PDA

View Full Version : SAS848 | SAS903 29SEP06


Thomas
04-10-2006, 17:00
29SEP2006
OSL-ARN 12A/12B
SAS848
07:30

Tidlig på'n denne Fredags morgenen, første leg mot USA skulle unnagjøres. Det var LN-RRT som skulle få æren i full SAsBraathens dragur. Vi hadde ordnet oss gode seter/nødutgang under bestilling og dette ble bekreftet ved checkin. Innsjekkingen til SAS er ikke en positiv opplevelse klokken 0545 om morgenen - vi er av den sorten at det er bedre med en halvtime ekstra enn det motsatte.. og jaggu skulle den komme godt med. Da vi ankom avganshallen gikk køen fra felt D/E helt til midt i hallen mellom B og C, dette så dog ikke ut til å påvirke skrankevalget, og de ansatte flyttet seg heller vekk enn å åpne fler.
Uansett, ferdig innsjekket 50min før avgangstid, både OSL-ARN og ARN-EWR noen timer senere. Etter å ha skremt ut noe dollar av automaten fløy vi gjennom sikkerhetskontrollen en Fredags morgen, "første dag" i høstferien 2006. Vel igjennom bestemte vi oss for å kontakte SAS Braathens Servicedesk for å høre hvordan sjansen var for oppgradering med EB points, damen la inn en beskjed til ARN og det var bare å håpe.. det skulle dog vise seg at det ikke var dette som ble avgjørende!

Boarding 25min før rutetid på gate 38, alle ombord og masse ledige seter, vi var 2 og hadde EE raden for oss selv - push på tid og en kort taxitur bort mot 19L før vi til slutta dura nedover banen og bega oss opp på SUTOK 4C SID mot Arlanda. Flytiden var beregnet til ca 50 minutter og Stockholm meldte om dis og tåke denne morgenen.

Vel oppe fikk vi "frokost", en liten pappsak med pålegg, juice, brød - ingenting å utsette på dette denne tiden av døgnet. Før vi visste ordet av det startet vi descend, merket fort at vi skulle lande på 19L som ligger ca 8mil fra selve Arlanda og taxitid deretter... i tåka.. spennende.. nei.
Nede taxet vi til gate nummer 7 klokken 0820, det var nå 2 timer til neste kjerre sku løfte gummi'n.

29SEP2006
ARN-EWR 02E/02D
SAS903
10:40

http://home.online.no/~luloren/NYC/Img_1754.jpg

Etter å ha sjekket ut diverse butikker og tatt en kjapp kaffe på den gamle terminalen på Arlanda var det tid for å begi seg mot den noe pieren, F-pier. Kjekt å være tidlig ute der siden både Chicago og Newark går så og si samtidig og det har en lei tendens til å hope seg opp køer både her og der - ingen problemer denne gangen, først passkontroll så sikkerhetssjekk ved gaten F62.
Kjerra som skulle fly var OY-KBN og var ankommet fra nettopp Chicago tidligere på morgenen, det var en rolig stemning på gaten helt til folk skjønte at de måtte hente taxefreevarene i en egen skranke.
Tiden gikk og vi begge tok en liten 'nap på gaten etter å ha skumlest USA Today, det ble ropt opp til ombordstigning for passasjerer i Flex og Business først, dette funker like dårlig som alltid og alle hiver seg opp som om det var brød og vann de sku hente. Vi tok det helt piano, men i det damen i gaten kjører inn boardingkortet med 25E/25F begynner den å jobbe litt ekstra, og ut spretter det seter i C-klasse på rad 2, dette er ikke å forakte på en flytur som varer i nesten 8 timer!

Idet vi blir hilset velkommen i flydøra sier purseren (på svensk) "20D og E, til høyre og på midten", vel vi skal ikke være vanskelige så vi durer den vanlige veien igjennom Y-flex, men finner ingen rad 20 noe vi egentlig var klar over fra børjan. Tok en sving der ende for å gå tilbake i den andre midtgangen og ga beskjed til Savipix's friend (AP) at han som tok imot ikke vet helt forskjell på Left og Right :)
Vel på plass der fremme var det en stille og rolig stemning, noe varmt fordi air condition ikke var satt på enda - dette var selvfølgelig det første herren på rad 1 påpekte for besetningen. Uansett, det ble ganske så fullt i forward cabin, kunne vel egentlig ikke se noen ledige seter. Det var klart for servering 1!

|-----------|

Menu

A snack with your drink?
Chorizo sausage, Manchego cheese and green olive skewer.

