PDA

View Full Version : Luftfartsverket anklagar Sterling för bedrägeri


Farmer
07-10-2006, 20:16
Leste denne artikkelen på flyet mellom CPH og LON nå i ettermiddag ..
Her gjør jo Sterling egentlig bare samme sak som Ryanair har gjort i mange år og gjør fortsatt .. dvs "finner opp" skatter som de påberoper seg går til myndighetene..
Når skal norske medier og myndigheter begynne å kikke Ryanair i kortene for samme sak mon tro ?


Luftfartsverket anklagar Sterling för bedrägeri
2006-10-06 | Publicerad kl. 14:53

|
Lågprisflygbolaget Sterling tar ut en skatt som inte finns och Luftfartsverket anklagar nu den norska uppstickaren för bedrägeri.

Den som bokar en biljett med Sterling från Sverige debiteras sedan i juli med en skatt, state tax, på 96 kronor. Det är samma skatt som den socialdemokratiska regeringen ville införa på flyget, men med ett tillägg på 2 kronor. En skatt som exempelvis inte finns hos Sterlings rival Flyme.

Det svenska lagförslaget åkte dock på patrull i EU och Sveriges nya regering har lagt förslaget i malpåsen.

Sterlings kommersiella direktör Stefan Vilner menar samtidigt att skatten tas ut på grund av direktiv från finansdepartementet, vilket grundar sig på ett preliminärt förslag samt en lagrådsremiss.

- Det är höjden av fräckhet! Vi vet ju alla att EU hade synpunkter på skatten som gjorde att den aldrig gick igenom. Och alliansen har sagt att det inte blir någon flygskatt, säger Nils-Olof Dahlin på Luftfartsverket till Flygtorget.se.

Nils-Olof Dahlin anser samtidigt att Sterling gör sig skyldigt till bedrägeri.

Även på Konsumentverket anser man att förfarandet är underligt.

- Vi på verket ger inga förhandsbesked, utan tar ärenden till marknadsdomstolen. Men om det är så att någon tar ut en avgift för något, som oriktigt uppges vara en obligatorisk avgift till staten, så måste det vara fel, säger Jessie Cargill-Ek på Konsumentverket till Flygtorget.

LINK (http://www.n24.se/dynamiskt/nyheter/did_13807735.asp)

GF1
08-10-2006, 08:27
"Her gjør jo Sterling egentlig bare samme sak som Ryanair har gjort i mange år og gjør fortsatt .. dvs "finner opp" skatter som de påberoper seg går til myndighetene.."

Vanligvis påstår ikke Ryanair at alle påslagene de opererer med går til myndighetene. Slik ser det ut når man kommer et lite stykke ut i bestillingsprosessen:

http://kjevik.dk/omkostn.gif :question:

LCH
08-10-2006, 15:16
Nå er det vel en stund siden Sterling var norsk...!

Jan
09-10-2006, 12:53
UPS :naughty: :naughty:

Sterling beklager


I lyset af den i den svenske presse omtalte sag om den af Sterling opkrævede ikke eksisterende stats skat, må vi fra Sterling Airlines A/S på det kraftigste beklage, at vi har opkrævet denne skat.

Sterling har ageret på baggrund af et memo af den 22. december 2005 fra det svenske finansdepartement, dette memo bekræftes af et nyt memo fra finansdepartementet dateret den 7. marts 2006, og slutteligt af et lovforslag dateret den 6. april 2006 fra den siddende svenske regering.

Da Sterling ikke har kontor eller anden forretningsmæssig fysisk tilstedeværelse i Sverige, må vi til enhver tid, prøve at agere på de informationer vi får direkte eller indirekte fra de svenske myndigheder. I dette tilfælde har Sterling – som nævnt ovenfor – i 2005 og 2006 modtaget information, der bekræfter indførelsen af den nævnte statsskat.

Sterling har derfor handlet i god tro og på intet tidspunkt haft til hensigt at snyde de svenske forbrugere, da vi hele tiden har været af den opfattelse, at vi skulle betale den opkrævede skat til de svenske myndigheder.

Da vi først fredag den 6. oktober blev gjort opmærksom på sagen, har vi først da kunne reagere herpå, og vil nu fjerne skatten fra vores bookinger.

Sterling foretager nu en intern undersøgelse for at fastslå, hvad den dybereliggende årsag til denne fejl er, og om der er tale om uregelmæssigheder i vores måde at oprette skatter og afgifter på. Vi vil naturligvis omgående tage skridt til at kompensere for den fejlopkrævede skat til de svenske forbrugere, der har betalt for meget for deres billetter.

Sterling Airlines A/S beklager denne fejl dybt.

På vegne af Sterling Airlines A/S

Administrerende Direktør/VD
Almar Örn Hilmarsson

Kommerciel Direktør
Stefan Vilner

The Ticketor
09-10-2006, 15:50
Her har man klart å skaffe seg noen finfine ekstra kroner, som man liksom har krevd inn på vegne av den svenske stat. Neimen, oops da. Og hvor mange pax gidder ta seg bryet med å kontakte Sterling for å få pengene tilbake? Det blir nok ikke mange. Dette er så klønete at jeg lurer på om dette virkelig kan være en feil, og ikke en bevist forsøk på å få noen ekstra kroner i kassen.

Hvilken skattekode har man brukt til denne skatten???

Farmer
09-10-2006, 19:37
Originally posted by GF1

"Her gjør jo Sterling egentlig bare samme sak som Ryanair har gjort i mange år og gjør fortsatt .. dvs "finner opp" skatter som de påberoper seg går til myndighetene.."

Vanligvis påstår ikke Ryanair at alle påslagene de opererer med går til myndighetene. Slik ser det ut når man kommer et lite stykke ut i bestillingsprosessen:

http://kjevik.dk/omkostn.gif :question:

Vel... dette er et eksempel på "flyskatter" med mer fra Norge.
Nå er det bare det at flyskatten fra Torp til utlandet er på kr 106!
Hvordan Ryanair får dette til å bli kr 21 i Goverment tax og kr 113 i "PSC" er jo interessant. Hvorfor ikke legge differansen på kr 21 på flyprisen. Den vil jo fortsatt være billig, men ikke kr null :D

Det hele handler vel egentlig om redlighet synes nå jeg da, selv om det ikke betyr så mye til eller fra på totalprisen.