PDA

View Full Version : SAS slipper betala ersättning under strejken


Savipix
29-08-2019, 11:10
https://www.expressen.se/dinapengar/konsument/arn-ger-sas-ratt-i-konflikt-om-ersattning-efter-strejken/

Ingen kompensation för inställt flyg under vårens pilotstrejk.

Det beskedet ger Allmänna reklamationsnämnden, ARN, i ett beslut i dag.

FQTV
29-08-2019, 11:31
Som forventet og helt greit.


Sent from my iPhone using Tapatalk

FlyHi
29-08-2019, 16:04
Nu er ARN vel bare er nævn som kommer med en vejledning, som ingen af parterne er forpligtet til at følge, så vi har næppe hørt det sidste i den sag.

AirHelp har anlagt sag mod SAS i både DK og SE og håber at få den for en EU domstol. I UK udtalte CAA vel tidligere (ifm Ryanair strejke) at EU261 også gælder ved strejker og det ikke er en ekstraordinær omstændighed med strejker ifm overenskomstforhandlinger. BA har aflyst en masse afgange (mere end 14 dage før afgang) ifm strejkevarslet mod dem - vel netop for at undgå EU261 krav.

Så der er delte meningen om den sag. Svaret får vi nok først når der er en dom på området og her kommer både SAS, AirHelp og flere lign selskaber til at køre den helt til tops.

Dette er en (af mange) gråzoner i denne uklare lovgivning. Man kan sagtens argumentere for at flyselskabet kan undgå en strejke ved at give ansatte vilkår så de ikke strejker og på den anden side kan man jo også argumentere for at beslutningen om at strejke ikke er flyselskabets.

Synes ikke sagen er så enkel og det vil nok være bedst for alle at få en rigtig domstol til at afsige en dom på området.

Wahoo
29-08-2019, 16:16
Vel, hvis de får fullt medhold er det ihvertfall slutt på streiker i flybransjen. Da er selskapet konk etter et par dager.
F.eks SAS streiken: 50k pax berørt om dagen X 6000 NOK = 300 mill om dagen. Yikes...
Hmm.. så kanskje ikke så dumt hvis de vinner frem ;):stir

WF789
29-08-2019, 16:31
Vil nok se mer av wetlease i streikesituasjoner i framtiden i såfall. Blir nok ikke å bedre klimaet mellom selskap og streikende riktignok.

FlyHi
29-08-2019, 18:47
Vel, hvis de får fullt medhold er det ihvertfall slutt på streiker i flybransjen. Da er selskapet konk etter et par dager.
F.eks SAS streiken: 50k pax berørt om dagen X 6000 NOK = 300 mill om dagen. Yikes...
Hmm.. så kanskje ikke så dumt hvis de vinner frem ;):stir



Det er en yderst kritisk situation for flyselskaberne og jeg forstår udemærket at SAS kæmper imod.

Men reglerne er uklare på området (og generelt uklare på mange områder). Så jeg kan sagtens se sagen fra begge sider.

At vi trænger til nye og bedre regler på området er en helt anden sag og det kan kun gå for langsom.

Jeg ser gerne regler som har mindre erstatninger på mange områder, men til gengæld slår hårdere ned på de flyselskaber som forsøger at undgå at betale. Fx kunne en løsning være at kompensationen steg 50-100% hvis flyselskabet først nægter og efterfølgende taber en sag. Til gengæld kan beløbet i udgangspunkt være mindre. Reglerne bør også være klarere mht ombooking, så flyselskaber tvinges til at ombooke til andre selskaber fremfor at forsøge at holde sig til egne afgange og evt. partnere.

WF789
29-08-2019, 23:38
Var jo i media for en del år siden om at nye regler "var på vei," men deretter har det ikke skjedd noe. Mener jeg leste at britene var bremsekloss, så kanskje brexit kan få noe i gang igjen.