Millemor
21-05-2017, 02:01
Morfar fyller 80 år i år og siden han aldri har vært utenfor Europa og har snakket mye om Amerika og New York bestemte onklene mine seg for å ta ham med dit på familietur med barn, barnebarn og oldebarn. Reisefølget endte med å bestå av morfar, to onkler, søstera mi med sønn og samboer og meg, totalt sju personer i alderen tre til 79.
Lørdag 13.05 var det avreise fra Gardermoen med SK907. Onklene mine hadde booket SAS Plus til seg og morfar og resten av gjengen skulle reise i Economy. Etter å ha reist tur-retur Sør-Afrika i Business Class med Emirates for noen uker siden gruet jeg meg til å sitte baki balja igjen på langtur.
De tre som reiste i Plus bestemte seg for å betale for å oppgradere til Business ved innsjekk, mens vi andre beholdt Economy setene våre.
Vi som skulle ”slumme” bak gardina fant oss et bord på Foodmarket, mens mannfolka satte seg i loungen. Etter en times tid dukket loungegjengen opp og vi gikk gjennom passkontrollen og til gaten. Der ble faktisk Priority Boarding håndhevet og reisende i Business og Plus, samt de med kort av edlere type ble skilt fra resten av oss.
Mens søsteren min og samboeren gjorde sitt for å slite ut treåringen sin satt jeg og stålsatte meg for de neste åtte timene. Siden vi alle har blå kort hos SAS hadde jeg ingen forventinger til å bli oppgradert. Overraskelsen var derfor stor da søsteren min kom med nye boardingkort i hånda etter å ha vært på toalettet med sønnen sin. Vi hadde blitt oppgradert til SAS Plus alle fire, det skjedde takket være at de tre andre i reisefølget hadde betalt for oppgradering på Business og en slektning som var ombord som crew trakk i noen tråder. Det var en veldig velkommen overraskelse for oss alle.
SK907
OSL-EWR
13.05.2017
27H
Dette var første gangen i Plus for meg og her synes jeg at SAS leverte et kjempebra produkt! Mulig jeg var litt i overkant positiv siden jeg hadde gruet meg til å sitte i Economy, men jeg ble faktisk imponert. Setene var romslige og behagelige, med masse benplass, og crewet var veldig serviceinnstilte og ”på”.
https://c1.staticflickr.com/5/4188/34639075141_32117d5720_b.jpg
Etter takeoff ble det delt ut varme kluter før crewet gikk rundt og tilbød noe å drikke før maten, samt at vi måtte bestille drikke til maten samtidig. Jeg gikk for Mikellers Plane Ale, som var et hyggelig bekjentskap.
https://c1.staticflickr.com/5/4178/34771015845_fb519e567a_b.jpg
Når maten kom kunne vi velge mellom en kylling og pastarett og en fiskerett. Jeg valgte kyllingen. Den var helt ok, men ikke noe mer. Sausen var smakløs og kjøttet tørt. Det var en salat på brettet, som var frisk og sprø, men jeg savnet en dressing. Paien stod jeg over, den så mystisk ut.
https://c1.staticflickr.com/5/4267/34771016635_59a9146b31_b.jpg
https://c1.staticflickr.com/5/4162/34771017095_18b8585c47_b.jpg
Etter matservering ble vi tilbudt drikke flere ganger, samt en runde med snacks. Det var ingen fare for å sitte å tørste. En times tid før landing var det ny runde med varme kluter før vi fikk servert et lett måltid bestående av et rundstykke, litt spekeskinke og salat.
https://c1.staticflickr.com/5/4276/34771018225_568375ce98_b.jpg
https://c1.staticflickr.com/5/4186/34771019205_68348a0dfb_b.jpg
Immigration på Newark gikk overraskende greit. Vi ventet ca 15 minutter i kø og svarte på et par spørsmål (hva vi skulle og hvor vi skulle bo) før de tok fingeravtrykk og bilde og stemplet passet.
Bagasjehentingen ble en noe traurig affære. Bagasjen til de fleste i reisefølget kom relativt raskt, men det tok over en time før min koffert dukket opp, så særlig yngste- og eldstemann i gjengen begynte å bli slitne og utålmodige. Heldigvis kom alle seg rett gjennom tollen og ut til minibussen jeg hadde hadde forhåndsbestilt når kofferten endelig dukket opp.
Sjåføren hadde kjørt noen runder på parkeringsplassen før vi endelig kom, men han tok det med et smil (vi hadde kommunisert på SMS, så han visste hvorfor det tok tid). Trafikken i NYC er jo et kapittel for seg selv, så det tok sin tid å komme frem til hotellet og med mye køståing var jeg glad for at bilen var forhåndsbestilt til fastpris.