The big deal
Green leaf salad with todays dressing.

First course
Chilli-smoked salmon served with pickled cucumber and guacamole.

Main course
Coalfish served with potatoes in tomato sauce, caper relish and mustard sauce.

Chichken breast served with pappardelle pasta, sauteed green asparagus and pest cream.

Venison ragout served with parsley mashed potato, vodka marinated lingonberries and chantarelle sauce.

Green and red peppers filled with Thai rice, feta cheese and salad onions, served with tomato salsa and roasted mushrooms.


Cheese
Traditional Swedish Västerbotten cheese and French Brie served with cloudberry chutney.

A sweet finish
Apple pie and seasonal fresh fruit salad.

Light and quick
If your prefer a lighter option, you can order our quick meal with our drink and we will serve you as soon as possible.
- Green leaf salad
- First course
- Cheese

Make yourself at home
Stroll over to the buffet area any time between meals and help yourself to cold drinks, real espresse or cappucino, fresh fruit, sandwiches or snacks.


Before landing
Main Course
Open sandwich of fresh prawns with mayonnaise and of liver paté and cured beef with red onion.

Dessert
Fresh fruit salad and chockolate macaroon

|-----------|

http://home.online.no/~luloren/NYC/Img_1762.jpg

http://home.online.no/~luloren/NYC/Img_1764.jpg

http://home.online.no/~luloren/NYC/Img_1775.jpg


Det ble kylling som hovedrett og det samkte utsøkt sammen med resten. Tiden gikk, og når desserten var nede passerte vi Island. Da var det på høy tid å fyre opp PC'en og sjekke internett, siden dette var før 1OCT måtte vi fortsatte betale for bruk noe det helt klart er verdt.

http://home.online.no/~luloren/NYC/Img_1768.jpg

Smooth ride og jaggu var vi ikke inne i New York state - det ble annonsert at kabinen skulle gjøres klar for landing og at hodetelefoner, pledd og andre finesser nå skulle samles inn + at entertainment systemet om litt ville ta kvelden.
Siden vi hadde midt seter ble det ikke så mye tittut, men vi begynte da å se hus og det ble planlagt med landing sørvestover på 22L. Nesekamera dukket opp på skjermen da hjulene kom ut og det viste seg å blåse noe hinsides.. maskingen gynga værre enn fru Lillemor på fylla.
Touchdown noen minutter før rute og svingte av banen heeeelt i enden, noe som virker vanlig på Newark når det er "sommer", for det var det faktisk - lettskyet og gode tempraturer opp mot 75f. Lang taxevei mot terminal B og gate 62 - passerte KLM A330-200, El Al 777-200 og 200 COA fly av ymse slag.

Prioritert deboarding, raskt ute og i immigration var det ingen kø og snakke om så vi var i taxi'n kun 25/30 minutter etter landing.

"1th and 44th street please, - UN Plaza" - Vi er i Amerika!

More to come..

Blubird
04-10-2006, 17:47
Finfin lesning. Ble rent sulten av de bildene. :)

Someone
04-10-2006, 19:48
Fin rapport. Ser frem til del2:up

EB
05-10-2006, 06:17
Meget bra lesestoff... Gleder meg til fortsettelsen...

FBU 4EVER
05-10-2006, 13:35
Æsj! Laks igjen og igjen og igjen! Hater laks!:cry: Ville tatt kyllingen jeg også.

Bizflyer
07-10-2006, 02:07
Hvorfor serverer de alltid Leverpostei på de smørbrødene før ankomst. Leverpostei er for meg motbydelig dyrefor!

Røket laks må SAS ha fått en god pris på, for det er noe de bruker mye. Så det er tydelig at det er storinnkjøp vi ser resultatet av.

