PDA

View Full Version : OSL - CPH - MUC - SJJ - MUC - OSL


PW14
11-11-2006, 18:27
Ut på tur igjen. Denne gangen for en ukes jobbreise i Bosnia-Herzegovina.

Planlagt rute var via CPH og MUC på vei nedover og via MUC på vei hjem. Som ekstrabonus for å reise via CPH ville jeg også ha mulighet til å prøve ut CRJ900 mellom Køben og Munchen.

Vel fremme ved gaten på OSL så jeg at flyet til København kom til å bli ca 45 minutter forsinket. Siden jeg hadde ca 50 min transfer før flyet videre til Munchen så var det på tide å finne en ny plan. En rask titt på avgangsskjermene viste at direkte flyet til LH til MUC var forsinket; med litt raske vendinger burde et være mulig å komme seg med. En hyggelig ansatt på nærmeste servicesenter fikset og trikset, trykte som en gal på datamaskinen sin, snakket med bagasjefolkene og med gaten til Munchen-flyet.

Jeg har overhode ikke peiling på hva slags programvare man bruker for innsjekk/billetter osv, men det virker veldig tungvint sett utenfra. Det virket som det måtte uhorvelig mange operasjoner til for å endre min billett...

Omsider satt jeg på flyet til MUC. A319 i stedet for CRJ900:cry: Var litt skeptisk ved boarding fordi jeg måtte gi fra meg flight cupon for både strekningen OSL-CPH og MUC-SJJ. Med andre ord: fremme i MUC ville jeg ikke lenger ha noen billett videre til Sarajevo, bare flight cupon for strekket CPH - MUC. Flyet ble forøvrig ytterligere forsinket fordi "påkalle-oppmerksomheten-til-de-kabinansatte"-knappen hadde hengt seg opp på ene raden. Teknikerne fikk dette raskt ordnet ved å legge ut sikringen.

Jeg tror jeg aldri har opplevd kortere tid fra push-back til vi var i luften før. Taxet rett ut på rullebanen via taxiway B6 (hvis jeg ikke husker mye feil) og var i luften før vi viste ordet av det. Turen videre var heller begivenhetsløs.

Knipset dette bildet under landing i MUC:
http://www.scanair-forum.net/forums/images/upload/58.jpg

Oppsøkte LH servicesenter for å få sjekket inn på flighten til Sarajevo. Etter en del ringing til OSL foreslo kvinnen bak skranken at jeg skulle komme tilbake senere når hun hadde funnet ut hvorfor jeg ikke hadde billett videre til SJJ. Da jeg kom tilbake fikk jeg beskjed om at alt var ok. Hun tok billetten fra CPH til MUC og ga meg boarding card med et for utenforstående uforståelig dokument inni:

http://www.scanair-forum.net/forums/images/upload/60.jpg

OG selvfølgelig: da jeg kom til gaten så lurte de på hvor billetten min fra CPH til MUC var... Jeg sa at den hadde jeg gitt fra meg til servicesenteret. Men det la hun ikke skjul på at hun ikke trodde noe på. Etter at alle hadde fått boardet prøvde jeg igjen å forklare situasjonen. Hun gikk til slutt med på å ringe til servicesenteret for å sjekke, og hun beklaget da hun innså at jeg hadde rett.

Turen til SJJ foregikk i en AvroRJ85 med Lufthansa CityLine. Igjen en begivenhetsløs tur i mørkre. Fant dette bildet av innflygningen til SJJ på airliners.net. Fantastisk.
http://www.airliners.net/open.file/1057054/L/

Fartet en liten uke rundt i både Bosnia og Herzegovina og både Føderasjonen og Republika Srpska. Et veldig vakkert land som jeg anbefaler alle på ferie i Kroatia til å avlegge en visitt.

Turen hjem foregikk i dagslys. Fikk litt tid til å ta bilder på SJJ, men det var strengt tatt svært lite å ta bilde av. Et Alitalia fly som var gjemt bort bak en bro, en Airbus 320 fra Adria og denne lille karen her da: Yakovlev YAK-40 fra Serbia Federal ATC.
http://www.scanair-forum.net/forums/images/upload/59.jpg

Til slutt et bilde av vakre Bosnia-Herzegovina, dette er på veien fra Sarajevo til Mostar