Hotellet: The Standard, High Line
Hotellet vi til slutt landet på var The Standard, High Line i Meatpacking district. Det ble hovedsakelig valgt pga beliggenheten. Det ligger over High Line og nabolaget er hyggelig, med godt utvalg av både butikker og spisesteder i gangavstand. To i reisefølget hadde besøkt hotellets Biergarten ved tidligere besøk i NY og kom på at det var et langt hyggeligere område enn rundt Times Square.
https://c1.staticflickr.com/5/4198/34771019915_1ee8f95cd4_b.jpg
https://c1.staticflickr.com/5/4182/33943033964_a0c5b0d77a_b.jpg
Da jeg sjekket det ut på nett må jeg innrømme at jeg stusset litt over valget. Det ser lekkert ut med fine rom, men ved første øyekast er hotellet verken eldre- eller barnevennlig, det fremstår mer som et hipt og kult designhotell med ganske høy partyfaktor. (For et par uker siden var Katy Perry vertinne for et kjendisspekket afterparty etter en eller annen galla i Top of the Standard, med bl.a. John Legend, Jennifer Lopez og James Corden som gjester.)
http://www.standardhotels.com/culture/met-gala-2017-after-party-katy-perry
Rommene våre var i åttende og 11. etasje. Tre av rommene i 11. hadde utsikt sørover mot nedre Manhattan og Hudson River, det siste rommet i 11. og rommet i åttende hadde utsikt nordover og vi så Empire State Building fra dem.
Alle rommene var romslige, hadde enten King eller Queen sized seng, et sitteområde og bad som var delt fra rommet med glassvegg. Ytterveggen var av glass så man fikk maks ut av utsikten (men når gardinene er dratt fra er det fullt innsyn fra gata, vinduene har ikke noen form for folie e.l. som hindrer det). Sengen var komfortabel med laken av god kvalitet og store, myke dunputer og på badet var det godt med håndklær, inkludert skikkelige store badehåndklær.
https://c1.staticflickr.com/6/5820/34785407765_fced2e883e_b.jpg
Rommet mitt, 08.08. Et Standard King rom
https://c1.staticflickr.com/5/4224/34639076171_d77b8dc2ca_b.jpg
Utsikten fra rommet mitt.
Det eneste minuset med rommene for meg var mangelen på garderobeplass. Når jeg er borte såpass lenge synes jeg det er greit å ikke måtte bo i kofferten. Det var et lite ”skap” med en garderobestang og en hylle over rett innenfor døra og det var det. Det var heller ikke noe egnet plass å ha kofferten på bortsett fra inni skapet, hvor den måtte stå lukket på høykant, så det var ganske klønete.
På toppen av hotellet ligger nattklubben Le Bain og cocktailbaren Top of the Standard, begge har fantastisk utsikt over byen. Det var kø for å komme inn på Le Bain alle kveldene vi var der. Top of the Standard serverer noe mat, mens Le Bain er en ren nattklubb som åpner kl 10 på kvelden og holder det gående til fire på natta. På Top of the Standard anbefales bordbestilling, men vi klarte å få sitte ved baren uten bestilling et par ganger. Hotellgjester er ikke garantert inngang på de to stedene og de har dresscode.
https://c1.staticflickr.com/5/4204/34639072261_5eac4c0db7_b.jpg
Baren på Top of the Standard.
På gatenivå (under High Line) ligger Standard Biergarten (øl, pølser og saltkringler) som tydelig var populært. Det var stort sett alltid mye folk der og litt irriterende opplegg med at man må kjøpe bonger for å få kjøpt noe i baren, der tar de ikke cash eller kort, kun bonger.
https://c1.staticflickr.com/5/4183/34639071711_0c9518a837_b.jpg
Folksomt på Biergarten
The Standard Grill ligger også under High Line og er en hyggelig restaurant med amerikanske klassikere på menyen som har åpent fra syv på morgenen til langt på natt. Vi spiste middag der første kvelden og frokost der alle dager. Det fungerte bra, servicen var jevnt over god og maten fikk tommel opp av alle.
Lobbybaren, The Living Room, utvides på sommeren med The Plaza, en stor uteservering mellom The Standard Grill og hotellet. På vinteren anlegger de skøytebane på samme plass. De serverer noen enkle matretter, øl, vin og cocktails.
Vi betalte i snitt ca $350-400 + tax per natt per rom, ikke billig, men hotell i NYC er jo generelt dyrt og tre av nettene var midtuke (lørdag til torsdag). Jeg følte at vi fikk valuta for pengene pga at hotellet er relativt nytt, veldig godt vedlikeholdt, rent, komfortabelt, servicenivået var høyt og ikke minst pga nabolaget. Alle var fornøyde da vi sjekket ut og var enige om at her vil vi bo igjen!