Forresten, hva er Coalfish på norsk?

BF

Blubird
07-10-2006, 10:49
Sei.

EB
07-10-2006, 14:47
Leverpostei hører vel hjemme på danske smørbrød - da også ombord hos SAS. It`s Scandinavian!

FBU 4EVER
07-10-2006, 18:13
Ikke et vondt ord om leverpostei,takk!

Satt ved siden av en asiat,koreaner antakelig,iallefall ikke japansk.Han fikk servert et frokostbrett (byggesett-varianten).På den lille esken med syltetøy var det bilde av jordbær.På yoghurtbegeret likeså.Greit.Men den lille,runde dingsen med et barnefjes på? Da ble han betenkt og så på meg med store øyne.Jeg holdt nesten på å rekke tre fingre i været og si "they are at their best around the age of three!".Men jeg klarte å stanse i tide.:colgate:

Airbus 330
07-10-2006, 20:40
Originally posted by FBU 4EVER

Ikke et vondt ord om leverpostei,takk!

Satt ved siden av en asiat,koreaner antakelig,iallefall ikke japansk.Han fikk servert et frokostbrett (byggesett-varianten).På den lille esken med syltetøy var det bilde av jordbær.På yoghurtbegeret likeså.Greit.Men den lille,runde dingsen med et barnefjes på? Da ble han betenkt og så på meg med store øyne.Jeg holdt nesten på å rekke tre fingre i været og si "they are at their best around the age of three!".Men jeg klarte å stanse i tide.:colgate:

Hehe, MEGET bra. :lol

Airbus 330. :smile2

Eriksan
09-10-2006, 22:31
Da jeg fløy SK i C-cl hjem fra EWR i påsken stusset jeg over at de serverte forrett, hovedrett og ost på en gang, er dette vanlig blant andre flyselskaper i C? Og hva med SK sine andre langruter enn EWR?

Ser på bildet over at de smelte alt på samme brett her også...

Tommy777
12-10-2006, 08:23
Originally posted by E.N.

Da jeg fløy SK i C-cl hjem fra EWR i påsken stusset jeg over at de serverte forrett, hovedrett og ost på en gang, er dette vanlig blant andre flyselskaper i C? Og hva med SK sine andre langruter enn EWR?

Ser på bildet over at de smelte alt på samme brett her også...

Det er ikke normalt, nei. Det er et SAS fenomen som har vært praktisert i mange år. Både LH og UA som jeg flyr mye med, kommer med osten etter hovedretten. Det er også et SK fenomen at man ikke tar av Glad packen før man serverer maten!!! :angry: Det er rett og slett tull!

ALLE flyselskaper jeg har flydd i C med tar av plasten før man serverer flott mat på dyrt porselen. Det bør også SAS gjøre IMO

Tommy777
12-10-2006, 08:25
Originally posted by Bizflyer

Hvorfor serverer de alltid Leverpostei på de smørbrødene før ankomst. Leverpostei er for meg motbydelig dyrefor!

Røket laks må SAS ha fått en god pris på, for det er noe de bruker mye. Så det er tydelig at det er storinnkjøp vi ser resultatet av.

Forresten, hva er Coalfish på norsk?

BF

SAS serverer meget sjelden leverpostei som andre rett i C. De serverer som oftest et laksesmørbrød og et med roastbeef. Har ikke sett noe til leverposteiene de siste 20 gangene jeg har flydd SK C -- dessverre, for jeg liker nemlig leverpostei :)

Mens laks, derimot, den begynner jeg å bli RIMELIG lei

FBU 4EVER
14-10-2006, 02:45
Originally posted by E.N.

Da jeg fløy SK i C-cl hjem fra EWR i påsken stusset jeg over at de serverte forrett, hovedrett og ost på en gang, er dette vanlig blant andre flyselskaper i C? Og hva med SK sine andre langruter enn EWR?

Ser på bildet over at de smelte alt på samme brett her også...

