PDA

View Full Version : CPH-Prag - 43% stigning i år


PP
27-10-2004, 10:32
Fra Takeoff.nu og Københavns Lufthavn:

Som en sidenote kan det oplyses, at væksten på CPH-PRG i september var 52,5% fra 8.444 til 12.879 pax. Kina var igen den interkontinentale destination med størst vækst - +50% i forhold til september sidste år.

Konkurrence og flere afgange har øget passagertallet mellem Københavns Lufthavn og Prag med 43% på et år.

Det viser de seneste trafiktal fra Københavns Lufthavn. Passagerudviklingen til Prag er steget 43% i år – mere end 25.000 flere flypassagerer end sidste år.

SAS og CSA (Czechoslovak Airlines) har længe fløjet til Prag, i april i år åbnede Sterling og i juli kom tjekkiske Smart Wings.

København - Prag er en af de ruter med størst vækst i år; den er foreløbig på en syvende plads over årets hurtigst voksende.
Andre destinationer som også konkurrerer om størst vækst er Niederrhein, Bristol, Newcastle og Berlin-Schönefeld, oplyser CPH.
Lufthavnen glemmer dog at nævne, at for de tre førstnævnte gælder det, at flyselskabet V-Bird, som fløj fra Niederrhein til CPH gik rabundus forleden, samt at Easyjet har lukket sine ruter fra CPH til Bristol og Newcastle. SAS (Cimber Air) overtager dog ruten til Newcastle; Easyjet flyver videre fra CPH til Berlin-Schönefeld.

Stockholm og Reykjavik er de to destinationer med størst vækst i år fra Københavns Lufthavn.