Jeg har tenkt å skrive litt mer om turen, bl.a. om helikoptersightseeingen med åpne dører jeg var på, men det er langt på natt (takk jetlag...), så det får bli i morgen.
Lørdag 13.05 var det avreise fra Gardermoen med SK907. Onklene mine hadde booket SAS Plus til seg og morfar og resten av gjengen skulle reise i Economy. Etter å ha reist tur-retur Sør-Afrika i Business Class med Emirates for noen uker siden gruet jeg meg til å sitte baki balja igjen på langtur.
De tre som reiste i Plus bestemte seg for å betale for å oppgradere til Business ved innsjekk, mens vi andre beholdt Economy setene våre.
Vi som skulle ”slumme” bak gardina fant oss et bord på Foodmarket, mens mannfolka satte seg i loungen. Etter en times tid dukket loungegjengen opp og vi gikk gjennom passkontrollen og til gaten. Der ble faktisk Priority Boarding håndhevet og reisende i Business og Plus, samt de med kort av edlere type ble skilt fra resten av oss.
Mens søsteren min og samboeren gjorde sitt for å slite ut treåringen sin satt jeg og stålsatte meg for de neste åtte timene. Siden vi alle har blå kort hos SAS hadde jeg ingen forventinger til å bli oppgradert. Overraskelsen var derfor stor da søsteren min kom med nye boardingkort i hånda etter å ha vært på toalettet med sønnen sin. Vi hadde blitt oppgradert til SAS Plus alle fire, det skjedde takket være at de tre andre i reisefølget hadde betalt for oppgradering på Business og en slektning som var ombord som crew trakk i noen tråder. Det var en veldig velkommen overraskelse for oss alle.
SK907
OSL-EWR
13.05.2017
27H
Dette var første gangen i Plus for meg og her synes jeg at SAS leverte et kjempebra produkt! Mulig jeg var litt i overkant positiv siden jeg hadde gruet meg til å sitte i Economy, men jeg ble faktisk imponert. Setene var romslige og behagelige, med masse benplass, og crewet var veldig serviceinnstilte og ”på”.
https://c1.staticflickr.com/5/4188/34639075141_32117d5720_b.jpg
Etter takeoff ble det delt ut varme kluter før crewet gikk rundt og tilbød noe å drikke før maten, samt at vi måtte bestille drikke til maten samtidig. Jeg gikk for Mikellers Plane Ale, som var et hyggelig bekjentskap.
https://c1.staticflickr.com/5/4178/34771015845_fb519e567a_b.jpg
Når maten kom kunne vi velge mellom en kylling og pastarett og en fiskerett. Jeg valgte kyllingen. Den var helt ok, men ikke noe mer. Sausen var smakløs og kjøttet tørt. Det var en salat på brettet, som var frisk og sprø, men jeg savnet en dressing. Paien stod jeg over, den så mystisk ut.
https://c1.staticflickr.com/5/4267/34771016635_59a9146b31_b.jpg
https://c1.staticflickr.com/5/4162/34771017095_18b8585c47_b.jpg
Etter matservering ble vi tilbudt drikke flere ganger, samt en runde med snacks. Det var ingen fare for å sitte å tørste. En times tid før landing var det ny runde med varme kluter før vi fikk servert et lett måltid bestående av et rundstykke, litt spekeskinke og salat.
https://c1.staticflickr.com/5/4276/34771018225_568375ce98_b.jpg
https://c1.staticflickr.com/5/4186/34771019205_68348a0dfb_b.jpg
Immigration på Newark gikk overraskende greit. Vi ventet ca 15 minutter i kø og svarte på et par spørsmål (hva vi skulle og hvor vi skulle bo) før de tok fingeravtrykk og bilde og stemplet passet.
Bagasjehentingen ble en noe traurig affære. Bagasjen til de fleste i reisefølget kom relativt raskt, men det tok over en time før min koffert dukket opp, så særlig yngste- og eldstemann i gjengen begynte å bli slitne og utålmodige. Heldigvis kom alle seg rett gjennom tollen og ut til minibussen jeg hadde hadde forhåndsbestilt når kofferten endelig dukket opp.
Sjåføren hadde kjørt noen runder på parkeringsplassen før vi endelig kom, men han tok det med et smil (vi hadde kommunisert på SMS, så han visste hvorfor det tok tid). Trafikken i NYC er jo et kapittel for seg selv, så det tok sin tid å komme frem til hotellet og med mye køståing var jeg glad for at bilen var forhåndsbestilt til fastpris.