Hos SAS gjelder det dette KUN eastbound flights fra USA østkyst,dvs. EWR,IAD og ORD til Skandinavia.
Årsaken er at en full C-klasse servering hos SAS tar 3-3 1/2 time å gjennomføre etter "full" standard.Ettersom SAS tar av fra østkysten på kveldstid,så er det av hensyn til pax som vil sove at man har valgt denne løsningen for C-klasse.Det er generellt vestavind i høyden,og dette fører til kortere flytid.Derfor denne "komprimeringen".

Alle rettene serveres fra cateringleverandøren i plast.Denne blir tatt av før servering på C-klasse,kanskje også Y og M-klasse,men ikke på USA-østgående.Av samme grunn som nevnt over.

Tommy777
14-10-2006, 09:06
Originally posted by FBU 4EVER

Originally posted by E.N.

Da jeg fløy SK i C-cl hjem fra EWR i påsken stusset jeg over at de serverte forrett, hovedrett og ost på en gang, er dette vanlig blant andre flyselskaper i C? Og hva med SK sine andre langruter enn EWR?

Ser på bildet over at de smelte alt på samme brett her også...

Hos SAS gjelder det dette KUN eastbound flights fra USA østkyst,dvs. EWR,IAD og ORD til Skandinavia.
Årsaken er at en full C-klasse servering hos SAS tar 3-3 1/2 time å gjennomføre etter "full" standard.Ettersom SAS tar av fra østkysten på kveldstid,så er det av hensyn til pax som vil sove at man har valgt denne løsningen for C-klasse.Det er generellt vestavind i høyden,og dette fører til kortere flytid.Derfor denne "komprimeringen".

Alle rettene serveres fra cateringleverandøren i plast.Denne blir tatt av før servering på C-klasse,kanskje også Y og M-klasse,men ikke på USA-østgående.Av samme grunn som nevnt over.

Dette stemmer ikke.

Var ikke helt klar i min post: SAS serverer ikke forrett og hovedrett sammen i C, men de serverer osten på brettet når det blir servert med forretten, uansett hvilken retning du flyr over atlanteren. Det matbilde nr. 2 i denne posten viser, er forrett, ost og salat på en flygning ARN-EWR. Dette er slik brettet alltid blir gitt til deg uansett hvilken retning du flyr til/fra USA. Som alle kan se er alt innpakket i plast, noe det alltid er uansett hvilken vei du flyr med SAS over atlanteren.... Thomas har ikke tatt bilde av hovedretten han fikk servert, men skrev om den.
Matbilde nr. 3 er retten før landing i USA, der har Thomas tatt av plasten på smørbrødet. Plasten ligger mellom hovedretten og Colaboksen (hvor er Champisen, Thomas??? :D )

Det stemmer heller ikke at de serverer forrett og hovedrett sammen i C på turer fra USA. Du har derimot et valg der du kan velge et såkallt "quick meal" som kommer på et brett dersom du vil sove. Det er full servering for alle passasjerer som ønsker det også fra USA.

Hovedretten kan sees på denne posten, sammen med resten av måltidet westbound, jeg tok av plastikken. (merk Champagnen som jeg nøt hele flyturen :lol: Mat (http://www.scanair-forum.net/forums/read.php?TID=13433&page=2)

FBU 4EVER
14-10-2006, 11:57
Originally posted by Tommy777

Originally posted by FBU 4EVER

Originally posted by E.N.

Da jeg fløy SK i C-cl hjem fra EWR i påsken stusset jeg over at de serverte forrett, hovedrett og ost på en gang, er dette vanlig blant andre flyselskaper i C? Og hva med SK sine andre langruter enn EWR?

Ser på bildet over at de smelte alt på samme brett her også...

Hos SAS gjelder det dette KUN eastbound flights fra USA østkyst,dvs. EWR,IAD og ORD til Skandinavia.
Årsaken er at en full C-klasse servering hos SAS tar 3-3 1/2 time å gjennomføre etter "full" standard.Ettersom SAS tar av fra østkysten på kveldstid,så er det av hensyn til pax som vil sove at man har valgt denne løsningen for C-klasse.Det er generellt vestavind i høyden,og dette fører til kortere flytid.Derfor denne "komprimeringen".

