synes jeg det er hyggeligere ombord hos DFDS og maten er mye bedre... Dansk mat er etter min smak bedre enn både norsk og tysk.

Vinutvalget til Color Line er mye bedre enn det DFDS har...