Hotellet: The Standard, High Line
Hotellet vi til slutt landet på var The Standard, High Line i Meatpacking district. Det ble hovedsakelig valgt pga beliggenheten. Det ligger over High Line og nabolaget er hyggelig, med godt utvalg av både butikker og spisesteder i gangavstand. To i reisefølget hadde besøkt hotellets Biergarten ved tidligere besøk i NY og kom på at det var et langt hyggeligere område enn rundt Times Square.
https://c1.staticflickr.com/5/4198/34771019915_1ee8f95cd4_b.jpg
https://c1.staticflickr.com/5/4182/33943033964_a0c5b0d77a_b.jpg
Da jeg sjekket det ut på nett må jeg innrømme at jeg stusset litt over valget. Det ser lekkert ut med fine rom, men ved første øyekast er hotellet verken eldre- eller barnevennlig, det fremstår mer som et hipt og kult designhotell med ganske høy partyfaktor. (For et par uker siden var Katy Perry vertinne for et kjendisspekket afterparty etter en eller annen galla i Top of the Standard, med bl.a. John Legend, Jennifer Lopez og James Corden som gjester.)
http://www.standardhotels.com/culture/met-gala-2017-after-party-katy-perry
Rommene våre var i åttende og 11. etasje. Tre av rommene i 11. hadde utsikt sørover mot nedre Manhattan og Hudson River, det siste rommet i 11. og rommet i åttende hadde utsikt nordover og vi så Empire State Building fra dem.
Alle rommene var romslige, hadde enten King eller Queen sized seng, et sitteområde og bad som var delt fra rommet med glassvegg. Ytterveggen var av glass så man fikk maks ut av utsikten (men når gardinene er dratt fra er det fullt innsyn fra gata, vinduene har ikke noen form for folie e.l. som hindrer det). Sengen var komfortabel med laken av god kvalitet og store, myke dunputer og på badet var det godt med håndklær, inkludert skikkelige store badehåndklær.
https://c1.staticflickr.com/6/5820/34785407765_fced2e883e_b.jpg
Rommet mitt, 08.08. Et Standard King rom
https://c1.staticflickr.com/5/4224/34639076171_d77b8dc2ca_b.jpg
Utsikten fra rommet mitt.
Det eneste minuset med rommene for meg var mangelen på garderobeplass. Når jeg er borte såpass lenge synes jeg det er greit å ikke måtte bo i kofferten. Det var et lite ”skap” med en garderobestang og en hylle over rett innenfor døra og det var det. Det var heller ikke noe egnet plass å ha kofferten på bortsett fra inni skapet, hvor den måtte stå lukket på høykant, så det var ganske klønete.
På toppen av hotellet ligger nattklubben Le Bain og cocktailbaren Top of the Standard, begge har fantastisk utsikt over byen. Det var kø for å komme inn på Le Bain alle kveldene vi var der. Top of the Standard serverer noe mat, mens Le Bain er en ren nattklubb som åpner kl 10 på kvelden og holder det gående til fire på natta. På Top of the Standard anbefales bordbestilling, men vi klarte å få sitte ved baren uten bestilling et par ganger. Hotellgjester er ikke garantert inngang på de to stedene og de har dresscode.
https://c1.staticflickr.com/5/4204/34639072261_5eac4c0db7_b.jpg
Baren på Top of the Standard.
På gatenivå (under High Line) ligger Standard Biergarten (øl, pølser og saltkringler) som tydelig var populært. Det var stort sett alltid mye folk der og litt irriterende opplegg med at man må kjøpe bonger for å få kjøpt noe i baren, der tar de ikke cash eller kort, kun bonger.
https://c1.staticflickr.com/5/4183/34639071711_0c9518a837_b.jpg
Folksomt på Biergarten
The Standard Grill ligger også under High Line og er en hyggelig restaurant med amerikanske klassikere på menyen som har åpent fra syv på morgenen til langt på natt. Vi spiste middag der første kvelden og frokost der alle dager. Det fungerte bra, servicen var jevnt over god og maten fikk tommel opp av alle.
Lobbybaren, The Living Room, utvides på sommeren med The Plaza, en stor uteservering mellom The Standard Grill og hotellet. På vinteren anlegger de skøytebane på samme plass. De serverer noen enkle matretter, øl, vin og cocktails.
Vi betalte i snitt ca $350-400 + tax per natt per rom, ikke billig, men hotell i NYC er jo generelt dyrt og tre av nettene var midtuke (lørdag til torsdag). Jeg følte at vi fikk valuta for pengene pga at hotellet er relativt nytt, veldig godt vedlikeholdt, rent, komfortabelt, servicenivået var høyt og ikke minst pga nabolaget. Alle var fornøyde da vi sjekket ut og var enige om at her vil vi bo igjen!
Jeg har tenkt å skrive litt mer om turen, bl.a. om helikoptersightseeingen med åpne dører jeg var på, men det er langt på natt (takk jetlag...), så det får bli i morgen.