Alle rettene serveres fra cateringleverandøren i plast.Denne blir tatt av før servering på C-klasse,kanskje også Y og M-klasse,men ikke på USA-østgående.Av samme grunn som nevnt over.

Dette stemmer ikke.

Var ikke helt klar i min post: SAS serverer ikke forrett og hovedrett sammen i C, men de serverer osten på brettet når det blir servert med forretten, uansett hvilken retning du flyr over atlanteren. Det matbilde nr. 2 i denne posten viser, er forrett, ost og salat på en flygning ARN-EWR. Dette er slik brettet alltid blir gitt til deg uansett hvilken retning du flyr til/fra USA. Som alle kan se er alt innpakket i plast, noe det alltid er uansett hvilken vei du flyr med SAS over atlanteren.... Thomas har ikke tatt bilde av hovedretten han fikk servert, men skrev om den.
Matbilde nr. 3 er retten før landing i USA, der har Thomas tatt av plasten på smørbrødet. Plasten ligger mellom hovedretten og Colaboksen (hvor er Champisen, Thomas??? :D )

Det stemmer heller ikke at de serverer forrett og hovedrett sammen i C på turer fra USA. Du har derimot et valg der du kan velge et såkallt "quick meal" som kommer på et brett dersom du vil sove. Det er full servering for alle passasjerer som ønsker det også fra USA.

Hovedretten kan sees på denne posten, sammen med resten av måltidet westbound, jeg tok av plastikken. (merk Champagnen som jeg nøt hele flyturen :lol: Mat (http://www.scanair-forum.net/forums/read.php?TID=13433&page=2)




Greit! Du vet bedre enn mine egne LH pursere.Jeg tok faktisk opp dette med begge purserne på min siste flight til PEK (kom hjem igår kveld),og ifølge deres COP og CARI,så er det slik som jeg har skrevet at det skal praktiseres.At enkelte pursere gjør personlige avvik fra standard forekommer,litt avhengig av pax antall.
Spesielt etter at "lie flat"-setene ble introdusert,har det vist seg at C-klasse pax mer enn gjerne "bytter bort" omfattende serviceopplegg og heller konsentrerer seg om å sove isteden..Nå forsvant disse setene fra østkysten etter en kort stund etter som konverteringen av flyene stoppet opp,men når denne gjenopptas fra november og utover,så dukker det opp A330 med "lie flat"-seter også.

Tommy777
15-10-2006, 01:00
Originally posted by FBU 4EVER

Originally posted by Tommy777

Originally posted by FBU 4EVER

Originally posted by E.N.

Da jeg fløy SK i C-cl hjem fra EWR i påsken stusset jeg over at de serverte forrett, hovedrett og ost på en gang, er dette vanlig blant andre flyselskaper i C? Og hva med SK sine andre langruter enn EWR?

Ser på bildet over at de smelte alt på samme brett her også...

Hos SAS gjelder det dette KUN eastbound flights fra USA østkyst,dvs. EWR,IAD og ORD til Skandinavia.
Årsaken er at en full C-klasse servering hos SAS tar 3-3 1/2 time å gjennomføre etter "full" standard.Ettersom SAS tar av fra østkysten på kveldstid,så er det av hensyn til pax som vil sove at man har valgt denne løsningen for C-klasse.Det er generellt vestavind i høyden,og dette fører til kortere flytid.Derfor denne "komprimeringen".

Alle rettene serveres fra cateringleverandøren i plast.Denne blir tatt av før servering på C-klasse,kanskje også Y og M-klasse,men ikke på USA-østgående.Av samme grunn som nevnt over.

Dette stemmer ikke.

Var ikke helt klar i min post: SAS serverer ikke forrett og hovedrett sammen i C, men de serverer osten på brettet når det blir servert med forretten, uansett hvilken retning du flyr over atlanteren. Det matbilde nr. 2 i denne posten viser, er forrett, ost og salat på en flygning ARN-EWR. Dette er slik brettet alltid blir gitt til deg uansett hvilken retning du flyr til/fra USA. Som alle kan se er alt innpakket i plast, noe det alltid er uansett hvilken vei du flyr med SAS over atlanteren.... Thomas har ikke tatt bilde av hovedretten han fikk servert, men skrev om den.
Matbilde nr. 3 er retten før landing i USA, der har Thomas tatt av plasten på smørbrødet. Plasten ligger mellom hovedretten og Colaboksen (hvor er Champisen, Thomas??? :D )

Det stemmer heller ikke at de serverer forrett og hovedrett sammen i C på turer fra USA. Du har derimot et valg der du kan velge et såkallt "quick meal" som kommer på et brett dersom du vil sove. Det er full servering for alle passasjerer som ønsker det også fra USA.

Hovedretten kan sees på denne posten, sammen med resten av måltidet westbound, jeg tok av plastikken. (merk Champagnen som jeg nøt hele flyturen :lol: Mat (http://www.scanair-forum.net/forums/read.php?TID=13433&page=2)




Greit! Du vet bedre enn mine egne LH pursere.Jeg tok faktisk opp dette med begge purserne på min siste flight til PEK (kom hjem igår kveld),og ifølge deres COP og CARI,så er det slik som jeg har skrevet at det skal praktiseres.At enkelte pursere gjør personlige avvik fra standard forekommer,litt avhengig av pax antall.
Spesielt etter at "lie flat"-setene ble introdusert,har det vist seg at C-klasse pax mer enn gjerne "bytter bort" omfattende serviceopplegg og heller konsentrerer seg om å sove isteden..Nå forsvant disse setene fra østkysten etter en kort stund etter som konverteringen av flyene stoppet opp,men når denne gjenopptas fra november og utover,så dukker det opp A330 med "lie flat"-seter også.

Hei,

Har ikke reist til østen med SAS på over 4 år, så jeg kan ikke uttale meg om hva som skjer den veien.

Vi har debattert dette med plasten på www.flyertalk.com lenge. Jeg tror jeg kan stå inne for at plasten ikke blir tatt av overhodet på SAS intercont. Har hatt 52 t/r over atlanteren med SAS de siste 4 årene, ca. 70% i C og har irritert meg grønn over at SAS som har det mest fancye porselenet, moderne glass og meget god catering, langt over det vi ser på LH/UA/US og minst like bra som BA, ikke ber FAs ta av plasten..:angry:

Gleder med til flat beds kommer på 330en som opererer på ORD der jeg flyr mest, bare håper at det ikke går ut over servicen som du nevner her

Eriksan
15-10-2006, 14:16
Posted by Tommy777

Det stemmer heller ikke at de serverer forrett og hovedrett sammen i C på turer fra USA. Du har derimot et valg der du kan velge et såkallt "quick meal" som kommer på et brett dersom du vil sove. Det er full servering for alle passasjerer som ønsker det også fra USA.

Det stemmer ikke helt det du skriver i første setning over, jeg fikk servert forrett (salat med røkelaks), hovedrett (valgte biff med potetmos og stekte grønnsaker) og ost på samme brett på SK904 EWR-ARN, noe dette bildet bekrefter Matservering (http://home.no/simoni/img_0121.jpg).

Før dette var det selvfølgelig Champagne når vi kom om bord, og en liten appetizer med litt mer Champagne Appetizer (http://home.no/simoni/img_0118.jpg).

Hele 1t30m før landing begynte de å forberede frokostservering, her ser dere hva vi fikk servert: Frokost (http://home.no/simoni/img_0122.jpg)

Og alt utenom appetizeren kom med plast over. Beklager litt uklare bilder...

Tommy777
16-10-2006, 08:45
Er bare en måned siden jeg reiste ORD-ARN i C, er helt sikker på at det ble servert forrett der din hovedrett står og at hovedretten ble servert etterpå. Har neste tur i SK C i midten av desember, skal sjekke ut da om seniliteten har tatt overhand :D

BTW, plastikken er der begge veier...

Savipix
27-10-2006, 22:15
Hoppas att Marianne var snälla med er :cool:

Savipix
27-10-2006, 22:16
Hoppas att Marianne var snälla med er :cool: